Pepenasi de iulie- august 2008 (149)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

buna dimi!

atb, eu nu ii dau mezeluri si de vreo doo luni le-am scos si din alimentatia noastra, ma simt mult mai bine asa, ma durea ficatul si parca tot timpul eram obosita. crenvurstii cel putin sunt facuti din toate copitele si tartacutele de pui, amidon si alte nenorociri, deci clar eu nu mai cumpar asa ceva. mai cere david cateodata 'carnitza' insa ii ofer alternative si s-a invatat sa manance dimineata (cand e acasa) cereale cu lapte, cascaval, almete, un ou.

uite ce am gasit pe un site. cineva a cautat despre ingredientele crenvurstilor unei firme:
Ingredientele:

1.carne de pui 72% (din ce parte a puiului e carnea?)
2.grasime de pui (cata grasime?)
3.apa
4.proteina din soia
5.amidon din cartofi
6.condimente si extracte de condimente (ce fel de condimente?)
7.arome (arome de ce?)
8.zaharuri
9.stabilizatori: di-polifosfati de sodiu (E 339 - suspect)
10.agent de ingrosare: caragenan (E 407 - periculos)
11.antioxidant: acid ascorbic (E 300 – inofensiv)
12.izoascorbat de sodiu (E 301 – inofensiv)
13.potentiator de aroma: glutamat monosodic (E 621 - periculos)
14.conservant: nitrit de sodiu (E 250 - suspect)
15.colorant: carmin (E 120 - periculos)
Asadar, 3 ingrediente periculoase si 2 suspecte de a fi periculoase pentru sanatatea noastra.

apropos de vecini. administratorul sta la cealalta scara a blocului si pe vremea cand domnea mergea pe strada si intra in bloc de parca stateam cu chirie la el, ceva de genul chiriasilor din telenovelele venezuelene a venit intr-o zi la usa si ma intreba daca e sotul acasa, i-am raspuns ca da, ala era pe veceu, cu tupeu a intrat in casa si direct in bucatarie s-a oprit sa vada daca nu cumva sunt conectata la conducta de gaze a blocului noi abia ne pusesem centrala si aveam teava separata care intra pe usa dar bou' nu e cretin? alta data a spart lacatul de la avizier. noi tocmai plecam de acasa si ne-am intalnit cu el la scara si a inceput sa tipe ca ce-am avut cu lacatul, ca daca am fi vrut listele trebuia sa i le cerem. am ramas la fel de masca, ca si atunci cu faza cu george.
farte eu n-am vazut la mama in bloc asa ceva, iar aici desi e bloc cu 4 etaje nu ai cu cine vorbi, niste complexati, frustrati, expirati. nu sunt batrani, aia-i culmea, au pana in 60 ani, deci generatia parintilor nostri, dar parca tare prosti sunt.
cand l-am detronat credea ca o facem cu scopul de a-l inlocui si a ramas uimit cand a vazut ca nu ne intereseaza, astia mai batrani au gasit o tanti care sunt convinsa ca nu fura un leu. e viata asta atat de full incat nu am timp sa stau sa imi calculez luna de luna intretinerea si procentele ce mi le baga ei pentru caldura tevilor si caloriferelor comune
ai mei nu sunt de acord cu atitudinea mea razboinica, insa nu pot sa tac si sa-i las sa-si bata joc. stiti ce liniste este pe scara de cand nu mai e ala? trece pe langa mine pe strada si asteapta sa-l salut, da cum sa nu. pai sunt o duamna draga cum sa-l salut eu prima?
ana-a cand mai tuseste seara, pe langa tratamentul pe care i-l dai da-i si o doza de aerius sirop, conform varstei. este un antialergic viral, e foarte bun, eu pe david asa il linisteam seara. se da seara pentru ca poate da stari de somnolenta. poti sa ceri doctorului ca se da pe reteta (nu stiu cat e)
nu e de joaca cu laringita, mai ales la baieti e foarte periculoasa pentru ca bronhhile mai inguste ca fetele. eu la laringita am folosit aerosoli. in general la bronsiolite si laringite folosesc numai aerosoli cu adrenalina si ser, sunt si alte substante, dar cel putin la ioana asta si-a facut efect imediat.

si io ce ma fac cu copchila asta care nu vrea sa mearga in picioare, ii este atat de bine cand merge in 4 labe, poa sa fie ceva super interesant ca ea n-are nici un gand, se lasa pe vine si o ia de-a busilea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salut! Ce-as mai scrie si eu, dar n-am timp de nimic si nu ma ajuta nici neuronul ca sunt tare obosita. Tocmai bine ca ma laudam ca nu se mai trezeste Luca noaptea, mi-am luat teapa, iar se trezeste si plange cam de 4-8 ori pe noapte, iar eu dupa ce ma trezesc nu mai pot dormi cu orele de cand cu sarcina Si ziua doarme tot mai putin, abia mai doarme o ora, ma gandesc cu groaza ca in cateva luni ar putea sa-si scoata de tot somnul de peste zi si atunci nu stiu ce ma fac, sunt asa de obosita, daca n-o sa am macar jumate an de dormit noaptea inainte sa se nasca al 2-lea bebe nu stiu cum mai rezist iar la un an - un an si ceva de nopti nedormite...

Luca e un scump si jumatate, are 8 dinti si 4 masele si baleste la greu, ceea ce ma face sa cred ca ii mai ies oareshce, desi nu vad nimic. De cand am trecut inapoi pe lapte praf a avut loc o explozie de dinti, se vede clar ca acum ia mult mai mult calciu. Ieri l-am cantarit, are 10 kg si 340 g, deci imbracat se apropie de 11, iar mie imi rupe salele de cat tot vrea in brate... Nu sta o clipa locului, nici la masa nu sta in scaun, am incercat sa-l pun sa coloreze insa nu vrea sa stea la masa, el ar colora numai pe parchet, asa ca am renuntat la distractie. De cateva zile l-a apucat harnicia, tot ia cate un servetel umed si se apuca si sterge praful pe mobila, pe pereti, pe covor, iar la urma dupa ce e bine murdar servetelul vine sa ma stearga si pe mine pe fata De vorbit cred ca mai avem drum luuuung pana sa vorbeasca, nu vrea si gata, cel putin nu pe romana. Cu mancatul stam cand cum, apropo de bucatele, el nu mai mananca pasirat de la 1 an, insa trebuie sa fie mai umeda consistenta, altfel daca e prea sec nu vrea.

Aveti ceva reteta buna de tocanita de legume pe care sa o fac si pentru noi si pentru el? Ca n-am inspiratie, as vrea sa gatesc cu mai multe legume, insa nu ma duce mintea.

Acum sa vad ce-mi amintesc din ce-am citit.

BIRI, bine ai revenit, sa inteleg ca pustioaica aia blonda si sexoasa din poze esti tu? Ca parca mai demult te dadeai mamaie pe aici, cu varsta ta, dar eu nici la 20 de ani nu aratam asa bine cum arati tu in pozele alea

SUN si FLO, bine ati revenit, sa va fie de bine vacanta!

FLO, ai fost o nasa f. frumoasa, nu stiu daca ti-am mai spus dar asa bine semeni cu o prietena de-a mea din Buc. si culmea ca vazandu-l pe sotul tau mi se pare ca si el seamana cu sotul prietenei mele Dar sigur nu sunteti voi, ca pe ea o cheama altfel. N-aveti rude prin Targu=Jiu?

MONA, offf iar tragi cu operatia aia, multa sanatate si sa mergi la medic cat mai curand!

SYB, eu stii ca ti-am mai spus ca n-am putut niciodata scrie pe blogul tau comentarii, desi de multe ori as fi vrut, nu stiu ce are...

De copiii lasati in urma de parinti, mda, grea problema, eu sunt de acord cu Maytreyi, dar stiu ca e complicata treaba si problema principala e lipsa de educatie, ca multe cupluri n-au nici cele mai elementare notiuni despre contraceptie, toarna la copii si n-au cu ce-i creste si dupa aia ii abandoneaza sa mearga sa lucreze in strainatate iar bietii copii raman cine stie in grija cui, mie mi se rupe sufletul cand aud la tv cum se sinucid copiii de dorul parintilor...

Monica, mami de Luca si 7+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Hello!

Multumesc frumos de impresii!

Sib si mie mi se intampla sa nu pot lasa comentarii, o fi din cauza ca esti logata pe alt cont g.mail??? (daca ai altul, in afara de pepenasi)
Eu am putut lasa comentariu pe blog, dar la inceput, cand ai deschis blogul, in schimb nu am mai putut lasa la Narcisa...

Marina haioasa tare fetita! Melodia asta a innebunit copii si nu numai si David se batzaie cand o aude

Tecky multam,

Atb nu am fost in parcul de distractii, am ajuns si asa tarziu la palat, deja nu se mai putea vizita interiorul da l-am vazut pe net, o parte

Cu rochia...din pacate nu era o "rochie de nasa", mi-ar fi placut sa iau altceva, mai deosebit, am cununat pentru ca "nasii" initiali, mai precis "nasa" a jignit viitoarea mireasa, nu i-a convenit cadourile si asta cu o saptamana inainte de nunta. Deja imi luasem rochia, culmea, am alergat apoi dupa bolero, ca nu imi luasem, ma gandeam ca o sa fiu si eu in centrul atentiei si sa am ceva potrivit, nu o simpla scurta sau o haina de piele pusa pe umeri de la masina la local

Din pacate nu am renuntat la bolero si imi pare rau, imi era cam frig, aveam sandale si eram si fara dres, rochia din material lucios si greu, mai era si trena micutza, ma cam batea vantul a fost o zi ploioasa si rece (3.oct.).

Capri multa bafta la afacere! Astept cu interes linkul, cine stie poate ne tragetiin poze !

Ana_a sanatate la pui, offf tare greu e cu ei bolnaviori...

Strulu fara GPS nici noi nu ne-am fi descurcat, o minunatie Spor la renovat!

Asa e AnnaB taaare greu pe drum.....dupa ce ca era coada pe traseu, pana in Sibiu se mergea si pe un sens ca se lucra la 2 metri de cale ferata

mamei de Sun si Ralu si tatei de Turtu

Va pup, a adormit maimutzoiul mic, acum sa hranesc pe cel mare...o zi buna!

Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Moni, e posibil sa fie de la dintzi. Pune-i deseara un supo cu paracetamol, si daca nu se mai scoala sigur aia e. Maya s-a trezit sambata la 8 in urlete. A plans 2 ore (cu intreruperi, dar totusi) si dupa supo, s-a calmat instant si a mai dormit 2 ore.

Flo, super pozele!!!

Strulu, spor la treburi!

Ana, si Maya a tusit groaznic, tuse seaca. I-am dat sirop si suppo de Coquelusedal. Acum are tuse productiva . Nu mai pot. Pentru asta nu am nimic. SAnatate la pui!!!

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna,

La multi ani Maria si numai bine alaturi de comoara ta si de toti cei dragi! (cu scuze pt intarziere)

Sanatate muuuuulta pt mamicile si piticii bolnaviori: Irda, Mona, Marina, Matei, Alexandra si toti cei care au nevoie!

La multi ani mamica de Ralu si tatic de Turtu!

Turtu te asteptam cu vesti buuuuuuuune bune astazi! Si multumesc inca o data. Am calculat eu acum si cred ca are 40...sau, atatea a avut anul asta.

Gargarito felicitari! Esti tare de tot!

Blenduit nu mai papa decat in 5% din cazuri; in rest bucatele bucatele si din ce in ce mai mult singura, detesta sa fie ajutata.

Mezeluri nu i-am dat inca, as mai astepta putin.

Theei ii place foarte mult sa-i pun alaturi de bolul cu mancare si un bolisor cu sos, sa intinga ea acolo. Si ii tot fac sos de rosii, tzatziki, etc si baga cartoful sau pulpita in sos si apoi da din cap si zice mmmmm:)

Vazut plimbareata si nasa Flo, alaturi de minunatii ei baieti! Frumosi tare sunteti!

Strulu va tin pumnii sa terminati cat mai repede amenajarile!

Duamna Profa, aici sunt! Shoot!

Kata o poza la bara ceva?:) Ce mai face fratele tau!

Caprisoru succes pe linie sa aveti, cu toate!

Sib, acum dupa ce ai spus, am incercat eu si mi-a dat eroare! Ce tare Vladi:)

Pffff, probabil mai aveam de spus multe dar am ceva urias pe cap si ma zapaceste! Sper ca azi sa va dau poze. Pup, o zi mai frumoasa decat vremea!

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Eu citesc dar nu am chef de nik defapt sunt intr-un mare butoi si am o singura dilema:CAT DUREAZA O NENOROCITA DE RACEALA LA COPII...aproape facem 2 saptamani si ei abia acum ii dau mucii pana la brau si iar tuse, nu pare grav dar totuuusi,cat o mai tinem asa oare? Asa ca nu sunt bine dispusa..as avea destule sa zic la ce ati mai scris dar poate cand imi revine buna dispozitie nu ma va lasa memoria!!!
RUGAMINTE:
CU CE SUBSTANTE ATI FACUT AEROSOLI SI PT CE FEL DE AFECTIUNI SI CAT TIMP?
noua ne-a dat doar ACC cu ser

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

SUN, please please pretty please, cand ai timp nu-mi zici reteta la sosul tzatziki sau alte sosuri de astea destepte? Eu stiu sa fac sos de rosii, dar nu ma omor dupa el, in rest cand am incercat Bechamel si de-astea din carti mi-au iesit groaznice. Sa ne pui poze din vacanta!

VICKY, m-am gandit si eu ca o fi de la dinti, cand s-a trezit prima data dupa multa vreme in urlete si nu s-a linistit cu nimic i-am pus un supo, a dormit cateva ore dar tot s-a mai trezit de mai multe ori in noaptea aia... Si eu cred ca e de la dinti si sper sa-i creasca odata, mai avem inca 8, am trecut de jumate, incerc sa ma incurajez

DANA, offf draga de tine si de Clara, tin pumnii sa se faca repede bine! Noua ne-a dat mai demult pt. bronsiolita aerosoli cu Fluimucil si adrenalina, nu mai tin minte cat timp, vreo saptamana sau 10 zile parca? Dar in niciun caz sa nu-i dai din astea fara sa intrebi medicul, eu asa as zice. Daca e pt. muci, mie d-rita mi-a zis ca nu prea ajuta aerosolii, noua ne-a dat Sinupret, ceva picaturi homeopate, dar nu de pus in nas ci pe gurita, cica fluidifica secretiile, lui Luca i-au facut bine.

Monica, mami de Luca si 7+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

hai ca m-am aprins prea tare si vintru si eu in discutia cu pelcatul parintilor

Deci, noi am avut o perioada destul de ok inainte de 90 (vb de r. Moldova unde era o idee mai bine decat in ro) ei bine, dupa 90 s-a smecherit lumea si a inceput sa-si puna banii in banci. intreaga avere. ce au depus ai mei insemna mult... ei bine , in scurt timp s-a devalorizat banul si toti au fugit sa scoata banii...daca mai aveau ce sa scoata... si averea parintilor care insemna asigurarea unei vieti decente pt mine si sora mea, adica cate o casa si cate ceva bani in plus... s-au transformat in 2-3 acadele ca atat au putut cumpara din ce au recuperat...
ei bine, de atunci a inceput cosmarul pt noi si pt toata lumea care s-a tepit... Situatia nu e departe de ce s-a intamplat si aici in Ro...
ei bine atunci sora mea terminase scoala si a pelcat la colegiul de medicina...isi dorea enorm sa ajunga medic. era visul ei. statea intr-un camin infect si manca numai gris cu...apa...pt ca laptele era lux. noi acasa lesinam de foame. abia rezistam cu mancarea dintr-o gradina mica. da, aveam pamant dar nu e asa bun solul in zona noastra si nu creste mare lucru pe el. e bun numai pt vita de vie. faceam vin si il vindeam la betivii din sat, dar ieftin. si astia erau bani care ne ajungeau pt putin timp, eventual sa paltim din ei sa ne are din nou pamantul si tot asa...
Sora mea venea de sarbatori acasa si din banii de bursa cumpara o jumate de salam si ceva dulce pt mine si uite asa sarbatoream de Craciun sau de pasti.
parintii mei sunt cu facultate...mama e inginer, tata a facut agronomie dar degeaba. munceau gratis pt stat. salariu nu primeau cu anii...
Dupa ce sora mea a terminat colegiul trebuia sa dea admiterea la facultatea de medicina. dar acolo totul functiona pe spagi! spagi maaariii si uite asa i s-a spulberat visul. a trebuit sa aleaga la intamplare o facultate unde spaga la admitere era cea mai mica. asa ca vrand ne-vrand a dat la limbi straine, germana... cu spaga de 300 $. pe vremea aia banii astia erau o avere, mai ales pentru noi. banii au fost imprumutati de la ..un fel de camatari...de la care am inceput sa primim numai amenintari... ei si uite asa a trebuit mama sa plece in strainatate... A plecat cu ochii inchisi , nici nu stia daca o sa gaseasca ceva de lucru. s-a descurcat si a trimis banii inapoi si am paltit datoriile. ei si de atunci de cand a inceput mama sa tyrimita bani noi am inceput sa ne mai revenim din foamete. A pelcat si tata la scurt timp. iar eu am ramas singura, pe la 13-14 ani, nici nu mai tin minte exact. Dar uite ca am avut puterea sa nu ma destrabalez. da, singura am ramas pt ca sora mea era in chisinau la facultate iar eu in sat...si nu eram la bunici sau matusi...ci mai venea o data la 2 zile o ruda indepartata sa-mi faca de mancare. mai cautau de mine vecinii....venea sora mea cat de des putea acasa... Cnad am teminat scoala, m-am dus la chisinau la liceu dar iar singura am ramas pt ca sora mea pelcase si ea din tara...
Si uite asa mi-am petrecut eu o bucata din copilarie si adolescenta singuratica dar cu capul pe umeri. nu m-am sinucis, nu am furat, nu m-am drogat, nu m-am prostituat...
bac-ul l-am dar singura, admiterea la facultate am dat-o singura si acolo si in romania, pt ca am dat la 2 facultati sa vad cum mi-o fi norocul. am avut bafta si am venit la bucuresti unde aveam doar o verisoara studenta la medicina si ne vedeam o data la 2-3 luni...
a fost incredibil de greu in perioada aia cat am fost singura, dar zic eu, conteaza mult si educatia care o primesti de la parinti. eu am avunt un scop precis si clar...sa scap de greutatile care le duceam acolo. chiar daca parintii au fost mereu depare, m-au ajutat cu banii trimisi... ca altfel nu stiu pe unde eram acum...

deci vreau sa mentionez ca nu trebuie pusi toti in aceeasi oala. sunt oameni cu faculate si oameni destepti care sunt nevoiti sa plece tocmai pt a le da posibilitatea si copiilor sa ajunga undeva...

sanu intelegeti ca sar in cap cuiva, dar m-a aprins un pic subiectul

---------------------------------------

www.alexiatoma.ro//" target="_blank">Ajutor pentru Alexia!

---------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Moni, incearca tot arsenalul : ceai de musetzel, culcat pe plan inclinat. Pana la urma ceva, ceva o sa se simta.

Tzatziki (cum fac eu, desi nimeni nu m-a intrebat ):

Ingrediente :- 1 castravete
- 1 - 2 catzei de usturoi
- menta si coriandru proaspete (se poate pune si marar simplu, totul e o chestie de gust)
- 2 linguri ueli de masline (aici iarasi dupa gust, mai mult sau mai putin)
- 1 yaurt ŕ la grec de oaie
- sare si piper

Preparare :

Radetzi castravetele si puneti-l la scurs 15 min (eu il storc pur si simplu cu mana). Amestecatzi toate ingredintele si dati la rece.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

MONI multumesc! Sigur nu ii pun alte substante pana nu o intreb pe dr dar vroiam sa vad daca ati mai folosit si in ce fel de afectiuni si daca au si fost de folos.Tot citesc numai lucruri bune despre aerosolii astia si tare as vrea sa am varianta "castigatoare"

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput