Ghiocei-Martie-Aprilie 2009 *(89)*
Raspunsuri - Pagina 21
Ilinca_M. spune:
Monvass, si Sophiphi zice "heeeeeeeei!"
Nu degeaba ti l-am tot petzit eu pe brunetu', ai vazut ce s-ar potrivi? Ar striga unul la altul:"heeeei!"
Sophia mai scoate si cate-un "gheghe" destul de des, nu stiu ce Gheorghe are ea in vizor![]()
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
5luni
inapreda spune:
La multi ani Dragoanei titi de Chatonel.
si
pentru toate fetele!
Gina lu' Ian
Poze mai recente cu Ian ..."mare" :-)
Botez Ian
Monnvas spune:
Mary io n-o sa fiu atat de categorica pentru ca n-am alaptat exclusiv nicio zi. Mai mult, ma gandesc ca 2 saptamani ati stat in spital in saloane separate si deja ai ratat startul in stimularea sanului. Asta nu inseamna, insa, ca batalia e pierduta.
Parerea mea, ca om care a fost oarecum in situatia ta:
- nu opri alaptatul. Maya trage cat poate, mai mulgi si tu (stiu, la inceput nu iese nimic, dar macar stimulezi sanul). Daca dupa o vreme (io lasam cam 45 de minute) de supt nu se satura, atunci bibe cu lapte praf. Idei:
- acum cred ca ea mai mult doarme la san decat suge, ciupeste-o de picior sa se trezeasca, las-o jos (se va trezi in max 2 minute) si apoi pune-o din nou. Stiu, ti se va parea aiurea, cam haotic, dar asta e.
- de cate ori plange pune-o la san. Chiar daca nu ii e foame, va trage un pic (vorba lu' berbantu'meu, "din politete"), deci va stimula producerea de lapte.
- nu asculta sfaturi
chiar daca sunt de la mama care te-a crescut pe tine
- nu ii face program. Daca tre' sa lasi 2,5-3h intre mesele de lapte praf, la san nu e cu programare. Adica ala merge si "intre mese"
- daca pana la urma te hotarasti sa ii dai ceai (poate e cald in casa, bla bla) evita Baby Drink si Baby calm, amandoua au menta si constipa. Io i-am dat Milutee - ceai de musetel de la Milupa, credeam ca mai rezolv ceva din constipatie.
-pozitia de alaptat e foarte importanta. Io in ultimele 3 luni i-am dat numai "pe sub brat", adica cu copilul intins pe pat si eu sprijinita in cot peste el, daca ai timp sa te uiti in brosura despre alaptat de pe mailul comun vei gasi. E mai usor pt copil pt ca el nu mai trebuie sa tina sanul si nici nu mai trebuie sa depuna efort pentru mentinerea pozitiei (ex. sustinerea capului).
Nu te gandi ca ai ratat alaptatul exclusiv, ci incearca sa o tarai cat poti cu sanul. Daca Maya nu are forta sa traga si nici nu o va capata lactatia se va opri de la sine, incet incet. Daca nu iti curg sanii, nu ti se intaresc etc. nu ai de ce sa te temi de mastita.
Hai ca ti-am scris si eu un cearsaf.
Monica mami de
cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
Monnvas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda La multi ani Dragoanei titi de Chatonel. si pentru toate fetele!Gina lu' Ian Poze mai recente cu Ian ..."mare" :-) Botez Ian |
Helllloooooooooo
Baga repede un cearsaf cu raportul pentru saptamanile lipsa. Dar nu aci, ca fac cap nou.

Monica mami de
cu motoras CRISTIAN (7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
anamariame spune:
Hei!!Astazi Eva face 6 luni!
La Multi Ani si celorlalti ghiocei nascuti azi!Eu nu aveam de gand sa scriu, nu am facut-o de ceva vreme, nu de suparare ci din lipsa de timp, insa am citit mesajul Siminei...am plans, ma doare sufletul cand ma gandesc ca e atat de aproape de renuntat la alaptat, sper sa ma insel, dar o vad destul de hotarata. E o vaca dr respectiva, asta e clar. Simina, daca te deranjeaza ce scriu, spune-mi si sterg, dar macar o data trebuie sa citesti
Parerea mea este ca tu nu ai mintea limpede acum, esti bulversata de noul din viata ta si daca lucrurile s-ar aseza un pic ai gandi altfel. Eu cred ca esti ft tentata sa renunti la alaptat, dar vreau sa iti spun ca fara motiv intemeiat am renuntat si eu si INCA regret enorm (dovada fiind faptul ca mesajul tau m-a facut sa plang - inca sunt prea sensibila la subiectul alaptat, recunosc). Am alaptat-o pe Eva exclusiv timp de o saptamana, a fost o saptamana atat de grea, insa ma gandesc la ea ca la cea mai mare realizare a mea. Stiu ca e greu, dar dupa o vreme (destul de scurta sper - asta iti pot confirma fetele), alaptatul devine o adevarata placere, un miracol pe care il infaptuiesti. Nu e adevarat ca nu ai suficient lapte. Si daca spui ca se plictiseste de supt, iarasi nu e un motiv suficient. Bine ca nu se enerveaza ca are de muncit, cu plictiseala lupti mai usor. Nu stiu cat de coerenta sunt, ca m-a emotionat subiectul, si sper inca o data sa nu te deranjeze mesajul meu. Dar eu am ramas cu impresia ca tu ai cam vrea sa renunti, iar sfatul dr ti-a venit ca uns. Daca e asa, am trecut si eu prin asta. Iar acum, la 6 luni de la nastere, inca imi vin sa ma dau cu capul de pereti. Pup mamica de Maya frumoasa si sa nu te superi pe mine daca am interpretat gresit mesajul tau!Ana-Maria, mami de
Eva Maria (23 aprilie 2009)
Monnvas spune:
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Monvass, si Sophiphi zice "heeeeeeeei!" ![]() Nu degeaba ti l-am tot petzit eu pe brunetu', ai vazut ce s-ar potrivi? Ar striga unul la altul:"heeeei!" Sophia mai scoate si cate-un "gheghe" destul de des, nu stiu ce Gheorghe are ea in vizor mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 5luni |
Noi am trecut de la Ghe la Ghi - deci al meu viseaza vreun Ghighi (Becali
). Mi-ar placea o nora ca Sofifica, da' sa nu afle Pisik, ca ma bate Ana Bianca!Monica mami de
cu motoras CRISTIAN (7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
anamariame spune:
| citat din mesajul lui Monnvas Daca dupa o vreme (io lasam cam 45 de minute) de supt nu se satura, atunci bibe cu lapte praf. Asa am venit eu pe lume! |
Eva Maria (23 aprilie 2009)
simina_kin spune:
feteleeee , da eu nu vreau sa renunt la alaptat!!!!!!!!!!! Am zis ca nu trage fata ,si nu se satura,si eu sunt o putoare ca nu ma mulg mai des, DAR NU VREAU SA RENUNT ASA USOR!!!!
Mai recitesc o data mesajele ca sa raspund pe rand
fericita
Maya Andreea
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!
aris26 spune:
fetelor asa cum zicea si ilinca, eu una nu vreau sa o stresez daca nu vrea sa mai alapteze dar daca ai nevoie de incurajari Sinima, suntem aici. vezi ca la incepu dureaza o veshnicie o masa, adoarme, mai suge, iar adoarme...uite asa ne chinuiam cam o ora daca nu mai bine. la mine laptele a venit chiar mai greu decat la fete, din cate vad. am venit din spital dupa 3 zile si de abia dupa inca vreo 3-4 am inceput si eu sa ud bluzele. si am nascut natural. dar supliment de lapte praf i-am dat doar vreo 3 biberoane in total. il puneam f des la san si de multe ori adormeam pe scaun cu el in brate pt ca duraaaaa o veshnicie o masa. de multe ori il mufam si imi vedeam de treburi prin casa, o sa vezi cat de multe treburi poti sa faci cu o mana
. si nu te incanta cu ideea ca o sa iti fie mai ushor cu biberoanele. eu am trecut prin amandoua variantele si iti spun sincer ca e muuult mai greu cu lapte praf(sterilizeza,masoara,incalzeshte,raceste,spala biberoane,cumpara lapte,asta e buna,asta nu ebun), plus complicatii gen: constipatie...sau e deshidratata...sau sau sau
si sincer mie nu mi se pare asa micutza, fi-miu era doar cu putin mai mare ca a ta cand am iesit din spital. stiu ca senzatia ta este ca ia mai bine in greutate cu lapte praf, daaar nu e o regula si chiar daca ia mai putin important e sa fie sanatoasa...de recuperat oricum recupereaza. hai curaj!
nu alaptatul te face o mama mai buna sau mai putin buna, dar mai incearca. sunt aci o gramada de fete care inca isi fac procese de constiinta ca nu au incercat tot ce trebuia. e mai rau sa regreti mereu si sa iti reprosezi peste cateva luni cand o sa fi mai calma si mai relaxata. eu inca imi fac unele mustrari si acum stiu si ce am greshit de am pierdut laptele la 4,5 luni daaaar la modul f sincer: eu atunci chiar am vrut sa intrerup![]()
![]()

25 martie 2009
dyana27 spune:
vai fetelor, asa m-a enervat cristi in seara sat de' nu va imaginati; i l-am last 5 minute sa mai strang prin casa cate ceva si aud ca plange copilu', da' rau de tot; cand vin in sufragerie el ii zanganea o jucarie si se uita la televizor si ala micu plangea de i se innodau lacrimile in barba; evident tip la el sa ia copilu' in brate in clipa aia... si el ce-mi raspunde?????????????? ca-l dor mainile ca e greu, si nu poate sa-l mai tina

; sincer, mi s-a taiat respiratia, cred ca daca incepeam sa plang atunci nu ma mai opream

; cum sa-i explic ca eu stau toata ziua cu el in brate, si uneori imi vine sa-mi smulg muschii de pe spinare de durere (am si un nenorocit de defect la coloana- adica nu am curbura cervicala si oricum faceam fizioterapie inainte, pe care am abandonat-o complet acuma
), dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa las copilu' jos sa urle, doar pentru ca am obosit eu!!!! tare mult i-am cerut, 10 minute de tinut mutzu in brate!!!! probabil ca de asta suntem mame, de asta a facut Dumnezeu femeia, sa suporte orice atunci cand e vorba de puii ei, pentru ca un barbat nu ar face asa; mi-am amintit un reportaj cu o pisicuta care si-a scos puiutii din incendiu, pe rand, calcand prin foc pentru fiecare in parte, dar nu s-a oprit; a iesit cu toata blanita parlita, cu arsuri groaznice pe labute, dar i-a salvat pe rand; si cu greu au salvat-o medicii pe ea dupa , dar au salvat-o, la fel ca pe puiuti. ....deci, mi-am incheiat pledoaria despre cat de minunate sunt mamele, de oricare ar fi ele

asta ca sa va amintesc si voua ca sunteti minunate, fiecare in felul ei,si cu alegerile ei, si nu cumva sa uitati lucrul asta vreodata!!!!!!!!!

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 6 luni
cum am venit pe lume