***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(109)***

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ella, ma bucur ca ati rezolvat cu Taropa; unde o vizitati cand aveti nevoie de reteta? Banuiesc ca la policlinica de langa mall Vitan, nu? Sanatate multa lui Bob sa-i treaca repede bronsita.
Daca il scoti afara pe Bob, te-as sfatui sa-i pui mascuta ca sa nu mai capteze alti microbi/virusi pana se inzdraveneste.
Referitor la activitatile cu Bob, poate ar fi de dorit sa va orientati mai mult pe cele creative gen pictat, desenat, auditii cu povesti etc, ceva miscare fizica in casa (sarit, dat din maini si picioare etc - noi ne distram tare cu treburi din astea) si mai putin pe cele de memorie... In rest, rabdare multa, se vor rezolva toate incet incet.
Aoleu, Didi, ce rau imi pare pt piciorul fracturat. Cum ai sa te descurci acum cu copiii, sotul fiind la distanta? Eu zic sa-i spui si lui, poate isi ia un CO si sta cu voi acasa pana te faci bine. Uf, dar injectii contra coagularii de ce iti trebuie?
Ioana13, eu cu barbatu' ma cert; de fapt nu stiu cum sa zic, nu ma cert, dar ma enerveaza tot ce face si zice.
Andrada, multa sanatate lui Antonio. Ce bine ca esti medic si poti actiona adecvat si rapid.

Arcadia, Didi, nu e de glumit cu AH1D1. In Bucuresti sunt cateva sute de cazuri parca.

Fetele, ati vazut ce repede se extinde gripa asta porcina? Ar fi de dorit sa evitam expunerile cu copiii in magazinele mari. Maica-mea care lucreaza in spital mi-a zis sa ma grabesc sa cumpar masti de la farmacie caci in scurt timp e posibil sa se epuizeze stocurile, asa cum se intampla deja in BV. Nasol si cu vamile, sotul nu stie ce sa faca cu delegatia daca se inchid cele cu bulgarii... Oricat de optimisti am fi, trebuie sa constientizam ca Romania e inconjurata de tari cu focare mari de AH1N1 si deci trebuie sa ne pazim.
Desi a venit frigul in Bucuresti (dimineata erau -5 grade), eu ma bucur totusi caci poate asa mai mor si lighioanele astea de virusi.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

ceau .
fetelor sunt disperata cu gripa asta tembela. Ma gandesc ca puiutul meu trebuie sa plece la socrii poimaine si mi-e tare frica de imbolnavire. oare chiar o fi asa riscuri mari? Unde merge nu e nici un caz de gripa dar.....
Didi, imi pare rau ca ti-ai rupt piciorul......mare figura mai esti. Tot cu zambetul pe buze ne povestesti.
Betty, Lavini va doresc odihna. Haideti ca o sa treaca , sunteti puternice.
Ella, m-ai facut sa rad cu "sa duca cine poate ". Fiecare isi cunoaste limitele...si face asa cum crede. Eu cand aveam 3 stiam Abecedarul si MAtematica pe de rost fara sa stiu sa scriu sau sa citesc deaorece era un copil cu care mama facea meditatii. Pe la 5 ani mi-a ascuns toate cartile pentru ca stia ca voi urma sa merg la scoala si o sa ma plictisesc stiind tot dinainte. Dar daca copilul vrea sa invete nu-l poti opri....eventual sa amani momentul cat mai mult posibil....

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Didi, saracuta de tine. Spune-i sotului, esti tu puternica dar acum nu poti face chiar tot. Macar te mai ajuta mama si sora daca vin. Puteam sa jur ca ai doi frati, nicidecum sora. Si iti faci injectii singura?
Andrada, am vazut ca ti-ai schimbat titulatura, in soacra cu doua nurori! Imi pare rau ca Antonio e bolnavior, macar tu stii ce masuri sa iei ca sa fie bine.
Ella, te inteleg ca nu mai poti. Cu limitatul informatiilor mi se pare aiurea, nu l-ati fortat voi, Bob e foarte intelgient si mereu a cerut el sa stie. Asta e ritmul lui. Sunt n'spe mii de idei de activitati, insa cand esti obosit si nervos e greu sa mai rabdator si inventiv.
madaiulia, cat ai mai invatat? Poate il convingi pe sot sa mai faceti un bebe si poate mai fac si eu si suntem iar colege de dr/spital.
Liviana, tare bine ai explicat faza asta cu sotul, ma regasesc si eu uneori in ea, am ras singura in birou
Ioana, si Livia uneri de nervi nu mai plange ci doar tipa, dar asa ca posedata, nu stiu cum sa spun, parca sunt 20 de baieti la un loc, in rest, daca avem musafiri e o timida/ingenua/delicata de se mira toti ce cuminte e copilul si noi stim adevarul.
Alynta, succes cu doctoratul

Nebunie cu gripa asta, si pe mine ma streseaza. Liviana eu intelesesem ca masca aia nu prea are efect. As e trebuie sa ferim copii de colectivitate, tocmai acum cane e frig si avem activitati numai la interior, sa ne plictisim si mai mult.

