*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (82)*
Raspunsuri - Pagina 12
diamisha spune:
La multi ani, Anto de Mav si Tudor de Diana21! Sa fiti sanatosi si norocosi, alaturi de familiile voastre frumoase!
Hmmm, unul blond cu ochi albastri, altul brunet focos cu ochii negri...ma-ntreb ce-ar alege Sonia mea...![]()
Mda, fac si eu curand bilantul primului an...cand ma gandesc la mine, ma apuca depresia, cand ma gandesc la Sonia, imi creste inima...
...pentru mine, a fost cel mai lung si mai greu an din viata...pe langa sarcina relativ fara probleme, dar greu de dus, din cauza kg multe, nasterea nu este cel mai grozav moment de care sa-mi aduc aminte...nici respitalizarea dupa doar cinci zile cu pielo-nefrita, facuta de la un proteus luat in spital...iar primele doua saptamani de alaptare au fost un cosmar, rani, dureri, depresii...dar cel mai greu m-am obisnuit cu ideea ca duc responsabilitatea totala a unei alte fiinte, ca depinde de mine aproape cu supravietuirea...ma rog, nu m-am obisnuit de tot nici in ziua de azi, dar m-am invatat sa traiesc cu gandurile si ingrijorarile...lupt cu mine mereu sa nu devin exagerat de protectoare, sa nu o sun pe mama de zece ori ca sa ma asigur ca nu s-a intamplat nimic cu Sonia, sa nu o ingradesc in vreun fel in dezvoltarea ei fireasca doar pentru ca mi-e mie frica...
...cat despre ea...Sonia este un copil vesel si foarte afectuos, este lipicioasa si pupacioasa ca taica-sau, dar isi cere spatiul personal, ca mine...bate din palme, face pa cu mana, danseaza, sta bine in picioare, face doar 2-3 pasi, dupa care cauta un sprijin sau se lasa repede in fund...baga si scoate jucarii din sacose, cutii, genti, sertare...e fascinata de cabluri, telefoane si telecomenzi...daca incep reclamele la tv, se opreste instantaneu din orice face in momentul acela si se uita hipnotizata, nu te-aude, nu te vede....in continuare, adoarme mangaind pe cineva, se mai trezeste de vreo 2 ori noaptea, dar adoarme f repede la loc....nu s-a imbolnavit niciodata anul asta, desi noi amandoi am avut in ultima luna probleme (eu o laringita combinata cu o viroza pulmonara, iar Claudiu o viroza ceva mai usoara), eram convinsa ca va face si ea ceva...mananca bine, are 9,7 kg si 86 de cm, ii ies incisivii centrali de sus, adica nr. 3 si 4, baleste si musca tot ce prinde...ma ia in brate atat cat ma poate cuprinde cu manutele ei, isi culca capul pe pieptul meu si spune "ma-ma, ma-ma", apasat de doua ori, si chicoteste usor rusinata....e foarte dulce...
Eu ma bucur ca a crescut, mie nu mi-e dor de perioada cand era bebelus, imi place sa interactionez cu ea, sa-mi raspunda, sa avem reprize de ras impreuna, sa ii citesc expresiile fetei...abia astept sa si vorbeasca, sa pot sa o iau cu mine la teatru, la spectacole, la film, sa o invat lucruri, s-o ajut sa traiasca fara presiuni ale nevoilor de baza, sa poata alege in viata...
Altfel, eu ma mai lupt cu kilogramele, am ajuns pe la vreo 72 cred, dar pentru ca nu mai razbesc doar cu dieta, am intrat intr-un program concentrat de activitate fizica. Mi-am luat antrenor personal (Adriana Nicolae, daca va spune ceva numele, a colaborat anul trecut cu Oana Cuzino la concursul de slabit) si ma duc 6 zile din 7 (mai putin sambata) la sala, de la 8 dimineata, pe burta goala...programul este o combinatie de cardio si fitness, care incepe sa dea rezultate...
am scris un mesaj kilometric...revin altadata cu povestea din turcia, nu uit sa o impartasesc.
Mav, ma bag si eu la cadouri. Noi faceam asa cand lucram in agentiile de publicitate, se trageau la sorti numele angajatilor si trebuia sa iei un cadou persoanei care iti pica...Iar cadourile se dadeau la petrecerea de Craciun a firmei, era foarte frumos...
O seara frumoasa va doresc!
Diana,
de Sonia (02.11.2008)
Meet Sonia!
diana21 spune:

Hanna, Daria si Antonio

Va multumim dn suflet pentru urari si ne cerem scuze ca nu am apucat sa-i felicitam si noi pe toti strumfii in parte.
Am avut o luna crunta, cu raceli peste raceli, ambii pitici. Tudor e la a treia consecutiv, a avut bronsiolita la inceputul lui octombrie, apoi laringita si acum amigdalita pultacee. Asta e si cu antobitoc, al doilea din viata lui. Acum e bine, dar pana ieri dimineata a fost cu febra (de vineri) de la 38 la 39,8. Ce sa va mai zic...Nu am mai intrat aici pt. ca am fost plecata toata vara din Bucuresti, am revenit de-abia in septembrie si de atunci suntem ocupati cu virozele. Pe care ni le aduce Ianca de la gradi saptamanal :(.
Tudor a inceput si el sa mearga, tinut de manute, de vreo doua luni, acum si sta singur cateva secunde, dar merge doar sprijinit. E un destept, ca toti strumfii de aici :), stie o multime de lucruri. Zice doar ma-ma (cu adresa de cateva zile doar), tata, A-na (sora-sa), aide, pap-pap (papa), ba (balonul). Face ca toate alea :) (motor, cal, sarpe, musca, etc.
) daca ii arati de cateva ori, ii place sa imite si e receptiv.
Are 75 cm si 8.700 g (acum a mai scazut, cred, ca de vineri nu poate manca mai nimic). Are tre dinti (i-a iesit la zece luni primul) si inca trei pe drum. Mananca de rupe, cu placere, cam orice. Are sase mese pe zi de aprox. 200 ml/grame, insa are arderi puternice si se mentine balerin
.
Cam asta...
Scuze ca sunt asa telegrafica, insa mor de somn, am trei nopti nedormite, iar azi petrecere in familie (noi cu tort in forma de masinuta, el cu antibiotic :(...
A primit si el catelul vorbitor, (si)i
l-a luat sora-sa si e fascinat de el.
Revin maine sa va arat si poze cu Nazdravanel.
Va pup!
babyzapi spune:
Eu sunt lesinata. Raphael s-a trezit la ora 12, la 2, la 3, la 4 si la 6 s-a trezit de tot
si acum ce credeti ca face? doarmeeeee de 5 min
. Daca in Franta ajunsese sa se trezeasca o data pe noapte si uneori deloc, de cand ne-am intors (3 saptamani) se trezeste in medie de 3 ori pe noapte. Nu mai pot! Plus ca acum lucreaza iubi, eu stau toata ziua cu Raphael si tot eu ma trezesc noaptea
.
Si somnicul de zi l-a schimbat. Inainte dormea de la 10-12 si de la 3-4. Acum are 3 somnicuri fiecare de 30 min.
Mav super frumoasa ideea. I'm IN! 
Diana multa sanatate domnisoarei Nasturel si lui Tudor 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela, mamica lui
Raphael nazdravanel (23.10.2008)
RAPHAEL IUBITEL
Povestea nasterii
oceanborn spune:
Neata!
La multi ani Tudor de Creata!
Monicus mare figura Ana!

Carmendu ce cunoscut mi se pare ce ai scris de sot
, al meu se multumeste cu 2
Diana sanatate multa lui Tudor!Of saracul, inca mai are arsuri?
Laura ma bucur ca sunteti bine
, cat despre trezit, la fel si noi, de o vreme se trezeste noaptea de cateva ori, azi dimi s-a trezit la 5 si n-a mai vrut sa adoarma, acum l-am culcat , problema e ca eu nu mai pot dormi, sunt rupta de cateva zile, si mai nou imi rupe si shalele.. ma gandesc serios la intarcat, uneori simt ca nu mai pot...
Mav si mie imi place ideea dar tinand cont ca eu de ex am de-a face atat cu posta italiana cat si cu cea romana( care-s o apa si-un pamant) mi-e sa nu incurc daca ne bagam....
Fiu-meu imi da pupa de cateva zile, cand ii zic sa-mi dea pupi isi apropie buzele de fata mea face un muah sonor de ma umple de bale, imi vine sa-l mananc. intr-o dimineata fara sa-i zic nimic mi-a dat un pup si a zis ma-ma. Va dati seama, toata m-am topit
.
O zi frumoasa!
mami de Thomas
oceanborn spune:
Babyzapi si voi??? of,si Thomas azi noapte s-a trezit la 12, 2, 3 si la 5 definitiv... bineinteles ca si el doarme acum,recupereaza..
mami de Thomas
mav spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carmendu victor e brand addicted. daca nu vede eticheta de la borcanelul de iaurt, nu-l mananca. uneori, cand plecam undeva, ii trasfer iaurtul intr-un recipient de la avent si ii atasez eticheta. aseara am fost in discoteca. n-am mai fost de 2 ani. da' la 2 am plecat ca imi faceam socoteli in gand. daca fim'miu obisnuieste sa se trezeasca la 7,30, si se da ceasul cu o ora in urma, la ce ora o sa se trezeasca? v-ati prins, da?carmen lui Victor 15 noiembrie 2008pozele noastre Povestea nasterii lui Victor |
super tare! dar ce-o sa te faci cand o mai creste si s-o prinde de smecheria ta? ca pacaleala merge acum (cred ca majoritatea mananca mai bine din ambalaje frumos colorate), dar... mai tarziu... zic pt ca si eu am problema asta cu sebi...
ginye55 spune:
| citat din mesajul lui oceanborn Fiu-meu imi da pupa de cateva zile, cand ii zic sa-mi dea pupi isi apropie buzele de fata mea face un muah sonor de ma umple de bale, imi vine sa-l mananc. intr-o dimineata fara sa-i zic nimic mi-a dat un pup si a zis ma-ma. Va dati seama, toata m-am topit . O zi frumoasa! mami de Thomas |
Ce dulce!
Cresc puii nostri! Un
pt Thomas pupacios!ginye mami de
Eduard Stefan (12.10.2008) Stefanut
Povestea nasterii
mav spune:
| citat din mesajul lui Ralukutzza ale merci frumos.Fetelor am tras o spaima sora cu moartea.Ieri dimineata in jur de ora 10 ii pregateam piticei masa de ora 10 cu mar si banana si branzica de vaci, venise si mama in vizita se plimba cu pitica prin casa, imi vine sa ma duc la toilet, ii spun mamei sa aiba grija de fata ca vin imediat si ma duc...ma asez pe buda si aud dintr-o data strigatele disperate ale maica-mii..ies ...copilul in barte la ea vanat, cu ochii bulbucati...nu respira...mama striga la mine ca s-a inecat cu o bucata de mar (cat am intrat eu la baie ea a vazut fructele portionate pe masa pentru blender si a crezut ca asa i le dau sa le manance si i-a dat si ea o bucata ...de daca ne-a vizitat doar de 4 ori in 10 luni de unde sa stie )In fine..iau copilul in brate ...il bat pe spate...nimic...nici un fir de are... o intorc..ii bag degetele pe gat...vomita ceva dar nu si bucata de mar si in sfarsit respira...frati-miu in timpul asta a chemat salvarea...a venit salvarea...fata era ok...respira doar ca tusea cam tare...doctorita de pe salvare imi spune ca daca nu a scos bucata de mar trebuie sa mergem la spital pentru investigatii ca e posibil sa fi aspirat in plamani bucata de mar.Mergem la Grigore Alexandrescu , ne interneaza si vine o doctorita si zice ca o tinem sub supraveghere toata noaptea si daca pana a doua zi nu vomita sau nu iese in kk bucata de mar ii face bronhoscopie cu anestezie generala ..va dati seama ce plans si dat cu capul de pereti a urmat...off ce m-am lungit cu povestitul...in fine...aseara pe la 10 jum a scos bucata de mar in kk...azi ne-am externat...dar ne-am externat cu ferbra 38.6 si viroza respiratorie![]() ![]() ![]() Na ca m-am descarcat ca acasa nu am cui....acum nu cred ca o voi mai lasa cu cineva fara mine decat cu un mare caiet de instructiuni ![]() ![]() A trebuit sa editez ca am scris ca o cizma ![]() Raluca mami de gargarita Andra-Bianca DN 26.12.2008 |
of, ce necaz!
mi s-a taiat respiratia citind. bine ca ati scapat de interventie...
pt gargarita mica!
mav spune:
| citat din mesajul lui Ralukutzza Isa ,nici eu nu ii dau decat banana si sau morcov fiert ca sunt moi si aluneca usor chiar daca ar fi sa se incece...mar nu i-am dat nicodata pana nu i-a dat mama...si se pare ca nu poate inca sa mestece mar Oricum am inteles de la medicii de acolo ca au cel putin 30 de cazuri pe saptamana de copii pana intr-un an jumate care inghit "corpuri straine"...au zis ca din cazurile astea cele mai frecvente sunt: marul pe primul loc, semintele, boabele de mazare sau fasole pe locul 2 si cioburi sau pietre pe locul 3. Am inteles de la pediatra noastra (Dr Marcu de la Medlife) ca zilele trecute le-a murit acolo un copilas de 3 ani care a aspirat o boaba de fasole in plamani...numai ca mamica nu a stiut ca bebele a aspirat boaba deoarece se juca singur prin casa si nici medicii nu au stiut ce are...l-au tinut sub observatie toata noaptea dar a doua zi a murit sufocat si abia la autopsie au gasit boaba de fasole care se umflase foarte mult datorita umiditatii ![]() ![]() .Eu cand am sunat-o pe |Marcu dupa ce Bianca a inghitit marul mi-a zis sa nu vin la Medlife ca nu au aparatura sa ma duc la Gr.Alexandrescu.Nu e de gluma cu mancarica asta bucati mari. ![]() Camelia ![]() Ginye Stefanutul mic sa nu planga maine la vaccin.Raluca mami de gargarita Andra-Bianca DN 26.12.2008 |
of, Doamne.......

Ramo2007 spune:
'Neata,
Si eu sunt de acord cucadourile !
Sara saptamana viitoare face Prevenarul...trebuia la 9 luni, dar l-am amanat ca a fost racita, apoi a repetat BCG-ul...Sigur o sa planga si o sa se uite urat la dr., ca de acum stie tot 
Diana, sanatate multa puiutilor!
Ramo mami fericita de Sara Maria
02.12.2008
http://community.webshots.com/user/Ramona198080

n-am mai fost de 2 ani. da' la 2 am plecat ca imi faceam socoteli in gand. daca fim'miu obisnuieste sa se trezeasca la 7,30, si se da ceasul cu o ora in urma, la ce ora o sa se trezeasca?