Pepenasi de iulie- august 2008 (149)
Raspunsuri - Pagina 15
maitreyi spune:
flo
david e tat-su in picioare si alex seamana cu tine
superbe pozele cu porumbeii
si tu arati tare bine. casa de piatra finilor si voua sa va fie de bine nasitul 
sib asa e, conteaza foarte mult si materialul. pe blog poti lasa mesaj daca ai si tu la randul tau blog din cate stiu eu. sunt unele blog-uri care te lasa sa lasi comentariu si ca anonim da' probabil al tau nu e din categoria asta?! zic si eu ca nu ma pricep prea tare. n-ai ceva la setari unde sa poti umbla?
ana_a is nasoale crizele astea de laringita. trebuie tinut si culcat cu capul mai sus si daca nu poti sa deschizi geamul ca e prea frig dai drumul la dus pe fierbinte si stati in aburul ala. sanatate la pitici 
marina, cum ii spuneam si lui sib depinde de copil. daca provine dintr-o familie dezorganizata, unde nu a vazut decat alcool si batai, ori isi propune sa iasa din asa ceva si ajunge departe ori isi baga picioarele si ajunge la...expertiza...
amandoua ati avut o viata mai palpitanta si va admir ca ati reusit sa iesiti la liman si sa aveti familii frumoase 
azi-noapte la 12 m-am culcat si baby era ok. la 2 cand m-am dus sa o verific gemea si avea 38.4. i-am dat panadol ca asta era la rand si dupa juma de ora era la fel. i-am pus novocalmin si frectie cu otet si cu greu intr-o ora a scazut la 37.7. dimineata m-am dus la spital unde e dr noastra, ne-a facut internare de zi, analize, orl. nu are otita. are rinofaringita acuta si acu asteptam analizele sa vedem daca bacteriana sau virala. inclinam spre virala. mi-a zis si mie sa ii fac aerosoli ca e cu nasu infundat da' nu cu muci ci de la edem, simptomatice iar la 3 vedem si daca mai dam dam si altceva. mai bine ca m-am dus ca na, maine e sambata, urmeaza duminica si cum medicii la care apelam de obicei nu au raspuns vineri la 9, d'apoi maine...am ajuns la profa de licenta, care e o duamna, ca altfel nu stiu unde ma duceam...sunt decisa sa imi schimb pediatrul. e competenta da' prea ocupata frate, inclusiv sa raspunda la tel, nu mai zic de venit acasa...
multumesc pt urarile de sanatate
multa sanatate si de la noi tuturor 
-------
mamica fericita de
Alexandra
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
katalyna spune:
dana, noi am folosit adrenalina cu ser (0.8 ml adrenalina+2.2 ml ser) si i-am dat la bronsiolite care nu au fost putine in iarna. tot asta se poate folosi si la larinigita, dexametazona tot la laringita, asta se poate da si pe gura din fiola, cam 1 ml
marina, ce spui tu acolo e groaznic, bravo tie ca ai fost cu capul pe umeri, alta sa fi fost ori intra in vreo depresie ori ajungea cum ziceai tu ca n-ai ajuns:drogata, prostituata, in diverse anturaje.
estrella80 spune:
Dana, Mayei in spital i-au facut aerosoli cu adrenalina... insa acasa, doctorita ne-a recomandat sa ii facem numai cu soultie salina.. pt ca nu mai e sub supraveghere medicala. Mie mi-ar fi frica, sincer, sa ii fac cu medicamente pe care, in prealabil, nu le-a incercat. Poate e alergi copilul... Din ce stiu eu serul fiziologic si solutia salina nu reprezinta un pericol si nici nu sunt asa de invazive. Iar la Maya solutia salina chiar a avut efect, dupa 4 reprize de aerosoli a cate 2ml pe sedinta... si-a revenit. Si a avut laringita acuta.Nu ma pricep, dar cred ca trebuie facute cu anumite substante in functie de boli.Ca sa aiba efect.. oricum, macar ii desfunda nasucul bine bine si poti aspira copilul bine.Mai intreba medicul, parerea mea!
SunSmile spune:
Oooof cati bolnaviori! Sanatate multa tuturor!
Moni felicitari
inca o data si tot binele din lume! Iar pt Luca, are dreptate Vic, panadol sau supozitor ajuta, daca e de la dintisori! Cu sosurile...tzatziki e ca in reteta de la Vic, cu mentiunea ca eu pun pt T mereu menta (o adora) proaspata si iaurtul e de vaca si nu de oaie si nu pun ou.
Ii mai fac sos de rosii asa: 1-2 rosii fara coaja le pisez cu furculita, le adaug putin ulei de masline, putin coriandru/patrunjel/oregano/busuioc/cimbru proaspete tocate, un catel de usturoi zdrobit si gata; sau calesc putina ceapa tocata in unt, apoi o amestec cu o rosie zdrobita, puuuutin piper, usturoi, verdeata; sau broccoli inabusit il pisez, amestec cu usturoi pisat, ulei de masline, iaurt; sau ciuperci/masline taiate marunt marunt amestecate cu rosii blenduite si cu verdeata si usturoi si ar mai fi dar astea imi vin acum in minte. T adora usturoiul, d'aia apare mereu!
Am trimis mail cu linkurile de poze pe gmail, la pepenasi. Sunt multe si unele cam din pozitii asemanatoare pt ca-s pt familie, nu e musai sa le si vedeti!
Pup
Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
dia_filipas spune:
Salut fetele!!
Cu mii de scuze pt. intarziere, zic si eu:
LA MULTI ANI FERICITI MARIA!!
Marina ce copilarie grea ai avut!
Bravo tie ca te-ai ridicat si ai stiut ce vrei de la viata!
Multa sanatate puiutilor bolnaviori! Sa va faceti bine cat mai repede!
Flo bine ai revenit! sa va fie de bine minivacanta!
Kata m-ai distrat teribil cu pataniile voastre in blocul "clasei muncitoare"! Ai un stil tare haios de a povesti, chiar daca nu e tocmai de ras...
Turtu te asteptam cu vesti bune de la dr.!
Boti felicitari pt. reusita "tinutului"! Tu unde ai citit despre Elimination Communication?
Apropo de olita, eu azi abia am ajuns sa-i cumpar, e una tip scaunel, care are partea unde vin "nevoile" rabatabila, adica se ia frumos afara si nu tre' sa curat toata magaoaia. Inca nu am testat-o, la magazin nu a fost prea incantata de statul pe ea, da' era din cauza ca o atrageau niste cani...Sa speram ca ne obisnuim cu ea si ca ne invatam repede.
Aaa, si multumesc de raspunsurile cu mancarea pasata! Am incercat ieri sa-i blenduiesc mai putin, sa ramana bucatele. A mancat da' mult mai greu, ua mult mai putin in gurita, abia ce lua de pe varful lingurii. Azi continuam, sa vedem cum ne obisnuim si cu asta.
Eu de cateva zie ii dau in mana un mar mic, curatat de coaja si-l papa singura incet. Nu se ineaca, ca nu poate musca bucati mari, mai mult rade cu dintii.
O zi buna sa aveti!
Dia, mami de Miruna (15.07.2008) 
struluta spune:
Intr-o scurta pauza am reusit si eu sa pun cateva poze cu ursuletul meu scump!
Multumesc pentru sustinere!
L-am invatat pe Bogdanutz sa arate ca are un anisor (in varianta ro/hu
) si merge la toata lumea si arata cu degetelul aratator ca are un anisor si dupa care trimite pupicuri cu ambele manute, zice pa sau ta-tai si pleaca
...e atata de haios. Am fost sapt asta la Tesco si se agata de toata lumea si-i informa cu privire la varsta lui, iar cine-l baga in seama mai "serios" ii mai povestea una-alta pe limba lui.
Marina:prin multe greutati le e sortit unora sa treaca...important e sa treaca. Oricum felicitari pentru putere si "integritate"
! De unde esti mai exact?, si cumnatul meu e tot din Moldova, el e din Orhei.
Iar la tema cu plecatul, nu poti sa generalizezi, fiecare situatie e un caz particular, si din pacate sunt si multi copii nenorociti cu parintii langa ei, ca sa nu mai vorbim de parintii care-si scot copii in strada la cersit, etc. Important e ca fiecare parinte sa realizeze ca e are o responsabilitate imensa fata de sufletelul caruia i-a dat viata, iar partea cu cine ce face, sau cum poate face e un subiect delicat.Si pe la noi din zona Oasului sunt fff multi plecati, care-si lasa copii, dar nu-i pot judeca intr-un fel, acasa clar ca nu aveau ce sa faca, iar dincolo marea majoritate muncesc pe bani putini si nu-si permit sa duca copii cu ei, nu le caut scuze si nu-mi pot imagina cat de greu poate sa fie sa-ti vezi copii poate doar o data pe an, dar e alegerea fiecaruia, uneori din pacate trebuie sa faci asemenea sacrificii.Intr-adevar in situatii din asta cel mai mult sufera copilul, si clar ca ramane cu "lipsuri"...da, din pacate uneori nu se poate altfel...oricum asta e si rezultatul la cat de bine se traieste in Ro. Sistemul social e la pamanat, statul face doar evaluari si atat...sa de-a alocatii, ajutoare sociale...ca nu sunt bani...nu sunt pe naiba, ca la cate impozite platim...nu avem nimik, nici infrastructura, nici servicii medicale, nimik, numai rapoarte si muuuulti destepti care toata ziua se cearta pe salarii maaari si nu fac nimik altceva. De ex aici in hu la tineri casatoriti care-si i-au angajamentul ca in nu stiu cati ani fac 2 copii le da aproape 10 000 eur ajutor sa-si cumpere locuinta, noi primim 200eur
, de ex o fam. cu 3 copii primesc ajutor social peste 1000 ron/luna, salarul minim e de peste 900 ron,ca sa nu mai vorbim de ce infrastructura au, sau ca fac turism cu apa termala (ca doar atata au) de-i plin de romanii, ucrainienii si slovacii, etc si cu cat sunt ei mai grozavi ca noi; cu nimik,dimpotriva, avem o gramada de avantaje fata de ei, doar ca suntem...cum suntem, na, ca m-am aprins, ma duc la impachetat ca am prins o viteza acum![]()
Marina_1609 spune:
Struluta, din Hincesti sunt. Moldova e cumva impartita in 2 zone. cea de la Nord, adica mai sus de chisinau e zona mai instarita... iar la sud e saracia de pe lume. noi am avut ghinionul sa fim din sud...unde posibilitatie sunt...aproape ca nu sunt....
Am ramas singura acasa pt ca nu si-au permis sa ma ia. daca la noi scoala a devenit un dezastru, la greci e chair dezastru total. nu se invata nimic. la greci este recunoscut doar invatamantul de stat. dar la stat nu se faace carte. la privat se mai invata cate ceva dar nu ai diploma recunoscuta. acolo grecii invata in 2 scoli in paralel. la stat ca sa isi faca prezenta si sa aiba in final o diploma, si la privat ca sa invete cate ceva. copii aia sunt obositi peste masura....ca dupa astea 2 scoli merg acasa sa faca si teme...
la ei scoala particulara inseamna cam 700-800 euro pe luna si in plus tre sa-ti permiti sa platesti si o bona sau sofer sa iti duca copilul de la o scoala la alta daca tu muncesti. deci e clar ca in sitoatia noastra nu se punea problema asta....
---------------------------------------
www.alexiatoma.ro//" target="_blank">Ajutor pentru Alexia!
---------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
Gini75 spune:
Sun-ule, ce poze frumoase am vazut! De vis. Si superba aniversare ati avut.
Flo, am vazut si pozele tale frumoase. Sa va fie de bine plimbarea.
Ileanna, iti zic cand vad oferta la poze, da?
Uitati ce www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21946/Chec-Supercalifragilistic/" target="_blank">desert "laborios" am executat acum cateva minute. Nici nu ma gandeam sa iasa asa bun.
iriss27 spune:
Oferta poze Carrefour
Iriss
mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei 
mcoca spune:
Sun, nu era vorba de ou de gaina, era 1 sau 2 catei de usturoi