***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(108)***
Raspunsuri - Pagina 19
kay spune:
An@, cand povestesti de Ana mi-e asa drag de ea... e exact opusul Soniei, ea e micuta si vb bine, iar S e mare si nu vb :D... Cat despre lungime si greutate... Stiu cum era anul trecut pt mine ca S trebuia sa aiba 10 lg la operatie musai si ne luptam pt fiecare gram... Ma bucur ca e totul ok cu dezvoltarea ei, recunosc ca eu eram palida deja daca S avea un ritm mai lent... Te pup ca ma trage S de tel...
Zi buna, mamici de capsunici !!!
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."
Al_Ma spune:
'Neata! Multumesc pentru raspunsuri.
Andrada, am fost cu Mara anul trecut la ortoped (mai bine spus, ortopezi - Thiery, Ciobanu si Foza), cand incepuse sa mearga (avea alta problema, care s-a remediat intre timp cu gimnastica medicala si masaj), si niciunul nu a zis ca are platfus, deci varianta asta o exclud. Thiery mi-a spus, de asemenea, ca platfusul nu poate fi diagnosticat la un copil sub 3 ani. Nu am observat sa aiba vreo pozitie gresita a piciorului, dar eu nu am ochiul format, asa ca poate nu-mi dau seama. Ea se vaita atat in casa, cand sta pe loc, cat si afara, cand merge. Noi am mai pus-o si pe seama alintului, in special cand e afara, ca vrea in brate si e smechera
. Cand a inceput sa zica si in casa, ne-am gandit ca o face tot din rasfat, ca a vazut ca tine faza afara. Acum o sa vedem, ca nici nu vreau sa neglijez problema asta.
Vali, merci pt link, am citit si eu ieri tot ce am prins. Mara nu se vaita asa mult cum dau fetele de-acolo exemplu. Sper sa nu fie nimic serios. O sa vedem daca se mai vaita dupa ce incep sa-i dau calciu. As vrea si eu sa o duc la inot, dar sotul spune ca e prea mica si sa o mai lasam pana la 4-5 ani. Nici nu stiu care e varsta potrivita, dar stiam ca merg la inot inclusiv bebelusi mici.
Michelle, ce sexy mom!
E k lumea ca v-ati intalnit. Noi stam in Bucuresti si tot nu reusim sa ne intalnim o data toate sau macar mai multe.
Betty, sa nu te superi pe mine, dar asta imi vine sa zic acum dupa ce am citit tot ce-ai scris: am un feeling ca Andreea o sa fie sprijinul tau principal cand o sa creasca, asa ca las-o sa-si faca de cap acum 
Alina si
Mara
vas spune:
Ana, inseamna ca suntem pe locul II.
e bun si ala. la fel mi-a zis si mie medicul cand i-am spus ca nu prea e Eliza in grafic :" tu te-ai verificat sa vezi daca esti?". Asa ca ce sa ma astept mai mult. Am zis ca in primavara ii fac si ei niste analize, dar exact cum spui si tu , Eliza papa de toate: carnita, ciorbe, supe, fructe, legume, lactate...eu zic ca e de ajuns. Ba chiar si-a facut obicei sa-mi ceara mar fara sa-i spuna nimeni si suc de fructe. Isi i-a o portocala si zice sa-i fac suc. Lasa ca ele rezolva treaba cu un toc de 14cm. Sa fie baieteii mai inalti ca fetitele....au cum compensa.
Vali, si la mine a durat exact 2 ore travaliu deci mare lucru nu am ce povesti, decat ca de abia asteptam sa nasc sa-mi vad printesa. Sper sa fie asa repede si la al doilea.
Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007
lbelciug spune:
Kay, tu stii ca in viata ne luptam si cu multe lucruri neplacute, dar ce nu ne invinge ne face mai puternice, nu-i asa?
Noroiul o sa treaca, deja nu mai am emotii ca ma impotmolesc si pana la cam tehnica merg f bine caci avem nisip de jur imprejurul casei. Noi sa fim sanatosi ca restul le vom face in timp, inclusiv drumul si alee pe langa casa. Sonia n-ar fi interesata sa te ajute cu intinsul rufelor? La mine e bataie, ca sa apuce mai repede rufa si clestele. ![]()
Vas, haha, ce m-ai distrat cu tocurile. Merci pt incurajare, dar sa stii ca am renuntat de mult la tocuri (cum sa alerg asa dupa pitici?) iar cand mi le pun constat ca nu le mai suport.![]()
An@, imi pare rau pt Ana ca a prins virusul si va doresc sa-l starpiti repede. Ati mai fost la munte?
Vali, cu cine sta Andrei acum?
Betty, ti-am vazut papusele si eu, ce frumos e tunsa Andreea. Alexandra e mortala cu parul ei zbarlit si fetisoara curioasa.
Andrada, frumoasa si emotionanta povestea lui Antonio, mari sunt minunile lui D-zeu! Mi-ai amintit de nasterea lui Matei al meu, a fost similara cu experineta ta, fara epidurala, durata lunga, insa copil mare si cu aplicatie de forceps.
Am o curiozitate: ai tinut cumva un jurnal caci ai mentionat date f exacte?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
Vali5 spune:
Liviana, parintii mei sunt in concediu si l-am trimis la ei 2-3 zile, sa mai respir si eu putin
Si a picat numai bine ca de doua nopti pe Cristiana o chinuie un dintisor si a cam plans.
Poze
DidiAlex spune:
Salutare,
Adina& Oana m-ati facut sa zambesc 
Andrada, frumos ai scris. Cred ca totul e in mintea ta, ai retinut orele exacte si nici nu o sa se stearga vreodata. Si, io la 5+ ani tot asa de bine retin nasterea lu R. Te admir ca vrei sa nasti tot la Giulesti. La alt doilea bebe, pt care io cred ca va fi roz, va fi mult mai usor, vei pleca is mai repede din spital ca te asteapta primul. Grijile astea din sarcina sunt colaterale bucriei si parca-s un ghimpe, dar emotiile sunt imense si te ajuta sa treci peste totul. Bucurate de sarcina, asa cum ne toceam noi toate degetele cand il vroiam pe antonio prematur..(vezi ca la tine o sa fie greu sa scriu A A, tre sa scriu numele intreg.)
Ancamari, Bine ai revenit!!!
Liv, nu cred ca a tinut jurnal, le stii pur si simplu.
Te-am vazut in pozele Mihaelei (super arati iar Domi e asa dulce!!!) si l-am vazut pe posnasul Matei. Bogdana ramas la socri?
io daca as fi in locul tau as pleca la parinti, asa sa ma rasfat.
Fetelor, hai sa va zic io ca R la 2 ani si 3 luni avea 95cm si 17 kg. Ma intreb acu cat are Matei de Tamara sau baiatul tincutei ca ei eram categoria grea la noi. Dar Robert nu era gras, are el oasele mari..nu stiu ce sa cred..ca avea si 25 la picior lat, chiar. David in schimb e cam la aproape 13 kg si are 93,94 cm, dar noi parintii lor ca copii eram primii din turma la inaltime. Ce ma enervam ca eram capritza clasei, acu nu-s chiar asa inalta, nici cat Mica nu-s. si socra-mea imi povesteste de baiatul ei care la 6 ani ziceau ca-i in clasa a 3-a ![]()
Unde o fi oare Moko ca acu vine ziua ei
kay spune:
Au plecat si hunii mei la logo.
Cand au iesit am mers sa ii conduc si S s-a intors si mi-a pupat mana
. N-am invatat-o asa ceva, dar cred ca ii e mai simplu decat sa ma traga in jos sa ma pupe... Si am coborat eu si am pupat-o.
Ella, acum ceva timp cand am citit cat ati dat pe casa mi s-a parut astronomic si ma intrebam de ce la banii astia nu v-ati luat casa, sa aveti si curte etc. Acum interesandu-ma de pretul apartamentelor zic ca l-ai luat chiar bine, atunci nu era criza, iar acum la mama se vinde cu 2000euro/m2.... Am vazut un bloc nou chiar e strada ei, ap. 3 cam il tot scad la pret de la 235.000 a ajuns la 185.000 si apoi la 165.000.. Si n-are decat 90m2 utili... La preturile astea o sa le tina mult si bine... Si mai sunt o groaza de constructii in zona, la 200-300 mii euro- ap 3 camere... Absolut exagerat... In banii astia iti faci 2 case.
va
, merg la dus ca in jumatate de ora incepe maratonul pt mine, administratia financiara, notar, utilitati... Vai de capul meu
...
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana
de
SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."
andradap spune:
Kay, in regula. O sa caut printre jucarii de pe-acum. De-abia mai eliberez camera lui Antonio, care momentan e mai mult pe post de loc de joaca sau de intins rufe cand ploua… ca el de dormit, doarme cu noi in pat
. Tot sper ca atunci cand va aparea bebe2, sa vrea sa doarma in dormitor amandoi… Dar, atunci parca vad ca o sa stau eu cu frica sa nu-i faca ceva. Sper ca si plusurile sunt bune. Le voi baga la masina, sa nu fie pline de praf.
Oana, l-am vazut si eu pe micul pictor in filmulet… eu recunosc ca il cam cenzurez pe Antonio. Ii pun intr-o tavita 3-4 culori si el ia cu pensula de acolo. Daca i-as da pe mana tot tubul… ar fi vai si-amar. Oricum aseara s-a “pensulat” pe fata, pe buze –cu rosu- apoi pe unghii… Era plin de acuarele din cap pana in picioare. Aici a fost si vina noastra ca nu am fost atenti cand a umplut foaia si daca nu mai avea pe ce sa deseneze…
Addinel, eu am vazut-o pe frumuseata voastra in poze si sincer, eu cred ca pe undeva “masuratorile” sunt gresite. Nu pare deloc scunda… Plus de-asta, fetele in general sunt mai mici. Se zice ca un copil ar trebui sa aibe inaltimea undeva in jurul mediei parintilor. Daca este fata, sub media respectiva, iar daca este baiat peste medie. Evident sunt si exceptii si s-a constatat ca generatiile noi sunt tot mai inalte… asadar eu cred ca la 18 ani, Maria va avea cel putin 1 cm in plus fata de tine
In plus, mignionele au farmecul lor (si asta ti-o zic din propria experienta a celor 162 de cm).
Al.Ma, intr-adevar pana la 3 ani nu prea poti pune diagnostic de platfus, mai ales daca ai de-a face cu un picior grasunel. Dar la 2 ani si ½, pe un picior finut de fetita
, un medic cu experienta si de specialitate (repet, specialitatea care va trebuie pt. asa ceva este: Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie – este o denumire lunga, care de obicei se poate intalni si mai simplu gen: recuperare medicala, dar in nomenclatura este trecuta cea lunga
) iti poate spune. Dintre doctorii enumerati de tine, pot spune despre Ciobanu ca e un bun chirurg-ortoped (tot el i-a redus luxatia lui A sambata
). Ai putea sa mai mergi la el sis a-l rogi pe el sa-ti recomande un centru de recuperare copii. Nu vreau sa-ti sugerez eu. Iti va spune el mai bine. Ii spui ca vrei sa faca fata ta kineto (daca e nevoie!) intr-un centru unde sa fie oameni de calitate, bine pregatiti. Sa-mi spui ce-ti recomanda, chiar sunt curioasa
Si, evident, poti sa-I faci si analizele sa vezi daca e vb de o lipsa de calciu…
Vas, am vrut sa o vad si pe Eliza, dar nu sunt poze recente in semnatura, sau nu am reusit eu sa dau de ele… Si, daca chiar va fi mai scunda, eu una nu vad decat un singur “dezavantaj”: nu va putea fi top-model. In rest, gandeste-te ca ii va fi usor sa gaseasca un barbat mai inalt ca ea. Pai cele care au 180 cm, trebuie sa “caute” de 2-3 ori mai mult
. Si uneori gasesc barbati chiar mai scunzi, ca deh cand loveste dragostea……. ![]()
An@, asa cum am scris si lui Addinel si Vas, fetele mignione au farmecul lor si muulte muuulte avantaje.
Vali5, nu stiu cum e sa te “chinuie” dintisorii. De etapa asta am scapat. Nu te gandi ca Antonio e inca stirb. I-au aparut si lui primii dinti pe la vreo 10 luni… dar nu s-a sinchisit deloc in perioada aia. Stiu ca exista niste geluri cu un fel de anestezic… Calgel parca, dar cred ca ar fi bines a faci uz de el, doar in caz de dureri/ urlete foarte mari. Sau oricum, nu foarte des.
Liviana, sincera sa fiu nici nu ma asteptam sa nasc usor… Din teorie, stiam ca e normal ca la o primipara sa dureze 24 de ore travaliul (fara sa presupuna ca ar fi probleme!). Plus de-asta, aveam si experienta personala a mamei mele, care s-a dus la maternitate dimineata pe 6 aprilie si m-a nascut a doua zi, pe 7 aprilie, la ora 19:00. Din fericire –chiar mi-era frica de asa ceva!!!- am scapat de forceps. Cat despre exactitatea datelor, trebuie sa recunosc ca mi-am mai improspatat memoria si din ce am scris la vremea respectiva pe forum.
Didialex, intr-adevar, orele le stiu. Mi-aduc clar aminte cum ma uitam la ceas… Dar succesiunea exacta a iesirii pe holuri, a duratei vizitei prietenilor nu le mai stiam exact. Si… cred ca nu e mai nimic de admirat la faptul ca vreau tot la Giulesti. N-o fac din spirit de “sacrificiu” pt. puiul meu, ci pt. ca acolo am un sentiment de siguranta. Acolo este dr. cu care am nascut, in care am incredere. Acolo, simt ca nu mi-e teama. Acolo stiu unde e sala de nasteri, unde sunt saloanele, unde e baia aceea oribila, dar mai ales unde ne adunam cu toatele (nici asta nu mi se pare tocmai OK… ba chiar faceam comparatii cu anumite animale – nu vreau sa spun ca sa nu supar alte fete care au nascut acolo) la bebeii nostri… De iesit mai repede nu stiu daca voi putea. Ca data trecuta am nascut sambata (12 mai) si luni (14 mai) plecam acasa (deci destul de repede-zic eu). Stiu insa sigur, ca daca atunci mi s-a parut ca acele zile au trecut mult prea greu, acum mi se va parea ca trece o eternitate, pana ajung din nou acasa si la A… Acum nu vreau deloc sa se nasca mai devreme. Si am muuuulte motive. De la cele mai serioase (ex.: medicale) pana la cele mai egoiste (ex.: s-o mai lase pe mama lui sa se odihneasca, nu de alta dar si cand va veni sa vezi urlatoare in casa… am eu un feeling ca nu va fi ca Antonio, care de la 3 sapt. dormea intre 12 noaptea si 6 dimineata.). Cat despre nume… ca nu le poti zice prescurtat, nu va fi o problema daca e fata.
Pentru ca ar fi A si M.
Azi m-au trimis acasa mai devreme pt. ca iar mi s-a facut rau. Mi-au facut si un set de analize si ma intrebau daca mai mananc ceva. Glicemia foarte scazuta...
Mi-au pus o perfuzie cu glucoza si apoi m-au impachetat... Inca mai am ameteli, dar simt ca se cam duc pe apa sambetei greturile. Parca aseara a fost mai bine, iar azi de dimineata doar asa o senzatie vaga. Prin urmare nu mi-am mai varsat bila si in dimineata asta... Dar sa nu zic hop pana nu sar gardul. Fug in pat ca si uitatul in calculator ma ameteste...
Mami de
ANTONIO (12.05.2007) si
11+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">
ANDREAS
Dumnezeu a vrut ca el sa existe
lbelciug spune:
Andrada, cam asa si eu, am mers pregatita pt un travaliu lung la prima nastere insa recunosc ca nu am memorat decat orele de inceput si sfarsit, nu si intermediarele. Pot sa mai indraznesc cu o intrebare: de ce Andreas si nu Andrei? Tinem pumnii sa fuga greturile.
Didi, o sa vina maine parintii mei la mine. Imi aduc pomii fructiferi si abia astept sa-i plantez cu baietii.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009