Ghiocei-Martie-Aprilie 2009 *(89)*

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Mariana, eu ti-as raspunde dar nu stiu daca parerile mele sint ok si pt bebei prematuri...
1. i-as da vigantol, aia din maternitate sint de multe ori mai ok ca specia;isti (experienta mea)
2. nu i-as da sab decit daca are colici si daca nu o ajuta ceai de chimion si anason baut de tine (daca mai alaptezi la seringa sau altfel)
3. mi se pare f exagerat sa ii dai o sg masa noaptea; ce inseamna noapte? 6 ore e ok, 8 ore mi se pare mult (ca noapte). Mie in maternitate mi-au spus lapte praf la 3 ore si musai ceai intre mese. Din nou, poate la voi altfel stau lucrurile
4. eu nu as renunta la alaptat. Aici Ayla cred ca te poate sfatui cel mai bine.

si o totala lipsa de colici!

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

seara buna, am citit si eu ultima pagina...restul il recuperez dupa ce se culca mandrul meu

simina - ai fost la pediatru sau medic de familie?
vigantolul din saptamana a2-a de viata. saptamna nu luna!
ceai - daca ii dai lapte de la tine, nu e nevoie de ceai...si oricum nu tampenia aia de baby drink...e duuulce. vezi ca sunt unele mai normale de la humana sau ceaiuri clasice de plante neindulcite
clatita cu ceai....hmmmm...are probleme cu pielea?
pragramul de masa - eu pe asta nu am priceput-o niciodata. cum program? pai daca urla de soame la 2 ore ce faci o lasi sa urle ca nu s-au facut 2,5ore??? eu i-am dat sa suga la cerere mereu si am conlucrat f bine amandoi.
imbracatul - asa cum esti tu imbracata e numai bine. se zice ca bebelushii sufera mai rau de caldura decat de frig. oricum in primele 6 saptamani nu racesc de obicei. in casa daca ai intre 22 si 25 de grade este suficient un costumash cu totul din bumbac, fara caciula si fara patura.
alaptatul - mai incearca, nu abandona inca. bea lichide, mulge la greu(foloseste protectiile alea de la avent si la muls ca sa nu ai nici cel mai mic disconfort). daca nu poate la san nu e bai, mulge si dai bibe. uite alina.n a procedat asa cam toata perioada si a fost ok. ai rabdare, las-o la san chair daca dureaza o ora si vezi ca nu cumva sa aiba alte motive pt care plange si nu neaparat de foame. daca ii dai din biberon foloseste biberoane bune(eu ash recomanda avent)pt ca nu curg singure,trebuie sa munceasca ca sa scoata laptele. in felul asta nu se puturoseshte. sa te mulgi mereu dupa ce termina ea, chiar daca mai scoti 10ml e bine. sanul produce mereu ce s-a consumat plus inca un pic...pic cu pic creshte productia.
daca nu merge si nu merge nu e un capat de tara. asta e. o sa creasca fata bine sanatoasa si cu formulaimportant e sa te mentii tu bine si sa nu te frustrezi sa pui de vreo depresie,da?

25 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Simina, nu pot sa cred ca dupa tot ce ai citit la noi la odisee si toate cate ti le-am zis si direct pui pretz pe ce spune o imbecila de doctoritza, caci numai o imbecila te poate indemna sa iei un medicament de intrerupt lactatia pe motiv ca fata "oricum nu suge" si numai o imbecila sinistra te poate sfatui sa alaptezi "la program".
Sper sa nu fie prea tarziu si sa te mai putem ajuta cu ceva.
Daca cumva vrei sa intrerupi alaptatul pentru ca nu-ti place, ai facut ragade si nu suporti sau pur si simplu asa ai chef, zi asa si nu te mai bat la cap, iti respect decizia, e absolut ok! Dar justificarile pe care le aduce imbecila de doctoritza nu au temei!
Cea mai sigura metoda sa pierzi lactatia e sa te bazezi prea mult pe laptele praf. M-a uimit ce ai spus anterior, ca tu de fapt ii dai laptele tau "in completare", si nu invers! Este o mare greseala, tine fata la san si lasa laptele praf doar pentru situatii critice! Cu cat mai des o vei pune la san si cu cat mai putin te vei baza pe formula, cu atat mai rapid si mai bine se va regla lactatia. E o iluzie ca "nu ai lapte", suntem mamifere, toate mamiferele au lapte cand li se naste un pui. Ca pe parcurs se poate ca mamele sa-l piarda, asta nu e un "dat de la Dumnezeu", laptele nu se evapora pur si simplu ci datorita unei lipse de informatii a mamicii, a unei panici exagerate ca "nu are destul lapte", a unor greseli incurajate si de anumiti medici imbecili, care daca tot nu incurajeaza alaptatul ar putea macar sa taca si sa nu faca mai mult rau.
Deci daca vrei intr-adevar sa ai laptic pentru micutza ta (si zau ca i-ar prinde bine) te rog eu urmatoarele:
- nu te mai stresa ca nu ai lapte destul, ca nu e destul de hranitor etc.
- da-i sa suga de cate ori vrea, stai intinsa langa ea corp la corp, bea cate un ceai de anason dar nu litri intregi, n-are rost sa te fortezi aiurea
-da-i formula cat mai rar, nu-ti fa un obicei din asta!! Da-i cate un biberon maximum doua pe zi, in rest las-o la san, va capata ea forta cu timpul sa suga. Poate nici nu-i trebuie mai mult acum, ea suge cat are nevoie. De ce ai impresia ca e mereu flamanda, poate sa planga si din alte motive.
- nu lasa sa treaca mai mult de 2-3ore fara sa alaptezi sau sa te mulgi (inclusiv noaptea).
Daca faci toate astea si problema nu se remediaza in maximum 2 saptamani...poti sa ma scuipi intre ochi!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
5luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ilinca, eu am inteles ca 2,5 ore se referea la laptele praf, caz in care inteleg recomandarea, ca se digera mai greu si predispune la constipatie (motiv pentru care se si asociaza administrearea de ceai, cel putin mie asa mi s-a explicat in primele zile in maternitate).
Daca intr-adevar se referea la alaptat la sin cu program, atunci chiar e o imbecila sinistra...

Eu imi amintesc ca Monica ne spunea ca Luana a capatat forta sa suga cind inca era mult mai mica (ponderal vorbind) decit Maya, de aceea si eu cred ca e doar o chestiune de timp pina se aseaza chestia cu alaptatul in fagasul normal. Si da, ai dreptate, intotdeauna mi s-a spus ca daca vreau sa alaptez, sa ii dau laptele praf in completare, nu invers (la mine cu cezariana a durat vreo 3 zile pina a inceput sa vina laptele, poate si la tine, dar am avut un sin din care puteam stoarce o picatura de colostru de prin luna a 6a, si a doua zi dupa cezariana, cind m-am dus la junioara si asistenta neonato a vazut stropul ala a fost fff bucuroasa si a zis ce bine ca o sa o pot alapta, deci banuiesc ca fiecare picatura conteaza, chiar daca la ora aia nu se punea problema sa se sature doar cu ceea ce ii dadeam eu).

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

Dodo LA MULTI ANI !!! SA AJUNGETI CU BINE SI FERICITI LA NUNTA DE AUR!!!!

Azi am fost si noi la pediatru.
Prima gafa a mea...am infofolit fata prea mult si cand am dezbracat-o acolo avea numai bubite pe ea.Nu-mi dau seama cand este suficient de imbracata, nici in casa nu stiu cum s-o tin...am mai auzit varianta ca tre sa aiba un rand de haine in plus fata de mine..pe drak..dc eu ma invelesc cu o pilota, ei ai pun doua??

Mi-a cantarit-o si nu mi-a venit sa cred, luni am iesit din spital cu 2.300 iar azi avea 2.650, da totusi m-i se pare prea mult 350gr in 4 zile...cred ca difera cantarele.
In schimb toate sunt bune
Acum, am niste probleme , si nu prea stiu dc sa fac cum zice ea sau nu:
1. sa-i dau vigantol incepand cu luna a 2-a, (da eu am iesit din mater cu vigantolul)
2. sa-i dau 6 mese/zi la interval de 2ore jum, iar noaptea doar una pe la 3jum-4...in rest ceai(baby calm)
3. s-o limpezesc la baie cu ceai de musetel(ala mai este limpezit????)
4.Mi-a zis sa iau Brocriptin ca sa intrerup lactatia, ca fata oricum nu mananca.La concluzia asta am ajuns eu dupa ce am tinut-o la san de nenumarate ori...nu trage suficient de tare si se plictiseste ff repede, si tot moarta de foame este!

Am zis ca mai astept ceva timp, o sa-mi impun sa beau apa mai multa, si toate cele, poate mi-o veni si mie laptaria, ca nu as vrea sa renunt asa usor.
5.sa-i dau sab-simplex cate 2-3 pic innainte de fiecare masa (asta-i buna, da parca nu corespund picaturile)

fericita de Maya Andreea

Maya Andreea
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!

pai stai sa ti le desfiintez eu din prima pe toate cele de mai sus; le iau pe rand:
1. vigantolul se da din ziua 14 la normoponderali, deci aici nu prea ma bag, da sun surioara si o intreb si revin
2. nu incerca sa-i dai papica dupa program.... e cel mai nasol asa; ce e aia sa-i dai noaptea doar o data???????? pai daca fata vrea de mai multe ori, cum sa-i treaca foamea cu ceai?????????? doctoritei ii trece foamea cu ceai?? programul se aplica daca intr-adevar e prea mica si nu cere sa manace la 4-5 ore, dar asa..... da-i la cerere
4 (nu am incurcat numaratoarea, dar vin logic asa) cum sa intrerupi lactatiaaaaaaaaaa????????????? hai nici nu vreau sa aud ca renunti dupa o saptamana ; pune fata la san la fiecare masa, las-o sa traga atat cat poate ea si da-i completare pana se satura; chiar daca nu are mare putere sa traga, stie natura ce sa faca si o sa vina si lapticul calumea; si in plus, e vorba de apropierea dintre mama si bebe, macar cateva zile sa incerci, sa nu te dai batuta; daca intr-adevar nu se poate, atunci renunti, dar mai incearca; si mie mi-a venit laptele tarziu, la 6 zile de la ceza, dar nu m-am lasat; gandeste-te si la monica cata rabdare a avut si areusit sa alapteze 6 luni; si cum s-a repezit doctorita asta a ta directy la pastile sa opreasca alaptarea???? ma depasesc sincer unele pareri
3. nu o clati cu ceai de musteeeeeeeel!!!!!!!! sub nici o formaaaaaa!!!!!!!! la pielicica pe care o are acum e normal sa faca bubite daca i-a fost cald; fa-i baita bine, si las-o mai lejeruta si o sa treaca; si ca sa te conving cu ceaiul de musetel sa-ti spun cum il adaugam ca sa imbogatim mediul de cultura la bacteriile pretentioase cand lucram la microbiologie!?!?!? si cresteau alea de ziceai ca le dai hormoni de crestere nu alta!!!!!!!

(abia astept sa vad ce reactie o sa aiba ilinca la ce ti-a recomandat asta cu mancarea ... hai ilinca, baga aici grup suport pentru mine!!!!!!)

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 6 luni
cum am venit pe lume

Mergi la inceput

pana am trimis eu mesajul se dezlantuise ilinca deja!!!!!!!
si nu numai ea; pai acuma chiar ca nu te mai lasi, nu-i asa????????

mutzunel la 6 luni
cum am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Salutare!!!

Am terminat si eu cu recuperatul

Ma bucur tare mult pentru Karina!!! Sa ai o sarcina usoara Vad ca mi-o luati inainte cu toate

Simina nu mai sar si eu in capul tau, caci ti-au dat fetele destule sfaturi, dar sper din tot sufletul sa nu renunti la alaptat chiar daca iti este mai greu acum. Cand o sa vina lapticul o sa fie totul muuult mai usor

Magdy am citit povestea ta si m-a impresionat f tare Esti o mamica puternica!

Noi suntem la Deva!!! Ne-am vazut si ieri si astazi cu Novus si Alexandra. Astazi s-au jucat atat de fain pe paturica O sa pun si poze

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina.n

Dodo felicitari pt noile achizitii ale IsabeleiO astept si eu pe Natalia sa ma strige (deocamdata zice "pai")
Dyana,Florinela trec ele si zilele astea or sa vina altele

Mami fericita!!!
Crestem mari!!!
"nu anii din viata sunt cei care conteaza, ci viata din anii tai" - A. Lincoln

Noi suntem la Heeeiiii!!!

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Hihi, Dyana, ai ratat ce-am scris?
Haideti fetelor sa bagam incurajari pentru Mariana, nu se poate sa renunte asa usor pentru ca o imbecila ii recomanda sa intrerupa fortzat lactatia!!
Adica inteleg sa renunti fiindca ai trecut prin stresul unei cezariene nedorite si neprogramate (anamariame) sau fiindca ti-ai vazut copilasul moale cand l-ai adus acasa (kea) sau pur si simplu ca asa-s conceptiile tale, anti-alaptat...dar NU fiindca asa zice o doctorita desi tu ai vrea sa alaptezi!
Mariana, Sophiphi avea peste 3 kile si tot abia tragea la inceput, cateva minute si gata...cred ca singurii care trag puternic de la inceput sunt bebeii in jur de 4 kile, mai ales baietei. Nici eu nu eram chiar sigura ca-i e de ajuns laptele meu si cateodata i-am dat si eu formula, pana a implinit 2 luni; stii cat? Nici jumatate de cutie de nan nu am consumat in 2 luni. Si uite ca Sophiphi n-a murit de foame.
Stiu ce te motiveaza pe tine sa-i dai formula si intr-un fel te inteleg: faptul ca ia in greutate miraculos. Mi se pare normal sa te bucuri ca mititica ia in greutate, dar gandeste-te ca NU asta este principalul scop ci SA CAPETE ANTICORPI, imunitate, sa fie un bebelus rezistent. Da, renuntand la alaptare si trecand-o pe formula va creste spectaculos, asta nu inseamna ca greutatea luata cu formula suplineste beneficiile laptelui matern.
Abia ai venit acasa si te gandesti sa renunti si inca prin chimicale...Marianaaaa, te stiam mai luptatoare! Hai ca se poate!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
5luni

Mergi la inceput

a, si faza cu imbracata de 2 ori mai gros ca tine; pai daca faceam asa sufocam copilul, ca mie-mie ra frig nonstop din cauza oboselii; adica stateam in trening si cu pilota pe mine si urlam la ei sa baga caloriferul electric in priza ca-mi ingheata copilu', si ei stateau in maieuturi si se scurgeau pe langa mine

mutzunel la 6 luni
cum am venit pe lume

Mergi la inceput