Burtici fericite de septembrie-octombrie (219)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Dana poate au si in burtica pusee de crestere si atunci ne e foame mai tare.

Am modificat listuta de bebei si mamicute. Titi avea acelasi dpn ca si mine . Suntem tare putine ramase, dintre cele active inca. Primele care trebuie sa ne dea vesti bune sunt Dana si moni_iulia!

38+ Alex - cumparaturi bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

RALUK da si eu imi puneam intrebarea asta....cum faci sa conservi laptele in spital.....dar am in cap o vorba din batrani ca cica nu tre' sa arunci laptele ca asa ti se duce laptele... acu' nu stiu cat de superstitioasa sunt eu.... Eu pe Alessio l-am nascut la 38 sapt.......daca si bb2 vine la 38 sapt mai am o sapt! Si ar fi super cool!! Eu deja am ceva zile ca efectiv bb imi apasa enorm acolo la fund si la "d-ra".Azi de exemplu toata ziua m-a impins de am zis ca acu' acu' iese. Si inca imi apasa...contractii dureroase o multimee...macar sa astepte pana vine mama . Multumesc de sfaturi...deci.....zici cu mana...si pompa cand e de folosit atunci?? Oare am sa o iau degeaba?? Mai astept pareri,plss. Ma duc sa mananc ceva..

DANA si ALESSIO
Si un alt samburel in burtica

S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)

AMR 3 SAPTAMANI!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andraiulia spune:

Da...ia repede in greutate...pai poate semana si cu mine, ca m-am nascut cu 4200gr,so... Altfel, da, e tare cumintica...doarme noaptea, nu plange aiurea..decat cand are o nevoie...incepe sa comunice tot mai mult...e asa frumos!! U'll see!

Andrushca, new mummy
Sophie Amelie, our sweet baby, we luv' u!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

ANDRA ptiu sa nu fie de deochi ca e cumintica fetita. Eu cand imi aduc aminte ca la 2 sapt Alessio era super "rau" saracu'... in 2 sapt cred ca facusem km intregi in casa la cat plangea.....

DANA si ALESSIO

AMR 3 SAPTAMANI!!

Mergi la inceput

oof, mititelul Alessio. Saracutii, nu le este usor sa se adapteze la lumea asta...

Andrushca, new mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danangie

RALUK da si eu imi puneam intrebarea asta....cum faci sa conservi laptele in spital.....dar am in cap o vorba din batrani ca cica nu tre' sa arunci laptele ca asa ti se duce laptele... acu' nu stiu cat de superstitioasa sunt eu.... Eu pe Alessio l-am nascut la 38 sapt.......daca si bb2 vine la 38 sapt mai am o sapt! Si ar fi super cool!! Eu deja am ceva zile ca efectiv bb imi apasa enorm acolo la fund si la "d-ra".Azi de exemplu toata ziua m-a impins de am zis ca acu' acu' iese. Si inca imi apasa...contractii dureroase o multimee...macar sa astepte pana vine mama . Multumesc de sfaturi...deci.....zici cu mana...si pompa cand e de folosit atunci?? Oare am sa o iau degeaba?? Mai astept pareri,plss. Ma duc sa mananc ceva..

DANA si ALESSIO

AMR 3 SAPTAMANI!!

Daca e numai de superstitie, atunci picurii aia cat trebuie sa eliberezi sanul, ii pui in ochisori, sau il dai pe el pe corp, sa ii hraneasca pielea.

Eu stiam ca a doua sarcina nu prea o depaseste pe prima la durata asa ca tu vrei sa ne-o iei inainte, eu care credeam ca n-am sanse sa raman ultima pe baricade daca tu esti asa la sfarsit .

Pompa nu cred ca ai luat-o degeaba, dar in spital, daca nu-ti dau de acolo, cred ca iti va fi cam greu cu ea cu sterilizatul intre folosiri.

Poate totusi intra maestrele noastre in alaptat, ca uite pe cine ti-ai gasit la ora asta pe aici, una care nici macar n-a nascut niciodata

Andra abia astept!

Noapte buna, fetelor, merg si eu la tv si apoi la culcare.

38+ Alex - cumparaturi bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MMimi spune:

Citat:

ANDRA ptiu sa nu fie de deochi ca e cumintica fetita. Eu cand imi aduc aminte ca la 2 sapt Alessio era super "rau" saracu'... in 2 sapt cred ca facusem km intregi in casa la cat plangea.....

DANA si ALESSIO

AMR 3 SAPTAMANI!!

Buna, Dana,

Scuze daca ma bag ca musca in lapte. Din nostalgie v-am urmarit odiseea din cind in cind (fetita mea s-a nascut anul trecut pe 5 septembrie).

Aici in US iti recomanda sa mulgi din primele ore de dupa nastere. Chit ca nu iese mai nimic. Au ei pompe electrice la spital, dar poti sa ti-o aduci pe a ta daca la voi nu au.

Daca nu au frigidere in spital unde sa stocheze laptele (la mine au avut, iti faceau etichete cu numele tau si puneau sticlutele in frigider), i le dai sotului sa le duca acasa la congelator. Nu arunca laptele, mai ales colostrul. Poate bebe nu il vrea in prima saptamina, dar i-l poti da pe urma. Eu asa am facut.

Productia laptelui trebuie stimulata f. mult in primele zile, cu cit mai repede cu atit mai bine, iar bebele in primele zile nu trage cu prea mult zel. Pompa la mine a fost baza.

Eu am folosit acasa o Medela electrica, nu am cuvinte sa-ti spun cat m-a ajutat.

Mergi la inceput

Somn usor! Sa dormiti bine si sa visati frumooos!!

Lots of !!!

Andrushca, new mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:

FETELOR AM O INTREBARE FOARTE IMPORTANTA PENTRU MINE: daca puteti cele care va pricepeti sa-mi raspundeti va rog. Deci, dupa cum stiti eu pe Alessio nu l-am alaptat ca nu am avut lapte...sau l-am pierdut...nu prea am inteles eu care a fost treaba. Acum vreau neaparat sa alaptez......imi doresc enorm de mult acest lucru si nu vreau sa gresesc din nou......adica eu nu cred ca atunci am gresit cu ceva....dar vreau sa incerc alte metode. Deci cu Alessio in a 2-a zi de la nastere am inceput sa-mi simt sanii foarte tensionati,durerosi...si incetul ci incetul au devenit niste dovlecei.....duri si durerosi.Cand am cerut asistentelor de acolo sa-mi dea pompa sa ma mulg...nu mi-au dat-o pe motiv ca nu sunt sani de stors.alessio din pacate nu m-a ajutat deloc.El nu sugea si se enerva cu cat il puneam mai des cu atat refuza tzatza.Probabil.....eu deja aveam furia laptelui...sanii fiind extrem de duri......el nu reusea sa trag nimic si fiindu-i foame......se enrva la culme cand vedea ca nu venea mai nimic.Si asa Alessio a refuzat sanul si nu vroia sa suga. Ma rog.....eu nu mai intru acum in detalii cum s-a sfarsit "aventura" mea de a alapta...ca inca este dureros ptr mine....dar acum vreau sa fac orice sa alaptez.In primul rand...sper din inima bb2 sa fie un fomist si sa stie sa suga sis a vrea sa suga. Intrebarea mea era: cand pot folosi pompa? Pentru ca de data aceasta imi iau 2 pompe cu mine!Nu una! Si as vrea sa stiu.....o pot folosi imediat ce simt ca sanii incep sa ma doara si sa se umfle?? Daca reusesc sa mulg ceva cu pompa......ce fac cu laptele muls? Normal ar trebui sa-l tin in frigider daca i-l dau cam in 8 - 12 ore,nu? Dar acolo unde sa-l tin? Am luat si niste saculeti special de la Medela de tinut laptele.......voi cum ati facut?? Plsssss cine stie si a trecut prin asa ceva....imi puteti raspunde??

In rest, valiza aproape ca mi-am terminat-o.Mai am de pus cateva maruntisuri.Luni vine mama. Si abia astept.

Danangie, hai ca incerc sa iti raspund eu bazat pe experienta mea de acum si de data trecuta.

Pompa o poti folosi probabil la vreo 72h de la nastere. Cam atunci incep sa ti se umfle si sanii si poti sa o folosesti imediat, daca doresti. Lapticul il poti da lui bb cu siringa sau pune in pungile speciale si apoi la frigider. Nu cred ca nu au acolo un frigider in nursery (apropos, tu nasti in IT?). INSA EU AM O ALTA RECOMANDARE: sa iti iei cu tine protectii de silicon de la AVENT sau MEDELA si sa le folosesti pe alea imediat ce sanii ti se tensioneaza, pt ca il ajuta pe bb sa munceasca (cu siringa il invata lenes si apoi e mai greu sa traga din san) si ajuta si la sanii aplatizati de laptele care vine. Acum, ca si data trecuta, si mie mi s-au umflat sanii teribil, cu dureri, sfarcuri dureroase si "taiate", pt ca Adam m-a tzitzilit din h in h din ziua de dupa nastere, ca sa ii vina mai repede laptic, si pe cand a venit lapticul, eu eram cu sfarcurile varza . Dar, imediat ce am simtit ca se intaresc sanii, am scos protectiile si nu mai e asa dureros. De udne inainte muscam din perna de durere de fiecare data cand il puneam la san, acum doare doar putin cand incepe sa suga, pt ca protectiile alea isi fac treaba. Unde mai pui ca tai din stresul cu stocarea lapticului (ca ramane in bidon la purtator) si de stresul cu sterilizarea pompei, cand protectiile alea de san le poti spala cu apa si sapun normale, apoi le usuci bine. Sunt si ceva solutii vegetale in care le poti tine vreo 10-15' ca sa se streilizeze, dar tot trebuie sa le clatesti inainte sa le pui, ca sa nu aiba gust aiurea pt bb.

Dar, la fel de bine, poti folosi pompa din prima, ca sa detensionezi sanii si apoi sa il pui pe bb la san direct. Daca insa dor si sunt sensibili, sa ai totusi protectii dn alea pregatite, ca fac o mare diferenta. Asa ca ia si pompa/pompele cu tine si vezi tu la fata locului ce si cum, macar ai mai multe alternative si poti incerca sa vezi ce functioneaza la voi. Eu pompa am inceput sa o folosesc dupa ce am mers acasa, ca sa eliberez putin sanul inainte de supt - imi trecusera ranile si am scos protectiile, dar sanii tot imi erau ca pietroaiele si Lisa nu avea ce apuca . Cu pompa scoteam cat aveam nevoie sa fie ok pt Lisa. Lapticul nu il tineam, ca imi era frica cu caldurile de la noi, statea 40-50' in sticla aia ca eu alaptam intre timp si imi era frica sa il stochez dupa. Asa ca pleca in chiuveta, ca aveam destul. Si apropos de superstitii, pe Lisa am alaptat-o pana pe la vreo 10 luni ...

Eu sunt convinsa ca de data asta vei reusi!!! Nu te mai gandi la cum a fost data trecuta. Acum va fi diferit, pt ca stii ce te asteapta, stii ce urmeaza si stii ce trebuie facut. Tot ce se intmapla e absolut normal. Lapticul nu dispare peste noapte, decat in cazuri extraspeciale, deci ai toate sansele ca sa alaptezi de data asta, chiar daca si cu ajutor de la protectii de san. Si ca sa intelegi de ce bat eu moneda pe ele... Sanii se umfla si sunt durerosi pt ca bb a tot stat la san pt colostru si a stimulat productia de lapte. Cand vine laptele, organismul nu stie exact cat are bb nevoie, asa ca vine destul ca sa hraneasca cel mai fomist bb . Asa ca sanii sunt tari, sfarcurile sunt ca bolovanii si bb nu are de ce sa se prinda, nu sunt moi si maleabili, nu poate s aii tina si sa traga si e normal sa se enerveze. Aici intervin protectiile alea, ca au "sfarcul" artificial si bb are ce sa prinda, chiar daca sfarcul tau e undeva mai departe de "iesirea" pe unde curge lapticul. Nu e nici o problema pt ca bb trage si ii curge fara sa fie nevoie ca sfarcut tau sa umple protectia aia. Asta e si ideea! Daca chiar vrei, poti sa iei protectia jos dupa ce bb a detensionat sanul si sfarcul e iar moale si valabil. Daca insa ai dureri, mai bine o tii pe toata durata suptului. Apoi o muti la celalalt san. Crede-ma, pt bb nu face nici o diferenta ca sanul are protectii sau nu. E prea mic si flamand sa faca nazuri si oricum nu stie altceva

Moasa zicea ieri ca stie o mamica ce a alaptat 2 ani cu protectii pt ca avea sfarcurile invers si nu a folosit DELOC biberon, pompa sau formula!!! Eu data trecuta am folosit protectiile cam 1 luna si apoi le-am scos. Lisa, ca si Adam si ca majoritatea nou-nascutilor, nu pot cascva gura MAAAAARE sa prinda sanul cum trebuie, mai ales ub san impietrit de lapte. Asa ca au nevoie de ajutoare: protectii de san (protectii sunt pt noi, mamicile, ca pt ei sunt sfarcuri artificiale, care isi fac treaba cat se poate de bine).

No. m-am cam intins, dar ai prins esenta. Nu ma indoiesc ca vei reusi, cu sau fara incurajarile personalului medical cu care vei intra in contact!!!!

Iti doresc o nastere usora si sa ne tii la curent .

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Buna dimineata, dragele noastre!

FELICITARI TITI! Sa va traiasca bebe Eduard, sa fie sanatos, voios, voinic si sa va aduca numai bucurii!

Recuperare rapida si te asteptam cu drag acasa, cu poze si povesti despre cum a decurs evenimentul!

N-am vazut nici o veste de la unombun. Sper din suflet ca totul sa fi fost ok.

Nela, mamica Anei

Mergi la inceput