***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(108)***

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Graviduta, nu ma supar ca nu am de ce, dar eu vreau sa fie mai degraba prietena cu mine, adica nu vreau sa o implic in problemele si grijile mele. Asa a facut mama cu mine si nu mi-a placut tare mult.

Didi, David al tau are aceleasi dimensiuni ca Andreea mea. Eu is tare mica, 1.54, si vreau ca fetele mele sa aiba macar 1.60. Deocamdata is destul de lungi, dar nu se stie, ca si eu eram printre cei inalti in clasele primare dupa care nu am mai crescut f mult. Si sora-mea era mica, cam cat is fetele mai scunde de aici, si acum e la fel de inalta ca si mine. Acum vad si eu cat is de diferiti ca si frati, Alexandra are 7 kg la 4 luni, Andreea nici la 6 luni nu avea atata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Liviana, ca sa intelegi, trebuie s-o luam de la “inceput”. Asadar, cand am aflat ca sunt gravida din nou, am inceput imediat sa ma gandesc la nume de copii. Am zis sa incep cu nume de fetite, pentru ca prea ma uitasem lung in concediul din Grecia (cand nu stiam ca sunt gravi…) dupa niste rochite frumoase pe care scria Parga (numele statiunii in care am fost noi). Chiar imi dadeau lacrimile cand ii cumparam lui A cate-un tricou ca souvenir si ma uitam dupa rochitele acelea. Atunci imi doream foarte mult ca pe viitor sa am o fetita careia sa ii cumpar asa rochite frumoase… Spre sfarsitul sejurului (am stat 2 saptamani acolo), vazand ca mi-a intarziat 3 zile, am hotarat sa cumpar un test. L-am facut si a iesit pozitiv. Vila in care stateam se chema ANDREAS KANALI, nume pe care mi l-am amintit intre timp. Am ajuns acasa si crezand ca vom avea fetita (ca doar nu degeaba ma uitasem eu la rochite cu jind, sau nu degeaba tinusem postul Sf. Marii, in plina excursie la munte, cand singurele mancaruri erau gratarele, iar eu mancam ardei sau rosii coapte pe gratar.), am inceput sa caut nume de fetite. Evident, trebuia sa tin cont de faptul ca Antonio nu e un nume chiar romanesc si ca pe al doilea copil va trebui sa-l botez tot cu un nume “fistichiu”, ca sa nu producem discriminari… Am si acum lista facuta cu numele de fetite (Briana, Cezara, Daria, Rebeca, Francesca, Sabina, Oxana, Sorana, Diandra, Dorothea, Jasmine, Atena, Cleopatra, Eliana, Emma, Marisia). Ce imi placea mie cel mai mult –Francesca- nu ii placea deloc sotului. De fapt, lui niciunul din numele de mai sus nu-i placeau. Sincera sa fiu, nici eu nu eram 100% convinsa de niciunul. Plus de-asta sotul imi tot repeta ca sigur vom avea tot un baietel si deci mai bine sa caut si nume de baiat. Eu ma incapatanam pe nume de fetite, pana zilele trecute. Facand testul lui vas, am zis: “Hei? Si daca o fi chiar baiat? Daca ce simt eu este mai mult influentat de dorinta de a avea si eu codite de impletit?” Asa m-am gandit ca poate e baiat si ca deci tre’ sa “caut” si nume de baiaeti… In acea zi am facut si programarea la eco de 16 sapt cand vom afla ce este. Singura data libera era 30 nov (de ziua numelui meu: Sf. Andrei) si asa m-a strafulgerat un gand: ANDREAS. Fix asa! L-am acceptat din prima. I l-am spus si sotului si el cica: “Cum? Vrei sa-l cheme ca pe proprietarul din Grecia?” Asa mi-am reamintit de acel nume al vilei unde am aflat ca sunt gravi… Cine stie? Coincidente sau nu… dar tre’ sa recunoastem ca sunt mai multe care “tradeaza” un sex masculin decat unul feminin. Si culmea culmilor, acum cand m-am “convins” si eu ca tot baiat este, vine sotul si ma intreaba: “Dar de ce Andreas si nu Andreea?”

PS: Nici in pat nu-mi vine sa stau...

Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 11+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">ANDREAS

Dumnezeu a vrut ca el sa existe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Andrada, multumesc frumos pt aceasta povestioara tare placuta de altfel. Imi inchipui mirarea sotului apropo de numele poprietarului vilei.. cred ca a fost si un pic gelos. wow, si ce te admit ca ai putut tine un post intreg. Ma bucur mult cand aud de minunile Sf Marii... si eu sunt convinsa ca tot Ea m-a ajutat sa-l am pe Bogdan.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

andrada frumoasa povestea nasterii lui Antonio si emotionanta. Te asteptam si cu cea din mai 2010 . Imi aduc aminte ce nerabdatoare erai si de filmuletele in care dansai …

didi hai mai ca nu sunt chiar asa de inalta….am 1.75…si ella are la fel, cred. Maya are 94 cm si 13 kg…parca a explodat lunile astea in inaltime.

betty am vast poze cu 2 fete cucuiete. Ce grasuna e Alexandra, ce picioruse si ce par zburlit…

madi la gradi la Maya am vazut ca au pus afis cu lectii de inot la facultatea la Medicina (carol davila), piscina acoperita, 8 sedinte, 300 lei. O sa o dam si noi la primavara.

oana bafta, sa iti rezolvi treaba azi. O sa ma uit si eu prin jucarii, ca hainutele sunt toate la mama la Pitesti…numai cand ajung pe acolo sa le selectez si pe alea. Am fost ieri la dr si am mai repetat o data exudatele….asta pt ca la cmu nu a iesit si la medlife da. De data asta am fost la medsana…daca mai apare in continuare streptococul asta o sa il sterilizam cu niste picaturi. Pupici.

doxinu nu stiu de ce dar eu nu am putut sa vad pozele cu Stefan pictand, de fapt le-am vazut doar mici ca nu ma lasa sa le deschid….

vali sa treaca repede noptile cu dintisori. Si Maya are o noua maseluta jos, mai asteptam inca 3.

Dr ne-a spus sa nu ii mai dam calciu deloc si sa ii dam pana la 7 ani 1 pastila/zi de vigantollete de 500.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Andrada, multumesc frumos pt aceasta povestioara tare placuta de altfel. Imi inchipui mirarea sotului apropo de numele poprietarului vilei.. cred ca a fost si un pic gelos. wow, si ce te admit ca ai putut tine un post intreg. Ma bucur mult cand aud de minunile Sf Marii... si eu sunt convinsa ca tot Ea m-a ajutat sa-l am pe Bogdan.

Vara 2009

Sotul nu din gelozie reactiona asa... Altul era motivul: am avut niste "certuri" cu proprietarul, care avea vreo 60 de ani.
Cat despre post... e prima oara cand il tin pe acesta. De obicei, intr-un an tineam doar de Paste si de Craciun.

Didialex ... acum am vazut ce mesaj ai postat la Povestea Nasterii... am recitit toate acele pagini din odisee gasite de tine. Multumesc inca odata

Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 11+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">ANDREAS

Dumnezeu a vrut ca el sa existe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Vara 2009

La fel si eu sunt convinsa ca Ana este o minune a Maicii Domnului: cu 2 zile inainte sa raman gravida fusesem la Manastirea Nicula (unde este icoana facatoare e minuni): eu eram convinsa ca voi ramane greu gravida (dar luna in care am ramas a fost prima luna de incercare si doar o "tragere"), in plus dr. imi spusese ca am uter infantil si voi pierde cateva sarcini pana sa am un copil (sarcina cu ANa a fost cu contractii de la inceput pana la sf), apoi nasterea grea cu forcepsul dupa care putea ramane cu sechele..asa ca si eu o consider pe Ana rezultatul unei minuni. Si cel mai mult imi doresc sa mai merg o data la Manastire la Nicula, dar si cu Ana de data asta.

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

Salutare!
vA SCRIE O MAMICA PROASPAT "COAFATA"! David ne-a dat pe mine si Matei cu crema de galbanele in cap! Aseara am facut baie cu el si a vazut cum imi intindeam masca pe par si acum..... Tot ieri seara a facut-o LATA! L-am pus pe oala ca dadea semne de kk! A fugit in camera de sus la "tenu" Thomas! Liniste.... Taicasau ne facea clatite, eu jos cu Matei! David face kk gramajoare gramajoare, i-a o baterie cilindrica si-l intinde peste TOT....Se mai manjeste pe maini, se sterge de picioare, pune mainile pe usa si mai calca putin....DEZASTRU! Taicasau vede minunea! Eu ma bag cu el la spalat si Bogdan la ranit dupa fecioras! L-a bodoganit toata seara, pe buna dreptate!
Avem o mare problema, care a revenit in actualitate cu cel mare! Cand nu face ce vrea el sau il retrictionezi da cu fruntea de pereti, gresie, parchet si.....rasuna! Sa va zic ca merge din cucui in cucui si din vanataie in vanataie?! Am incercat sa remediem dar nu prea am avut rezultate! L-am pedepsit, am ridicat tonul, i-am dat una la fund, luat de urechi...DEGEABA! Vati confruntat cu asa ceva?!

Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si MATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Andrada, sper sa fi terminat cu greturile sa mai poti manca si tu, ca sa te simti mai bine.
Am Calgel in casa, dar cum ai zis si tu, il folosesc doar cand e mai rau ca sa nu depasesc doza zilnica. Ii mai dau si Nurofen, le alternez. Peste zi e mai bine, ca ne mai jucam, mai iesim pe afara, parca mai uita de durere. Dar noaptea... mi se rupe sufletul cand o vad cum plange si ma gandesc ce dureri mari are...

mica Pe Maya o supara maselele? Ca lui Andrei nici nu stiu cand i-au iesit 4 masele

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Andrada, emotionanta povestea..si eu imi aduc aminte cum vroiai sa-l "scoti" pe Antonio cat mai repede...inca de la 28 sapt si te mai temperau fetele. Cu fetele mignone, asa e, au ele farmecul lor (eu a trebuit sa trec de adolescenta ca sa inteleg asta).

Kay esti o draguta (asa in general). Cu Sonia mancacioasa, imi amintesc cand a inceput sa manance mult de ne intrebai daca e normal si ziceai ca recupereaza toata perioada in care i-ai dat portii prea mici pt apetitul ei din cauza tratamentului. Frumoasa initiativa ta cu IOMC. Anul trecut ma gandisem si eu sa merg acolo sa duc din lucrusoare, dar nu stiam cum se procedeaza, asa ca le-am dat altei fete. Dar o intreb pe sor-mea daca are hainute mici si jucarii de dat, ca acusi face flacaul ei un an si nu-i mai trebuie.

Liviana, n-am mai ajuns la munte ca a venit frigul si daca nu e de stat zi lumina afara , nu plec de acasa. Sper sa se mai incalzeasca, ca m-as duce o tura.

Cu ocazia asta ii multumesc si lui MaryLou pt recomandarea de la Moeciu...nu m-am hotarat inca la care din cele 2 vom merge.

Madi, da, acolo mergem. Beeeeei, fata ta nu e mica deloc...vezi, nu te baga in clasamentul nostru, ca nu te primim .

Didi, vazut baieti frumosi inotatori, mi-a placut sistemul lui D de inot si mi-a placut cum R il tine in brate pe D.

Elteka, te asteptam sa ne anunti culoarea caruciorului. Aaaa, stiam eu ca tre' sa te mai intreb ceva: ai citit ceva de Hosseini Khaled? M-ar tenta "Splendida cetate a celor o mie de sori" (nu stiu care e titlu original..asa ii zice in ro)... o merita?

Miniuta, tu ce faci? Mananci "dulsheturile" pe care le-ai facut pt iarna ?

Doxinu, vazut marele pictor .

Arcadia, nasti?

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

An@, hai ca iti raspund io pan apare (Hai vinoo Doamna El ) cum e cu Hosseini Khaled, dar parca in "Tausend strahlende Sonnen"cu titlu original "A Thousand Splendid Suns" e asa cruda actiunea, ca am lasat-o balta. iti vine sa plangi si parca nu am chef de o astfel de carte. Asta e in afganistan si nu poti face nimic. depinde de dispozitia ta. Acu 10 ani sigur ti-as fi spus: wwwow, ce carte buna, dar acu.

Betty, sunteti asa scumpe..e o poza in august toate trei

Mica, asa e..5 cm nu e mult..dar fac diferentza. Ella e cat mine cu 1,70.

Andrada, am inceput sa te recunosc

Liv, mi-am scris mesajul precedent cu picioarele si fara cap, io care ii corectez referetele nepotului si il mustruluesc ca face economie la virgule .
Frumos cu pomii fructiferi.

Ah, ieri la gradi m-au ajutat 5 educatoare sa il fixez pe David in scaunul de bicicleta. Era soare 13 grade si imi zic ca poate ne intoarcem toti cu bibicletele si laufrad-ul David. Si, fix la plecare i s-a pus pata pe cartea unei fetite: Regele leilor. nimic nu i-a intrat in voie, nici nu vroiam sa ii creez precedent, nu puteam sa ii iau cartea fetei, nici nu ma puteam tranti de fund sa le spun la alea ca ar trebui Dom'le interzise obiectele de acasa (ca si ai mei au mereu ceva in mana, dimineatza) si una m-a ajutat la incaltzat, 2 la pus geaca, 2 s-au intors din drum, ca picase bicicleta peste Robert si una la dragalit..credea ca ii trece, ea ca io il vedeam cum tine okii sa ne studieze, una a dus laufrad-ul in gradinita sa il iau azi. R s-a incaltatza si imbracat singur, toata lumea statea drepti la urletele lu David. si pe drum m-a muscat urlat..tzambalau nu gluma..am ajuns acasa i-am dat cartea si parca nik nu s-ar fi intamplat.Dimineatza mi-a spus edu ca 3 ore doarme la gradi..frumos asa.

Alynta, frumos asa..inca un motiv sa nu ii scot pampersul lu D al meu.

Mergi la inceput