Pepenasi de iulie - august 2008 (151)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Dia eu nu i-am mai dat vigantol de luni bune, cred ca am sa-i dau acum cu timpul rece vreo 2 picaturi.Fontanela i s-a inchis de la 9 luni nu cred ca artrebui sa ti faci probleme are yimp sa se inchida pana la 2 ani, iar cu spalatul pe cap o data la 2 zile si baie in fiecare seara.
Annababy eu am pupat monitorul la propriu cand am vazut o pe Ioana calcand, e dementiala, cat de serios isi ia treaba

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estrella80 spune:

Dia vigantol ii dau tot 2 picaturi.. mai uit in unele seri..dar regula cam asta e. Fontanela e ok.. asa zice pediatra..eu pe chestia asta nu m-am stresat deloc.. nu ma intreba de ce, ca sunt chestii la care m-am stresat mai mult decat trebuia.
Baie regula ar fi cam in fiecare seara dus, insa recunosc ca sunt zile cand sarim peste aceasta etapa..nu mi se pare absolut necesar sa ii fac baie in fiecare seara. In privinta spalatului pe cap, ce sa spun, Maya face baie pe cap de 2 ori pe saptamana, si asta de cand a inceput sezonul racoros. Nu vreau sa o invat prea des, eu fac tot asa..la par seamana cu mine si nu i se ingrasa deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

referitor la salamuri: Sofia nu a mancat in toata cariera ei. adica i-a scapat mama o bucatica pe gat dar nu a fost asa impresionata Sofia si i-am spus ca a facut o mare greseala si sa nu o mai repete.
eu o sa incerc sa nu-i dau si atata timp cat nu va sti cum e la gust, nici nu va cere insistent sper

---------------------------------------

www.razvan-zainescu.eu/home/" target="_blank">SMS pentru o viata!

Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

imi zice si mie careva de analizele alea?

www.razvan-zainescu.eu/home/" target="_blank">SMS pentru o viata!

Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Salutare!
Eu sunt prinsa cu multe treburi....
dia eu ii dau 2 picaturi de vigantol Ralucai.Fontanela e inchisa inainte de 1 an si o spal pe cap de 2 ori pe saptamana.
mai3 si katalyna ati slabit super!Bafta in continuare!
Annababy super sunt masuta si fierul de calcat.Ce scumpa e Ioana.
diana sanatate multa Iuliei si tin pumnii sa iasa totul bine la dr!
Cam atat am retinut.....
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

marina se recomanda sa se faca un set de analize la 1 an.

estrella din deget risti ca rezultatul sa nu fie foarte ok, intr-adevar. pt ca trebuie stors putin sangele ca sa iasa si atunci risti sa ai mai multa plasma si mai putine elemente figurate la analiza.

dia noi avem un sac de vara mai mult pt ca de iarna inca nu am gasit marimea ei. ea are 86 cm. da' vad ca inca face fata si asta. am vazut la miniblu de iarna cu 2 mil jumate asa ca mai cautam.
vigantol nu ii dau ca ii dau un complex de vitamine care contine si d3 si calciu.
pana la 18-24 de luni se va inchide si fontanela. eu nu i-o mai simt alexandrei.
o spal cam de 2 ori pe saptamana pe par. in rest facem dus. acum ca a fost racita nu am spalat-o toata saptamana si are un par...

i-am luat carut pt papusi ca are o papusa pe care o tot hraneste, ii da suzeta, ii pune babetica da' n-avea carut si acum e asa de ocupataaaa...e cu un zambet mare pe fata de cand s-a trezit

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna,

Oh, multumesc mult pentru raspunsuri! M-am linistit:) As mai avea una (intrebare) da' mi-e asa de imaginea fica'mii, ca-i stric firma aici:)

Diana imi pare rau, muuuulta sanatate tuturor! Eu chiar v-am spus acum cateva zile atentie la laringite...si asta din prisma adultului care sambata seara in 3 ore a ajuns cu insuficienta respiratorie, tensiune sub limita, kk maka, era sa raman acolo. Si astea toate peste ipohondria mea si iubirea disperata pt T, m-au facut sa plang cu suspine dupa ce mi-am revenit...am crezut, sincer, ca-mi las fata pe drumuri, pur si simplu nu puteam respira. Si asta de la o banala raceala. Asa ca aveti grija, sunt pacatoase mai ales la copilasi!! (eu am un polip pe laringe si e sensibilizat din cauza asta)

Imi plac discutiile. Hmmm, mancarea: in primul rand nu, noi masa de fructe nu mai avem. Fructele goale, singure, se servesc intregi si sunt snack. Altfel, bea 2 biberoane cu lapte la trezire si culcare, deci 500 ml in total. La micul dejun, de regula, manca cereale dar in concediu a descoperit ca-i plac multe alte lucruri (manca 2 cutiute cu unt, cu lingurita..dooh). Asa ca alternam si mananca fie cereale, fie paine cu unt si branza/cascaval/mozzarella; fie ou fiert, pe care ii place domnisoarei sa-l amestec cu unt si sa-i fac bile:) si le serveste cu felii de ardei gras/capia si branzica telemea; fie sandwich cu unt, felie de cascaval, felie de rosie, maslinute, etc.; pranzul: legume+ carne/ou/peste/ficat...de 2 ori/sapt obligatoriu mananca peste; 1 data/sapt omleta cu diverse legume si branzica; in rest carne de pui/curcan sau vita (astea 2 mai rar) si cam de 2 ori/luna ficat; seara : mananca 1 iaurt sau 1 fagaras sau orez cu lapte, scortisoara si stafide; sau budinca in care punem diverse fructe; sau cascaval pane cu rosii si o felie de paine; sau mamaliguta cu lapte/branza si smantana; etc si, obligatoriu, mananca apoi ce mancam noi. Obligatoriu ca asa vrea ea, nu ca-i impunem. Si e destul de dificil cand avem mici, de ex, ca se mai intampla; dar jonglam. Ii plac foarte mult salatele :greceasca (caci mananc eu multa), de ciuperci sau cele de fructe, asa ca ii dau intre mese. Nu stiu cantitati dar mananca bine, chiar e ok, se duce spre 12 kg...

Anna este o frumoasa, o desteapta si o mega scumpa Ioana! Am admirat-o cu sora'mea si ne-a uimit ce gesturi are, mega dulce!

Dia si noi avem saci, diverse marimi but NIET:), tre sa simta aerul la talpi, indiferent de grade. Vigantol n-am mai luat de ceva vreme, o sa reincepem, cred ca tot 1-2 picaturi/zi. Fontanela e 99% inchisa; baita facem zilnic iar pe cap la 2 zile (zilnic cand mancarea ajunge solutie de coafoat:)

Marina, Theei i-a facut dna dr analize la 1 an, pt ca asa a vrut dansa, ca un bilant. (pana la 1 an mai avea 2 seturi dar ea a fost un caz "mai" aparte). Acum, inainte de prevenar, ii va lua iar sange pt ca vrea sa vada cum mai sta, etc etc, avand in vedere ca ea creste in continuare 1 cm/luna si, cel putin de la 15 la 16 luni, aproape 600 gr. Dar cred ca poti cere si tu, nu intotdeauna o carenta de ceva se si vede fizic pe copil...sau, se vede daca ai "ochi de medic".

Aseara am facut gogosi. Si pentru ca ne-am adaptat la nevoile ei si pt ca presimteam (doar o cunosc), le-am "tavalit" prin fructoza in loc de zahar praf. Yeh, doua a furat, in fiecare mana cate una si tragea cu un spooor de ele. (ea are dulcele pe ultimul loc al preferintelor, asa ca m-am mirat putin de pofta cu care le-a mancat).

Si mai nou se suie pe masa, in picioare...si sta intr-un picior ca (,) cocostarcul si cu celalalt imi inchide ecranul laptopului...halal educatie:)

Fetele cu pepenasii nemancatori de ou...ati incercat vestita felie de paine data prin ou, lapte, zahar (aici, eu as pune fructoza dar eu am piticii mei) si bagata la cuptor? Sau zdrentele de ou din ciorbita? Sau dovlecei pane sau snitel de pui/peste sau placinta cu branza in care puneti si ou batut? Si la cascaval ma gandeam la pizza...eu am facut in casa, pe aluat normal, de paine, am pus legume, bucatele de pui, masliiiiiine si ciuperci multe ca fi'mea e fan si am presarat cascaval ras....cred ca daca puneti si un sos de roshii peste felii, nu mai simt neaparat cascavalul. Si tot asa, "ascuns" alimentele buclucase! Dau si io cu parerea ca un parerist ce sunt, nu azvarliti cu oua crude:)

Sanatate muulta, muuuulta tuturor! Va pup!

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Salutare si de la noi!
Eu ma bucur de timpul ramas pana la intoarcerea la servici, asa ca umblu zilnic prin oras. Duminica am botezat o fetita, a fost frumos, numai vremea n-a prea tinut cu noi.

Turtu, imi pare tare rau...
Sunisor, Irina doarme in costumas cu labute, fiindca nu suporta sac sau altceva de invelit. La noi nici nu prea e cald in casa (avem cam 21 de grade noaptea). Nu sare, nu merge cu spatele iar banana mai mult de una pe zi n-a mancat niciodata.
Anna, ce harnicuta ai tu acolo! M-a dat gata.

Mancare: Irina prefera lactatele. Nu se omoara cu carnea deloc, abia o mananca. Are cam 4 mese: pe la 9 dimineata 1 fruct, pe la 12 mancare gatita, dupa somn (pe la 3) mancare gatita sau lactate, si seara mancare gatita sau lactate. In afara de asta bea lapte dimineata si seara. Probabil vi se pare mult, dar cantitatile de mancare sunt foarte mici. De exemplu laptea bea cam 120 ml dimineata, apoi masa de fructe consta intr-o para sau 1/2 mar, etc. Mancare gatita ii fac cam de toate: ciorbe, supe (mananca doar legumele si carnea), paste in diverse combinatii, peste la gratar, fasole, mazare, brocoli (sau alte legume) cu smantana la cuptor, etc. Mezeluri nu a mancat niciodata.
Vigantol: ii dau in continuare 1 ml Pediavit D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Revin ca Sun mi-a adus aminte: Irinei ii mai plac tare mult cipercile cu paste si smantana la cuptor, mamaliga cu branza, mamaliga cu ou si unt si... da, pizza pe care eu o fac mai de bebelusi, adica: aluat de pandispan, fara zahar si cu ulei (adica la 4 oua, 4 lg. ulei, 4 lg. faina), peste care pun ciuperci, masline, legume, sos de rosii si cascaval. Se poate face si in tava de chec, cu ingredientele incorporate, dar noi preferam ca pizza.

Edit ca am uitat sa intreb: Le dati cu ceva pe gingii, pentru calmarea durerii? Este bun Orajel-ul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anilansa spune:

buna
...
sa ne bagam si noi in seama dupa o lunga perioada de absenta... din motive personale.
un prin avertisment: aveti grija la pepenasi.. nu o zic cu rautate,dar in fiecare oras sunt pline spitalele de copii cu Laringite ...si copii bolnaviori, la primele sintome luati masuri de precautie, nu lasati sa se agraveze
darius de-a a scapat de laringita...
in rest suntem bine ... crestem, mergem, mancam ( un unele momente de greva), stalcim cuvinte, ne certam cu mamy si cu tati.
- cap dinti... avem numai 2 jos... dar se vad si 4 sus, sa vedem cand o sa sparga
- avem si noi sac de dormit dar nu ii place deloc
LA capitolul mancare ...
dimineata la 6.30-7.00 -210 ml de lapte cu cereale
la 10.00-10.30 o banana/ sau iaurt
la 13.30-14.00 bors/ supa/ pireu de legume ... dar cu carne in mare parte/ ficatel/... si laptic in continuare(daca nu prea vrem mancare)
la 16.30-17.00 fructe/ branzica
la 20.30 lapte... adica 300 ml sau 400ml depinde de starea lui
La darius are zile si zile... cand manaca de te sperii si iti pare bine.. si zile cand face greva si nu manaca decat lapte si fructe

didi deci nu esti singura, stai linistita

Turturica imi pare nespus de rau prin ce treci.. iti doresc multa forta ca sa treci peste aceste momente dificile!! fruntea sus ca ai o printesa tare frumasa langa tine.

Vit D ... eu in acest moment nu ii mai dau ... ca avem CAVIT JUNIOR SIROP si are in siropel si calciu si vit D + alte vitamine

Va doresc sanantate multa si ma duc la treaba

Alina cu Darius Gabriel
http://community.webshots.com/user/Anilansa

Mergi la inceput