Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (35)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui andira
Mi se pare pana la urma normal sa nu te lase sa te plimbi prin sectia de nou-nascuti, dar nu mi se pare ok sa nu poti sa-ti iei copilul cand vrei sa stai cu el.

De ce ti se pare normal? Ca nu ma prind ce e rau in a te plimba. Hai, explica, ca eu nu am stat in viata mea intr-un spital in Romania si nu stiu cum e. Aici a sistemul rooming-in, adica ai copilul cu tine tot timpul si te poti plimba pe culoar si prin tot spitalul, de vrei. Probabil poti sa-l scoti si afara, habar nu am, trebuie sa verific acum, la a doua nastere.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bordeancavio spune:

buna, fetele am intrat si eu sa va salut pe ziua de azi. am tot citit ce scrieti, dar cu timpul stau cam prost. plus ca ma misc asa, cu incetinitorul, si toate imi iau mai mult timp. imi vine sa stau numai in pat, dar... nu se poate.
ce spor aveti voi la scris!!! sper sa recuperez la cat scrieti.

vladi, multa bafta azi la amnio. iti tin pumnii stransi sa iasa rezultatul bun.
fetele, cu plansul, scuze ca nu dau nume, va inteleg ff bine. si eu am avut vreo 2 episoade de astea. cand m-am suparat ff rau pe sotu', pt niste prostii, cred. oricum ma luasera nervii asa de rau ca nu mai conta. si m-a luat si plansul evident. mi se parea ca numai eu am dreptate si toti sunt impotriva mea! ce sa zic... hormonii probabil. oricum am destul de des stari de cacao, fara chef de nimic, si cu fundul in sus.
corimami, felicitari pt rezultatul bun! o sa fac si eu peste 2 sapt. sper sa iasa bine.
cu asisitatul la nastre, nu stiu ce sa zic. in primul rand sa vad cum o sa fie, normala sau cezariana, depinde ce zice si dr. parca insa nu l-as pune pe sotul sa asiste. as prefra pe cineva mai cu experienta, gen mama sau o prietena apropiata. dar nu stiu... mai ma gandesc pana atunci.
fetele, v-am pupat eu ies putin cu niste treaba pt servci, si mai intru sa vad ce faceti, ca tare active mai sunteti azi.
pupici si o zi frumoasa.

vio asteptand pe bebe 13+

poze http://picasaweb.google.com/bordeancavio81/Vio#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Roxana- trebuie sa faci un album cu pozele gandacilor.
Anca- eu as prefera un copil energic si inteligent decat un papa lapte care nu are niciodata ceva de spus si inghite tot.
Eu am fost un copil care in timpul oreleor la scoala nu am stat o clipa locului sa ascult fara sa fac altceva intre timp ( coloram pe carte, desenam) In liceu am inebunit profesorii cu intrebarile.
In faculate m-am mai calmat ca nu aveam timp de trecut pe la cursuri mereu.

am o stare de kk, mi-e somn, ma doare capul si am o fata de caine turbat !

Denisa, 16 + cu kinder-el Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle_sf

andra_s sper ca nu din cauza soriceilor mi-ai dat deny la mess,nu? Scuze daca m-am bagat in seama, dar eu am adaugat in lista mea de mes toate id-urile din listuta comuna...

cu bebica de 16+
cum creste bebelusul meu drag

michelle nu mi-am dat seama
dar in ultima perioada a fost asa o avalansa de id-uri necunoscute care doreau sa le adaug in lista si dadeam decline la toata lumea. si stiu si cine e vinovat pt avalansa asta de id-uri, am un verisor de 17 ani si cred ca si-a facut publica lista de mess si stii cum sunt adolescentii astia cu mess-ul, cine are mai multe pers in lista e cel mai tare

http://picasaweb.google.com/ruxandra.matei

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui andira
Mi se pare pana la urma normal sa nu te lase sa te plimbi prin sectia de nou-nascuti, dar nu mi se pare ok sa nu poti sa-ti iei copilul cand vrei sa stai cu el.

De ce ti se pare normal? Ca nu ma prind ce e rau in a te plimba. Hai, explica, ca eu nu am stat in viata mea intr-un spital in Romania si nu stiu cum e. Aici a sistemul rooming-in, adica ai copilul cu tine tot timpul si te poti plimba pe culoar si prin tot spitalul, de vrei. Probabil poti sa-l scoti si afara, habar nu am, trebuie sa verific acum, la a doua nastere.

Hai ca explic
Mi se pare normal ca in sectia de nou nascuti sa se "plimbe" doar personalul medical, nu sa ajunga acolo oricine are chef sau se plictiseste, sa atinga copiii sau intrumentarul medical de acolo, spalat sau nespalat pe maini, sanatos sau bolnav.
In timp ce eu nu sunt cu copilul meu, prefer sa-l stiu in siguranta, dormind sau mancand, cu asistentele, nu sa ma gandesc ca poate iar e manifestatie (ce-ar fi daca ar intra toti parintii si toate rudele acolo, sa-si vada copiii in acelasi timp, ca doar e voie) sau miting in salonul de nou-nascuti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Yaia - Pana iti explica ANDIRA pot sa-ti spun eu cateva vorbe. In spitalul in care te duci sa nasti nu sunt numai femei sanatoase si copii sanatosi. Mediul spitalicesc nu este unul curat. Multi copii si chiar mamici se intorc din spital cu pioceanic, spre exemplu. Cei veniti din afara sunt purtatori de germeni patogeni fara ca acestia sa aiba vreun risc daca ai un minim de imunitate, dar cand este vorba de un nou-nascut sau de un copil care sta in incubator mediul cu care vine in contact conteaza foarte mult.
Nu este sanatos pentru noul venit pe lume, ca cei din afara sa intre in spatiul lui, in care si asa face efort in primele ore de viata sa se adapteze.
Nu trebuie sa vina nimeni cu alta parere, ca nu este un duel de pareri, ci doar un fapt real. Eu am lucrat destul timp in mediul spitalicesc si stiu despre ce vorbesc. Daca cineva ar veni cu niste infrarosii si ar putea vedea peretii celei mai curate sectii dintr-un spital si-ar jura ca nu va mai intra niciodata in el.
Ce rol ar mai avea mediul septic si cel aseptic intr-un spital, dar carantina sau de ce se poarta uniforme daca toata lumea ar intra oricand, oriunde in ideea ca nu-i nimic?

Cristina +13 si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui miria_cristina

Legat de dormitul impreuna cu copilul, poate va pare aiurea, dar mie imi convine cat sunt in spital sa stea sub supravegherea unor asistente care numai asta fac. Eu voi fi operat, copilul trebuie hranit la intervale regulate de timp, schimbat...eu deabia o sa pot sa ma ridic la toaleta. Cum sa fac toate astea, cand eu abia ies din anestezie? Oricum , am tot timpul acasa, ca nu ma va ajuta nimeni cu 2 copii, casa si barbat.
In plus, daca sunt 2 copii in rezerva sau salon sau unde m-o pune, cand incepe unul sa planga incep amandoi si nu mai reusesti sa inchizi ochii nici moarta.
Prefer sa stiu copilul in siguranta, ingrijit si hranit la timp,iar eu sa ma trezesc din anestezie, sa incep sa ma misc atat cat pot si sa-mi revin cat de cat, ca ce urmeaza nu va fi deloc usor.

Eu nu am nascut prin cezariana, deci nu stiu cat de zombi esti dupa nastere. Eu am nascut natural si am mers de la etajul unde am nascut pana la cel care avea camera pe jos, impingand carutul copilului.
Si nu, copii nu erau problema, cand plangea unul, nu plangea si celalat. Eu am avut alta problema: colega de salon sforaia mai rau ca un tractor si eu din cauza ei nu prea puteam dormi. In plus, cine iti garanteaza ca il hranesc si schimba la timp?

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Multumesc Miria, nu-mi gaseam cuvintele sa exprim exact, dar la asta ma refeream .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Citat:
citat din mesajul lui CoriMami

Buna tuturor,

am revenit si eu la servici dupa o saptamana si 2 zile de medical, in care m-am mai odihnit.

Totusi in casa nu s-a terminat cu renovarea si praful, dar mai rabd.

Ieri am primit rezultatele la TT, F BUNE, printzesica deci e bine.

Am inceput sa-i simt si miscarile, ca niste mici bobarnace, scumpa de ea.
Ne apropiem de 20 saptamani, dupa calculele ecografice.

Acum vreau sa recuperez ce ati scris voi, va pup si sa aveti o zi frumoasa!

18+
Mami si tati o asteapta pe printesica lor cu drag!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=CoriMam&year=2010&month=3&day=18&babycount=1

Corimami,

wecome back si felicitari pentru rezultate si pentrubobarnace.

Dar printzesica voastra nu are inca varianta de nume??

Anca
20+ cuTereza sau Codrin
si mami de Lucas

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Yaia
Eu am avut alta problema: colega de salon sforaia mai rau ca un tractor si eu din cauza ei nu prea puteam dormi.

Coreeect, partea asta o uitasem, si eu am o problema mare cu asta. Si-mi aduc aminte ca am patit-o la prima nastere, cand nu erau bebelusii noaptea cu noi, dar una din colege sforaia. Nu rau, dar indeajuns sa o aud.

Mergi la inceput