Burtici fericite de septembrie-octombrie (219)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Citat:
citat din mesajul lui MMimi

Citat:
citat din mesajul lui danangie

ANDRA ptiu sa nu fie de deochi ca e cumintica fetita. Eu cand imi aduc aminte ca la 2 sapt Alessio era super "rau" saracu'... in 2 sapt cred ca facusem km intregi in casa la cat plangea.....

DANA si ALESSIO
Si un alt samburel in burtica

S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)

AMR 3 SAPTAMANI!!

Buna, Dana,

Scuze daca ma bag ca musca in lapte. Din nostalgie v-am urmarit odiseea din cind in cind (fetita mea s-a nascut anul trecut pe 5 septembrie).

Aici in US iti recomanda sa mulgi din primele ore de dupa nastere. Chit ca nu iese mai nimic. Au ei pompe electrice la spital, dar poti sa ti-o aduci pe a ta daca la voi nu au.

Daca nu au frigidere in spital unde sa stocheze laptele (la mine au avut, iti faceau etichete cu numele tau si puneau sticlutele in frigider), i le dai sotului sa le duca acasa la congelator. Nu arunca laptele, mai ales colostrul. Poate bebe nu il vrea in prima saptamina, dar i-l poti da pe urma. Eu asa am facut.

Productia laptelui trebuie stimulata f. mult in primele zile, cu cit mai repede cu atit mai bine, iar bebele in primele zile nu trage cu prea mult zel. Pompa la mine a fost baza.

Eu am folosit acasa o Medela electrica, nu am cuvinte sa-ti spun cat m-a ajutat.

Mimi

Multumesc tare mult de raspuns.Am retinut,deci la tine a dat rezultat.Astia au pompa, doar ca la Alessio nu stiu de ce dar nu au vrut sa mi-o dea ca cica nu am sani de muls. Tot Medela am si eu ,tot electrica .Dar mi-am luat si de la Chicco. Cat de sterilizat, am sa iau contenitorul de sterilizat dupa mine.Ca am de ala sterilizat la rece.Cu solutie,tot de la Chicco.

DANA si ALESSIO

AMR 3 SAPTAMANI!!

Mergi la inceput

ADIMECEDES saru'mana de explicatii.Am protectii de alea.Le folosisem la Alessio,sperand ca rezolva ceva.....ori nu le-am pus cum trebuie atunci......ca la mine nu a dat rezultat....ori lui Alessio chiar i se pusese pata rau pe sanii mei.Am sa incerc oricum si varianta asta.Multam multtt.

Eu nu am somn...sunt atat de agitata......ma si arde pe esofag in jos.Niciodata pana acum in sarcina asta nu m-a ars.....am luat niste Gaviscon si astept sa-mi treaca.....

DANA si ALESSIO

AMR 3 SAPTAMANI!!

Mergi la inceput

Am mai citit o data mesajul ....da, nasc in It.

DANA si ALESSIO

AMR 3 SAPTAMANI!!

Mergi la inceput

LA CAT MAI MULTE LUNITE BB:

MATEI ALEXANDRU de THEA22!!

RIANNA ANDREEA de MAGDALA!!

ALEXANDRU de RALU0308!!

ANDREI de BIANCAM!!

DANA si ALESSIO

AMR 3 SAPTAMANI!!

Mergi la inceput

ALINUS_25 "La multi ani" ptr IULIUS ptr cei 2 anisori!

DANA si ALESSIO

AMR 3 SAPTAMANI!!

Mergi la inceput

Gata ma retrag.....bantui pe aici ca o bufnita......sper sa adorm putin si eu...

DANA si ALESSIO

AMR 3 SAPTAMANI!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Liliana, gata, mi-am insusit critica: mai intai zicem ca sunt vestile bune si dupa ne lafaim pe mesaje pe forum. Tu cum mai esti? Ce mai face Andra?

Am vazut ca a mai intrat si Monikus si m-am bucurat, mai un pic si gata, Monikus! Pe cand o fetita?

Raluk, poti sa ma inveti pe mine cu paginile, numa' ca eu stau pe net dimineata cel mai mult, iar la voi atunci e noaptea… dar eu cu placere ma ofer sa fac si capitole, daca vreti si daca ma lasa Ana. Mare dreptate a avut Monikus, ca tii forumul asta pe picioare! Pupici .

Cu data de venire a lui Alex, mie imi placea data de 10.10 pentru tine, dar sunt subiectiva tare… important este ce ii place la Alexutu, ce data ii surade lui. Noi il asteptam cu drag, cand o vrea sa vina, atunci sa vina.

Nela, mamica Anei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui 4mykids

Buna seara fetelor,
Sunt si eu o prospata mamica(pentru a doua oara), a unei superbe printese , venita cu o intrziere de 13 zile, si v-am urmarit din umbra , suntei niste scumpe si imi sunteti tare dragi.Imi place optimismul si faptul ca sunteti o odisee plina de viata.Sper sa ne primiti si pe noi in grupul vostru fain.

Mami de printesa Iulia-decembrie 2003 si bebe Alexandra Isabella.-(05-09-2009)

4mykids, bine ai venit printre noi! Imi amintesc cu placere ca exact acum doua luni imi faceam cont pe DC si ma alaturam odiseei. Parca as fi fost intre fete de o viata, asa simt acum.

Mesaje cat mai multe si mai frumoase! Asteptam si pozici de la tine si dulcineele tale.

Nela, mamica Anei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andraiulia

Buna seara, fetele mele dragi!!

Cate mamicutze noi...FELICITARI va urez tuturor din suflet!!! Vad ca si Ralu mai are tare putin..Cat iti va placea sa fii cu bebe Alex!! Acusica...

Noi avem trei sapt si o zi!!! Avem deja 4100 gr, Sophie a luat 1 kg in 2 sapt si cateva zile. Scazuse la 3100 la iesirea din spital. E asa de dulce, dar foarte puternica...se transforma in fiecare zi, stiti voi cum este, mamici! Sunt mici ingerasi.

Andraiulia, ce bine a luat in greutate a mica! Felicitari, a castigat in greutate foarte bine in timp atat de scurt.

Nela, mamica Anei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danangie

FETELOR AM O INTREBARE FOARTE IMPORTANTA PENTRU MINE: daca puteti cele care va pricepeti sa-mi raspundeti va rog. Deci, dupa cum stiti eu pe Alessio nu l-am alaptat ca nu am avut lapte...sau l-am pierdut...nu prea am inteles eu care a fost treaba. Acum vreau neaparat sa alaptez......imi doresc enorm de mult acest lucru si nu vreau sa gresesc din nou......adica eu nu cred ca atunci am gresit cu ceva....dar vreau sa incerc alte metode. Deci cu Alessio in a 2-a zi de la nastere am inceput sa-mi simt sanii foarte tensionati,durerosi...si incetul ci incetul au devenit niste dovlecei.....duri si durerosi.Cand am cerut asistentelor de acolo sa-mi dea pompa sa ma mulg...nu mi-au dat-o pe motiv ca nu sunt sani de stors.alessio din pacate nu m-a ajutat deloc.El nu sugea si se enerva cu cat il puneam mai des cu atat refuza tzatza.Probabil.....eu deja aveam furia laptelui...sanii fiind extrem de duri......el nu reusea sa trag nimic si fiindu-i foame......se enrva la culme cand vedea ca nu venea mai nimic.Si asa Alessio a refuzat sanul si nu vroia sa suga. Ma rog.....eu nu mai intru acum in detalii cum s-a sfarsit "aventura" mea de a alapta...ca inca este dureros ptr mine....dar acum vreau sa fac orice sa alaptez.In primul rand...sper din inima bb2 sa fie un fomist si sa stie sa suga sis a vrea sa suga. Intrebarea mea era: cand pot folosi pompa? Pentru ca de data aceasta imi iau 2 pompe cu mine!Nu una! Si as vrea sa stiu.....o pot folosi imediat ce simt ca sanii incep sa ma doara si sa se umfle?? Daca reusesc sa mulg ceva cu pompa......ce fac cu laptele muls? Normal ar trebui sa-l tin in frigider daca i-l dau cam in 8 - 12 ore,nu? Dar acolo unde sa-l tin? Am luat si niste saculeti special de la Medela de tinut laptele.......voi cum ati facut?? Plsssss cine stie si a trecut prin asa ceva....imi puteti raspunde??

In rest, valiza aproape ca mi-am terminat-o.Mai am de pus cateva maruntisuri.Luni vine mama. Si abia astept.

Danagie, tare bine ti-au raspuns si Raluka si Adimercedes la subiect.

Eu sunt departe de a fi experta la subiectul cu pricina, dar la mine pana acum a mers alaptatul la Ana.
Ce am facut? In primul si in primul rand am fost optimista, am plecat la drum cu mintea deschisa sa incerc pe cat posibil sa imi apaltez fata cat mai mult timp. Citisem si eu inainte de nastere toate articolele pe tema, inclusiv faptul ca este indicat ca bebele sa iti fie pus la san imediat dupa ce il nasti, la primele ore de viata, si toate sfaturile utile pe tema ce le-am mai citit si in odisee. N-a fost sa fie sa nasc natural (am avut cezariana de urgenta ce m-a tinut la pat 24 de ore, din pacate, timp in care micuta mea a primit, sub supravegherea pediatrului, 20 ml de lapte praf). In momentul internarii asa a fost procedura: daca, din varii motive, nu ajungi sa iti vezi bebele la 24 de ore de la nastere, ce preferi sa i se dea bebelui: lapte praf (tre sa specifici ce marca, daca ai preferinte stricte), glucoza, sau lasi pediatrul sa decida. Eu am bifat optiunea cu pediatrul, sa decida el ce e mai bine, desi la momentul ala nici prin cap nu imi trecea ca n-o sa pot ajunge la Ana in primele 24 de ore de la nastere.

Ei, si cu toate ca Ana a primit formula in primele 24 de ore de viata si cu toate ca nu mi-au putut-o pune la san, cum visam eu, eu am pastrat un tonus ridicat, m-am incapatanat sa fiu optimista si sa imi repet mereu ca o sa alaptez cu succes, ca eu si Ana sunt un item, o fiinta, un tot, ce ne vom ajuta si completa reciproc. Este foarte, foarte important sa ai o stare de spirit buna, sa fii relaxata si sa ai mintea deschisa, dupa parerea mea de asta depinde succesul alaptarii. Sa nu uitam ca alaptarea in sine este mai mult un proces psihologic decat unul fiziologic.
Si, repet, sa ai minte deschisa, in sensul ca daca nu se poate si nu se poate cu alaptatul, sa decizi repede ce este mai bine pentru bebe (in speta sa treaca pe lapte praf), fara sa afecteze buna dezvoltare a bebelui si fara te invinovatesti inutil, este foarte importanta acea igiena emotionala, ca sa zic asa, in acele zile de inceput, dupa nastere. Altfel nu faci fata avalansei de trairi noi si lucruri noi pe care, dintr-o data, le experimenezi si carora trebuie sa le faci fata cu succes, pentru binele bebelui.

Ma dureau sanii si pe mine la inceput, si cand aveam colostru, dar mai ales cand a inceput sa imi vina laptele ca lumea (asta a fost cand am ajuns deja acasa, dupa 3 zile de la nastere). In tot timpul asta, la spital am alaptat-o pe Ana dupa programul de acolo, care era din 4 in 4 ore iar noaptea nu era program de alaptat. Am fost fericita ca am iesit din spital cu o zi mai devreme, pentru ca suspectam ca Ana poate plange noaptea dupa san si ii dau asistentele alea formula. Nu stiu daca a fost asa, cert este ca m-am bucurat cand am ajuns acasa. Ma dureau sanii ingrozitor, dar o puneam pe Ana cat de des posibil, fara sa o agasez. Daca vedeam ca nu vrea, o lasam, nu insistam. In primele zile acasa l-am rugat pe sot sa mearga sa imi ia pompa, manuala, pe care am folosit-o de doua ori pentru a imi usura sanii. Nu mi-am golit sanii complet niciodata cu pompa, am folosit-o numai sa ii detensionez si in rest am pus-o pe Ana cat mai mult. Am simtit diferenta intre un supt al Anei si pompa, desigur (imi era mult mai bine cand sugea Ana). Laptele l-am stocat in frigider, dar nu in congelator, ca am zis ca il foloseste sotul cand sunt eu plecata la control la gine si ramane singur cu fata, dar dupa 48 de ore a trebuit sa il arunc ca nu l-am folosit(nu mi-a dat prin cap sa il folosesc si eu sa ii dau la bebe pe piele, de exemplu, cum zicea Raluka). Imi parea rau la inceput ca pierd atata lapte noaptea (eu folosesc paduri si acum si le schimb zilnic), dar prefer asa, sa regleze Ana raportul cerere oferta de lapte decat sa intervin eu.

De asemenea, este foarte importanta pozitionarea lui bebe la san, extrem de importanta, as zice eu. Daca bebe nu se mufeaza bine, nu poate suge eficient si amandoi, mama si bebele, raman frustrati dupa un alaptat nereusit. Am mai zis despre asta si Mariei, dar in doua cuvinte: tre sa il auzi cum inghite, sa ii vezi tampla, langa ureche cum se misca, gura sa prinda mai mult din san, nu numai sfarcul, sa nu faca zgomot cand suge, burtica sa fie lipita de a ta si cam atat. La inceput il tii usor de dupa cap cu o mana si il directionezi inspre san, cu cealalta poti strange sanul, asa fel incat sa aiba o forma mai apropiata de forma gurii bebelui. Dupa ceva timp, eu nu i-am mai tinut Anei sanul, se pozitiona singura corect, dar si acum o tin dupa cap, sa fiu sigura ca il apuca bine.

In concluzie, cu multa rabdare, cu mult optimism si sprijin / incurajare din partea alor tai, iti garantez ca o sa reusesti.
In speranta ca nu te-am plictisit, iti tin pumnii si iti doresc o nastere cat mai usoara!

Nela, mamica Anei

Mergi la inceput