Pepenasi de iulie- august 2008 (150)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

BIRI - n-ai domne o scula de-aia de scos miezul si o scula de-aia de feliat? ca merge urget de urgent daca ai

ntz ntz ntz...ce limbaj domle....

mami Ruxandra, in plina formapentru Andrei Tudor,cel mai nazdravan

poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
Andrei Tudor- minunea noastra -The Story

...inseamna
ca infinitul si-a gasit limite
ii zarisem grimasa
zvarcolindu-se-n catuse de fier
aripile sunt inutile acum
chiar si cenusa...

Poezicile de un an ...incep AICI

SA-L AJUTAM PE MIHAITA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Buna!!!
Voi sarbatoriti ba ziua semintei ba vreo zi de nastere, noi sarbatorim azi 2 sapt e raceala cu un nou diagnostic bronsita si suspecta de vreo infectie urinara, la rinichi, nici nu stiu tb sa-i fac analizele la urina asta din cauza de ochi umflati la trezire...partea asta e veche dar nu i-am dat importanta.INTREBARE (ca nu m-a dus capul sa o intreb azi pe dr, defapt nici putere nu mai aveam) ex la urina il fac dupa ce termina tratamentul, nu?Sau acum cu toate bulinele astea?Nu mi-a dat antibiotic..ma mir ca am gasit si eu un dr care nu da
In alta ordine...ANKOOO cand mai termini cu bunataciunile alea de le faci prin bucatarie, povesteste-mi si mie te rog despre incaltarile de iarna..cizme/ghetute, interior blana naturala/piele,etc..trebuie sa-i iau Clarei si nu prea stiu,plus ca ea e tot de 19 si cizmulite am vazut de la 21-22 in sus
BOTI sanatate Gargaritei,mititica!!!
Am vazut poze noi, mmm apetisanti, m-am indragostit de LUCA e asa senin si ochios, blondele lui MADA, ce seamana intre ele aproape ca nu se mai cunoaste diferenta de varsta, Ioana cat de frumoasa este cu ochii aia albastri,Bogdanel care mie mi se pare ca e pus numai pe sotii cu fatzuca aia dragalasa...hehe chiar ca avem o minunatie de bostana
CAMY cat de putin mai ai, spor la curatenie, na de preferat ar fi sa privesti si sa faca altul...
BIRI ce copii minunati ai, cat de serios este Anthony si ce a crescuut!Bine ai revenit
Ce mai gatiti pentru copii?

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Apai Dano ce sa iti zic bre? Iei copilului ghete/cizme, imblanite, etc La cizmoace, daca sunt imblanite in interior, iei macar cu un nr mai mare, ca nr 19 nu i-ar veni nici cu forta, si daca piciorul sta teapan, ii ingheata.
La copil mic eu nu sunt fan piele interior si piele exterior, ca ii ingheata piciorul. Prefer de departe un fash matlasat pe exterior cu piele in interior!! Daca e o incaltare buna, e water proof. Nu ca ar merge bebelusul prea mult pe jos iarna... Uite de exemplu o incaltare perfecta www.magicgeox.it/english/default.htm" target="_blank">aici - da-i la GIRL, e perechea BABY CUDDLE GIRL.
Sau www.endless.com/dp/B0017GORXC/ref=asc_df_B0017GORXC846174?tag=yahoo-endless-20&linkCode=asn&creativeASIN=B0017GORXC" target="_blank">aici Se vede mai bine modelul.
Eliza ii are pe www.endless.com/Geox-Toddler-Little-Trike-Boot/dp/B0017U78A2/ref=sr_1_33/?cAsin=B0017GQQ68&fromPage=search&qid=1256039962485&sr=1-33&asins=B0017GLCXK,B001VND6HY,B001EQ4X3E,B001VND6QA,B0017GL3OI,B001VND2FK,B001VND3WW,B001JAHW06,B001EO799G,B001EO79B4,B0017GML1C,B0017GOV2E,B001VND25K,B001VEILU0,B001EO79R8,B0017GLDYS,B001VND6LK,B001JAHW5G,B001JAHW3I,B001EO766W,B001EO79I2,B001EQ4VE0,B001EO7ACM,B0017GQQSG,B001EO78VK,B001EO7IYC,B001JAHUUI,B001EO7IXS,B001EO78SS,B001VEIMPE,B001JAHWII,B001VND3PE,B0017GQQ68,B0017GI30U,B0017GOMLE,B0017GLAU0,B001EQ4WYO,B001EO79KK,B0017GMR66,B0017GQROY&asinTitle=Geox%20Toddler/Little%20Kid%20Trike%20WPF%20Boot&contextTitle=Search%20Results&page=1&size=40&dept=241928011&node=241928011&nodes=241928011&brands=Geox&sort=shoesbrowserel2" target="_blank">astia pe grena. Sunt absolut bestiali, asa de bestiali incat avem si anul asta o pereche identica, anul trecut n-a iesit din ei. Inca arata bine, asa ca pe aia de anul trecut ii pastrez pentru Erika. Elizei i-a crescut piciorul.
Acuma, nu m-am uitat sa vad daca astia de la ENDLESS vand in Romania, altfel au super preturi. La noi nu cred sa gasesti cuddle aia sub 3 milioane. Ca si comparatie de pret zic... Dar cre' ca ai priceput ideea, la genul de incaltare ma refer...

Cu tratamentul... Nu are sens sa ii faci acum urocultura. Chiar si dupa tratamentul actual, eu as mai sta vreo saptamana macar si abia apoi as face urocultura. Am experiente de la Eliza cu chestia asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Salutare!

Diana, sanatate multa si sa auzim numai de bine!

Mada, bine ai revenit! vazut poze cu printesele frumoase si mamica pe masura!

Sun, o sa vad si pozele cu voi, de-abia astept. Dar pe viu cand ne mai vedem? Hai ca acum bestiutele noastre poate ar pune si de o joaca impreuna - zic "bestiute" ca pe Aida asa o mai poreclesc uneori, cand mai face cate o poznaie si ii zic Bestiuta ea rade si zice "Beti", asta e numele pe care si l-a pus ea .

Anka, in ce stadiu mai sunteti cu emigrarea? Ia povesteste-ne si noua cum ai ales tocmai Canada?
Pe noi ne cam bate gandul sa emigram in Norvegia . Acuma na... sunt 2 (defapt 3) aspecte contra:
-nu stiu cum ne-om integra acolo; nu stiu cum s-o intregra Aida si cum va reusii sa isi faca prieteni...
-la salariu nu cred ca vom castiga mult mai mult... adica sigura castigam mai mult ca aici dar nu mult mai mult, insa chiria in Oslo... cam rupe , si noi suntem obisnuiti sa cheltuim mult
-si apoi faptul ca ne vom vedea rudele mai rar, pt ca acum ii vedem cel putin o data pe luna.

Pe de alta parte stilul de viata, peisajul, aerul pe care il respiri, mentalitatea etc... contrabalanseaza toate astea de mai sus.

Ei, pana atunci (ca daca ne hotaram sa facem asta probabil o facem peste un an, asa), planuim o vacanta in primavara in Norvegia sa vizitam fiordurile cu Aiduta . Asta de-abia asteptam!

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Dana insanatosire grabnica. Multumim.
De gatit, Ami acuma e pe borcanele pt ca efectiv nu a mai vrut mancare gatita dar acuma de o perioada e pofticioasa si vrea ce papam si noi si ii dau sa guste mereu si na incet incet avansam. Cand papa cele mai mari sta la masa lor si se uita si gusta si ea daca vrea.
Tecky, Didi multumim.

"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "

Louis-Hector Berlioz

Mergi la inceput

Pe ce mail sunt linkurile de la Sun, ca eu nu le vad?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Anka frumoase rau cizmulitele alea, dar de unde sa le iau????
MADA tu acum ai musafiri sau locuiesc permanent cu tine?Cumnatii?Sau ma insel eu.
Didi pe gmail, pe contul pepenasilor..intri pe picassa si acolo sus undeva ai e-mail acolo gasesti pozele

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Dana, stiu ce e ala gmail, ca lucrez in it , acolo m-am uitat si eu dar se pare ca sunt chioara ca n-am vazut nici un astfel de mail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Didi - nu e asa simplu. Ar fi bine sa fie numai astea 3 aspecte.
Parerea mea e ca in Europa nu e indicat sa pleci altfel decat cu contract, eventual la o firma cu vorbire de engleza, ca imi imaginez ca nu cunoasteti norvegiana.
Adaptarea e la fel peste tot, a copilului e super lina, oricare ar fi copilul si oricare ar fi tara. A parintilor, e discutabil si aici fiecare se cunoaste.
Daca la salariu nu ar fi diferente mari - daca stii tu asta sigur! - nu vad de ce ati pleca. Diferenta trebuie sa fie ori la salariu, ori la volumul de munca. Ori sa fie toate celelalte mai ieftine. Ceea ce in Norvegia nu se aplica.
Daca suferiti dupa familie, relax si stati in Romania, parerea mea. Mai bine sa stai aici cu gandul ca ai ce ai si esti langa familie, decat sa te duci undeva unde nu e clar ce o sa ai si vei fi si departe de familie.
Cu peisajul si aerul respirat e discutabil. Si in alta tara o sa fii un robotel cu ruta casa-serviciu. Ba mai mult, cred ca acolo apuci sa ai mai putin concediu, si s-ar putea mult mai putin exotic, eventualul concediu...
Ca turist, da. Peisaj, aer curat...
Mentalitatea,... hm... La noi, cu ce castigati voi, puteti selecta mentalitatea cu eleganta. La ei, nu. La noi, iti vei putea da copilul la o scoala privata. La ei nu. Dar na, la ei zambeste lumea mai mult si nu te calci in picioare in metrou si nu pute nimeni langa tine (sau ma rog, put mai putini). La noi, nu mergi cu metroul ca ai masina si te doare in cot de zambetul altora.

In cazul nostru nu se aplica nici una din cele de mai sus.
Daca vom castiga sau nu, habar n-am, ca acolo esti nimeni, o iei de la zero. Un coleg al meu, prof de fizica, doi ani a lipit etichete la "cartea prin posta" pe 8 dolari la ora. Cat castiga el lipind etichete, castigam eu ca manager in Romania muncind 12 ore pe zi. Dar nu munceam in nu stiu ce multinationala ca sa numar zerourile la salar, ba din contra, aveam un salar de toata jena. Acum, ca a crescut euroiul, e si mai de toata jena. Personal prefer sa lipesc etichete acolo decat sa fiu aici manager, si sa beneficiez si de alt aer si alta mentalitate.
Ca alegere, am vrut sa merg spre franceza. Asta insemna Franta, Canada, ceva Belgie ceva Elvetie ceva Luxemburg si ceva parti ale Africii. Dintre Europa, Africa si America, de departe e de ales America, parerea mea.
Alegerea numarul doi mergea spre o tara care sa aiba un program coerent de emigrare, si aici erau numai Canada, Australia si NZ. Clar ca intersectia ducea tot la Canada.

Financiar e mai ieftin sa pleci in Europa dar e mai scump sa traiesti apoi. Financiar, ca sa ajungi in Canada iti trebui minimum 10 mii de euro cash. Dar dupa ce ajungi acolo mai exista sisteme, esti rezident, pe cand in Europa sau Australia sau NZ nu exista. Esti pe barba ta, pa si pusi. Cu copil dupa mine, nu m-as risca.
In cel mai rau si mai rau caz, adica de adevaratelea worst case scenario, in Canada sunt mari alocatiile pentru copii. Mari bine. Cu somaj si alocatii traiesti bine mersi De somaj beneficiezi si daca nu ai lucrat vreodata Desigur, sper sa nu fie cazul nostru

In plus, in Canada muncesti 8 ore, scoala te acopera pana la ora 7 seara deci n-ai nevoie de bone sau gradinite private sau afterschooluri private ca aici. Gradinita costa 7 dolari pe zi, cam cat costa la noi la stat.
Eu personal vreau sa fac un master, ma rog, am eu niste idei privind viitorul meu acolo, iar in caz de master as primi loan de la guvern plus bursa, iar astea sunt mai mult decat suficiente pentru un trai mai mult decat decent. Practic, returnezi numai loan-ul, incepand cu a 6-a luna dupa incheierea programului pe care l-ai urmat.

Dar, desigur, mi-as vedea parintii mai rar. Cu restul familiei ar fi totuna, ca sunt de mult plecati din tara.

Am uitat sa spun in ce faza suntem. Daca faceam lucrurile lant, acum am fi fost plecati. Sunt insa perversa, si vreau sa stau pe banii statului deocamdata Asa ca am lungit-o cu actele. Suntem la etapa 4 din 6. Mai avem sa facem analizele si sa ne dea ei viza. Atata. Nu ma grabesc insa, ca nu vreau sa ma cheme la viza inainte de ianuarie. Faza e ca trebuie sa le duci pasapoartele si te cheama ei apoi sa le iei. In decembrie insa plecam din tara cu fete cu tot, si ele n-au buletin ca sa treaca granita Asa ca o sa facem analizele undeva prin noiembrie, ca sa ne dea viza in ianuarie. Oricum asta nu schimba mai nimic, ca tot nu plecam mai devreme de aprilie.

Mergi la inceput

Anca, da, ai si tu dreptate, plus ca ai studiat mai mult problema. Cu timpul liber... in Norvegia am gasii de lucru in domeniul nostru cu 6 ore pe zi ceea ce e super (si da, in companii vorbitoare de limba engleza, ca la asta ne-am orientat )! Zile de concediu astia au ceva ami multe decat noi - am impresia ca 25 daca nu ma insel, plus ca au mai multe sarbatori legale . Any way, noi suntem mari amatori de ski si sporturi de iarna, acolo sunt la 2 pasi de Oslo tot felul de partii, in orice caz mult mai usor accesibile decat valea Prahovei. Parerea mea e ca am avea mult mai multe optiuni pt petrecerea timpului liber.

Mergi la inceput