Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (35)
Raspunsuri - Pagina 18
miria_cristina spune:
YAIA - La intrebarea ta: "cine garanteaza ca-i schimba si-i hraneste la timp" pe copiii dintr-o sectie de neonatologie a oricarei maternitati de oriunde din lume (chiar si din lumea a 3-a), nu merita sa raspund pentru ca e fara sens.![]()
Legat de sforaitul vecinelor, eu de mult am rezolvat problema pentru ca sunt antrenata de la sotul meu. Asa ca, vesnic am in geanta sfintele dopuri de urechi.![]()
Iar in privinta perioadei de dupa cezariana ar fi destule de spus, dar zic numai atata. Ganditi-va ca pentru o simpla operatie de apendicita esti obligat sa stai la pat o saptamana fara efort fizic si ai perioada de convalescenta de 2 saptamani. Cum va imaginati ca cezariana ar fi mai simpla? Iar in plus, nu mai ai nici perioada de repaos si nici convalescenta nu ti-o mai respecta nimeni, desi burta ta este taiata in 3 straturi si uterul cusut, ca doar trebuie sa te ridici sa-ti tii copilul in brate, chiar daca n-ai voie sa faci asta, medical vorbind, trebuie sa-l hranesti, sa-l schimbi, sa vezi de casa, daca nu te ajuta nimeni...bla bla
E destul de aiurea, de asta medicii nu prea sunt de acord decat in cazuri extreme. Eu, as fi nascut normal, dar asa a fost sa fie la mine.![]()
Cristina +13
si Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ina_3040 programul de vizita de ex e de la 14 la 20. nu stiu daca e bine, am fost asa luna trecuta la o prietana ce nascuse si la un moment dat eram vreo 10 la ea in rezerva si copila avea abia 24 de ore. dar pe aici asa se practica si vad ca nimeni nu se agita pe tema virusilor, bacteriilor etc. |
Ina, aici nu exista program de vizita. sotul meu venea si statea cat voia el, dar nu dormea cu noi ca nu avea unde, deci la un moment dat se ducea acasa. Si asistentele erau bucuroase, il invatau sa spele si sa schimbe copilul, sa-l plimbe. Se bucurau ca tati se implica, nu de altceva.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
ioanaa28 spune:
miria cristina, multumesc de "incurajare"
, dar sper sa nu ajung chiar la faza aia![]()
![]()
super tare sotul...
Si iti mai datorez un raspuns dar...lipsa de timp...si concentrare![]()
Nu sunt deloc secretoasa in ce priveste pictura doar ca acum lucrez la niste icoane ce trebuies terminete pana sapt viitoare..!! si am un spor
...da dupe...stam la taclale, ok?
freedelia, multumim de sfaturi, in legatura cu copilul 2, sigur ai dreptate, dar stii cum e cu teoria si practica...![]()
Ioana,
19+ , si Alexandru ,07.04.2006.
noi...
Alexandru
icoane pe lemn
miria_cristina spune:
YAIA - De cat timp esti plecata din tara?![]()
Tu vorbesti dintr-un loc considerat impreuna cu: Islanda, Norvegia, Suedia si Austria cele mai verzi tari de pe Planeta, adica unde exista un echilibru intre ecologie si nevoile comunitatii.
Iti dai seama ca vorbim despre un alt nivel de viata si poluare?
Cristina +13
si Damiana (5 nov 2004)
Delia13 spune:
MIRIA, Filarmonica din Cta nu mai este de mult de mai bine de 5 ani. Eu sunt angajata ca artist liric in corul operei din Cta
.Ma duc sa-mi vopsescc caloriferele si sa ma camuflez la gura sa nu simta bebe mirosu
. Revin mai tarziu, pupici.A, dk tot ai un instrumentist in casa
o sa stiti voi singuri ce sa faceti, eu una am inceput vioara de la 6 ani
Delia13 19+
David Andrei
miria_cristina spune:
DELIA - Esti tare harnica, dar poate trebuia sa-i lasi sotului ocupatia asta.
In privinta studiului, cred ca ai inceput destul de bine, cam asta e varsta.
IOANA - Nu-i nici o suparare. Eu am renuntat sa mai fac ceva acuma. Noroc ca m-am achitat de obligatii. Nu mai am chef, desi idei imi vin.![]()
Cristina +13
si Damiana (5 nov 2004)
babyangel spune:
| citat din mesajul lui miria_cristina ANCA - Cat de mare este Lucas? Si cine ia pus diagnosticul de ADHD, numai psihologul? La noi a devenit o moda punerea acestui diagnostic unui copil care de fapt este doar vioi sau rasfatat. Pentru a stabili cu exactitate daca este sau nu suferind de aceasta afectiune se fac analize, encefalograme, teste, inclusiv parintilor, asa ca, eu de multe ori sunt sceptica in privinta lui. Si mai ales sa nu-i dai tratament medicamentos daca nu a fost testat si confirmat diagnosticul temeinic. Dintre toti puiutii, puiul de om creste cel mai greu, asa ca, noi trebuie sa dam dovada de rabdare mare cat Raiul! ![]() Cristina +13 si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora." |
PsihoTerapeuta si-a dat cu parerea deoarece intruneste multe simptome..dar limita intre rasfat, revolta si adhd este foarte mica...
Si pun totul pe baza schimbarilor situatiei, si refuz sa cred in acest diagnostic...vorba sotului meu: "traim intr-o lume stresata si stresanta, si daca e pana acolo arata-mi mie cine mai e tolerant si rabdator la frustrari sau cine nu e uituc....Ar insemna sa fim o populatie adhd-ista in masa"...
Anca
20+ cu
Tereza sau
Codrinsi mami de
Lucas
Yaia spune:
| citat din mesajul lui miria_cristina YAIA - La intrebarea ta: "cine garanteaza ca-i schimba si-i hraneste la timp" pe copiii dintr-o sectie de neonatologie a oricarei maternitati de oriunde din lume (chiar si din lumea a 3-a), nu merita sa raspund pentru ca e fara sens. |
Nu e fara sens si stiu ce vorbesc, daca nu vedeam eu prioritatile asistentelor, probabil nu spuneam ce am spus mai sus. Dar am vazut. Probabil sunt eu altfel, dar nimeni nu poate avea grija de copilul meu mai bine ca mine...
Yaia spune:
| citat din mesajul lui miria_cristina YAIA - De cat timp esti plecata din tara? Tu vorbesti dintr-un loc considerat impreuna cu: Islanda, Norvegia, Suedia si Austria cele mai verzi tari de pe Planeta, adica unde exista un echilibru intre ecologie si nevoile comunitatii. Iti dai seama ca vorbim despre un alt nivel de viata si poluare? |
Nu de mult timp, de vreo 6 ani. Dar eu nu am stat in viata mea in spital, exceptand cand am fost nascuta (si evident ca nu-mi amintesc nimic de atunci) si cand am nascut (dar aici v-am zis ca ai copilul cu tine de cand se naste). De asta va intrebam exact cum e acolo. si din ce ziceti, inteleg ca sunt saloane unde stau mamele si apoi o camera separata unde stau toti copiii, corect?
miria_cristina spune:
ANCA - Eu zic sa te ajuti de sfaturile terapeutei, poate cerand si parerea alteia, ca intotdeauna, in cazurile astea nu te rezumi doar la un om, iar in rest, inconjoara-ti copilul cu multa atentie si dragoste. Fa-l sa fie sigur ca este iubit si exprima-ti chiar exagerat sentimentele pentru ca, in general, manifestarile de genul asta, sunt ca sa atraga atentia si pentru ca acesti copiii au nevoie exagerata de exprimarea iubirii. Iar pedepsele sa nu fie sub forma de violenta, ci santaj (chiar sentimental), ca ei la asta sunt sensibili.
Ma indoiesc ca e un copil cu probleme din cat vorbesti despre el.
In afara de asta, n-ai observat la el o inclinatie catre ceva. Ca daca ar fi avut era bine de speculat.
Sunt unii copii cu inclinatii "intelectuale", adica cei care prefera sa stea si sa coloreze sau sa se joace cu ceva pe loc. Si mai sunt "mesterii", cei carora trebuie tot timpul sa-i antrenezi intr-un joc de actiune. Sunt activi, indrazneti, chiar impulsivi. Pe copil trebuie sa-l ghicesti si sa-l faci, in stilul in care vezi ca raspunde, sa faca la ce vrei tu. Transforma mental cerintele pe care le vrei de la el in jocuri, intreceri si sigur va reactiona pozitiv. Nu mai face dese critici, poate l-ati invata si cu prea multe Nu-uri....
Oricum, ADHD este o boala cu simptomatologie grava, nu o lua in calcul atat de usor.
Cristina +13
si Damiana (5 nov 2004)