Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (38)
Raspunsuri - Pagina 14
Erina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui freedelia Fetelor, eu de ceva timp sunt un pachet de nervi. Nu am rabdare cu copiii nici un pic -- de unde pana acum eram complet Attachment Parenting, lasat copilul sa aleaga, nefortat, acum la 3 cuvinte este o amenintare -- pune jos telecomanda! pune jos telecomanda -- daca mai spun o data iei o palma la fund/te duci in time out. Si mentionez ca la noi in casa nu existau palme la fund si nici time out. Parca mi-am pierdut mintile cu sarcina asta. Si in masina sunt la fel, acum veo 2 zile am arincat o conserva goala de cola intr-un sofer care intrase pe contrasens si bloca drumul. La Coleman tip din nimic, apoi cand vad ca se supara (pe buna dreptate) incep sa plang si tip la el printre lacrimi, in fata copiilor, ca ma face sa plang gavida -- el fiind complet nevinovat. 20+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)POZE |
Freedelia si eu tot asa incercsa o cresc pe Daria dupa principiile unui attachment parenting adaptat la personalitatea ei.
Despre starile de nervozitate eu credca sunt normale. Si eu am avut episoade din astea si dupa aceea imi parea atit de rau...
Nu e usor sa fii mereu calma si odihnita mai ales cu doi blondutzi frumosi si jucausi ca ai tai!!!
Eu cred ca bebelusul din burtica e baietel pentru ca ai o perioada mai plingacioasa. Cantitate de estrogen e mare si de aici acest efect.
Abia astept sa vad daca am avut dreptate
!!!-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
18+ cu
DavidL'amor che move il sole e l'altre stelle
nemary spune:
fetelor, pentru a preveni ranirea sfarcurilor de la supt, exista mameloane din silicon. si sa nu uitati de crema GARMASTAN, se poate folosi din luna a 7-8, iar dupa nastere o folositi inaintea fiecarui alaptat.
Mari
de Daria Maria(29.01.2008)
17+ Povestea Darului plangacios
sunt tot mai mare
Daria
Erina spune:
Si eu voi pregati un biberon Avent de 125 ml pentru inceput. Pe Dari am alaptat-o cu lapte matern mai bine de trei luni numai din biberon. Am mameloanele ombilicate si nu putea mititica prinde deloc. Sper ca David sa fie mai puternic si mai hotarit!!!
Merge greu forumul.
Va doresc o dup-amiza frumoasa!
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
18+ cu
David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
andira spune:
Honeybaby - vad ca ti-au raspuns deja fetele. Eu zic ca iti faci prea multe probleme, carii de biberon etc, mai ales ca atunci cand o sa-l ai pe bb toate calculele dinainte vor fi uitate.![]()
Eu le-am dat biberon pana la 3 ani. Nu-mi spuneti ca e rau sau ca e bine, nu mai are nici o importanta acum. Eu le-am tinut pe lapte praf pentru copii pana la 3 ani, si pediatra mi-a spus ca daca incerc sa scot biberonul, e posibil sa-mi refuze laptele in cana.
Iar eu nu vroiam sa le trec pe lapte de vaca inainte de 3 ani.
Si intr-adevar, de cand i-am scos biberonul, Nati bea lapte cu chiu cu vai, incerc sa suplinesc cu iaurt. Irina n-are insa nici o problema, ii place si laptele de vaca.
Nu stateau insa cu biberonul in gura cu orele, dimpotriva, parca erau la baut-viteza, mai ales de pe la 1,5 ani incolo.![]()
Suzeta iarasi nu stiu sa aiba contraindicatii, spun din punct de vedere al unei posesoare de copil addicted de degetel, si a inca unui copil care a renuntat sigur la suzeta la 1 an (n-a avut treaba cu degetelul, eram deja invatata minte). Primul si-a deformat dintisorii si va trebui sa-i pun aparat la 7 ani, celalalt nu are nimic.
Cat despre carii, eu cred ca tine atat de mostenirea genetica, cat si de cat de bine ne ingrjim dintii. Cred ca n-am o masea un gura neplombata, dar n-am nici un dinte scos, si nici o problema majora. Incerc sa am grija cat mai bine de dintisorii lor, si daca le invat si pe ele asa, sper sa fie totul bine mai incolo
.
ellanik spune:
Delia mi-am intins antenele si la Medgidia mai e dr Cucu,dr. Belcin si am auzit ca ar veni dr Fawaz care e un dulce.Despre ultimul stiu sigur ca este si in echipa Euromaterna.Cat despre dr Balasa am inteles ca la cabinet functioneaza deci nu inteleg de ce sa nu faci morfo la el.Hmmm!Neseriosi oameni.Se joaca cu chestii serioase.Daca aflu ceva te anunt.
Lindal , niciodata nu m-a parasit umorul.Si nu ma va parasi curand.
Ioanact, acum te invit eu ca am sarmale acasa.
21+
George-Theodor
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/
andira spune:
Honey - pt sterilizat la cuptorul cu microunde iti trebuie sterilizator, altfel nu ai cum.
Vezi ca sunt multe modele, eu il voi folosi tot pe cel de la Chicco - se pun 200ml apa si se lasa 12 minute in cuptor.
N-am fost niciodata adepta fiertului - imi umflu toate usile si mobila din casa
(radeam cu un coleg pe tema asta, imi povestea ca la cat fierbeau la biberoane, nu li se mai inchidea nici o usa in apartament).
marsy_baby spune:
Ate09 - Am auzit si eu lucruri bune de Dr Albu(de nu ar fi distanta asta de sute de km...), dar asta e ma multumesc si cu doctora mea

Andira - Cred ca n-o sa fie in Sm preturile mai scumpe ca in capitala..

