Bucurii de sept - oct 2006 in sarbatoare! (173)
Raspunsuri - Pagina 11
eunice78 spune:
Cristina, mai exist, ca sa zic asa, mai traiesc..Multumesc de intrebare.
Am mai citit pe aici din cand in cand dar ff rar, ca nu am avut timp.
Nici nu stiu cu ce sa incep. Toma e deja pe tratament cu inhalante (pufuri) de trei luni de zile, joi mergem iar la control. V-am mai scris ca se pare ca are o hiper reactivitate bronsica si implicit o predispozitie spre astm. Nu sunt deloc multumita de evolutia lui, cateodata respira tare greu, mi se rupe sufletul. Saptamana trecuta, intr.o seara, inainte sa adorama, m-a luat de gat si mi-a zis: multumesc, mama, ca ai grija de mine sa nu mai tusesc..Mi-au dat lacrimile instantaneu.
In rest e ff istet, are deja 4 puncte rosii, stie in germana toate partile corpului, numara pana la 10, toate culorile, zilele saptamanii, rugaciunea de la masa o spune tot in germana. De la gradi numai cuvinte de lauda am primit la adresa lui.Are si o prietena, Erika, ii place, e bine. Doar de-ar fi sanatos sa poata merge mereu.
Petru tuseste si el...
La serviciu..fix ca in tara..dezastru.
In rest, si aviz pentru Lexi. Nu stiu in ce masura credeti voi in superstitii si chestii de astea. eu nu prea cred da sunt niste chestii..care nu au nici o logica altfel. Parintii mei isi construiesc o casa. In urma cu 2 saptamani tata era in pod si facea tavanul de la sugfragerie, a calcat pe o grinda aiurea si a cazut cam 3 metri jum. A fost inconstient 20 minute apoi a delirat toata dupa masa. L-au luat cu salvarea ff greu, pentru ca dupa ce si-a revenit era agresiv. A stat pe perfuzii o spatamana jum, acum a ajuns acasa. Dar era sa moara, vorbeste greu, merge cu baston ff greu.
in fine, trei persoane m-au intrebat expres daca au dat ai mei osanda casei. M-am uitat crucis. Cica la fiecare casa noua, asta e superstitia trebuie sa oferi o jertfa, sa tai ceva in temelie, sa zidesti ceva, orice (un soarece, o pasare, orice vietate). Altfel, casele noi fie aduc un suflet nou fie iti iau pe cineva. Asta e superstitia. Si mi-au zis ca am avut noroc ca nu a murit tata.
Iar cand ai mei s-au mutat in casa noua s-a nascut sora mea.Desi conform doctorilor era exclus sa se intample.
Asa ca Lexi, probabil la voi e cu ochisori, daca e sa ne luam dupa superstitii.
Cristina, sincere condoleante pentru pierderea suferita.
Sanatate tuturor si o seara placuta in continuare!
Baietzii mei
tanima_i2002 spune:
Buna seara tuturor.
Desi mi-am propus sa trec mai des pe aici, se pare ca nu prea reusesc. viata mea este un mare haos, nu mai ma pot imparti intre copii, casa si viata personala (care a inceput sa lipseasca cu desavarsire).
Nu mai tin minte cand am scris ultima oara si unde am ramas cu urarile, prin urmare cu intarziere urez si eu LA MULTI ANI! si multa sanatate puiutilor: MAthias, Luca, David-Stefan, Vladimir Alexis, Vlad (desi celor cinci prichindei tin minte ca le-as mai fi urat nu strica inca o urare)
LA MULTI ANI! si pentru Carina-Elisa (andra am sesizat ca ne-ai vizitat de curand, bine ai revenit), Bogdan-Tudor, Bianca, Radu Andrei
LA MULTI ANI! si sarbatoritilor de maine Rares si Ioana-Alexandra, sa cresteti mari, sanatosi si sa aduceti multa bucurie in casa, iar parintii vostri sa fie cei mai fericiti din lume.
