Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (36)
Raspunsuri - Pagina 9
babyangel spune:
'Neata fetele,
Activitate intensa prin burtici, nu?
Burticile de 14-15 saptamani, inca putina rabdare si dupa aia o sa va distrati bine de bebe care nu are stare
..Mie chiar imi vine sa rad cateodata cand parca se incapataneaza sa isi faca loc mult in burtica![]()
Vladi,
ma bucur sa aud ca totul a decirs foarte bine..Si rezultatele vor fi foarte bune, sunt sigura.
Dar de ce stiam eu ca amniocenteza se face sub anestezie??
Fetele,
eu astazi ma dic la eco cu intreg familionu
: eu, sotu si Lucas..
Dar nu ma duc la medicul ginecolog , ca abia am fost de 2 saptamani, ci ma duc la medicul meu privat, care e polivalent si care are rabdare sa faca toate masuratorile necesare si sa mi le spuna si mie...
Singura problema este ca EL NU VREA SA IMI DEZVALUIE SEXUL COPILULUI!
Are el un pitic pe creier, si el crede ca surpriza de la nastere este cea mai de pret
I-am zis sotului sa-l intrebe el, ca poate lui ii pune ...nu stiu..
dar diseara la 19, macar o sa stiu cat este de mare, ca ginecologul meu nu mi-a spus.
Anca
20+ cu
Tereza sau
Codrin
si mami de
Lucas
babyangel spune:
Dayanara, Rebiana, uite ca mi-ati dat o idee grozava pentru pranz
Chiar nu stiam ce sa-mi fac de papa..
Asa ca o sa incerc reteta voastra ca sunt sigura ca e super..
Apropos...am facut fursecurile Andirei, si sunt foarte, foarte bune! atat ca eu nu am forme, si mi s-au facut niste turte late...dar am zis ca imi iau forme metalice si apoi sa vedeti cum creste burta
...si nu numai...
Oana, tu intrebai daca mai e cineva care sa fi luat doar 3.5 kg...nu cred ca e asta o problema...te vei incadra in modelul gravidei perfecte
..Apropos, stiati ca in Franta dieta urmata pe sarcina nu le permite sa ia mai mult de 8-9 kg toata sarcina??
Am o prietena la Paris(medic anstezist) si era de-a dreptum revoltata cum pot sa arate asa toate femeile..parca ar fi trase la xerox
Eu intreb: mai e cineva care la 20 de saptamani si 2 zile sa fi luat deja 9 kilograme

Asta e cazul meu! Astept sa-mi zica diseara dimensiunile lui bebe, si daca e prea mare, mai taiem din dulciurele, iar daca nu...sa fim sanatosi![]()
Anca
20+ cu
Tereza sau
Codrin
si mami de
Lucas
mami07 spune:
Neata, cu o cafeluta aburinda, desi e cam tarziu ![]()
Eu pana acum am luat trei kilograme si sunt in saptamana a 20-a, eu nu cred ca-i putin, nici mult, oricum avem fiecare ritmul nostru de crestere si conteaza si cat am avut initial.Eu sunt putin mai rotunjoara de fel (1.61 m si 57 kg), asa ca sper sa nu iau mai mult de 12 kg, atat am luat si la Matei. Oricum in ultimele luni avem tot timpul sa crestem. La mine de vreo 2 sapt a inceput sa se vada mai bine burtica si ma distrez teribil cu micul boxer din burtica, am impresia ca se joaca cu cordonul, ca simt niste gadilaturi in zona buricului ![]()
Oana, mami de
Matei (29.07.2007)
si de
Tudor, 19+
honeybaby spune:
Neata la toata lumea!
In sfarsit m-am trezit si eu ok. Fara durere de cap si fara oboseala.
Roxana- e posibil sa fie din hartie. Am patit si eu ceva asemanator. Eu mereu ma uit pe hartie
si intr-o zi am vazut ceva rosu ( pe hartie roz) m-am uitat mai bine era din hartie. Probabil ca acolo a ramas cumva neamestecata culoarea.
Si eu sunt in speriata. Acum mi se pare ca nu misca cum trebuie bebe, ca ma doare prea des capu, ca mi-e prea somn, ca... ca...
Azi ma duc la TT, cred ca normal. Asa fac inainte de fiecare eco
, ma apuca teama, daca iar vad un bb care nu misca.
Oana- nu cred ca ai luat putin, si nici nu pari slaba. Esti ok. Eu am luat 2,5kg ( cu ce am slabit)in aproape 17 s. Fara ce am slabit am luat 100-400g
. Tot pe acolo sunt.
Vio- nu ma tenta cu plimbarea. Eu numai afara as sta. Dar azi sunt hotarata sa muncesc mult daca tot ma simt bine.
