***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(109)***

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!~
Arcadia......................felicitari pt masuraturi! Un pic si "scapi" de burtica!
Adradap........sanatate lui Antonio! Bine ca nu e gripa cea rea!
Didi...............sanatate si refacere grabnica! Ce sa patesti.....
Diana...........felicitari inca o data!

Eu deocamdata fac pauza cu doctoratul (a scis cineva), ca imi cresc copii! Am sa ma lungesc si eu, ce sa fac?!

Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si MATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Mica, tocmai am primit de la CMU sfaturi pt gripa si le scriu aici caci e de interes larg:

SFATURI PENTRU GRIPA AH1N1
Singurele porti de intrare ale virusilor sunt narile si gura / gatul. Intr-o epidemie globala de aceasta natura, este
aproape imposibil sa nu intram in contact cu virusul H1N1 in ciuda tuturor precautiilor. Contactul cu virusul
H1N1 nu este o problema atât de mare pe cat este proliferarea.

Chiar daca sunteti înca sanatosi si nu prezentati niciun simptom al infectiei cu virusul H1N1, pentru a evita
proliferarea, agravarea simptoamelor si dezvoltarea unor infectii secundare, cativa pasi foarte simpli, pasi nu pe
deplin subliniati in majoritatea comunicatelor oficiale, pot fi practicati (in loc sa ne concentram pe modul de
stocare a medicamentelor antivirale):
• Spalarea frecventa a mainilor.
• Abordarea "Jos mainile de pe fata". Rezistati tuturor tentatiilor de a va atinge orice parte a fetei (cu
exceptia cazului in care vreti sa mancati, sa va spalati sau sa va palmuiti).
• Faceti gargara de doua ori pe zi cu apa calduta sarata (folositi apa de gura Listerine daca nu aveti încredere
in sare). Virusul H1N1 dureaza 2-3 zile dupa infectarea initiala în gat / cavitatea nazala pana sa prolifereze
si sa manifeste simptomele caracteristice. Simpla gargara previne proliferarea. Intr-un fel, gargara cu apa
sarata are acelasi efect pe o persoana sanatoasa pe care medicamentul Tamiflu îl are pe o persoana
infectata. Nu subapreciati aceasta metoda de prevenire simpla, ieftina si puternica.
• In mod similar punctului nr. 3, curatati-va narile cel putin o data pe zi cu apa calduta sarata. Nu toata
lumea poate fi priceputa la Jala Neti sau Sutra Neti (pozitii Yoga pentru a curatarea cavitatilor nazale), dar
suflarea puternica a nasului o data pe zi si curatarea ambelor nari cu betisoare din bumbac inmuiate în apa
caldura sarata este foarte eficienta in scaderea numarului populatiei cu infectie virala.
• Sporiti-va imunitatea naturala cu alimente bogate în Vitamina C ( fructe citrice). Daca trebuie sa luati
tablete de Vitamina C sub forma de supliment, asigurati-va ca acestea contin si Zinc pentru a accelera
absorbtia.
• Beti cat mai multe lichide calde. Acestea spala virusii de proliferare din gat inspre stomac acolo unde nu
pot supravietui, prolifera sau produce niciun rau.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Chiquitita ceva planuri de bb2? Sa ma anunti ca il violez pe sot si tot il fac pe-al doilea . Nu te pot lasa singura in spital.
Cu invatatul nu stau prea bine din pacate. Dar nici extraordinar de rau. Mai am 2 saptamani aproape si de maine sunt in concediu. Dar evident ca a mai aparut ceva si trebuie sa merg si maine sa mai rezolv ceva la serviciu . Sper sa nu dureze mult si apoi sa stau acasa si sa invat.
Si ca sa fiu in ton cu discutiile despre gripa porcina. Andrei e la ai mei si la ei in oras sunt deja cateva cazuri de gripa noua. Au inchis si scoala din acest motiv. Sunt un pic ingrijorata, dar nu intr-atat incat sa sar sa-l iau acasa. Sper sa nu pateasca nimic.
Si noi incercam sa evitam aglomeratiile inutile, dar la gradinita va merge in continuare de saptamana viitoare.
Punctul meu de vedere referitor la situatie e ca e un virus nou de gripa, inca nu se stiu forte multe despre el, dar cred ca nebunia de zilele astea e generata si accentuata si de mass-media. Plus ca e si campanie electorala si orice poate fi folosit in favoarea unui candidat si in defavoarea altuia e bun de pus la bataie, nu coteaza ca panicam inutil lumea . E bine sa fim precauti si sa evitam contaminarea pe cat posibil (dar asta o facem oricum indiferent ca e gripa noua sau gripa "banala" cu virusuri gripale sau paragripale clasice). Si as fi curioasa sa numere cineva decesele cauzate de gripa "veche". Probabil s-ar vedea ca nu e bau-bau-ul asa negru.
M-am cam intins si nu stiu ce s-a inteles din expunerea mea.
Andrada tu esti mai la curent decat mine cu situatia, ne poti spune si parerea ta?

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

liV, multumim de info. N-am putut sa nu ma amuz la " sa va palmuiti" ... cine a scris chestia asta ?

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Kay, si pe mine m-a amuzat expresia dar m-am gandit ca se refereau la barbatii care se "maseaza" pe fata dupa barbierit. Nu stiu cine a fost exact autorul, dar documentul vine de la CMU.

Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Neatza,

Madaiulia, a mai fost un val de gripa porcina in SUA prin 1976 (ceva de genu'), deci nu e chiar ceva nou. Atunci au fost discutii legate de vaccin, care facea mai multe victime decat gripa in sine. Si a fost incriminat mercurul din componenta vaccinului pt. aceste reactii adverse. Evident a mai evoluat medicina si e foarte posibil ca acum acest vaccin sa fie extraordinar. Nu vreau sa dezbat polemici, doar ca sunt multe chestii care se bat cap in cap. Streinu-Cercel a demisionat ieri cand i s-a refuzat importul a 1 milion de doze de vaccin din strainatate, in conditiile in care 1 milion de doze din cel romanesc era deja gata, iar in 10 zile puteau fi gata inca 1 milion de doze. De ce voia vaccinul din strainatate??? De ce firma producatoare (a vaccinului romanesc) nu isi asuma nici-unul din efectele adverse? E prima oara cand la un vaccin se intampla asa ceva. Eu nu fac vaccinul. Acum m-am hotarat 100%. Nu am facut antigripal in prima sarcina. Cu atat mai mult nu-l fac pe acesta. Cat despre copii, e alta poveste. Daca nu e vorba de un copil cu o imunitate mult deprimata (SIDA, leucemie, etc), atunci ei fac forme mai usoare decat adultii. Asa ca eu, una am luat decizia sa nu ma mai tem si sa intru in panica.
Unde mai puneti ca ieri dupa-masa am aflat ca doctorita, care l-a vazut luni pe Antonio, consultase duminica un copil suspect, iar ieri ne-a confirmat ca era intr-adevar gripat cu AH1N1. Prin urmare, pentru siguranta ea a fost consemnata la domiciliu. Sa astepte eventuale simptome...

PS: Didialex, solidarizez cu tine!!!

Va pup si va doresc muuuuulta muuuulta sanatate si... decizii corecte!

Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 13+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">ANDREAS

Dumnezeu a vrut ca el sa existe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Lavini, imi pare rau sa citesc asta, cred ca esti tare obosita. In afara de medicatia homeopata de care zic fetele, poate ii poti face si un mic masaj seara, ma gandesc ca s-ar mai relaxa. Nu puteti incerca o iesire la munte daca sunt copiii bine? Poate aerul de acolo o sa o ajute si te-ar mai relaxa si pe tine. Am vazut ca Anca spunea ca a facut minuni.
Ella, multa sanatate lui Bob. Salina nu i-a fost recomandata? Si eu cred ca e buna ideea cu miscarea, desi nu prea stiu ce i s-ar potrivi la varsta asta. Stiu ca inotul e foarte bun pt plamani, dezvolta capacitatea respiratorie parca.
Didi, multa sanatate si refacere grabnica! Mai, dar voi chiar treceti prin multe peripetii. Si imi place ca nu te panichezi din orice, eu citesc ceva resemnare in mesajul tau (dar in sens bun, adica le iei asa cum vin, asta e). Acum am vazut ca si fetele au zis acelasi lucru, deci nu sunt singura.
Andrada, si Marei ii ieseau sideremia si Ig mici cand era virusata, dar doctorii cu care am discutat mi-au spus ca e normal in astfel de cazuri. E adevarat ca hemoglobina si CRP erau normale. Poate e bine sa lasi sa treaca viroza si sa i le repeti.

Eu sunt speriata rau de gripa asta noua, cand ajung acasa ma spal bine pe maini si imi dau cu spirt, ma spal pe fata bine, nici nu stiu ce sa mai fac. Si am pus-o si pe bona sa faca acelasi lucru. O sa postez aici un mesaj despre metode de impiedicare a proliferarii virusilor pe care l-am primit ieri

Swine Flu - Good Advice/H1N1 Preventive Methods

The following advice, given by Dr. Oz, makes a lot of sense and is important for all to know:

The only portals of entry are the nostrils and mouth/throat. In a global epidemic of this nature, it's almost impossible to avoid coming into contact with H1N1 in spite of all precautions. Contact with H1N1 is not so much of a problem as proliferation is.

While you are still healthy and not showing any symptoms of H1N1 infection, in order to prevent proliferation, aggravation of symptoms and development of secondary infections, some very simple steps, not fully highlighted in most official communications, can be practiced (instead of focusing on how to stock N95 or Tamiflu):

1. Frequent hand-washing (well highlighted in all official communications).

2. "Hands-off-the-face" approach. Resist all temptations to touch any part of face (unless you want to eat or bathe.)

3. *Gargle twice a day with warm salt water (use Listerine or Hydrogen Peroxide if you don't trust salt).
*H1N1 takes 2-3 days after initial infection in the throat/ nasal cavity to proliferate and show characteristic symptoms. Simple gargling prevents proliferation. In a way, gargling with salt water has the same effect on a healthy individual that Tamiflu has on an infected one. Don't underestimate this simple, inexpensive and powerful preventative method.

4. Similar to 3 above, *clean your nostrils at least once every day with warm salt water, or hydrogen peroxide.
*Not everybody may be good at Jala Neti or Sutra Neti (very good Yoga asanas to clean nasal cavities), but blowing the nose softly once a day and swabbing both nostrils with cotton buds dipped in warm salt water is very effective in bringing down viral population.*

5. *Boost your natural immunity with foods that are rich in Vitamin C. *If you have to supplement with Vitamin C tablets, make sure that it also has Zinc to boost absorption.

6. *Drink as much of warm liquids (tea, coffee, etc) as you can. *Drinking warm liquids has the same effect as gargling, but in the reverse direction. They wash off proliferating viruses from the throat into the stomach where they cannot survive, proliferate or do any harm.

Edit: Acum am vazut ca a postat si Liviana cele de mai sus in romana. La mine lipseste faza cu palmuitul, deci cred ca e adnotare romaneasca . Cantacuzino nu-si asuma responsabilitatea utilizarii vaccinului la copii, deoarece nu a fost inca testat pe ei, nu se stiu efectele, mai ales cele adverse. Am vazut acum cateva zile un interviu despre vaccin Cantacuzino vs. vaccin import si se pare ca au aceleasi efecte, dar ca reactii adverse posibile cele de la Cantacuzino e mai bun deoarece metoda de obtinere (nu mai stiu exact cum era) e diferita.
Second edit : Problema cu gripa asta noua (ca deja nu mai e porcina, cica s-a modificat nu stiu ce tulpina sau component..) este ca se poate muri din cauza ei. La gripele obisnuite se putea muri din cauza complicatiilor ce puteau aparea pe fondul lor. E o oarecare diferenta (destul de importanta, din punctul meu de vedere) care indreptateste isteria.

Alina si Mara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!

Parerea mea ca cine poate sa evite aglomeratiile! Usor de zis, cam greu de facut!

Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si MATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput

Slaba azi activitatea aici...
Mica, frumos ca lui Maya ii place la gradi. Ce activitati are acolo? Bogdanel e indragostiti de coluri, imi cere in fiecare seara, iar la culcare se culca cu pensula in mana. E buna ideea ta cu copro.
Mihamora, cum esti? Tot 2 in 1? Hai da un semn.

Elteka, hai revin-o printre noi, stii ca majoritatea din noi iti ducem lipsa, nu?

Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Bai deci m-am uitat la teveu... Si-mi pare rau... Asa isterie cu gripa asta, expuse asa de tragic... Chiar m-a panicat si pe mine care n-aveam nici o treaba cu gripa... Inchid si ma calmez si revin.

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput