Burtici fericite de septembrie-octombrie (219)
Raspunsuri - Pagina 14
Andrecluj spune:
[quote]citat din mesajul lui Dana15Andre cand face doppler la bebe, dispare imaginea cu puiutul si apare o alta imagine..cum sa explic eu?
..cu ridicaturi si coborari..cu un fel de spike-uri, varfuri..plus ca se aude un zgomot mai ciudat;
[quote]Inimioara se aude, nu? A facut asta atunci. Tipa la care fusesem.
31+
Chiara Ada
liliac1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dana15 ieri am fost si noi la nenea doctorul..sa mai ascultam inimioara si sa vedem ce mai face placenta si lichidul; sunt in regula..am convenit sa ne mai intalnim marti, cand este de garda; m-a intrebat "daca nu se intampla nimic pana marti sunteti de acord sa incercam o mica inducere atunci?" si eu "marti??!! in 13???!!" dar sa o fortam...parca nu imi surade...mai ales dupa atata asteptat, bobinat si planuit la zile "uite, asta este o zi buna" (adica 24, 26 sept, 1,3,6, 9, 10 octeste minuntat doctorul (si sper din tot sufletul sa pot spune acest lucru si dupa)..a spus ca nu este nici o problema, el vine oricand, ne vedem marti si decidem cand va fi ziua cea mare (probabil 15..parca imi este jena ca dupa o zi de garda sa-i zic sa mai stea miercuri dupa mine) |
Ma bucur sa aud ca la tine toate sunt bune si frumoase deocamdata. Recunosc ca primul lucru care l-am facut azi cand am deschis forumul...a fost sa verific daca nu cumva am ratat "startul".
Daca medicul zice ca este bine sa asteptati pana marti, atunci...asta e. Cred ca bebelusa ta este un pic mai "timida" dar la un moment dat o sa capete curaj si-o sa infrunte orice doar pentru a simti bratele tale moi si buzele tale care-i dau pupici dulci.
Liliana,
Andra-Maria (29.09.2003) &
cu
Radu-Mihai 38+Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
liliac1 spune:
| citat din mesajul lui Ellenuta noi suntem bine, anna nu plange insa se trezeste des noaptea dupa tzitzi .. stau cu ea atarnata la san, pe eva o neglijez ca asta e .. n-am incotro. in consecinta, face crize de tavaleala, urlete etc .. a si altoit-o pe anna cu o palma in cap .. e tare greu sa ai doi copiii asa de mici .. Doamne sa treaca mai repede lunile, sa creasca si anna si sa ne intelegem altfel .. lapticul nu e suficient si mai scap cate un bibe, dar sper sa-si revina productia de laptic .. sper sa fiu mai activa pe aici acum ca am iara net .. pupici |
Elenuta, eu credeam ca gelozia este apanjul copiilor mai mari, ca ci mici nu simt "evenimentul" chiar atat de acut
Eu sincera sa fiu am niste emotii cat casa...ca a mea are si idei traznite de anihilare a adversarilor
P.S. Mi-e dor de retetele tale miraculoase

Liliana,
cu
danangie spune:
DIANA multumesc si tie ptr experienta descrisa. Sper sa-ti treaca durerile si problemele astea cu sanii.
LUTO multumesc ptr urari, sa te auda D-zeu!
NELA iti multumesc si tie ptr mesaj. Stiu ca din cauza stresului poti pierde laptele....de fapt, la mine cred ca asa a si fost....ma rog...
DANA si ALESSIO
Si un alt samburel in burtica
S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
AMR 3 SAPTAMANI!!
Dana15 spune:
Andre zgomotul acela..este fluxul prin arterele uterine; cand se uita la inimioara..apar imagini cu albastru si rosu;
ufff Liliacule
..pai cum asa? cum sa zica Andra treaba asta?! este vorba de gelozie fata de bebelus?
cred ca da..acum am vazut ca ai raspuns Ellenutei; uff..nici nu stii cum sa procedezi..nu este atata de micuta incat sa-i explici ca bebe va fi un tovaras de joaca pentru ea si ca ea il va invata o gramada de chestii interesante, dar nici atat de mare incat sa gandeasca mai matur situatia;
eu nu stiu cum as face..probabil as incerca sa am o discutie cu ea ca-ntre "oameni mari", sa-i explic ca va fi o perioada grea, ca bebe va plange mult si ca o sa am nevoie de ajutorul ei..ca trebuie sa facem o echipa..habar nu am daca-i bine..sper din tot sufletul sa va fie bine pana la urma!
Hai, copila cu parul balai!
Anna!! Anna!!!
40s..+5
Thank God I'm a woman!
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi
Andrecluj spune:
| citat din mesajul lui moni_iuliaAi incercat sa faci un Doppler?E tot eco,dar e mai performant aparatul. Asta verifica fluxurile pe arterele prin care se alimenteaza bebe.Stiu ca eu am probleme cu artera uterina dreapta si mi-au spus ca atata timp cat e tensiunea buna si bebe ia in greutate e ok. |
31+
Chiara Ada
Andrecluj spune:
| citat din mesajul lui Dana15 Andre zgomotul acela..este fluxul prin arterele uterine; cand se uita la inimioara..apar imagini cu albastru si rosu; |
31+
Chiara Ada
liliac1 spune:
| citat din mesajul lui Dana15 Liliacule sa inteleg ca tu bagi la greu recuperari?! |
M-ai prins
Si fac si notite despre diverse chestiuni despre alaptare. Asa ca citesc si de 2-3 ori mesajele, fac post-it-uri... pe care mi le lipesc de jur-imprejurul monitorului, fac panarama daca se apropie cineva de ele...beau si-o cana de ceai de frunze de zmeur (sa nu ma certati dar am pus miere de albine ca altfel e
) si incerc sa ignor faptul ca sotul meu comenteaza pe langa mine meciul...Va ajung eu din urma...
Liliana,
cu
Fragutza spune:
Bun gasit tuturor!
Nela, ce faine sunt pozele, esti atat de linistita! Si frumoasa ta a crescut bine!
Andre, si la Natalia apareau diferente intre medici la estimarea greutatii, plus ca in ultima perioada a stagnat. O sa ai un pui de italian, tras prin inel si cu fund apetisant ca mami. Nu ca l-as fi vazut dar am retinut cand ai povestit ca l-a remarcat dr tau.
Offf si acum revenind la subiectul fierbinte: alaptarea! Nicio clipa nu m-amgandit ca nu voi alapta, nu aveam acasa biberon, nimic. Prima saptamana am tinut copilul la san zi si noapte, in micile pauze mai mulgeam si congelam. Ajung la pediatru si fetitza scazuse in greutate. Habar nu am de ce. A trebuit sa-i dau completare si a recuperat bine. Acum de o saptamana ii dau numai san si vad ca ia in greutate.Partea mai putin placuta e ca suge des, cam tota ziua stau cu ea la gat. Noaptea insa e bine, o iau langa mine, o mufez, suge un pic si adoarme.
Acum incerc sa mulg sa-i mai dau cu bibe (ma dor sfarcurile ingrozitor) insa nu mai vrea bibe de niciun fel.
De fapt, ce vroiam sa spun, sunt atat de confuzante teoriile astea despre alaptare!Tot citesc ca bebe regleza productia prin supt, ca functioneaza principiul cerere-oferta, ca dc e lapte, sigur e suficient..etc si de fapt in real life lucrurie stau altfel: bebei care nu se satura si plang, bebei care nu iau in greutate, care nu dorm dupa san, dar dupa formula da.
Si vad clar cum cantitatea de lapte difera de la o zi la alta: sunt zile in care Natalia suge 10 min si doarme 3 ore si zile in care suge o ora si dupa 30 mins vrea iar si se vede clar ca nu e satula. Pana acum am ales s-o tin la san cat vrea, dar zau dc stiu cum ar fi mai bine sa fac. Poate ma luminez, sper cel putin.
Cer scuze pt egoism fetelor ce nu au nascut inca!
Va pup!
Baby
de Natalia (03.09.09)
andraiulia spune:
Andre, chiar nu-ti face griji. Daca e mica tensiunea, e oki. Si eu am avut-o mereu mica. N-a afectat in niciun fel. Chiar am lesinat la spital, la un control. Iar apropo de masuratori la eco, sa stii ca variaza f mult. Si eu ma speriasem la un mom dat ca ma obisnuisem sa fie in fata cu vreo 3 sapt si spre final a ajuns la fel cu dpn-ul. Iar la ultima eco avea 2700 si peste cateva zile s-a nascut cu 3300 gr. Deci...don't worry. Nu are nimicutza. O sa vezi.
Legat de aspirat, noi am luat de la inceput batista bebelusului si e f oki. E f atenta...nu i-a fost frica nicio clipa. Ea, de altfel, nu prea plange la nimic, decat de foame, unde face urat ca e f mancacioasa.
Legat de lapte, poate nu ar trebui sa ma plang, dar e prea mult. Si nici asa nu e bine,sincer. Cand papa, daca ia gurita, tasneste pur si simplu si e f deranjant, ca udam nush cate barbetele. Si asta din niste sani care erau destul de mici.
Andrushca, new mummy
Sophie Amelie, our sweet baby, we luv' u!

e tare greu sa ai doi copiii asa de mici .. Doamne sa treaca mai repede lunile, sa creasca si anna si sa ne intelegem altfel ..