Burtici fericite de septembrie-octombrie (219)
Raspunsuri - Pagina 7
NelaM spune:
Noi azi avem program administrativ de dimineata, sa facem curat in toata casa.
Ma bate gandul sa ii trimit pe ai mei dragi la o plimbarica, ei de ei, sa faca bonding, si sa raman eu sa prestez la curatenie, fac mai repede si mai bine. De regula ma completez cu sotul, care ma ajuta, dar azi poate ca ar fi mai bine sa fac eu ,singurica, in speranta ca merge mai repede. Desi asa mi-ar place si mie o plimbarica in aerul racoros al diminetii cu minunile mele dragi...
Planuri mari pe weekend nu avem, decat ca azi Ana face 3 saptamani de viata, ziua de sambata este pentru noi este deja o sarbatoare in sine, in fiecare weekend ne bucuram nespus ca am mai crescut, incet incet.
Un weekend minunat va dorim!
Revin mai incolo sa vad cum stau fetele noastre care trebuie sa nasca.
Cu drag,
Nela, mamica Anei
Diana2007 spune:
Adimercedes, am gasit tare interesanta experienta ta cu protectiile de sani, mai ales ca eu ma gasesc de trei saptamani cu niste dureri groaznice de mameloane (inversate btw) dar refuz sa-mi pun protectiile alea.
Pe scurt experienta mea e asa: Victor nu avea de ce sa suga, m-am pompat in maternitate inca de la inceput, i-am dat cum s-a putut (fara biberon la inceput), dupa o saptamana de incercari consiliera in alaptare mi-a dat aceste mameloane de silicon cu care el a supt pana la doua luni si jumatate cand deodata a renuntat la ele si a luat sanul direct. Dar si atunci am facut niste fisuri nasoale, au durat cam o saptamana, erau carne vie (ca deh el le formase mameloanele) s-au cicatrizat doar cu o crema cu cortizon pe care mi-a prescris-o medicul. Am alaptat pana la 14luni.
Acum, Sonia a supt din prima clipa cand am pus-o la san, este mult mai puternica la supt decat Victor, am fost super bucuroasa ca a supt direct si a nu mai trebuie sa folosesc plasticul. Fisurile au aparut si ele la cateva zile, am luat direct crema cu cortizon pe care am folosit-o la Victor, am folosit-o 2 saptamani, cum am oprit-o s-au agravat din nou fisurile, plus niste usturimi groaznce care mi-au dat de gandit ca poate e ceva mai grav. Am fost din nou la consiliera in alaptare, ea merge pe doua diagnostice in afara de fisurile care inca nu s-au inchis, si anume o micoza care sa dea usturimea prelungita, sau vasospasmoza, o reactie a pielii la factorii externi (ma ustura si la apa si la aer si la rece,doar la cald se mai calmeaza). Pozitia la san a fost verificata si para verificata de toti care m-au vazut si e ok, mi s-a sugerat din nou mamelonul din plastic dar eu am retineri. Daca il pun si sa zicem ca se vindeca ranile, cand o sa-l scot nu o iau de la capat ?
Si iarasi, stiu ca depinde de la copil la copil, am citit tot ce ai scris ca avantaje la folosirea protectiei, dar eu una am vazut diferenta in sensul ca atunci cand tragea prin plasticul ala obosea mai repede decat direct la san, nu manca suficient, adormea si intram intr-un cerc din asta vicios. Plus ca atunci cand plecam undeva era problema plasticului (cel pe care il aveam eu trebuia inmuiat in apa fierbinte inainte de utilizare ca sa se muleze pe san), nu zic ca l-am uitat acasa o data si era sa moara copilul de foame, mie imi explodau sanii de lapte iar el doar ma lingea ca fara plastic nu sugea atunci. Ce sa mai, pentru mine protectia aia a fost un cosmar, cand am scapat de ea am sarbatorit si i-am multumit lui Dumnezeu ca a facut o minune si ca suge si copilul meu cum trebuie. Ca sa nu zic ca-mi dadea asa senzatia ca aveam un handicap si ca-mi trebuie proteza
Dar imi pare bine sa aud ca exista si experiente pozitive, citind ce ai scris mi-am dat seama ca la Sonia am plecat din start cu o preconceptie despre mamelonul de plastic.
Intrebarea mea pentru tine este: atunci cand la o luna ai renuntat la protectie la Lisa, nu ai avut aceleasi probleme ca la inceput, adica fisuri, dureri, etc ?
Noi continuam acum cu tratament, local cu creme antimicotice,antibiotice (tot crema) plus un set de vitamine pentru vasospasmoza. O data pe zi facem si tratament cu violet de gentiana, orice numai sa treaca durerile astea.
Fata in schimb n-are nici o treaba, creste frumos si e linistita, asta imi da putere sa continui si sa sper ca si aventura asta a celei de-a doua alaptari se va incheia cu bine.
Felicitari proaspetelor mamici si sanatate bebelusilor !
Noapte buna de la noi,
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Life's a journey, not a destination"
Dana15 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluk16 Hihihi n-am apucat nici sa inchid pagina de forum, d-apoi calculatorul si am primit urmatorul sms de la titi: "A venit pe lume printul meu. Are 3200, 52 cm. Scor 10" 38+ Alex - |
Felicitari Titi!!!! Bun venit pe lume copilas drag!!!
Hai, copila cu parul balai! Anna!! Anna!!!
40s..+4
Thank God I'm a woman!
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi
Dana15 spune:
citat din mesajul lui 4mykids Buna seara fetelor, Sunt si eu o prospata mamica(pentru a doua oara), a unei superbe printese , venita cu o intrziere de 13 zile, si v-am urmarit din umbra , suntei niste scumpe si imi sunteti tare dragi.Imi place optimismul si faptul ca sunteti o odisee plina de viata.Sper sa ne primiti si pe noi in grupul vostru fain. Mami de printesa Iulia-decembrie 2003 si bebe Alexandra Isabella.-(05-09-2009) |
Welcome in gasca noastra draga!!!
40s..+5
Thank God I'm a woman!
Dana15 spune:
citat din mesajul lui danangie LA CAT MAI MULTE LUNITE BB: MATEI ALEXANDRU de THEA22!! RIANNA ANDREEA de MAGDALA!! ALEXANDRU de RALU0308!! ANDREI de BIANCAM!! |
Ca bine zici Dana!!
La multe lunite si anisori puiutilor dragi!!!
si cu intarziere pentru puiul Mihaelei, Joshua: sa fiti sanatosi, sa cresteti mari si frumosi, sa le umpleti casa de bucurie parintilor!
40s..+5
Thank God I'm a woman!
Dana15 spune:
Adi, Nela tare mult mi-au placut mesajele voastre..ca intotdeauna de altfel! sunteti optimiste, increzatoare, puternice..ne dati curaj ca vom reusi si noi! Doamne ajuta!
Nela sa ai spor la curatenie! sa stii ca si mie imi place sa fac treaba asta singura..tot pe motivul ca ma organizez mai bine si sunt mai rapida; poate faceti o plimbare in trei mai tarziu..sau deja la voi este "mai tarziu";
Ce frumos ai spus.. ca sambata este o zi speciala pentru familia voastra!
Raluk mami, poate sa vina puiul drag astazi..mai stii! daca zici ca si regulile lui Murphy sunt in vigoare (home alone)
eu sa stii ca anunt cu mare drag vestea..apropo de asta, oare cate mamici nu isi doresc sa fie ele vestitorul tau?!! dar, totusi, sa tinem cont ca atunci cand eram noi speriate de bomba nasterii premature (hi, hi hi..ce vremuri!!) noi doua amandoua ne-am "cuplat"..asa ca te rog frumos!! fara doar si poate..la mine trimiti sms-ul cu 1 min mai devreme, da?!! glumesc..
ieri am fost si noi la nenea doctorul..sa mai ascultam inimioara si sa vedem ce mai face placenta si lichidul; sunt in regula..am convenit sa ne mai intalnim marti, cand este de garda; m-a intrebat "daca nu se intampla nimic pana marti sunteti de acord sa incercam o mica inducere atunci?" si eu "marti??!! in 13???!!" "eventual vin pe la ora 20 si ma tin cu picioarele stranse pana la miezul noptii"; a ras si el...adica, sa nu ma intelegeti gresit..nu sunt superstitoasa declarata, ca daca puiul vrea sa vina de la ea putere in acea zi..go for it!! dar sa o fortam...parca nu imi surade...mai ales dupa atata asteptat, bobinat si planuit la zile "uite, asta este o zi buna" (adica 24, 26 sept, 1,3,6, 9, 10 oct);
este minuntat doctorul (si sper din tot sufletul sa pot spune acest lucru si dupa)..a spus ca nu este nici o problema, el vine oricand, ne vedem marti si decidem cand va fi ziua cea mare (probabil 15..parca imi este jena ca dupa o zi de garda sa-i zic sa mai stea miercuri dupa mine)
cam asta este..merg sa pap si eu ceva..pup fetele!!!
40s..+5
Thank God I'm a woman!
anamaria1979 spune:
Buna dimineata fete dragi!
Felicitari uve-got-mail, bine ai venit pe lume Sarah MAria!
Felicitari Titi, bine ai venit pe lume Eduard Toma!
Bine ai venit 4mykids, vad ca Alexandra este nascuta in aceiasi zi cu Alexandru al meu (05.09.2009).
de Cristian Alexandru din 05.09.2009
lutoniana spune:
citat din mesajul lui adimercedes Aici intervin protectiile alea, ca au "sfarcul" artificial si bb are ce sa prinda, chiar daca sfarcul tau e undeva mai departe de "iesirea" pe unde curge lapticul. Nu e nici o problema pt ca bb trage si ii curge fara sa fie nevoie ca sfarcut tau sa umple protectia aia. Asta e si ideea! Daca chiar vrei, poti sa iei protectia jos dupa ce bb a detensionat sanul si sfarcul e iar moale si valabil. Daca insa ai dureri, mai bine o tii pe toata durata suptului. Apoi o muti la celalalt san. Crede-ma, pt bb nu face nici o diferenta ca sanul are protectii sau nu. E prea mic si flamand sa faca nazuri si oricum nu stie altceva |
Eu mi-am luat dar recunosc fara jena ca nu m-am descurcat cu ele
Acum inteleg ca nu trebuie sa umple sfarcul ...sfarcul artificial.....pai de ce nu zici asa mai Adiiiii....
Pe mine ma dureau sfarcurile dar cand am inceput sa mi le indes in protectii ma dureau si mai rau .....(da, stiu, puteti sa radeti de mine) ...si mai zicea ca trebuie si trase pe dos....dar sfarcul acela nu iese pe dos....la naiba sa le ia.
Poate mai ai timp Adi sa imi faci si mie o schita cu modul de folosire ca mi-am dat efectiv cu firma in cap....
Multumesc mult si Danangie nastere usoara si alaptat dupa pofta inimii !!!!
Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David
lutoniana spune:
Buna dimineata soare !!!!
Sunt cu voi...dar mai citesc din urma
Poate am sa va ajung ...undeva....candva....macar sa nu se termine odiseea ..ca nu as vrea sa le scap pe Ralu si pe mama de Chiara ...asta pt ca am sperante ca pe Dana o prind eu cumva asa in semi-direct...zilele astea
Mi-am dorit fericirea, am cautat-o si am gasit-o....se numeste David