Pepenasi de iulie- august 2008 (149)
Raspunsuri - Pagina 4
mcoca spune:
Sib, da, m-a ajutat foarte mult ortofonista. Cand ascult caseta de la prima sedintza si pe eca de acum wow, rien à voir. Ceea ce mi-a mai ramas acum este r-ul, in anumite cuvinte. Adica il pot pronuntza bine, daca e "bine plasat" :)). Acum am ajuns la un nivel la care nu mi se mai pare ca progresez, sau poate trebuie sa ma invesc mai mult si poate ajung la perfectziune, nu e sigur. Iarasi, depinde de subiect sau de starea emotionala. Daca sunt nervoasa, sau am o emotzie putenica, accentul este foarte pronuntzat. Daca vorbesc despre un subiec in care nu cunosc bine cuvintele (de ex cu plombieru, sau mai stiu eu), iarasi accentul este mai pronuntzat. Daca citesc un text, ortofonista zice ca nu am accent. Am mai lucrat si la accentul cuvintelor in fraza, ca sa vorbesc mai plat, asa ca ei :))).
Vicky si Printzesone
ankalaura spune:
CAMY - pun azi pachetelul la posta, sper sa nu fie coada ca e frig tare si sunt cu fetele dupa mine. Daca nu reusesc eu acum, pana in pranz, il trimit pe barbatu-miu diseara cand ajunge acasa.
Am mai scotocit si iti mai trimit asa:
- o sticluta cu betadina
- un baneocin pudra (astea doua sunt pentru buricut)
- un Vigantol
- un Ophtamesone
- un Ferrum haussmann
- un Vitamica C natural pucaturi
- o sticla cu alcool alb
- si sticluta de Colic Baby.
Mie mi le-a dat doctorita ca sa le am, dar nu le-am inceput si le tin degeaba. Nici de acum incolo nu le-as folosi.
Daca nici tie nu iti folosesc, poate le dai altcuiva care s-ar servi de ele, sau poate le punem la licitatie la Mihaita.
mcoca spune:
Cristina, mi s-a parut super ce ai zis, ca isi fac depozit pentru iarna :))). E posibil sa fie asa.
Vicky si Printzesone
Marina_1609 spune:
of, o fi migrene? nu stiu ce sa zic. urmeaza sa merg la medic si de data asta nu ma las pana nu aflu ce am. eu din copilarie port diagnosticul de tensiune intracraniana dar mi s-a acrit de el si nu mai cred. in plus acum se manifesta altfel durerile decat inainte. inainte cand ma durea capul ave
am frisoane..convulsii...
acum am stari de voma...
Cristina, da la neurolog intentionez sa merg. merci de sfaturi. o sa-i cer sa imi dea fisa pt mai multe analize si eventual un rmn sau tomografie
Camy, ce putin mai ai
---------------------------------------
www.alexiatoma.ro//" target="_blank">Ajutor pentru Alexia!
---------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
mcoca spune:
Mai este vre-un pepenas care nu isi tzine singur biberonul?????
Colegul (24 de ani, fara copii :))) meu zice ca nu e fraiera sa si-l tzina, cand poate sta la mama in bratze cand il bea .... Ce parere avetzi?
Vicky si Printzesone
pica1 spune:
VICKY, dar stii vreun copil de 7 ani care nu mananca singur? Sa ma prezint
. Eu la varsta aia nu vroiam sa maninc singura ca bunica imi dadea ea in gura, chiar daca stiam foarte bne sa maninc singura, ia la mama acasa nu faceam figuri...
Eu foarte rar l-am tinut pe Sebi in brate sa ii dau de mancare, sa ii tin biberonul. De obicei il puneam in pat/canapea/carut cu biberonul in gura sprijinit de ceva. Apoi i-am cumparat coarne din alea de se pun l abiberon ca sa poata sa il apuce mai usor. Orice lucru de mincat care poate sa il tina singur i-l ofer si nu i-l bag in gura. La inceput intindea botul dupa mincare, iar eu nu il lasam sa apuce cu gura ci cu mina.
vias spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ankalaura CAMY - pun azi pachetelul la posta, sper sa nu fie coada ca e frig tare si sunt cu fetele dupa mine. Daca nu reusesc eu acum, pana in pranz, il trimit pe barbatu-miu diseara cand ajunge acasa. Am mai scotocit si iti mai trimit asa: - o sticluta cu betadina - un baneocin pudra (astea doua sunt pentru buricut) - un Vigantol - un Ophtamesone - un Ferrum haussmann - un Vitamica C natural pucaturi - o sticla cu alcool alb - si sticluta de Colic Baby. Mie mi le-a dat doctorita ca sa le am, dar nu le-am inceput si le tin degeaba. Nici de acum incolo nu le-as folosi. Daca nici tie nu iti folosesc, poate le dai altcuiva care s-ar servi de ele, sau poate le punem la licitatie la Mihaita. |
multumesc mult
... eu nu am luat inca nici un medicament...ca am zis ca vreau sa-l aud cum urla....daca urla (rebuie ca altfel eu o sa mor) o sa le folosim...

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei

n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Sa-l ajutam pe Alex
36+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!bebe
Flavius Cristian
AMR 2 SAPTAMANI
POZE
ankalaura spune:
Gata CAM, pus pachetelul. Sa le folositi sanatosi, sau mai bine zis... macar o parte din ele, sa nici nu fie nevoie sa le folositi! 
Am avut azi de luat de la posta si un pachet cu niste adidasi, i-am luat pentru o fetita, prietena a Elizei, putin mai mare ca ea. I-am luat tot de la licitatia pentru Mihaita.
Fata asta, care este un copil minunat, e atat de cuminte si atat de isteata, traieste numai cu tatal ei, pentru ca mama ei s-a gandit ca nu ii mai trebuie sot si copil pe cand cea mica avea doar 2 ani.
Ma gandesc adesea ca pentru un comportament incorect la serviciu esti penalizat. Pentru un comportament incorect fata de familia ta, nu esti... Pacat. Ar fi trebuit sa existe o astfel de "politie"...
Cu copiii bilingvi... Intr-adevar, unii vorbesc mai greu, dar depinde de copil, depinde mult de cat anume se vorbeste cu el. Sa stiti ca nu toti parintii stau de vorba cu copilul. Mai precis, foarte putini fac asta.
Eliza a fost mereu o vorbareata, la gradinita auzea numai engleza (era gradi britanica) iar acasa numai romaneste, si n-a avut nici cea mai mica problema. Din contra, la 1 an avea cateva cuvinte clare in vocabular, iar la 1 an jumate turuia de nu o mai opreai. Cand a mai crescut, nu pocea cuvintele (desigur, cu anumite exceptii, combinatiile clasice, F/V, D/T...) dar NU POCEA!
Erika in schimb, cu toata romaneasca mea de acasa si nici o alta influenta straina, abia zice mama si tata.
Baietii prietenei mele din Franta, ala mare, un vorbaret, n-avea nici o treaba, turuia si in romana si in franceza, de devreme. Ala mic, nici acum nu prea vorbeste, nici romana si nici franceza, si deja are 3 ani jumate.
Fug sa le pun masa.
dia_filipas spune:
Salut fetele!!
La noi a nins aseara!! Azi bate vantul si e un friiig, brrr!
Mona eu zic ca ar fi bine sa te vada un doctor, poate iti recomanda fetele pe cineva capabil, ca sa te vindeci definitiv la operatie! Bafta la interviu!
Sybille nu am apucat sa citesc blogul, dar iti doresc multa putere si optimism!
Camy m-ai distrat cu pedeapsa lui Pustache! Bine ca s-a dat pe brazda. Fii zen, vorba cuiva de pe aici, ca le vei face in curand pe toate, ii vei tine pe Flavius in brate, il vei si plimba pe afara, atat de putin mai este!
Marina eu nu stiu sa te sfatuiesc, dar sper sa gasesti curand cauza durerilor si sa te simti mai bine!
O zi buna va doresc! 
Dia, mami de Miruna (15.07.2008) 
Tecky spune:
Ralu isi tine biberonul singurica de la 6 luni.Din comoditate i-l dadeam in manute si faceam altceva pana papa ea si cred ca i-a prins foarte bine...![]()