Pepenasi de iulie - august 2008 (151)
Raspunsuri - Pagina 6
Marina_1609 spune:
are dreptate katalina, uleiul de masline extravirgin e bun de consumat asa cum este. pt prajit se foloseste celalalt
mai3, sac de dormit misto uite www.bebecurier.ro/p-demetria-sac-de-dormit-luna-" target="_blank">aici. eu pe asta i l-am luat Sofiei inca de anul trecut. l-am facut la comanda prin telefon si eu am spus una dar croitoreasa a inteles alta. eu am zis lungimea bebelusului si ea a inteles cat are minim de la gat in jos +cat mai creste+cat sa mai ramana spatiu
si uite asa a iesit un sac in care daca ma straduiesc putin , incap si eu cu succes
. oricum m-am bucurat atunci ca l-au facut mai mare si a ramas pt anul acesta caci mai avea unul si m-am descurcat cu ala. vorba vine bucurat ca acum ma uit la el cum imi omoara spatiul pt ca ea nu ar mai sta in sac nici picata cu ceara. o sa mai testez din cand in cand...
ideea e ca s-a scumpit din ce vad eu ...anu trecut era 80 ron. oricum calitatea pare a fi buna, desi nu l-am spalat niciodata sa vad ce ramane dupa aia. si este destul de gros, adica cum ar fi o plapuma adevarata...
Dar vezi ca au mai multe modele acolo si sunt la jumate de pret de ce spuneai tu...
cu mancatul Sofiei:
- dimineata pe la 8:30- un biberon cu lapte simplu, fara cereale (240ml)
- 10:30-11 - o felie de tarta cu fructe sau branza (depinde de care fac) / cereale nu stiu cat in grame dar cel mult jumate de castronel/ biscuiti cu un ceai sau cu suc sau compot.../un fruct
- 12:30-13:00 - ciorbite/supe/paste/pilaf/ciupercute cu smantana/fasole/mazare/spanac cu ou/piure cu ou sau ficat(ficatul cam rar merge). primele mentionate pot contine si carne dar se poate si fara cam o data pe saptamana. urmeaza desertul: mar copt/ o casoleta de physalis (e lesinata dupa aceste fructe, va recomand sa incercati. as manca si eu ca imi plac dar sunt prea putine pt ea si abia apuc sa fur o bobita
), mar para sau orice alt fruct care e la indemana
- 18:00 - branza cu rosii si paine/ orez sau gris cu lapte ,scortisoara si gutui sau mere coapte (combinatie trasnet
)/ banana/ + ce mai fura si din farfuriile noastre daca i se pare interesant. de exemplu daca noi mancam paste, baga si ea inca o portie pe langa ce a mancat dar nu obligatoriu. alte dati mananca si ea de rand cu noi ca oamenii mari fara meniuri speciale pentru ea. in genearl manaca cam orice mancam si noi pt ca noi mancam destul de dietetic, eu avand probleme cu stomacul. ne plac junk-urile dar foarte rar ne permitem cartofi prajiti si un carnacior fript pe tigaie, poate o data in luna sau chiar mai rar. si atunci rar cu este stau cu emotii sa nu ma apuce crizele de ulcer
Noi suntem mari fani bucatarie vietnameza, indiana dar nu imi mai permit ca sigur ma viziteaza salvarea inainte sa apuc sa inghit tot ce am in farfurie 
- 20:30 - 200-240 ml lapte simplu. daca mi se pare ca mananca mai prost in timpul zilei, mai bag 2-3 masuri de cereale in biberon
nu a practicat pana acum salamuri, cartofi prajiti si alte junk food-uri.nici nu intentionez sa-i fac cunostinta cu ele![]()
---------------------------------------
www.razvan-zainescu.eu/home/" target="_blank">SMS pentru o viata!
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
katalyna spune:
jucaria s-a stricat in astea 4 zile cat a durat sa punem un amarat de parchet.
pana sa o am pe ioana daca vedeam un copil cu comportamentul ei as fi zis ca este rasfatata, needucata, insa imi dau seama ca ea chiar este dependenta de mine, nu vrea cu nimeni, cand ma vede pe mine ii trec toate durerile
. cica eu as fi fost asa. mi-a zis mama ca o data am urcat in lift cu ea si cu unu pe care nu-l cunostea nici ea si m-am trezit eu vorbind: 'mancuta mea!' adica sa stie nea caisa ca e mamicuta mea, nu ca l-ar fi interesat, dar asa ca fapt divers
ioana cand o vede pe soacra-mea lesina de plans, merge la ea dupa 15 min si atunci asa cu jind. cand eram eu mica m-au lasat cu bunica din partea tatalui care avea pe fatza alunitze dinalea umflate, in fine, si m-am ascuns in baie si nu vroiam sa ies ca imi era frica de ea si ea ma ruga sa ies si eu: 'urata, ai tzatze pe fatza!' si mai si plangeam. a sunat bunica-mea la mama la serviciu sa-i zica sa vina acasa ca se imbolnaveste copilul
saraca, off ce mila imi e de ea cand imi amintesc
maitreyi spune:
marina merci
hai ca bag acu un ochi. vad ca sofia de la 8 seara l 8 dimineata nu mai papa nic? ca alexandra tot vrea sa ma fenteze cu bibe de la 10-11 (sau 12 cum a fost acu ca inainte nu l-a vrut) si mi-e sa nu ii scada glicemia pana la micu' dejun
sa inteleg ca pot sa elimin piticu' asta? ![]()
-------
mamica fericita de
Alexandra
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
Marina_1609 spune:
eu zic sa iti elimini piticul urgent![]()
sofia mai bobineaza cel mult o gura de apa in timpul noptii. dar asta se intampla vara , nu si acum![]()
ea a dormit fara pauze de masa in timpul noptii de la 2 luni fix! adica de la 8 seara la 7-8 dimineata. la inceput am zis ca nu e ok si incercam sa ii indes biberonul fara sa ceara dar nu vroia. am intrebat vro 3 medici si au ras de mine. cica sunt o mama fericita din punctul asta de vedere si sa dorm linistita![]()
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Marina_1609 spune:
aa , si cand zic junk-food-uri ma refer la alea facute acasa, nu porcariile de la m'c sau alte locatii similare
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
katalyna spune:
marina, nici eu nu ii dau, una la mana ca incerc sa le evit chiar eu ca nu-s bune si a doua la mana mi-e teama ca or sa-i placa si n-o sa mai vrea painea mea cu branza si rosii. david nu mananca telemea, nu-i place, acum daca n-am mai cumparat mezeluri n-are incotro si imi cere salata bulgareasca
unde eu pun foarte multa branza pe langa rosie, ardei si 1-2 oua fierte ca el nu se prinde oricum. fiecare face ce vrea pana la urma si-i da copilului ce vrea, insa stau si ma gandesc la alimentatia noastra de pe timpul lui ceasca, atunci si untul era ranced in 2 zile, n-avea e-uri, cred ca si salamul de vara era mia bun ca ala din ziua de azi, sunt atatea chestii rele acum si atunci nu erau. sunt convinsa ca nu ii pot feri de tot, insa macar ce tine de mine sa fac tot fac. la mc l-am dus pe david de pana in 10 ori si asta la zilelede nastere ale lui sau ale altor copii si el chiar nu e innebunit sa-l ducem
am o verisoara care o duce pe fiica-sa la mc pentru ca e slaba si poate mai pune pe ea asa
katalyna spune:
marina, aceeasi chestie am patit si eu cu ioana, insa stiind ce colici a avut david, mi se parea ca ioana e anormala
dormea non stop si se trezea la 3 ore, adormea la san si se mai trezea peste alte 3 ore si mai dormea si toata noaptea. si eu am intrebat dr daca e ok si la fel am patit, a zis sa zic mersi
maitreyi spune:
de dormit omu doarme, n-am treaba cu ea
tot de pe la 2 luni da i-l dau prin somn
booon...m-am calmat...cand nu l-a mai vrea nici cat vrea acu (de vreo cateva zile baga 120 si nu ii mai trebuie) am sa o las in pace.
-------
mamica fericita de
Alexandra
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
Marina_1609 spune:
kata, eu nu acuz pe nimeni. fiecare isi hraneste copilul asa cum crede. eu nu o cresc in eprubeta dar cat pot o feresc. nu vreau sa-i distrug stomacelul si ficatul de pe acum. o sa aiba timp sa manance prostii pe ascuns atunci cand o creste mare...si macar sa aiba ficatul rezistent
. daca stai sa te gandesti , acum nimic nu mai e natural. ma intrebam o data de ce oare copii in ziua de azi cresc ca niste colosi. vezi pe strada copii de generala care par maturi complet. inainte erau mai marunti oamenii. pai pentru ca mancarea care o consumam e umflata. mancam pulpe de pui credcut in cateva zile, umflat fortat. normal ca o sa ne umflam si noi. un pui normal creste mai greu. daca iese din ou in martie, abia in septembrie poti face din el o ciulama mica si frageda, dar nici vorba de pulpane...
si nu ma refer doar la pulpe ci la orice fruct si leguma...
rosie ii dau cu branza de vaci, nu telemea
. si daca are chef de ceva gust mai saratel pe langa astea, ii dau un fel de biscuitei putin sarati care ii mai folosesc la tartine
mai3, ia incearca sa nu mai mergi la ea cu biberonul noaptea. daca striga fata dupa el, da-i
, daca nu las=o sa doarma ca nu are nevoie
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina