LMA Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007(344)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

Nana imi pare rau pt fluturash , te inteleg perfect.
Si Nati a avut o convulsie febrila la sfarsitul lunii ianuarie 2009, tot din cauza ca avea rosu in gat. Am chemat salvarea...nu mai vreau sa-mi aduc aminte prin ce am trecut...
De atunci, de fiecare data cand are febra trebuie sa-i administram diazepam pastile, un sfert dimineata si un sfert seara pt a preveni convulsia. Urasc chestia asta
Din cate am inteles, aceste convulsii pe fond febril pot avea loc intre varsta de 1 si 5 ani. Cele mai multe sanse sa aiba loc sunt intre 1 si 3 ani pt ca atunci creierul se dezvolta cel mai rapid, de la 3 pana la 5 ani sunt mai putine sanse, dar tot exista.
Din acest punct de vedere, abia astept sa treaca perioada asta

Natalia-13 sept. 2007
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Am reusit sa mai citesc si eu cate ceva din urma.
Imi este rusine sa va intreb,dar cum se manifesta convulsiile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

Citat:
citat din mesajul lui AYUMI
Imi este rusine sa va intreb,dar cum se manifesta convulsiile?

http://naokisiryuji.blogspot.com

pai cam asa:
"Convulsiile febrile sunt reactii care apar la anumiti copii in prezenta febrei. Nu atat febra in sine conteaza, cat viteza de crestere a temperaturii. Sistemul nervos al acestor copii este mai sensibil decat media. Copilul poate deveni inconstient, incordat, poate avea miscari rapide, spasmodice, poate avea ochii mariti mult sau dati peste cap, poate chiar pierde controlul functiilor organismului. Convulsiile febrile pot dura cateva minute, dupa care copilul va dormi adanc pe perioada refacerii. "

mai adaug: trebuie sa tii copilul pe o parte pt ca isi poate inghiti limba - sau ma rog, asa pare....

Natalia-13 sept. 2007
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Brrr, Doamne fereste sa nu mai auzim de asa ceva, ma refer la convulsiile astea febrile, ingroztoare trebuie sa fie!

Tomitza, ce mult lapte bea Naty, poate si de aici apetitul scazut pt mancare!

Adi, bine ca te-ai racorit putin, macar a doua oara stim la ce sa ne asteptam!Oricum , se pare ca intrati pe linie dreapta si voi! Felicitari si ai grija de tine si de puii mici!

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Emma Sofia 24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Iti multumesc mult ca m-ai mai luminat si pe mine.Aici mereu m-am speriat cand copiii mei au facut febra foarte mare pentru ca auzisem eu ceva.

Nana,Rox...Doamne prin ce treceti!Multa sanatate micutilor si multa putere voua.
Betty,felicitari pentru bebe 2.Ce mamica fericita trebuie sa fi.
Am vazut si eu cateva pozici de la intalnire,ce mari s-au facut papanashii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui toma_lly

apropos de pampersi si biberon: Nati inca mai foloseste pampersi, nu am reusit sa o dezvatam si de asemenea, inca mai bea din biberon laptic.
Ea bea la pranz, dupa ce mananca niste ciorbica, cam 200-300 ml de lapte (in functie de cata ciorbica papa: daca papa mai putina, bea 300 ml lapte, daca papa aproape sau tot castronelul de ciorbica, mai bea doar 200-210 ml); dupa masa de seara ii facem baitza si apoi la nani cu un biberon de lapte - aprox 200-250 ml; peste noapte se mai frichineste in jur de 3-4 dimineata si dupa ce bea ratzia de lapte (cam tot 200-250 ml) se potoleste; cand se trezeste la aprox. 9-9.30 dim. cere iar lapte, dar evitam sa-i dam ca sa pape micul dejun: ou, paine prajita cu sau fara unt, cremwurst, lapte (ProdLacta la cutie) cu fulgi de proumb in castronel etc...din nefericire nu prea da rezultate..pana la urma cred ca mai bine ii dam un biberon de lapte si dim si daca mai ciuguleste apoi si niste fulgisori de porumb, alune, paine prajita, biscuti etc bine, daca nu, macar ramane cu laptele la biberon baut.
Laptele din biberon este intotdeauna lapte praf Nan3.

Cred ca din aceasta cauza nu mananca Nati cea mica: bea foarte mult lapte!

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui valentina_22
Yaia, eu inca nu ma obosesc. Si noi servim pampers in fiecare seara plus 2 canute cu lapte. Mi-am propus sa-l dezvat de pampers-ul de peste noapte la primavara, cand vreau sa-i scot si biberonul. Desi Andrei papa cu aceeasi placere atat laptele cat si branza sau iaurturile, imi este teama sa nu patim ca Alexandra. Cand i-am scos biberonul a renuntat sa mai bea lapte. Cu greu am reusit sa o determin sa-l accepte din nou si asta pacalind-o cu nesquik.

Da, dar noi servim scutec non-stop!
Cu laptele asa a patit si a mea sora, nepotul nu a mai pus gura pe lapte DELOC! Mai bine de 2 ani...abia acum, pe la 5 ani, a inceput...dar cu cereale cu cacao.
Si vezi ca iti permiti sa astepti, nu iti bate Bebedoi la...poarta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Betty, draga mea, felicitari! Un urias la 37 de saptamani!
Sa fiti sanatosi si fericit cu Morcoveata si Brunetelul:)))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Ayumi, cum mai sunt gemenii?

Brr, cand a facut Tudor febra prima data, de asta mi-a fost cel mai teama, de convulsiile febrile, ca citisem despre ele si ma trecusera frisoanele numai citind!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Adi, ce bine ca ti-ai consumat plansul acuma:)
Din experienta, la bb doi mai vine o bucata pe la 3 sapt:D, da sper pe tine sa te sara

va pupam!

Si noi scutecim la greu....astept primavara

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput