Pepenasi de iulie - august 2008 (151)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

kata, cat despre verisoara ta, sa-i spui ca nu va reusi sa isi ingrase copilul. ceea ce va reusi sigur
- o sa-i creasca colesterolul
- o sa-i dea peste cap circulatia sangvina
- intr-o buna zi sigur va face o indigestie de la prostiile invechite, stricate si invinetite si imputite de acolo. ei le frig bine in ulei si nu se vede... le baga in baia de ulei asa congelate ca nu au timp iar carnea devine vanata. daca incerci sa o decongelesi iti pica nasul. uleiul in care se prajesc toate alea nu e schimbat cu lunile si predomina mizeria in spate, eventual se alearga sobolanii: asta imi spunea o prietena ca re a lucrat la mc. dimineata cand deschidea usa, sobolanii roiau printre chifle si alte bunatati...

---------------------------------------

www.razvan-zainescu.eu/home/" target="_blank">SMS pentru o viata!

Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Ola fete!

Ma doare inima de Turtu, draga mea imi pare tare rau eu cred ca pur si simplu bb nu era pregatit, asa vad eu lucrurile,
va veni el la voi cind va fi sufletzelul lui pregatit. eu nu cred ca el nu mai este, pur si simplu a ales sa mai astepte un pic, stie el de ce, nimic nu e intimplator .

Diana curaj mamico, mai poti? ca vad ca s-au adunat si la voi. Sa va ocroteasca DD pe toti!

Sunu vad ca ti-au raspuns fetele, eu daca zic de banane rideti de mine ... al meu maninca coaja si scuipa miezul

M-a amuzat ce a zis Truli, ca si al meu e la fel: nimic pe lumea asta nu-l face sa palpite cum il fac rosiile ... e hipnotizat cind vede una si daca nu ii si intra lui in gura in minutul 2 incepe sa urle da parca-l fura careva.

Fetele apropo de mincare sa ma bag si eu in seama: eu nu cred ca e chiar asa importanta si sanatoasa carnea zilnic, si spun asta cind copiii mei ar minca si de 3 ori pe zi daca le-as da. fierul insa nu e numai in carne, pai vegetarienii in cazul asta ce se fac?
am o lista pe undeva cu alimente bogate in fier, din ce imi aduc aminte toate fructele/legumele de culoare rosie/portocalie (cu atit mai bune cu cit sunt proaspete, au si vit C care ajuta la absorbtia fierului), stafidele, spanacul, rubarba, fasolea rosie si neagra
(excelenta si a nu se confunda cu cea alba, nu baloneaza!), si nu in ultimul rind cerealele pe care le dati aveti grija sa fie din cele imbogatite cu fier. aaa si oul are mult fier.

Eu le dau crenwursti dar aici ma rog, sunt carne macra, nu se baga prostii in ei.
Apropo de dat prostii copiilor: eu care is mai patzita, si am auzit povesti mai multe de la muuulte mamici cu copii mofturosi, plus ca si ai mei au avut periodele lor supernasoale cind nu se atingeau de mare lucru va zic o treaba: lasati-i sa manince si ce vor ei chiar daca nu e by za book. acuma ei nu mai au nevoie de atita mincare ca in primul an, si incep tot acuma sa se profileze mofturile si diverse preferinte. daca devine mincatul o lupta, asa va ramine pt multi ani, belive me. solutia cea mai buna e sa stringeti din dinti si sa-i lasati in pace. si mai ales, daca arata vreo curiozitate spre ceva anume, lasati-i sa incerce, fie ea si ceapa..
Boti daca ii plac cremwustii da-i domne fetii..
uite tony maninca de toate, cind are curiozitati eu il las sa incerce cam orice. sa nu lesine nimeni dar ai mei o cina pe saptamina maninca cartofi prajiti
snitzele le fac destul de des, ce are? eu prajesc in putin ulei de masline dar oricum nu vad nici o problema. iar cind nu vrea , asta e, nu ma rog de el, nu-l urmaresc cu lingura prin casa, il dau jos din scaun si gata, papa mai tirziu.