Babyangel- Chiar daca e mult de la Sud - la Nord
, cred ca preturile nu difera, o sa-mi fac programare la Dr mea, joi...si pana atunci am vrut sa-mi fac o idee
DARIA 22+
Rebiana27 spune:
| citat din mesajul lui dayanara rebiana foarte frumos ai povestit, m.a impresionat povestea nasterii, si tocmai ce evitam in timpul asta sa intru la stele, tocmai pt ca ma ia plansul ![]() |
Multam' Roxi!

Delia13 frumoasa burtica si frumoasa si viitoarea mamica!

| citat din mesajul lui Lindal Rebiana am citit cu lacrimi in ochi povestea nasterii cu parfum de ghiocei. Foarte frumoasa si emotionanta. ![]() |
iti multumesc frumos!
Vei vedea, povestea nasterii puiului tau va cuprinde tot atata frumusete si emotie cat toate povestile la un loc! Cum te mai simti? Au mai trecut neplacerile?
Eu voi cumpara biberoane... deja am inceput sa caut la firmele pe care le-am probat la Luca. Dupa ce l-am nascut pe Luca m-am chinuit sa-l alaptez o luna si jumatate dupa care am bagat completare si apoi numai lapte praf. Aveam mameloane ombilicate, rani-dezastru (nemary, bun sfatul cu Garmastanul... la mine era singura crema-alifie care-mi calma durerile si vindeca ranile mai repede), stari febrile. Am incercat sa-l alimentez intr-o noapte, cand tipa ca din gura de sarpe, cu lingurita si l-am chinuit degeaba. Cu seringa nu mi s-a parut deloc ok... asa ca am incercat cu biberon (imi procurasem unul normal si unul cu gat larg ~ pe cel din urma l-am folosit dupa 3 luni). Luca si acum bea lapticul din biberon. Suzeta nu am folosit-o niciodata. Nu are nicio carie si dintisorii sunt perfect albi si margelati.
Prefer sa am in casa un biberon de 120 ml si o cutie de lapte praf si sa nu le folosesc decat sa am problemele pe care le-am avut plus altele enumerate de voi si sa-mi tin copilul nemancat.
Castelana ma bucur ca ai scris ca esti bine!
Paps sa traiasca bebelina!!

Mami de Luca si
18+ cu 
I can't fake with dignity so i'll not try!!
honeybaby spune:
Andira-nu-mi fac inca probleme.
Prefer sa aud mai multe opinii, de asta va intreb
. In carti totul e alb sau negru, dar copii sunt asa de diferiti unul de celalalt incat ce merge la unul ne e neaparat valabil pt toti. Sunt Balanta si imi este greu sa ma hotarasc asupra la ceva. Daca nu as intreba acum sigur cand il voi avea pe bebe in brate urland voi intra in panica si voi lua decizii pripite.
Deci fara sterilizator nu se poate. Am bifat si asta. Nici pe mine nu ma incanta fiertul in oala.
Anca- daca nu reuseste asta e! Macar incearca![]()
Happyjoy- nu numai ca nu am stans bani pt bebe am si cheltuit din cei pe care ii aveam ( stransi de la sarcinile trecute ). Pe deasupra am o zi buna si 3 proaste in care nu pot lucra. Casa e neterminata, eu mai mult cheltui decat produc.
Asta conteaza cel mai putin. Important e ca bebe este bine si suntem sanatosi. Restul le facem noi.
Pana la urma bebe nu are nevoie de asa multe. La nevoie poate sa stea si fara carut si fara patut si fara multe. Dragoste sa aiba.
La sarbatori nici nu imi este gandul. O sa facem un bradut ( avem si bradul si ornamentele), cateva cadouri simbolice, cativa prieteni si gata.
Denisa,
17 + cu bebel-mititel
Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE
Ina_3040 spune:
Servus fetelor, ma bucur sa va gasesc la fel de vorbarete 
Rebiana, iti multumesc pt linkul postat, foarte frumoasa si emotionanta povestea nasterii, m-a facut sa imi fie mai putin frica de ce ne asteapta (eu sunt cam chicken si nu prea rezist la durere)
Paps felicitari pt printesa si sa fie sanatoasa.
Delia13, foarte frumoasa burtica, le fal ca si posesoarea.
referitor la toxo si listeria, si aici trebuie sa imi fac analizele de sange in fiecare luna, ordin de la ginecolog. ma cam feresc in general de carne cruda si branzeturi moi, dar azi de ex am scapat la niste felii de somon afumat, nu stiam ca si alea pot fi daunatoare. nu ma panichez, dar o sa evit in viitor.
o intrebare pt cele mai cu experienta, am rendez-vous pt ecograf la spital in saptamana a 20-a (similar cu ce am facut la 12 saptamani). doctorul nu mi-a zis daca ecograful asta trebuie insotit iarasi de testul de snage cum am facut la 12 saptamani pt trizomii? el nu mi-a zis nimica si am uitat sa intreb, dar cred ca daca trebuia luat sange imi zicea sa imi fac programare.
va
pe toate si o dupa-masa placuta!
Ina
18+ 
http://picasaweb.google.com/ina3040/PozeIna#