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

In colectivitate nici eu nu prea o mai duc, dar eu ca functionar.....sunt intr-o colectivitate continua. Poate iiprinde bine la tara ca acolo nu prea sunt copii si se poate juca afara linistita.

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Chiqui, nu zic ca masca filtreaza 100% virusii, dar opreste saliva/stropii de stranut de la altii, e totusi o bariera si cine crede ca e un receptor bun ar trebui sa se protejeze. Parerea mea.
Eu l-am alertat pe sot sa castii ochii la afisele de la gradi/cresa (de o bicei nu o face ), sa intrebe daca le da la copii cu dezinfectant pe maini, ma interesez ca sa vad cum pot sa-mi protejez copiii, fara sa ma pachinez insa. Cred ca e cel mai bun lucru pe care il putem face.
Keep up the faith!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Multumesc mult pentru felicitari. Doctoratul l-am facut la ASE, specializarea Contabilitate. Eu am facut pe vechea forma de 6 ani si am luat prelungire 2 ani pentru Toni. Deci de 8 ani ma chinui. In ziua cand am dat ex de admitere am aflat ca sunt insarcinata cu Alin (dupa ex. am vomitat continuu). Eu am lucrat in invatamantul universitar asa ca am avut ocazia sa public, sa particip la sesiuni de comunicari , simpozioane. GATA ! Nu mai vreau sa aud de ele!
Toni e la munte cu Alin si cu sotul. Eu nu mai am zile de concediu
Dar am de gand sa-mi bag un medical pt joi si vineri si sa ma duc si eu.
Didi, imi pare rau pentru patania cu piciorul dar tu povestesti asa frumos si cand patesti ceva rau... Te invidiez pentru optimismul tau.
Ella, nu mi se pare corect sa-l infranezi pe Bob. Sunt de acord sa nu fortezi ...dar daca el poate si vrea mai mult, nu trebuie infranat.
Sanatate la capsunici ! Am vazut ca sunt cativa bolnaviori.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Buna

In vara a fost si aici panica cu gripa asta?(swine flu).Eu lucram in gradinita in perioada aia si auzeam de tot felul de frati care erau suspecti sau ca scoala din apropiere s-a inchis din cauza gripei.Cred ca am fost f norocosi(si R mergea la gradi si playgroup)ca nu s-a lipit de noi.Tocmai ieri am aflat de un caz si m-am mirat ca am crezut ca s-a dus pericolul.Se pare ca se manifesta mai usor la unele persoane si ca totul depinde de cat de mare este temperatura.Sa ne fereasca Doamne-Doamne.
Andrada, Lavini si Didi pupici pentru super mamici.
Ella nu stiu cat de greu e sa ai un copil asa inteligent.Rares e foarte bebelus dar ma uimeste cateodata ca retine lucruri pe care nu se chinuie nimeni sa i le repete.
Ca sa va fac sa zambiti sa va spun cateva din achizitiile recente ale lui R.
-numara pana la 10 in rom si engleza cu unele poticniri la 7 in ambele limbi
-stie multe cuvinte in engleza si vb jumi-juma.
-reuseste sa se concentreze mai mult asupra detaliilor gen scris pe tablita
-stim cateva culori de baza()rosu galben verde albastru
-facem caca la WC ca mami(asa l-a convins tusi sa se urce acolo)
-se descurca nesperat de bine cu pozitii spatiale(fata, spate, pe, sub)

Dar e foarte galagios .Ii place sa tipe de placere si se exalteaza repede din orice.Noi suntem o familie mare si galagioasa dar cand il vedem pe el cat de galagios e realizam ca trebuie sa lasam noi tonul mai jos.

Ella si Rares face crize dar ale noastre sunt de rasfat ca nu a invatat ca nu poate primi,face tot ce vrea.Eu nu cred ca comportamentul lui Bob are de-a face cu medicatia lui.Ati renuntat la planurile de venit in UK?
Ma gandesc la toate mamicile stresate si chinuite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

SAlutare,

Liv, iti scriu aici..ca am uitat sa iti zic. Clexane cred ca le zice pe romaneste. Dr mi le-a prescris impotriva coagularii. Am mai avut picioarele rupe, dec 95 si ianuarie 98 dar nu am primti asa ceva. Pretenele mele care au nascut aici prin cezariana mi-au spus ca lor li s-a facut injectiile in perioda post operatorie. si, culmea stiu ca Eimotto a trebuit sa astepte cu nasterea ca tocmai isi facuse clexane.

Hei Andrada 10 zile stau si apoi ma duc la control sa vada ca raman inca 10 zile..sper sa nu..dar la ce dureri incerc..cred ca nu mi-l scot. datile trecute stiu ca nu ma durea asa..dar nici nu alergam dupa pitici se distreaza la culmea cu furatul carjelor. Robert ma ajuta, totusi. el e sefu, acu.

Chichi, am 3 frati si o sora. Cred ca asa era norma in VN, ca vad ca si la ella tot 5.

Acu sa revin la oile noastre..is trista..am constatat ca Elteka noastra draga si-a sters pozele. asa ca ma retrag si nu mai zic momentan nimik, in semn de solidaritate cu fata asta draga, pe care nu am stiu ca o sustin, cand a fost cazul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Didi,
imi pare rau sa aud ca ti-ai rupt piciorul; eu am avut doar mana rupata cand eram in clasa a 4-a, n-am numarat bine distanta dintre garduri (faceam atletism de performanta).
Ai grija la condus cu ghipsul.

Carstea,
N-am renuntat, ba tocmai am primit si viza HSMP numai ca suntem putin descurajati de starea de sanatate a lui care se va agrava probabil pe smogul din Londra, cel putin asta e parerea doctorului.
Si mai e si problema gradinitei fiindca experienta de aici e cam nereusita din perspectiva integrarii in colectivitate, deci nu stiu daca putem sa-l ducem acolo la gradi unde se adauga si necunoasterea limbii; stie si el sa spuna multe cuvinte, in special nume de animale in engleza si probabil ca va asimila rapid limba dar va exista o perioada de inceput mai dificila.
Vom vedea la anul daca venim sau nu, ca viza e valabila 1 an de zile cu posibilitate de prelungire.

ref la , insistam mai mult acum pe activitati usoare; i-am ascuns o parte din cartile-puzzle cu dinozauri; prima activitate cand se trezeste : " facem colaje mami" ; ieri dimineata mi-a spus :" mami, forma asta trebuie retusata, e gresita"; era de fapt o inimioara care normal ca nu a iesit perfect, dar are ochi de soacra si a vazut imediat

In continuare face crize si zic ca e de la medicatie fiindca acum face atat de urat si mai ales des, parca e alt copil.
Dimineata i-a casunat ca nu vrea un anume pulover, desi nu-si alege el hainele , nu-l intereseaza; si a trebuit sa le scot pe toate din dulap sa vedem pe care il vrea , le-a trantit pe jos, n-a vrut niciunul, ca de fapt nu il interesa puloverul, era doar un pretext ca sa urle.
Nu ma tin nervii in ritmul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

didi imi pare rau pentru ce ai patit la picior..sincer nu stiu cum te descurci tu singura cu toate….toata admiratia pentru asta .

ella sunt total de acord as cumperi copiilor jucarii adecvate varstei, dar daca ei cer am mult nu vad de ce le-ar strica. Imi pare rau ca iar treceti printr-o bronsita….Ascultam dimineata in masina radio itsy bitsy si era o reclama la muzeul de geologie…."va asteptam in lumea dinozaurilor"….poate ar trebui sa il duci pe Bob sa ii vada in marime naturala.

lavini welcome back. Chiar ma gandeam la tine ziele trecute. De Ckristina mai stii ceva?

andrada baietelul bolnav si lasa gandurile negre si scenariile pentru altii de meserie . Am si eu o intrebare de d-na dr….Maya isi tot da cu mana pe la nas…de fapt cu degetul pe sub nas ca si cum si-ar sterge mucii….sa fi ramas cu tic de la atata curs de muci sau sa fie altceva? I-as face un copro sa vad…

arcadia si mihamora inca putin si punem majoretele la treaba. Uite asa .

liv de gripa asta porcina medicul de familie ne spunea ca e o gripa ca oricare alta….dar evident asta nu inseamna ca nu tre sa ne ferim. Nici noi nu o sa o mai bagam pe Maya in locuri aglomerate (gen mall) dar la gradi o sa mearga in continuare. O sa faca o pauza de joi pana marti ca suntem noi plecati si va merge la ai mei. Poate o sa ii faca bine pauza asta si la tuse care deja ma dispera.

didi si eu am facut clexane in spital dupa cezariana.

ella nici Maya nu are preferinte cu ce se imbraca, ce ii dau eu e bun, dar mai are si momente cand vrea ea sa rastoarne dulapul sa caute ceva anume sau sa se incalte cu altceva. Sapt. trecuta a vrut sa plece in sandale la gradi .

Maya in week-endul asta a tot plans ca vrea la gradi. Cum plecam undeva cu masina, cum ne intreba daca mergem la gradi....

Mergi la inceput