Dia de Vigantol nu ma bag ca eu nu le dau. De fontanela iar nu mai tin minte ca se inchide ea cind e cazul . Uite si eu ce raspunsuri inteligente iti dau Mai eu sunt mai relaxata asa, daca copilul tau cum zici maninca bine, arata bine, restul cu tabele numere etc sunt prosii si eu nu-mi bat capul cu ele. Noi spalam zilnic pushimea ca asa e ritualul, baitza, citit carticica si nani, nu ne abatem ca nu mai dorm cum trebe .

AnnaB
am vazut scumpetea de calca, trimite-o si la mine

Gini pe noi Orajelul ne-a ajutat mult.

Marina analize se fac la un an o hemograma si fierul, cam asta. Apropo de Mac, ce sa se invineteasca, pai tu crezi ca exista gram de carne in burgerii lor ??

m-am intins ca pomana tiganeasca, va pup

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Violeta_m_tm

La muuuulti ani fericiti!

Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Neata fetele.
Stiu ca toata lumea zice sa las copilul in pace daca nu mai vrea sa manance, s-o dau jos din scaun si gata...dar ce te faci cand ea zica ca nu vrea dupa 2 lingurite de mancare? Cum sa renunt? Ca zice la fel si peste o ora....

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

la multi ani VIO!

Anna, nu peste o ora incerci, incearca peste 3-4 ore...la urmatoatea masa! daca o sa ceara ea mai repede atunci da-i.
incearca asa de vro 2 ori si vezi poate functioneaza

Biri, posibil sa nu fie carne...doar caucioace si coloranti si diverse mirosuri....cert e ca au un miros oribil.

www.razvan-zainescu.eu/home/" target="_blank">SMS pentru o viata!

Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui katalyna

eu stiu ca uleiul de masline extravirgin e bine sa fie folosit asa crud, deci doar la salate, eu ii mai pun ioanei inainte sa-i blenduiesc carcaletele pentru prajit e bun ala de porumb

Da, pai de-aia la prajit nu folosesc extravirgin, nu ar avea nici un sens

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Neata bostana!

La multi ani! Vio Sa fii fericita si multumita si implinita alaturi de puiul si sotul tau!

Mai3 am vazut niste super-saci de dormit in Real, pufosi, mumosi, 55 lei, toate marimile, daca n-am fi avut deja 3 sigur mi se lipea laba de unul. Si eu zic s-o lasi pe Ale sa doarma, daca i se face sete sau foame o sa stii cu siguranta si tu si tot blocu'. Sa stapaniti sanatoase masuta si eu tot pe masa ai pusesem okii, dar daca ne-a facut bunicu mobila am luat sevaletul...

Biri ii dau mama crenvursti, cel putin 2 pe saptamana, si eu sunt mai relaxata de felul meu, grijile cu cantitatile de mancare numai voua vi le zic, plus ca io pe fi'mea n-o pot obliga nici macar o lingurita sa ia in plus ca vomita si ce-a bobinat alaltaieri... Cartofi prajiti i-a dat mamaie prima data saptamana trecuta si mai avea putin si-i manca si farfuria, era sa cu musca pe caciula mamaie, isi frangea mainile din usa, m-a bufnit si rasul cand mi-a povestit. Ieri i-a mancat pastaile cu usturoi

Si a mea iubeste rosiile, asta vara si le lua direct de pe vrej de la buni din gradina si minca din ele ca din mere Daca trece un mic dejun fara rosie, masline si iaurt e tragedie...

Sunu daaaa, friganelele le mananca pe nemestecate, doar asa reusesc sa-i dau oul. Si nici nu-mi bat capu sa le bag la cuptor, le fac la tigaie antiaderenta. E mic-dejunul preferat de duminica (pt amandoua). Asta si dorayaki (aici intra 4 oua la 6 clatite) - perfuzie cu ou nene

Dia eu Vigantol ii dau 3-4 picaturi - din cauza ca inca mai are un pic capul turtit pe o parte si asta e recomanadrea pediatrei. Fara extra calciu si 1 picatura de vigantol in plus. S-a mai corectat, nu de tot, o sa o intrab la urmatoarea vizita daca pastrez schema in continuare.

Baie facem, acum ca s-a racit afara, la 2 zile (dus). Pe cap, la saptamana fiindca seamana cu mine la par, nici dupa o saptamana parul ei nu e murdar/imbacsit...

Anna nu mai forta copilul cu mincarea, las-o pana la masa urmatoare sau cealalta si o sa mananace si farfuria, parol. Uite, Nancy pt ca nu a putut minca bine ziua trecuta, azidimineata la 5 jumate plangea cu capu' lipit de frigider (la propriu). A ros intre 5.30 si 6.30 un pachet de biscuiti si o banana, in viata mea nu am fost nevoita sa-i dau solide noaptea, dar daca e la recuperari... F. important - copiii mici nu se pot infometa voluntar, deci rabdare, nu-i mai propune iar mincare peste o ora, las-o 2-3-4 ore...

Marina am donat si eu banuti pentru nashul Sofiei, impresionanta povestea lor

Kat sa-ti zic ce-am facut yo ieri in situatia ta? (nu reuseam de 3 ore s-o adorm nicicum) Am pus-o semisezand in pat cu okii la televizor (pe National Geografic - era un reportaj despre boastele raioase) si io-i citeam ce scria pe traducere... In 10 minute rupea patul, dormea cu clabuci, cum zice Anka , cu capul cazut pe umarul meu si pisica tolanita intre noi. Stiu ca nu e cea mai ortodoxa solutie dar epuizasem orice alta metoda...

Monica si gargaritza Nancy

blog revival - chestii gargaricesti

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

LA MULTI ANI Violeta!

mada astept poze cu anaxena si fetele!

Ne pregatim sa mergem la socrii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

My 2 cents vis-a-vis de diverse obiceiuri alimentare

ulei pentru prajit se recomanda uleiuri cu punct de ardere inalt (rapita, floarea soarelui, porumb, palmier). Uleiul de de masline, fie el cat de feciorelnic o fi, are punct de ardere scazut, plus isi schimba la prajit proprietatile organoleptice.

La fel si untul, asta pe langa ca are cel mai scazut punct de ardere mai are si reziduuri proteice care daca se ard sunt indigeste. Folositi unt clarificat (ghee) la prajt daca tineti la gustul de unt. Sau doar inabustiti in unt... E adevarat ca mancarea cu unt e gustoasa dar nu-i atat de sanatoasa pe cat credem...

Am ajuns la concluzia ca noi (including me) suntem deja un fel de amazoane-luptatoare intru sanatate dar sunt atat de multe lucruri pe care nici nu le banuim.

Biri, nu exista crenvursti din carne macra pen' ca atunci n-ar mai fi crenvursti. Cantitatea maxima de carne admisa de retetare e de 40%, restul e grasime, condimente, coloranti, aditivi (cei mai comuni aditivi alimentari sunt soia si zerul praf), grasime si fulgi de gheata (multi fulgi de gheata), alftel nu se leaga pasta aia... Trust me, io citeam retetarele mamei just for fun in zilele ploioase

Vreti sa va povestesc cum se face industrial pate-ul de ficat? Ca stiu, puneam si io ingediente cu galeata cand se facea pateul

Monica si gargaritza Nancy

blog revival - chestii gargaricesti

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Neata!!

Vio(tm), LA MULTI ANI!! Sa ai parte de tot ce iti doresti alaturi de familia ta frumoasa.

Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 10+

Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema

Mergi la inceput