Pepenasi de iulie - august 2008 (151)
Raspunsuri - Pagina 8
ooka spune:
salu
Annna, noi avem problema asta zilele astea, de fapt saptamana asta. Din pacate la unii copii, tehnica asta cu da'i sa manance, nu vrea da'l jos de pe scaun urmatoarea masa, nu functioneaza. Sunt copii care rezita o zi jumate numai cu apa
. Vorba verisoarei mele, daca sunt hidratati nu au nici o problema
. Noi am primit recomdandarea de lapte (bine, ii dau junior, nu uht). Lapte cu fainoase si ou. La intrebarea mea daca nu e un regres, mi s'a spus ca se poate trai foare bine cu lapte.
mami de Sofi
maitreyi spune:
boti merci da' noi nu avem real ![]()
pt fetili din iasi cica au adus astia de la teba, din zona industriala, hainute pt iarna ca pana acu tot de vara aveau. trag azi o fuga pana acolo si va zic ce descopar ![]()
azi s-a trezit duduia la 7. m-am dus si am scos-o din sac, i-am dat paturica si jucaria cu care se doarme de obicei la noi, si i-am zis ca e intuneric afara si eu ma duc sa mai dorm. nu stiu ea ce va face da' mie mi-e somn
a chiuit nitel si la 8 cand a venit bona ea dormea 
daca am stat cu ea toata saptamana acasa, am devenit siameze. daca ma duc si io ca omu la viceu bate in usa si ma striga sfasietor ma-maaaaaaaa, ma-maaaaaa 
-------
mamica fericita de
Alexandra
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
M&M spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AnnaBaby Neata fetele. Stiu ca toata lumea zice sa las copilul in pace daca nu mai vrea sa manance, s-o dau jos din scaun si gata...dar ce te faci cand ea zica ca nu vrea dupa 2 lingurite de mancare? Cum sa renunt? Ca zice la fel si peste o ora....Anna si Ioana 11.07.2008 povestea nasterii |
Anna, am vazut mai demult , la o mamica in parc o "metoda ingenioasa " de a papa copilul...mamica respectiva lua cu lingurita dintr-un borcanas si , se prefacea ca ii da sa manance si unui mutulache mult indragit de fetita . Asa manca si fetita, zicea ca papa si mutulachele ei prefarat si papa si ea..

Cristina,mami de
Mihaita (30 iulie 2008) si
10+ 
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
Marina_1609 spune:
multumesc fetelor care au trimis cate un SMS pentru Razvan
Boti, Razvan nu e nashul Sofiei. este prietenul nashului...![]()
ia zi-mi cum se face pateul industrial, chiar sunt curioasa
Mie nu-mi place pateul, si in general nici o mancare cu ficatei asa ca din astea industriale nici vorba sa cumpar. mai fac uneori de casa, ca ii place sotului![]()
---------------------------------------
www.razvan-zainescu.eu/home/" target="_blank">SMS pentru o viata!
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
AnnaBaby spune:
Mai3 da, sa zici daca gasesti ceva fain la Teba, ca o trimit imediat pe fina mea sa-mi ia si mie![]()
Cristina pare interesanta metoda, dar din pacate Ioana nu are un mutunachi anume preferat, ea se joaca cu alte chestii, nu cu maimute de plus...
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
flo1980 spune:
Zi Boti ca pe mine ma intereseaza, am uitat sa zic ca si pateul place lui Alex 
Am gasit o reteta de facut in casa, se pune galbenus de ou fiert, ficatei fierti si ceapa (aici nu scria fiarta sau nefiarta, eu am presupus fiarta) si blenduite....
Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!
pica1 spune:
TURTU 
DIANA sanatate Iuliei. Nici nu mi-am inchipuit ca o laringita poate fi asa de periculoasa.
SUN:
- Sebi doarme cum il imbrac. In general cu ce imi vine la mina, fie cu labe sau fara, cu pantaloni scurti sau lungi sau cu maneca scurta sau lunga. In sac l-am pus 1 singura data de cind s-a lasat mai frig si a fost ok din partea lui, numai ca l-am gasit transpirat si am renuntat cu brio. Eu in casa inca il tin cu pantaloni scurti si cu o bluza cu maneca lunga sau trei sferturi sau in pantalon de trening si cu bluza cu maneca scurta, iar ciorapii sunt optionali functie de starea de spirit a dinsului, daca vrea si-i da jos si nu insist sa ii pun la loc.
- daca T bobineaza tona de banane, Seb bobineaza tona de iaurt, la genul ca maninca 400-500 g iaurt la o singura masa. Daca nu iii place in mod deosebit o mancare, daca are alaturi iaurt, cu siguranta o va adora. Iar de banane, a avut o perioada in care manca mai multe, la genul 3-4 banane / zi, acum vad ca nu le mai prefera.
- mersul cu spatele nu il exerseaza pe moment, dar coboara etaje intregi cu spatele. Daca nu ma insel T este fix la virsta la care incepe sa descopere copilul mersul cu spatele, dupa "carti".
- de sarit in pat nu poate sa sara pentru moment ca nu reuseste sa isi desprinda picioarele de pe pamint cu toate ca miscarea de saritura o face.
DIA:
- vigantol ii dau cam 4 zile din 7 din cauza de scleroza a mamei cu tot remainder-ul pus pe telefon. Assta vara in scimb am sarit cu brio chestia asta. Fontanela nu am mai controlat-o, dar nici nu mi-a sarit ceva in ochi.
- Seb are program de baie in fiecare seara, cu stat in apa sa se joace cu stropit toata baia si pe ala care il asista, iar la cap il spal cam 1-2 ori/saptamina, iar dimineata are obligatoriu dus ca miroase ingrozitor de la pipi.
boticelina spune:
mai3 daca vrei iti iau eu si-ti trimit sacul de dormit. Erau roz, pufosi, cam 3 cm grosime, marimi intre 90 si 150, nemtesti, fff faini. www.babycomfort.ro/img/produse/1810/sac-de-dormit-de-vara---bebelusi.jpg" target="_blank">Cam asa ceva
Marina pt pateu se fierbe cap de porc la etuva pana cade totul de pe oase, se centrifugheaza (separa mecanic oasele de carne), apoi se adauga in melanjul ramas niste ficat (vreo 15% max din compozitie), vreo 3 galeti de ceapa
, una de usturoi, necuratate (doar mustatile se arunca), granulat de soia, condimente, coloranti, conservanti, se fierbe iarasi, se malaxeaza si se ambaleaza in cutii. Astea se mai sterilizeaeza o data si gata.
Sper ca nu va inchipuiati ca sta o doamna cu o bonetica alba si caleste cep'soara temeinic curata, o amesteca cu carnita, ficatel calit (eventual in unt
) si alte asemenea sofisticarii 
Io personal am niste gusturi foarte indoielnice (dupa cum zice mama), sunt topita dupa crenvursti, parizer, pateu, salam Victoria (care-s cele mai "de jos" produse) dar acum incerc sa am mai multe grija macar pt cupil ca inevitabil vrea si ea din ce bobinez io si a scapat la niste pateu, branza topita, parizer si alte asemenea porcarii. Am niste mustrari de constiinta cat casa, am ajuns sa mananc pe ascuns
Mai ales ca pateul meu preferat este unul marca Clever (se gaseste doar in Billa) si pe langa ca e pateu mai e si cel mai ieftin de pe piata (1 leu cutia). Dar e excelent pentru papila mea, fir-ar sa fie de gusturi 
Monica si gargaritza
Nancy
blog revival
- chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"
Marina_1609 spune:
boti
imi imaginam cat de cat procedura si eram aproape convinsa ca nu contine ficat deloc pentru ca nu are culoarea corespunzatoare, e prea palid![]()
tu zici ca ar avea, mai dar io nici nu simt gustul
www.razvan-zainescu.eu/home/" target="_blank">SMS pentru o viata!
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
boticelina spune:
Marina are niste ficat pentru ca altfel ar fi pateu de post
- alta inventie mortala pentru babe habotnice...
Daca ai facut pateu de casa ai observat ca gustul de ficat este foarte pregnant, nici n-ar fi bun/gustos un pateu facut doar din ficat.
Eu am incercat sa fac in casa (pt cupil) si am dat niste rateuri rasunatoare, l-a mancat cainele cu mare succes (pisica nu a pus botul, i-am jicnit papila
), asa ca mai bine fac alte chestii cu ficatel
Monica si gargaritza
Nancy
blog revival
- chestii gargaricesti
"If you are unware of your choices, then you have none"