Despre noi nu mare lucru: fata mi-a facut o alergie la carnea de vita, asa ca sunt f stresata legat de mancarea ei, Rares nu mananca mai nimic, eu am mari probleme cu stomacul: cred ca a recidivat o gastrita mai veche, asta sigur pe sistem nervos.
Legat de PAP, am si eu facuta o programare de 3-4 luni pe care o decalez continuu ca sunt cam dereglata cu menstruatia si nu ma prea nimeresc la mijlocul ei (stiu ca asta ar fi perioada cea mai buna), dar luna viitoare ma duc orice ar fi. Eu nu las anul sa treaca fara ceva analize de sange si ginecologice. Am fost cam toata viata mai bolnavicioasa, asa ca am mare frica de boli si complicatii.
Si ca sa vedeti cad de fericita sunt eu in aceste zile, Rares taman si-a spart capul vineri seara, are 3 copci, am tot alergat pe la spital, la Urgente, unde si-a petrecut o noapte, la schimbat pansament, maine la Neurologie, vreau sa merg cu el si la ortopedie ca prea se impiedica rau in ultima vreme si mi-este teama ca problema din nastere cu piciorul nu este complet refacuta dupa 1 an de fizioterapie, asa ca vreau sa ii mai fac ceva investigatii ca sa ma linistesc eu, desi este atat de energic si nu ii stau picioarele o clipa, este f agitat, nu este atent deloc, contra mereu, vrea sa se bage el peste tot, se catara pe unde are el chef, nu mai are limite nici pe orizontala si nici pe verticala (intr-o zi l-am prins cum isi punea o cutie pe scaun sa ajunga in du;lap la niste medicamente, am crezut ca lesin cand l-am vazut cocotat).
Cam asta este viata noastra momentan, deloc de invidiat.
Aaaa, legat de supersititii, noi cand ne-am mutat in casa noua nu am taiat nimic,am pierdut eu o sarcina si apoi l-am nascut pe rares, desi nu credeam ca voi ramane insarcinata la numai 3 luni dupa sarcina pierduta, tinand cont ca inainte imi luase 7, respectiv 9 luni ca sa obtin o sarcina, dupa chinuri cu tratamente si stimulare....
Si pentru ca maine e sarbatoare mare, La multi ani! tuturor celor ce va serbati cu aceasta ocazie, sa va dea Dumnezeu multa sanatate si mult noroc.
va pup si va doresc o saptamana cat mai placuta si cu multe realizari si impliniri.
Doamne ajuta de o saptamana normala, fara evenimente neplacute!!!!
Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)
Roxana01 spune:
Dragelor, uite ca intru si eu la ora asta tarzie. asta pt ca am somn. azi am luat cea mai grea decizie din viata mea de pana acum: maine dimineata imi sun avocata si inaintez actele de divort. ma simt golita sufleteste si sufar enorm ca am esuat in a le oferi copiilor mei un camin linistit in care sa creasca, in care sa existe tata si mama. relatia cu sotul meu se taraste de multa vreme, dar eu am tot sperat ca daca vor mai creste copiii, vor fi mai putine probleme si ne vom reveni. dar dupa cateva certuri in ultimele zile am inteles ca sotul meu nu mai crede ca ne vom reveni. de fapt nici nu-si mai doreste asta. iar eu nu pot lupta singura. ai mei au divortat si ei si stiu cat de mult am suferit ca si copil din aceasta cauza. intotdeauna mi-am zis ca copiii mei nu vor trece prin asta si uite ca la asta am ajuns... mi-e greu sa inteleg cum un tata nu face efortul de a fi alaturi de copiii lui, cand vede cat de mult il iubesc acestia. pentru ca daria si victor sunt absolut topiti dupa el, il pupa, il alearga prin casa, il imbratiseaza cu atata drag... iar el spune cu seninatate ca ma lasa sa-mi gasesc barbatul care sa ma intelega si sa ma iubeasca... si nu intelege ca nici un alt barbat n-ar trebui si nu va putea sa-i iubeasca pe copiii astia la fel de mult ca propriul tata... sa nu-mi spuneti ca lucrurile se mai pot rezolva, caci nu este cazul... ieri am vb cu nasii nostri de cununie, care au incercat sa ne ajute, dar nu s-a putut... in plus, i-am propus sa mergem la un consilier marital, vreun phiholog care sa ne spuna unde gresim si sa incerce sa ne puna pe drumul cel bun... a refuzat... asa ca decizia e definitiva. eu de dragul copiilor as fi trecut peste multe, dar daca ma lovesc de un zid, nu mai pot face nimic... tot ce sper acum este sa avem un divort cat de cat amiabil (cu toate ca prevad tensiuni la partaj) si copiii sa nu sufere... habar n-am cum sa le spun ca tata nu va mai sta cu noi, probabil va trebui sa ne mutam...
acum nu pot decat sa plng... pt copii, pt mine, pt visul meu de a avea un camin fericit...
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici
itzy-bitzy spune:
Buna,
Roxana...cum asa??? Nu imi vine sa cred!!! Am citit de 3 ori sa fiu sigura ca e vb despre voi si ca tu ai postat mesajul....
In orice cuplu mai exista uneori certuri, divergente...nu te pripi inca ...acum la suparare cred ca vedeti negru in fata ochilor si nu va mai trebuie nimic. Mai lasa cateva zile,o perioada, nu lua inca decizia sa intentezi divort...Eventual stati despartiti un timp dar nu lua o decizie finala asa repede...Mai dati-va o sansa...
Daca vrei sa vb pe mess astazi, si te pot ajuta cu vreun sfat ceva ...il las deschis, de acum sunt 6 ore diferenta...acum de exemplu este pranz..e ora 13 la mine.
Revin ca am ceva la cuptor
---------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)
trischa spune:
Buna dimineata tuturor,
Roxana,eu nu te cunosc si nu-ti stiu necazurile dar imi permit sa-ti scriu vreo doua vorbe,nu te pripi..este timp pentru toate chiar si pt divort de va fi cazul.Ia o pauza de la toate problemele voastre,trateaza-l pe domnul doar ca pe colegul de apartament si atat,vezi de copii si de viata ta si nu te grabi.Pur si simplu ia o pauza.Multa sanatate si putere iti doresc!
O zi frumoasa tuturor!!
Monique_new spune:
Buna dimineata.
Am intrat din cauza mesajului postat de Roxana.Poate nu sunt in masura sa dau sfaturi avand in vedere ca am trecut si eu printr-un divort. Nu pot sa spun" nu-mi vine sa cred" pentru ca nu ma mai mira nimic in ziua de astazi...Chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau, imi pare sincer rau, pentru ca oricare dintre noi isi doreste un camin fericit dar din pacate nu intotdeauna este asa. Poate este bine cum au spus fetele sa luati o pauza, sa stati desparititi o perioada si sa va reanalizati sentimentele iar dupa asta daca chiar nu se mai poate atunci luati o hotarare. Tu sti ce este cel mai bine pt tine si pt copii tai, nimeni nu te poate judeca daca este bine sau rau. Pupici, suntem alaturi de tine, daca ai nevoie de ceva si te pot ajuta te rog sa imi spui.
Despre noi ..... Cosmi ieri a facut febra, rosu in gat, vomitat etc acum este pe tratament, pauza gradinita cateva zile. La gradinita este destul de bine cu o singura problema. Are in grupa un baietel care nu o lasa in pace, o trage de par, o supara fapt pt care a fost destul de traumatizata, plangea si seara si dimineata ca nu vrea la gradi din cauza lui Matei. Pana la urma s-a ajuns la concluzia sa-l mute la o grupa mai mare, unde s-a acomodat excelent. In rest sunt foarte multumita, vad cum copilul meu si-a schimbat comportamentul in bine zic eu....se transforma vizibil intr-o domnisoara.
Va urez o saptamana minunata.
GETY spune:
Buna dimineata!
Divortul este o problema delicata... Parintii mei sunt despartiti, dar eu terminasem liceul. Nu am suferit. Dar copiii mai mici, chiar nu stiu cum ar suferi dupa un asa un pas.
Si eu as opta pentru o pauza, o perioada in care sa va puneti gandurile in ordine... Si la mine, cel mai mult ii simt lipsa sotului cand suntem departe unul de altul.
Roxana01, toate gandurile bune de la mine catre tine... sa dea Dumnezeu sa treceti peste pragul asta critic.
Tanima, energic baietelul asta al tau! Un
mare de la noi pentru el sa se faca bine repede. Iar tu ar trebui sa te vada un ginecolog in legatura cu menstruatiile neregulate.
Te asteptam cu vesti bune.
Lexi, chiar sa fie cu "ochi"?
Eu am dormit rau azi noapte, Maria s-a foit si a visat mult, niste tantari nu ne dadeau pace... Pe la 3,30 am reusit sa adorm, asa ca acum sunt cam cheauna de somn. Sper sa ma revigoreze cafeaua.
Maria este mai bine, ne luptam si noi cu multi "nu" si incercam sa nu-i dam prilej sa-l pronunte prea des. De exemplu, daca vreau sa o schimb eu, zice :"nu, tata chimba" si invers. In schimb a invatat sa-si scoata singura mucisorii cu batista bebeului, fara sa planga. Si-i place mult sa-i povestesti din cartile pt. copii si-i place sa cante: Alunelul, Iepuras coconas, Bate vantul frunzele s.a.
Azi da cineva un spectacol la gradi... Sper sa ii placa.
Asa creste Maria Diana
www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,69.1,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!
GETY spune:
Monique_new, multa sanatate Cosminei. Te asteptam sa intri mai des sa ne scrii despre voi.
Si Maria a avut puroi pe o amigdala. A stat si i-am tamponat-o cu niste albastru de metilen.
Si Maria a venit cu un semn sub spranceana stanga si dupa mai multe intrebari am aflat de un baietel Robert care a luat toti copiii la rand la lovit. Am vorbit cu el, cat se poate vorbi cu un copil de 3 anisori si ceva si l-am rugat sa nu-mi mai loveasca fetita. Sa nu credeti c-a recunoscut. Imi spunea cu niste ochisori mari si nevinovati ca nu el a lovit-o pe Maria. Daca nu-mi confirma si educatoarea, chiar iti venea sa-l crezi.
Asa creste Maria Diana
www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,69.1,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!
Adriana mica spune:
Roxana, imi pare rau sa aud ca ati luat o asemenea decizie. Sper totusi ca nu este definitiva, poate o perioada de separare sa va ajute sa ganditi la rece problema.
Multa sanatate bucuriilor bolnavioare. Noi tocmai cand credeam ca am scapat, joi noapte a facut din nou febra (mare). Nu a fost insotita de nici un alt simptom, doar acuza dureri de burtica. Vineri a mai facut doar un puseu spre seara, si nu a mai zis nimic de durerea de burtica. Amigdalele pareau rosii, i-am dat doar Tantum Verde. Azi mergem la control la ureche, ocazie cu care vom controla si gatul. Sper sa fie ok, si maine sa mergem la gradi. In cazul nostru, toamna de anul acesta a adus mai multe viroze decat anul trecut, cand era primul an de gradi. Dar ne facem curaj sa mergem inainte.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
flavia ramona spune:
Roxana,
. Nu as vrea sa-ti dau sfaturi pt ca tu stii cel mai bine cum e relatia voastra. Eu am vechime deja, din august eu si Bogdi ne-am mutat, dar tata este foarte prezent in viata noastra. Imi pare rau ca ati ajuns la asta, mie nu pot sa spun ca mi-e mai bine, sunt mai linistita din anumite puncte de vedere si fac in asa fel incat sa nu am timp sa ma gandesc la mine. Actele noi nu le-am depus inca.
Daca te pot ajuta cu ceva nu ezita sa ma suni, iti trimit nr pe PM in caz ca nu-l mai ai.
Tanima, multa putere si tie, la fel, nu stiu ce sa spun. Voi stiti ce puteti face si ce nu in relatie.
Imi pare rau ca si-a spart Rares capul, doamne cred ca te-ai speriat.
Lexi, eu lucrez o data la 2 sambete, asa e programul.
Sa-l ajutam pe Sebi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
de
Bogdan cel nazdravan (05.09.2006)