LMA Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007(344)
Raspunsuri - Pagina 12
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Piciulika Yaia, deci asa, te alaturi corului laudatorilor de la ziua H. Nu-i bai, ca totzi erau parintzi si stiu cum sta moralul (sa pice) al unei gravide... Nu-i numesc "fatzarnici" - doar "ego-boosters". Merci! ![]() Rotunda pupa viitoarea rotunjoara (ca inca yo n-am vazut nimica la tine!) |
Deci Ursu' se da la cacao...buuun!
Nici n-ai cum sa vezi, ca nu am poze...nu incat de lata ce sunt!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui ramonaiani Hallo, hallo, dragele mele, mi-e dor de voi, dar nu pot tine pasul .Iza (Eliza adica) e f energica, cum ma tot laud de ceva vreme incoace. Daca are ceva de zis si nu-s toti ochii atintiti spre ea, tipa de ne-aud toti vecinii. Ce sa mai, personalitate puternica . Cu adormitul seara tot asa este - pe mine ma da afara din camera, numai taica-sau o adoarme. Aseara a durat nici mai putin de 2 ore . Pe el il cam invarte pe degete, l-a trimis sa ii aduca vreo 3 sticle de lapte - asa ca pe la 3 era uda leoarca, a dat pe-afara din pampers si a trebuit sa o schimb pana la saltea.Azi ne-a vizitat pt ultima oara asistena aia sociala. Ramasese sa se intereseze ea daca exista vre-o gradinita unde pot lasa copilul 2 ore pe saptamana sa se acomodeze cu alti copii. Mi-a gasit niste intalniri mama - copil care nu-mi convin, ca trebuie sa stau si eu acolo, cu Daniel de gatul meu. Si e sezonul virozelor, si Dani inca n-are nici u nvaccin facut si nu vreau sa il imbolnavesc de-acuma. Ma rog, ideea e la un moment dat o intreb pe tanti cat anume ii datorez pt vizitele astea. Si-mi raspunde ceva de genul: "haha, asta-i buna, sa ma mai si platiti dumneavoastra acum! Ma plateste statul pe mine.", de unde am tras concluzia ca de fapt era venita sa vada mai mult daca nu cumva tratez rau copiii. Dupa aia am remarcat ca de fapt imi punea intrebari la orice chichita - cum o adorm pe Eliza, ce facem ziua, cum se intelege cu Daniel, cand fac vaccinurile, daca le fac pe toate, daca i-am zis ca nu fac unul m-a intrebat de ce anume si tot asa. Ieri am fost la dentist cu o masea de minte. Mi-a zgandarit-o, mi-a pus o chestie provizorie, daca se infecteaza nervul mi-o scoate, daca nu, imi pune nu stiu ce coroana, care ma costa o avere, ca nu e acoperita de casa de asigurari. Si-l intreb si eu ca omu' daca nu poate sa puna plomba de amalgam, cum a fost pana acum. Si-mi raspunde ca-n cabinetul lor se practica medicina moderna, si ei nu mai lucreaza cu amalgam, ca folosesc aparate si materiale de ultima generatie ... (asta dupa ce ma iradiase de 2 ori, ca mi-a facut radiografie care se vede pe monitor, si indianca aia de-acolo a incurcat ceva la soft si nu s-a salvat imaginea .)Yaia, si eu zic ca nu merita sa il dezveti de pampers. Cand o vedea ca bebe are, o sa vrea si el. Sa vezi ce tipa Eliza prin casa "kaka, kaka" de fiecare data cand trage Dani cate-un vant, insa ea tace malc cand face in pampersi . Cand Dani suge, vrea si ea lapte (asta mai mult la somnul de pranz). Cateodata sunt asa obosita ca-mi ridic tricoul si-i arat ca a mai lasat Daniel una libera si pt ea |
Chiar azi dimineata, la dus, ma intrebam ce e cu voi, de nu mai scieti nimic. Eu acum incep sa ma gandesc ca mamele cu 2 copii nu au timp nici de toaleta si incep sa-mi vina in minte ceva amintiri.
Deci...asta cu asistenta sociala ce vine acasa se practica si aici, dar vine doar la prima vizita dupa nastere, cand copilul are o saptamana, sub pretextul ca e mic si vine asistenta acasa. De fapt, ele vin ca investigheze locul, verifica daca e curat, daca ai conditii pentru a creste copilul, daca ai patut, carut, lapte, scutece...tot. Dar sunt invatate sa o faca cu perdea, sa nu te prinzi, ca il si evalueaza pe bebe, dar te intreaba cate in luna si in stele. Bine ca ai scapat de ea.
Cu maseaua, ce sa-ti spun, conteaza cat din dinte mai ai. Aici mi-au reconstruit vreo 3/4 dintr-o masea, ca eu mai aveam doar o latura a ei ramasa, dar era radacina ok, asa ca mi-a reconstruit dintele cu ceva material...nu stiu cum se numea. Tine de medic, daca se pricepe si daca vrea, ca e normal sa recomande ce e mai scump. Acum tu stii care e situatia maselei tale, dar daca se poarta asa de urat, poate merita sa mai mergi la un cabinet inainte sa iti usureze buzunarul de bani.
Cu scutecul am decis deja sa nu ma stresez, o sa mai exersam in vacanta de Craciun, dar nu mai e un plan pentru asta. Acum o sa-i scot biberonul totusi, ii dau lapetel din cana.
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Erina Yaia imi pare rau sa aud ca ti-a fost rau din nou!!! Pupicei cretulinului blondut!!! |
Bine ca a trecut. Acum mi-e mai bine din nou, de vreo cateva zile. Sper sa scap de tot de greturi. Parca pot manca si mai bine, dar am si mai multa energie si mai gatesc din cand in cand. Mancarea gatita imi prinde tare bine seara, am devenit si eu fan ciorba, ca nu am fost niciodata, decat daca e facuta acasa, cu bors adevarat si multa verdeata (eventual de sora-mea, ca o face cam cum o facea mama).
Tu cum mai esti? Oricum, tu nu ai avut asa probleme cu greata si voma, din cate am citit.
Si lasa grijile, ca si eu imi mai fac si imi impun sa nu ma gandesc. Il simt miscand pe bebe aproape in fiecare zi si ma mai linistesc. Pana pe 10 mai am de asteptat si aici nu pot sa fac ecografii cand vor grijile mele, asa ca nu am de ales si astept.
Yaia spune:
| citat din mesajul lui ramonarosca si noi am scapat de pampers de o luna si ceva, cam cu 2 saptamani inainte sa faca 2 ani, si avem si un bebe mic in casa( adica fratiorul lui Robert care are aproape 6 luni). Dar eu cred ca asta ne-a ajutat, i-am spus frumos ca el e baiat mare acum si ca "pampers" e pentru Robi.Totul a durat o saptamana (de multi nervi si rabdare), dar efectiv nu i-am pus deloc scutec. Oricum am inteles ca asa ar fi bine, incerci o saptamana, daca nu ai rezultate incerci iar peste o luna. Si ce am fost eu sfatuita, si am si facut: am cumparat acel colac de wc special ptr ei si la fiecare 30-45 min il duceam la pipi si ii spuneam acum facem pipi, si daca protesta ii spuneam sa stea pana face, ideea e ca fiind "suspendat" pe wc nu prea putea sa se dea jos, asa ca statea pana facea, apoi zicea: "gata"... venea mami si ii canta "bravooooo" si batut din palme si tot tacamu' si primea si un sticker acolo pe perete in baie. Dupa 2 zile cand a inteles ca tre sa stea acolo pana face pipi, l-am mutat pe olita, si statea pe olita pana facea, chiar daca se oftica, dar statea. Asta inca 3 zile (dus din 45 in 45 min la buda), dupa care ultimele 2 zile l-am lasat pe el sa zica; am avut si accidente, dar ideea e ca pana la urma am reusit. In saptamana respectiva nu i-am dat pampers nici afara, si asa am avut accidente, dar cred ca l-au ajutat pe el sa inteleaga ca trebuie sa spuna. O buna perioada, vreo 2-3 saptamani nu zicea dar il vedeam ca se tine de putica, sau ca se batzaie, si il duceam la olitza. Ideea e ca acum dupa o luna si ceva, aproape 2, nu mai avem probleme. Sper din suflet sa reusiti cand va propuneti! Noi avem alta problema, mai nou, cam de cand mergem la gradi , adica de 2 luni: "tantrumul", adica acele minunate crize de trantit pe jos si tipat ca vrea in leagan, sau ca nu vrea acasa... Le face numai cand e super obosit si nu doarme la pranz, dar eu raman socata, sau ma stresez super tare si nu stiu cum sa mai reactionez, ce sa fac sa taca, asa ca vin sa va rog pe voi sa-mi dati ceva sfaturi. Va multumesc si imi pare rau ca m-am intins cam mult sau ca poate pe alocuri nu am fost coerenta, dar...oboseala isi spune cuvantul. Asta e: nu e usor cu 2, dar sincer e o minunatie .Va pup! |
Bravo, Vlad, pentru scapatul de scutec!
Cu tantrumurile, cred ca de la alti copii de la gradinita le-a invatat. Si la noi mai apar, in special cand nu obtine ce vrea. Si loveste ce prinde, arunca sau se loveste in cap daca nu are altceva la indemana. La inceput, se dadea cu capul de podea, dar a incetat, penrtu ca si la gradinita si acasa il luam si il puneam pe canapea sau pe o saltea, ca sa nu se poata rani la cap. Si acum il pun la granidita separat si o educatoare sta cu el pana se linisteste. Si acasa il lasam sa ii treaca nervii si apoi ii explicam calm care e regula si de unde-i vien frustrarea. Si pare sa inteleaga, ca seunt din ce in ce mai rare crizele. Oricum, cand criza e pe sfarsie si totul e explicat, merge foarte bine distragerea atentiei.
carpatina spune:
La multi ani Sonia de mami Roxali ! 
Sa ai o viata de poveste! 
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Sabina raportez una bucata Sofia cu febra mare si durere de cap. Azi ramane acasa. Ufff :( sper sa fie ceva trecator, s-a zbantuit ieri la herastrau fara masura. |
Sanatate, Sofia! Sa-ti treaca repede-repede!
Yaia spune:
LA MULTI ANI Sonia, dulceata mai papacioasa de mami Roxali!
Sa-ti fie viata minunata!
aeperju spune:
Neata!
Andrei isi revenise dar de azi noapte a luat-o din nou cu tuse. Ufff! tare m-am saturat de ea. Dar intr-adevar am vazut la gradi ca majoritatea copiilor tusesc la greu. Sper sa-i treaca cu eurespal si sa nu se agraveze.
numai bine tuturor!
Emma si Andrei (21.09.2007)
bernix spune:
Buna dimineata, fete dragi!
Scurt ca tre' sa plec la o sedinta la IMM-uri (asta ca m-am plans la party ca nu prea am de lucru).
betty, sa-ti traiasca mezinul, sa fie sanatos si vesel, iubit si frumos! La cat de hotarat a fost sa vina pe lume, tre' sa semene cu tine.
Erina, tin pumnii pt eco de azi! Totul va fi bine, vei vedea.
Piciuliku, am admirat toate pozele voastre cu mare placere. Nu mai zic si io cat de bine iti sta asa rotunjoara, ca iar dai vina pe smacuri si-mi pare ca te alinti. O sa zic doar ca ti-au iesit super torturi, camera lui Micha e suuuper (si seamana cu camera Anei, mai putin desenele de pe pereti, ca asteptam sa faca Bobo nus' ce tapt imprimat si sa-l lipim), iar baietii tai veseli sunt bucurie mare pt ochiul privitorului.
Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007) 
mandarinutza spune:
Erina iata programul teatrului de papusi:
Teatru de papusi la Clubul Taranului Roman
de A.B. HotNews.ro
Vineri, 16 octombrie 2009, 12:57 Actualitate | Cultur#259;
Teatrul de papusi Paiata va invita in fiecare sambata la spectacol la Clubul Taranului Roman. Spectacolele de teatru de papusi se desfasoara in fiecare sambata de la ora 11.00, in cadrul Muzeului Taranului Roman (strada Monetariei, nr. 3, langa Piata Victoriei).
Programul lunii octombrie:
sambata 17 octombrie 2009 ora 11.00, Ratusca cea urata
sambata 24 octombrie 2009 ora 11.00, Printesa Crizantema
sambata 31 octombrie 2009 ora 11.00, Elefantelul Curios
Programul lunii noiembrie:
sambata 3 noiembrie 2009 ora 11.00, Soricelul cel prostut
sambata 10 noiembrie 2009 ora 11.00, Vrajitorul Pofticios
sambata 17 noiembrie 2009 ora 11.00, Fata mosului si fata babei
sambata 24 noiembrie 2009 ora 11.00, Coliba Iepurasului
Trupa de teatru Paiata a fost infiintata in anul 1998 si are in componenta trei actrite absolvente ale sectiei Arta Actorului Manuitor de Papusi si Marionete, UNATC I. L. Caragiale, promotia 2000: Zina Fedorov, Monica Gheorghe, Cristina Ioachimescu.
Decorurile si papusile sunt realizate in functie de spatiul in care se desfasoara spectacolul: gradinite, petreceri particulare sau sala Clubului Taranului.
si aici site-ul companiei de teatru: http://www.paiataparty.ro/spectacole-de-teatru-pentru-copii
Noi am fost anul trecut la Ratusca cea urata, si i-a placut Antoniei tare mult. Si sala in care se tin spectacolele e tare draguta(are scaunele mici pentru copii, bar de unde mamicile pot cupara o cafeluta) se intra prin spatele muzeului, disnpre Ion Mihalache.
In weekend o sa fie si targ de Sf Dumitru cu mesteri populari la Muzeul satului, si daca va mai intereseaza incepand de azi pana sambata este targul educational la Sala Polivalenta.
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze

.
. Pe el il cam invarte pe degete, l-a trimis sa ii aduca vreo 3 sticle de lapte - asa ca pe la 3 era uda leoarca, a dat pe-afara din pampers si a trebuit sa o schimb pana la saltea.
.