Anca- poate se indura dr sa va spuna ce e bebe.
Denisa,
16 + cu kinder-el
Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE
nemary spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui atb Si mai am o intrebare, pt. fetele cu alti copii pe-acasa, si care aveti aparat de aerosoli, rogu-va, sfatuiti-ma si pe mine la ce ar trebui sa ma uit cand cumpar unul. Nu am avut pana acum nici un fel de problema cu Nicholas, a fost el racit de vreo 4-5 ori intr-un an si 3 luni, dar niciodata atat de grav incat sa ajungem la spital sau sa facem aerosoli, dar ma tot gandesc ca oricum nu strica sa am unul in casa. Adriana 18+ si mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008 (povestea nasterii) |
am cumparat unul in primavara parca, OMRON. am dat atunci cam 300 ron pe el dar si-a meritat toti banii. il poti folosi si tu pt ca are 2 masti, una mica si una mare. daca vrei mai multe detalii trimite-mi PM, pt ca aici nu prea reusesc sa tin pasul cu voi si poate nu citesc mesajul tau.
Mari
de Daria Maria(29.01.2008)
16+ Povestea Darului plangacios
sunt tot mai mare
Daria
mami07 spune:
| citat din mesajul lui atb Salutare! Eu mai rar da' citesc tot... Suntem bine, sanatosi, nimic nou. Bebe2 nu are inca nume, de fapt nici nu ne-am mai gandit. Vad ca ati pus reteta de tortilla, am s-o incerc si eu, pare yummy! ![]() Ella cand ai timp si chef scrie te rog si reteta ta de carbonara, eu am una-doua variante dar degeaba, ca nu iese ca la restaurant... Iar la ce am cautat pe forumurile culinare sunt cam la fel. Si mai am o intrebare, pt. fetele cu alti copii pe-acasa, si care aveti aparat de aerosoli, rogu-va, sfatuiti-ma si pe mine la ce ar trebui sa ma uit cand cumpar unul. Nu am avut pana acum nici un fel de problema cu Nicholas, a fost el racit de vreo 4-5 ori intr-un an si 3 luni, dar niciodata atat de grav incat sa ajungem la spital sau sa facem aerosoli, dar ma tot gandesc ca oricum nu strica sa am unul in casa. Mai ales ca eu cand am fost mica am avut bronsita astmatica. Si mai ales acum ,dupa ce le-am auzit vorbind pe vladimirescu si pe Dianami de laringita, m-am hotarat sa-mi cumpar unul, in fond si la urma urmei si noi adultii il putem folosi, nu? M-am tot uitat pe net, sunt n-spe mii de modele si chiar nu stiu la ce ar trebui sa ma uit cand cumpar unul. Bine, normal ca cele mai scumpe par a fi cele mai bune, dar eu ma gandesc totusi la un pret cat de cat rezonabil. Daca aveti acasa si sunteti multumite de el, spuneti-mi numele, marca sau eventual un link unde sa caut si eu. Multu! ![]() Adriana 18+ si mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008 (povestea nasterii) |
Adriana, eu am aparat de aerosoli, l-am cumparat de la farmacie in primavara cand a avut Matei o laringita urata, ne-am speriat ingrozitor atunci. Pot spune ca a meritat fiecare banutz (a costat cam 250 ron, destul de rezonabil). L-am luat la recomandarea pediatrului este o m r o n (sper ca nu fac reclama), de atunci l-am folosit de fiecare data cand Matei era putin ragusit sau infundat si-i trecea intr-o singura zi.
Oana, mami de
Matei (29.07.2007)si de
Tudor, 19+
babyangel spune:
| citat din mesajul lui dayanara eu te lasam pe tine ca.s varza la explicat retete sa vad daca gasesc ceva mai clar vad ca nu... se taie 3-4 cartofi, in bucatele mici , subtiri, si o ceapa la fel, taiata mic, se pun la calit, la foc mic, se apasa cu lingura, s mesteca asa sa se inmoaie nu sa se prajeasca, se pot praji impreuna cu ceapa, doar ca ceapa se face mai repede si e bine s.o puneti un pic mai tarziu se scoate tot din tigaie si se pune la scurs de ulei se bat separat 5 oua, se amesteca cu ceapa si cartofii se pune sare si se varsa totul intr.o tigaie cu foarte putin ulei, se lasa la foc mic, cand se intoarce se pune o farfurile plata peste tigaie ca sa fie mai usor de intors pe cealalta parte si se lasa iar la foc mic roxana 17+ arturo si ivan (2.12.2006)POZE |
Dayanara, intrebare: in loc sa prajesc totul in tigaie si sa itorc pe cealalta parte, oare pot sa pun totul in cuptor, fara sa mai intorc??
Mi-e ca rup placintica atunci cand o intorc..
Anca
20+ cu
Tereza sau
Codrinsi mami de
Lucas
babyangel spune:
Felicit si eu cele 3 mamici de baieti
asteptam nume ca din cate imi amintesc doar Ilinca s-a transformat in Tudor![]()
Honeybaby, sunt asa de resemnata vis-a-vis de sexu copilului, incat si daca imi zice nu ma poate face sa sar pana in tavan...Sanatos sa fie ..si el, si eu..si Gata!![]()
Anca
20+ cu
Tereza sau
Codrin
si mami de
Lucas
Yaia spune:
'Neata, fetelor!
dayanara, problema cu cine-l las pe tudor cand nasc o am si eu, ca tare vreau sa fie sotul cu mine, mai ales daca bebe o sa fie iar in prezentatie pelviana, desi sper de data asta sa se intoarca. Sper sa nasc noaptea, ca si data trecuta, ca Tudor sa doarma si sa chem niste prieteni sa doarma la noi. Pe soacra nu as chema-o ca mai mult mi-as face de lucru si sora-mea nu stiu daca poate veni...mai tin problema la dospit, poate imi vine vreo idee.![]()
miria_cristina si cand esti in spital, nu te pierzi prin toate camerele alea...stai, am uitat ca nu va lasa sa va plimbati pe unde vreti voi...dar eu m-as pierde.![]()
Aici mergi la urgente, faci formalitatile de internare si te monitorizeaza sa vada care-i situatia si apoi sus in camera unde nasti, care are langa o camaruta mica unde bebe e 'coafat' dupa nastere. Si de acolo, tzushti, in camera unde o sa stai cazata cu bebe pana la externare. Atat! Mai au si sali de operatii pentru cezariana si saloane speciale pt. bebelusii cu probleme, dar am avut norocul sa nu vad asemenea sali si sper sa nu le vad nici de data asta...dar tare complicat si intortocheat mi se pare acasa...Eu atat in amintesc, ca atunci cand a nascut sora-mea a cobort ea in holul de jos, caci numai acolo aveam voie 'externii', iar pe nepot l-am vazut abia acasa, iar la cumnata-mea nici macar in hol nu puteai intra, vorbeai de jos cu mamica aflata la geam...ca in bancul cu Ion si Marie si 'ti-as spune cu cine seamana, da' nu-l cunosti!'![]()
Perfect de acord cu freedelia despre nevoia lui bebe de a se simti in siguranta dupa nastere, dar si nevoia mamei de a avea puiul langa ea. Eu nu pot pricepe cum isi inchipuie in Romania ca toti bebelusii sug la ora fixa, cum fac asistentele programul. Ok, la cei hraniti cu formula poate merge, dar cei alaptati sug doar la orele fixate de ele? Daca se trezeste si plange de foame i se da formula pana vine ora de alaptat si vine mama? Sau cum functioneaza?
Iertati inca o data ignoranta, dar numai nu pot pricepe cum functioneaza lucrurile intr-un spital din tara...
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
GabyHila spune:
Buna dimineata,
O jumatate de zi nu am scris si deja e polog si capitol nou!
Apropo de comentariile asupra celor de etnie roma. Ar fi in regula daca toti ar avea acces la formele noastre de "civilizare". Am fi toti macar in acelasi standard.
Eu am luat cam 6-7 kg pana acuma si 6 din ele in primele 3 luni. la mine in afara de burta nu mi se pare ca as fi pus f mult. Burtica in schimb nu mi-o poti ignora. Pentru ca sunt fonduri de analize si a trecut o luna de la ultimele mele analize de anemie azi dimi am fost la luat sange. Era impresionata dna ce presiune are sangele meu:)
Luni ma duc si la morfofetala si sper sa nu mai doarma bebe meu ca sa vedem ce e! si primesc si rezultatele de la anemie sa vad daca toata atentia mea la mancare si la luat vitamine a dat ceva roade!
Vladi ma bucur tare ca ai scapat si ca nu a fost ceva traumatizant! de multe ori numai gandul la un ac bagat in burta te cam face sa te sperii! esti o curajoasa!
Dayanara potoleste-te cu sangerarile!
mai verifica astazi dar sigur ti s-a parut doar! 
Babyangel eu sunt aproape de tine, dar numai cu 7 nu cu 8! oricum eu ma simt f bine:)
Oana sa imi zici si mie ce iti zice doctorita cu privire la analize! sa papi bine si sa iasa inventarul ok!
Mami07 bine ai venit! felicitari pt carucior si curaj la amnio!
Ate_09 distractie faina si la mai multe aniversari! 
tuturor mamicilor si burticutelor fara exceptie!
Gaby
Bebe in 20 saptamani
www.gabyhila.blogspot.com