LMA Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007(344)
Raspunsuri - Pagina 6
Erina spune:
Buna dimineata!
Se pare ca vom avea o zi insorita astazi!!!
Yaia si eu imi doresc ca Daria sa scape de pampers din aceleasi motive spuse de Ana. Ca o evolutie personala si mai mult, vreau sa vada si sa simta ca e cu adevarat mai mare decit bebelusul care va veni si prin asta sa ii intaresc ideea de mommy's little helper.
La noi lucrurile stau asa: face pipi la olita. O las fara pampers in casa si are olita la indemina. Isi da singura pantalonii jos si se aseaza pe olita. Uneori face doar cite un pic numai de dragul de a auzi urale si de a fi laudata( daca sunt in alta camera imi aduce olita sa vad si isi spune singura Ura, bravo)!!! La kk stam mai prost pentru ca face numai din picioare. Chiar daca stau cu ea, citim ceva sau conversam nu reuseste sa faca tot in olita. Tot cind se ridica face mai bine.
Daca nu ar fi fost incercarea de a o da la gradinita sigur eram mai avansate dar din frica de a nu fi certata si de a nu le "deranja" prea tare pe educatoare i-am pus pampers cit a mers.
Acum e mai dificil ca s-a racit vremea si nu o mai pot lasa doar in pantalonasi plus ca daca iesim nu am curajul sa o las fara pampers plus drumurile lungi pe care le facem cu masina...
Si eu cred ca va face cind va fi pregatita. Trebuie doar sa avem rabdare.
Biberonul nu vreau sa il scot inca pentru ca adora laptele.
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
17+
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Erina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Piciulika Erina draga, ai grija cu complexele alea de vinovatzie! Eu cam in saptamanile tare era sa intru in depresie din cauza asta. Toate mamicile, si dr.l, imi spuneau ca al doilea BB nu mai e asa "savurat" si 'consitent intampinat', ca asta-i mersul lucrurilor - dar asta nu ma impiedica sa nu ma simt f culpabila... Hormonii te ajuta si ei. ![]() Anyway, era sa ajung la psiholog/psihiatru, ca nu reuseam sa ies din stare, o tristetze mare si neagra. A trecut... (Eram si surmenata cu munca: o combinatzie minunata.) Stiu ca nu te ajuta, dar zic si eu: asa e la al doilea... ![]() ![]() ![]() Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank"> Michael (8.10.2007) si Countdown |
Piciulika, perfect de acord!
Acum mi-am mai revenit dar am avut o perioada cam neagra cred ca si pe fondul starii de rau. Astept cu nerabdare morfofetala si apoi inainte cu incredere in Dumnezeu plus un pic de control la dieta! Numai bine va doresc si abi astept sa vad surprizele si lucrurile minunate cu care va fi intimpinat fratiorul!!!

17+L'amor che move il sole e l'altre stelle
Erina spune:
SabinaY. Asteptam cu drag vestile!!!
Nana, aseara nu scrisei nimic la subiectul vostru. Sper ca Andrei e bine si ca vizita la spital a fost scurta!!!
Am fugit la treburi.
In jurul prinzului vrem sa iesim un pic sa ne bucuram de soare!!!
17+
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Piciulika spune:
Nana, Papanas, Rox... toate mami incercate: puii sunt mai bine azi decat ieri si mai prost decat maine, asa-i?!
Slippers, imi suna similar cu o initiativa Holcim: "Creeaza-ti mediul" http://www.holcim.ro/RO/RO/id/51458/mod/7/page/editorial.html
Oricum, nicicand nu sunt destule... e mare nevoie de cat mai multe programe de astea! SUCCES!!!
Raportez trecut azi dimineata de la bibe-lapte-in-pat la imbracat-dus-jos-baut-lapte-din-cana-cu-cioc + ultima 1/3 din cana normala. A baut tot (340ml), fara figuri.
Am schimbat la sticla de bibe (Avent) suzeta cu ciocul (de la ala de apa, tot Avent), merge la fix. A baut tacticos. Deci marea chestie cred c ala noi ramane adormitul cu suzi si asteptam momentul clasicizarii "peteului".
Va pup, o zi buna de tot!
Ca s-o incepti mai sexy...
va las o muzichie deloc rea:
http://www.youtube.com/watch?v=d5PoIrcyd34&feature=PlayList&p=6BB8772250FC130C
Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Michael (8.10.2007) si
Countdown
carpatina spune:
Hai sa mai bem si o
impreuna!
Sa aveti o zi senina! 
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
aeperju spune:
Multumim de coffee.
Andrei al meu e mai bine. L-am culcat seara mai devreme fiindca mi se parea ff obosit (oricum dupa ce-l luam de la gradi o ora are program de scandal si-l luam cu binisorul ii atregem atentia spre altceva si incet incet se linisteste). Ieri chiar a papat bine. I-am facut un pandispan a mancat o multime. A mancat si mar si peste si maduvioaare pane. M-am declarat multumita. Kk a facut chiar tarisor. Il mai urmaresc dar s#259;er ca si-a revenit si ca a fost doar o pasa rea si poate ca e suparat pe noi ca-l lasam la gradi. Dar sper sa se obisnuiasca in timp.
Emma si Andrei (21.09.2007)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui toma_lly da...cred si eu ca de lapte probabil nu mananca.... am incercat sa ii dau mai putin sau deloc, dar v-am spus, nu reusesc sa o fac sa manance: iese laptele din meniu, dar nu intra nimic in locul lui si nu reusesc deloc sa o fac sa manance branza, iaurturi, fructe, budinci si alte multe alimente...nici macar nu vrea sa guste, nici nu pune limba....doar cand incerci (prin orice metode) sa ii dai, intoarce capul, se stramba, chiar tzipa "nu viau, nu viau !! nu-mi pace !!" Mananca doar ciorbe/supe, unele mancaruri "felu' 2", cateodata max jumatate de patrat branza topita Kidiboo, paste (mai mult simple, din cele cu branza sau sub forma de budinca - deloc), smantana ii place, carne de pui (pulpitza de pui la gratar, la cuptor), orez cu lapte...si cam atat... |
Pai nu intra cateva zile, dar apoi o sa intre, ai sa vezi. Dupa ce i-am scos lui Tudor biberonul de dimineata, cateva zile nu a mancat micul dejun, dar apoi a inceput sa se obisnuiasca incet-incet cu noua rutina. Nu trebuie sa scoti toate mesele de lapte deodata, ci pe rand.
Si incearca sa ascunzi lactatele in mancarurile care ii plac deja. Pui ceva smantana in ciorba, dregi ciorba cu ou, pui lapte si unt in piureul de cartofi, daca mananca si orez cu lapte, e super bine. Eu ii mai puneam iaurt simplu in portia de cereale. Incet-incet se va obisnui, o sa vezi, dar necesita muuulta rabdare din partea ta si nervi de otel. Daca e greu pentru tine, pot incerca alte pesoane chestia asta, poate bunica, ca vad ca a avut succes cu ciorba.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui crishtina Eu am lipsit putin de pe aici...cu ceva probleme, contractii si colul moale. Am stat mai mult la pat....acuma sunt un pic mai bine...insa linistita sa mai duc cateva saptamani. Urmez eu dupa Betty... va dati seama? |
Sa pun fetele la treaba sau sa mai astept?
Ai grija de tine, mai ai putin, asa ca ia-o incet cu efortul si oboseala. Hai, mai e asa putin, macar asteapta pana la 37, sa fie bebe 'full term'.
===============================================
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Marunzika Yaia , multumim ca te gandesti la noi. Suntem bine sanatoase si in actiune permanenta. Zapaceste pe toata lumea Energia mea Deseneaza cu mare placere, pe orice suprafete dupa cum am spus Vorbeste binisor, dar tot mai mult in germana desi noi vorbim it si ro cu ea. Face niste fraze de ne minunam si noi (" Mami das ist meine, oder nischt?" Mami asta e a mea ori nu?) E lunga 90cm, cca 12,3kg si 47cm circumf capului. Mananca la fel de "bine" ca inainte dar vad ca a luat mai bine de 1kg de cand am fost in mai internate. Ce n-am scris o gramada de vreme si acum m-am intins....... |
Asta numesti tu intins? He-he, mai ai de lucru pana sa ma ajungi cu intinsul!
Tare ma bucur ca va e bine si bolile stau deoparte. Am vazut-o pe Energia cu tiara, o printesa. si a ramas la fel de Energie cum o stiam...super pentru ea, vad ca mai putin pentru tine, ca te tine ocupata.
Cantatul cred ca l-a mostenit de la papa al ei, nu? Sau 'serenadezi' si tu si nu stiu eu? ciudat cum vorbeste ea germana, desi voi ii vorbiti fiecare in limba materna...Energia a ramas la fel cum o stiam si ma bucur!
fetele!===============================================
mandarinutza spune:
Betty, felicitari pentru venirea pe lume a baietelului brunetel! Sa fie sanatos si aiba parte numai de impliniri!
Roxana, Nana, multa sanatate papnasilor. Imi pare tare rau ca au fost asa bolnaviori. Acum am vazut ca sunt mai bine, refacere rapida!
Erina, imi pare ca nu am apucat sa discutam la petrecere, dar din postarile tale, imi pari o persoana optimista. Cred ca toate mai avem si perioade de nostalgie sau de ganduri mai gri asa. Multi pupici, Daria e o dulceata tare vesela si sociabila.
Legat de pampers, pe mine m-au ajutat foarte mult sfaturile din cartea Dr Spock. O sa incerc sa va scanez cateva pagini de acolo si sa le trimit pe mailul comun, daca vreti. In carte , se insista pe inceperea actiunii olita cam de la 18-24 luni, si familiarizarea incet incet, la iceput sa stea pe olita cu papmpers si apoi fara. Cam asa am procedat si eu, cam de pe la18 luni, stateam amandoua impreuna la baie, si apoi trptat trptat a inceput sa aibe rezultat. Astfel prin mai facea la olita cand o puneam si atunci am renuntat la pampers la inceput in timpul zilei. Pentru noi trecerea aceasta a fost foarte usoara pentru ca era cald afara si daca mai facea un pisu pe ea o schimbam imediat afara sau in casa. Iar afara o mai puneam la copac. La inceput o puneam sa faca cam la o ora jumatate(era vara si bea multe lichide), si incet incet a inceput ea sa ma anunte. Acum ma anunta de fiecare data, si noaptea daca ii vine sa faca ma trezeste.
Ce va recomand eu, daca incepeti aceasta operatiune, sa nu dati inapoi daca mai aveti accidente. Adica daca 2-3 zile a facut numai la olita si apoi a patra zi a facut de 2 ori pe el/ea, sa nu ii puneti iar pampers. La inceput, Antonia facea cel putin un pipiclica pe ea, si apoi treptat am ajuns la unul la 2-3 zile, apoi la o saptamana, si acum se mai intampla dar foarte rar. De fiecare data cand se itamplau accidente, eu u am certat-o, ci doar ii spuneam ca era mai bine sa o anunte pe mami, data viitoare sa o anute pe mami, ca e fata mare si etc.
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze