Pepenasi de iulie- august 2008 (150)
Raspunsuri - Pagina 16
ankalaura spune:
Mada - la voi e ieftina manichiura insa sunt scumpe scolile. In Canada e invers ![]()
Plusuri si minusuri sunt peste tot, dar daca pleci, trebuie sa fii genul care nu asteapta covorul rosu acolo pe princi ca esti aici domnu' avocat sau inginer sau economist. Ca altundeva nu prea da nimeni doi bani pe diploma ta de avocat sau inginer sau economist, iar in foarte multe tari un emigrant are salar mai mic decat un nativ, pe acelasi job si aceleasi responsabilitati.
Din cate stiu eu insa romanii sunt apreciati ca destepti si muncitori (nu vorbesc de capsunari, vorbesc de cine s-a dus acolo ca sa faca ceva de soi) si cei pe care ii cunosc au avut succes pe masura, o singura amica s-a intors, dar s-a intors pentru ca a divortat si a vrut la mama...
O alta buna parte din ei (inclusiv vara-mea) abia suporta sa mai vina aici in vizita! Vara-mea de exemplu nu vine. Prefera sa ii ia pe ai ei acolo cateva luni pe an, ea aici nu vine. Frate-miu mai vine, na, nevasta-sa e tot romanca, vin o data si vad ambele familii o data. Frate-le lui frate-miu nu a venit nici macar o data si e plecat de 4 ani. Si nici nu are de gand sa vina prea curand...
Didi81 spune:
Mada, nu suntem chiar asa de atasati de familie incat sa fie asta un impediment. Cred ca mai degraba sunt ei atasati de noi - si aici ma refer la parintii lui Cristi in primul rand, dar exista net, exista Skype, putem vorbii oricat de des, deci din punctul asta de vedere impacam noi si capra si varza ![]()
Cu serviciul, mie oricum imi place ce fac si aici, iar daca e sa plec o sa lucrez tot in domeniul asta, clar. Noi suntem cazul fericit pt ca lucram in domeniul pentru care am studiat la facultate ![]()
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
ankalaura spune:
DIDI, sunteti cazul fericit pentru ca "limba" IT e aceeasi peste tot in lume, pe cand economia sau dreptul sunt zero. Ma rog, de mai adaptezi, te recilcezi, si poti face economie si in alta tara. Dar dupa ce te reciclezi nitel. Pe cand IT, te duci, te dezbraci, faci un dus, te odihnesti si maine lucrezi in IT daca ai dorinta si vointa. Ca salar insa parca inclin sa cred ca Norvegia are o medie salariala mai mare decat are Romania pe aceeasi bransa... Oare nu??
MissJJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ankalaura Mada - la voi e ieftina manichiura insa sunt scumpe scolile. In Canada e invers Plusuri si minusuri sunt peste tot, dar daca pleci, trebuie sa fii genul care nu asteapta covorul rosu acolo pe princi ca esti aici domnu' avocat sau inginer sau economist. Ca altundeva nu prea da nimeni doi bani pe diploma ta de avocat sau inginer sau economist, iar in foarte multe tari un emigrant are salar mai mic decat un nativ, pe acelasi job si aceleasi responsabilitati. Din cate stiu eu insa romanii sunt apreciati ca destepti si muncitori (nu vorbesc de capsunari, vorbesc de cine s-a dus acolo ca sa faca ceva de soi) si cei pe care ii cunosc au avut succes pe masura, o singura amica s-a intors, dar s-a intors pentru ca a divortat si a vrut la mama... O alta buna parte din ei (inclusiv vara-mea) abia suporta sa mai vina aici in vizita! Vara-mea de exemplu nu vine. Prefera sa ii ia pe ai ei acolo cateva luni pe an, ea aici nu vine. Frate-miu mai vine, na, nevasta-sa e tot romanca, vin o data si vad ambele familii o data. Frate-le lui frate-miu nu a venit nici macar o data si e plecat de 4 ani. Si nici nu are de gand sa vina prea curand... |
Anka scolile private is scumpe sau daca vrei sa dai copilul de la cateva luni de la 8 la 18 da e f scump te ajunge la o multimea de bani dar de la 5 ani icolo merge gratis de la 9 la 3 si multe scoli au scheme si programe dupa scoala si sta copilul pana la 4-5 si conteaza ca de la 9 la 3 merge gratis ca dupa aia poti da un 4-5 lire daca mai vrei ceva club sa stea pana la 6.
Eu de ex pe ale mele cas micutze nu imi permit sa le tin la aftercare sau ceva private nursery daca as lucra intr-un job in the city mi-as pesmite si asta dar acuma nu am cum sa primesc asa job.
Mai cu diplomele e logic ca trebuie facuta o echivalare o una alta dar majoritatea firmelor ofera training si aici se merge si pe baza de interviu si ce stil de om esti nu numa ce ai pe lista in cv, da sunt preferati cetatenii tarii respective dar daca esti hard working si in genere higly skilled nu ai treaba.
Noi daca mergem in ro e tot pt familie sa vada bunicile batrane care nu pot veni incoace fetele altfel nas merge, as merge sa vad tara ca e frumoasa si ai ce vizita dar din pacate nesimtirea si lipsa de educatie a unora te face sa ti se aplece si e pacatda asta e realitatea. Cand esti in ro nu pare chiar asa dupa ce stai in afara si dai peste concetateni de astia si cu joburi bune si de aia de umbla la buzunare si vezi ca nu le pasa decat de bani cat castigi ce faci exact acelasi stil romanesc iti trece de stat cu ei, sunt si unii mai de treaba si cu, care poti lega prietenii si etc da depinde in ce zona esti unii nu au copii si tot asa.
"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz
Didi81 spune:
Ce discutie aprinsa am starnit! ![]()
Anka, e mai mare salariul, dar daca scad chiria - care e mare - nu ramane mult mai mult; adica nu prea cred ca ne-am descurca asa cum zice Mada, sa lucreze doar unul dintre noi; oricum, nu pe termen lung. Nu imi trebuie menajera, nu imi trebuie cine stie ce fitze, vrem timp liber pt noi, un oras aerisit, natura, un sistem medical normal (ca am avut niste experiente anul asta de am zis ca nu ma mai duc la doctor in veci!), na lucruri simple care aici nu sunt asa de simple ![]()
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
AnnaBaby spune:
Ia uitati ce ajutor am eu la treburi![]()
www.youtube.com/watch?v=WBSYlhOzDcs" target="_blank">harnicuta
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
MissJJ spune:
Didi noi skype folosim, cand le e prea dor zboara aici stau cu fetele si etc dar e buna f buna si distanta, fetele stiu ca au bunici, oricum e bine cas la distanta pt ca eu urasc stilul bunica ii cauta in coarne si cand vin de la bunici ti se urca in cap ca asa i-a invatat bunica si etc si chiar daca sa zic te-ar ajuta sa stea cu cei mici ti-ar manca ficatii pe alta parte oricat de buni ar fi ei si nemaipomeniti, parinti is tot parinti cu varsta se schimba si tot gasesc sa se lege de ceva, deci distanta e f buna.
da bani f multi nu raman dar ai toate celelate, nici noi navem averi avem datorii si etc dar prefer sa dau mai mult pe luna si sa avem linistite spatiu sa locuim intr-o zona faina sa avem scoli bune in jur.
Si ai mare dreptate lucrurile astea simple si de baza de fapt fac toata diefrenta.
Si asa cum stam noi dintr-un sg salar normal nu e strategie pe termen lung ca e mai greu cu un sg salar, dar si asa daca vreau sa ma sui in avion sa merg cine stie unde ca am gasit vreo oferta imi permit, nu tre sa strang un an intreg pt un concediu, na noi suntem si genul de bani mai bine merg si vizitez lumea decat sa stau sai strang ca nu ii iau cu mine cand imi vine ceasul.
Nu suntem nici stilul sa strangem bani sa ne facem vile cu turnuletze in ro, in care oricum sa nu stam asa ca noi preferam momentan sa stam in chirie dar sa ne permitem si de aia si de aia daca avem chef, cand o sa lucram amandoi si o sa fie si fetele mai marisoare poate reusim sa ne mutam la casa noastra dar momentan stam bine aici nu ne putem plange cine stie ce ne va aduce viitorul.
"Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... "
Louis-Hector Berlioz
SunSmile spune:
Hehehe, si noi plecam in 2 MAXIM 3 ani! Si nu din cauza banilor dar altfel, chiar e ...........
Fete, am si eu cateva intrebari. Scuze ca-s abrupta asa...
1. Ai vostri dorm fara sosete? (si fara sac, implicit?)
2. Ai vostri sar in par? Ca oamenii mari asa, cu picioarele in aer, sub ei....uneori cu capul in zidul de beton de langa pat...
3. Ai vostri merg cu spatele??? Dar mult asa, cel putin 10 metri?
4. Ai vostri cate banane mananca/zi?(daca mananca) Ok, inteleg ca a mea a ramas setata pe concediu si pe bananele alea mici, de baga cate 6-7/zi but still...2-3 banane/zi in Ro mi se pare MUUUULT!
Altfel vazut pepenasi unul si unul, superbi cu totii! Filmul cu harnicuta nu-l vaz, nu merge!
Va pupam pe toti cu drag si multumim in avans de raspunsuri!
p.s. Sorelixu te iubesc ma, taaare!
Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
turturica spune:
fetelor, bebele meu nu mai traieste. Inca nu-mi vine sa cred ce se intimpla, vineri i-am vazut inimioara la ecograf si acum s-a terminat. Am inceput sa singerez, am fost la doctor si inimioara nu ii mai batea. Miine merg la chiuretaj.
O sa ma retrag o vreme in birlog sa pot sa-mi revin.
Mami de Mara (19.08.2008) si
7+