Pepenasi de iulie- august 2008 (150)
Raspunsuri - Pagina 15
ankalaura spune:
DANA - pai eu stiu soro? N-ai si tu pe careva prin Europa sa iti cumpere si sa iti trimita? Ca e plina Europa de magazine geox numai in Romania nu...
Asta daca vrei Geox, la care calitatea versus pret devine o chestie imbatabila dupa parerea mea.
DIDI - am uitat sa zic in marele meu roman ca unele chestii pe care ti le permiti in Romania o sa fie istorie in Europa (sau alta tara din alt continent...) De exemplu mersul la manichiura, la epilat, la tuns, menajera, bona, astea vor fi istorie ca ai fi cam saraca sa ti le permiti. Sau ma rog, daca ti le-ai permite acolo, inseamna ca aici traiesti bine de tot comparand salariile, si atunci nu pricep de ce te-ar mai manca pielea sa pleci ![]()
Didi81 spune:
Asa, sa revenim la lucruri mai serioase
: Aidel, dupa ce de la un an si o luna stagnase la 8 incisivi si 3 masele, acum explodeaza iar: i-a iesit un canin saptamana asta (s-ar putea sa ii fi iesit chiar 2 dar nu am reusit sa investighez prea bine pt ca vampirita nu lasa pe nimeni sa ii studieze coltii
) si e pe cale sa ii iasa si a 4-a masea plus inca 2 canini - si vreau sa zic ca toate astea sunt umflate rau de tot si se vede alb sub gingie. Ce mai nervii la maxim!
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
dana81 spune:
DIDI ai dreptate nu mai e mailul..scuze de explicatie daca ar fi sunat ca iti spun ce ala un gmail ca eu is bata la it, incercam sa te ajut doar
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
MissJJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dana81 MADA tu acum ai musafiri sau locuiesc permanent cu tine?Cumnatii?Sau ma insel eu. |
Nu permanent, momentan pana le gasim chirie ca na a inceput munca si sa adune niste bani sa dea de avans in nici un caz nu am vrea sa locuim cu nimeni ne-am mutat sa fim liberi sa avem spatiu pt fete sa isi vada ele de treburile lor sa nu frece nimeni la cap, ca suntem satui, nu e usor mai ales cu 4 copii sa stam da na ii ajutam speram sa le gasim ceva de mutat mai rapid si sa ne reluam teritoriul.
"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz
Didi81 spune:
Anka, in fond si la urma urmelor ne mananca pielea sa plecam pt ca aici, desii castigam destul de bine (adica na... putem duce un trai decent fara sa ne batem capul cu cheltuielile de zi cu zi, si sa ne permitem concediu unde vrem), stam intr-o garsoniera. Si asta pt ca nu ne prea surade ideea de a face un credit mare, ca asta ne-ar restrictiona f mult pe o perioada mare de timp. Si intre a face un credit aici sau a sta cu chirie in alta tara... parca suna mai bine chiria. Nu stiu, asa ni se pare acum, dar e mult de discutat pe tema asta, problema e complexa si are multe aspecte...
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
Didi81 spune:
Dana,
, stai linistita ca nu am de ce sa ma supar
. Intre timp am facut rost si de link. Multumiri Sunisor!
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
ankalaura spune:
DIDI - he he
Noi stam aici in 3 camere si apartamentul e achitat (deh, suntem mai "batrani") si as prefera acolo sa stau cu chirie si intr-o garsoniera ![]()
MissJJ spune:
Anka, Didi nu e chiar asa, iti poti permite si manichiura si epilat si etc eu dau 5 lire pe un pensat si ma si epilez, coafatul si tunsul da e scump da se gasesc destule tipe talentate care te fac acasa la tine cu bani mai putini decat un salon dureaza oleaca sa le gasesti, menajera iti permiti si de aia, bonele alea is scumpe asta e adevarat.
Didi eu personal nu conteaza ce tara alegeti tot zic ca e mai bine, muncesti ca nebunu la job ca tre sa muncesti nu merge cu frecatu de menta, dar la 5 ai pus toate jos si gata nu stai peste program decat daca vrei si este platit cum trebuie extra time-ul, oricum de permis concedii iti permiti lucruri scumpe si ieftine sunt peste tot, eu zic ca si civilizatia conteaza ca poti castiga le fel sin norvegia sin ro si sa ai la fel cheltuielile si etc da eu sincer tot alta tara as alege, civilizatia conteaza, un multumesc un zambet pe strada nu injuraturi si priviri de alea, childcare nu se compara sunt si prin alte tari tot felul de cazuri de ti se ridica parul pe spinare da au grija de copii se ocupa de ei de fiecare nus cate 40 intro grupa si etc, la medic esti tratat cum trebuie exista respect is aia 7 ani de acasa, exceptii sunt peste tot.
Eu singurul motiv pt care as zice sa nu plecati e daca sunteti genul ala extra mamosi extra atasati de familie si nu puteti respira fara mama tata soacra prietenii etc, nu conteaza ca aveti copil, ce trebuie sa tineti minte e ca primii doi trei ani o sa va tot adaptati, nu e usor dar e posibil trebuie sa vrei si sa vezi partea buna, ca sunt destui care vor si ajung intr-o tara straina si aaa da nu este smantana ca acasa, da nu este de aia nu este de aia, sunt de toate trebuie bine cautate, peste tot sunt magazine romanesti, firme de curierat care aduc de toate. Multi cauta nod in papura si ajung in ro si zic la toata lumea mai frate e nenorocire aoclo nu mergeti asta doar ca nu sunt ei in stare sa se adapteze la un mediu diferit de ala in care au trait.
Copii se adapteaza extrem de rapid fara pb se dau dupa lumea de acolo in doua trei luni vb si limba mai greu cu voi ca limbile nordice is mai grele, da eus de aia daca vrei poti. 

Noi traim dintr-un sg salar si na sunt si aici chestii scumpe si care nu ni le permitem dar daca am munci amandoi ne-am permite si bona si menajera, dureaza pana gasesti pe cineva sa iti convina, ce e mai greu aici e sa iti iei casa ta, da in rest daca nu te deranjeaza sa stai cu chirie, e ok, multi prefera sa inchirieze la familii decat persoane singure. De cunoscut lumea si facut prieteni iti faci depinde de unde nimeresti daca e ceva gen satuc lumea e mai prietenoasa fata va merge la gradi vei cunoaste alte mamici. Oricum dupa mine sunt prea multe avantaje fatza de ro, no offence fetele care prefera ro. 
"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz
AnnaBaby spune:
I-a iesit si Ioanei prima masea!!!!
In stanga sus, dupa locul unde o sa iasa caninul. Si parca si in dreapta e cam umflata gingia, mai mult am pipait, ca de vazut e imposibil
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
MissJJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AnnaBaby I-a iesit si Ioanei prima masea!!!! In stanga sus, dupa locul unde o sa iasa caninul. Si parca si in dreapta e cam umflata gingia, mai mult am pipait, ca de vazut e imposibil![]() Anna si Ioana 11.07.2008 povestea nasterii |
Felicitari

pe Ami o tot chinuie da nu se simte nimic inca."Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz