Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(82)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Ayla, pentru tot mesajul tau! Iti tinem pumnii sa ai o sarcina mult mai usoara si cat mai aproape de termen. Nu am scris intentionat un lucru, in mesajul meu anterior, si anume: te-ai gandit, vreo clipa, cand e dpn-ul...

Si iti multumesc ca mi-ai multumit.

Veronica-Elena 11 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Aris, hai sa te pup! Si-s curioasa care o sa vorbeasca primul, ca si eu stiu ca cei care cresc cu mai multe limbi isi dau drumul mai greu. Dar o sa ai o vitamina trilingva pe cand cheliutul meu va fii bilingv in prima faza, ca sper sa mai invete si altele. A si Alexandra la fel, dar fetele sunt mai vorbarete, asa ca-s sigura ca neintrece, e si mai mare.
Ela, tu nu sa vorbesti cu Ianis germana?
Nicky, al voi cum e?
Dar la celelalte fete? Hai ca-s curioasa.

5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

eu tot astept sa se trezeasca bebe sa manance si apoi ma culc, asa ca scapati curand de mine.

Mi-am amintit ceva. De ce se da gris la copii? Are vreo valoare nutritiva? Sa va zic si de ce. Azi ne-am dus sa luam lapte pt copil si zic hai sa-i iau si niste cereale. Si stam si studiem si studiem si deja ametisem acolo (au astia atatea sortimente si de lapte si de cereale si de mancare de copii, cate un perete intreg de ma dispera cand trebuie sa ma hotarasc pe ceva). La un moment dat copilul isi pierde rabdarea si ne atentioneaza ca daca nu plecam de acolo, am incurcat-o ne stie toata prvalia, asa ca i-am zis sotului sa ia ceva si sa plecam. A luat gris. Si nu stiu ce sa fac, sa i-l dau, sa nu i-l dau...?

A, cati parca zicea de carne. Noi diversificam de vreo luna cred (semnatura e depasita cu mai mult de o luna) si tot nu mananca mai mult de 30-40g. Mie mi se pare mult 70 g carne la o masa. Sau era pe zi?

5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rnico spune:

Citat:
citat din mesajul lui cativ13

Citat:
citat din mesajul lui novus

Si cu carnita cum se procedeaza?? si mai ales cata carnita trebuie la o masa?? galbenus am priceput ca la inceput 1/4 apoi 1/2

Mami lui Alexandra (03.03.09)

Din hartia mea reiese ca tb sa-i dau carne in a doua saptamana de diversificare, 70-80 de grame pe zi. alte pareri?

mami de Silvia Ioana

noi am dat la alesia 15 gr pe zi pana pe la aprox 1 an- chiar si dupa, cantarite (asa imi amintesc), am inceput cu carne de gaina (de casa) si cu vita ( am incercat sa nu fie vitel pt ca animalele tinere la metabolizare produc mai multi urati ceea ce nu i bine pt bb ca au rinichii imaturi) si cred ca dupa 6 luni si jumatate

mami de alesia (23oct2007) si tudor(23apr2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

salutare fetele
AYLA ti-am scris in sms esentialul, sunteti o familie binecuvantata, si acum in sfarsit ati primit semnul pe care-l asteptati de mult, care sa va arate ca totul va merge foarte bine de acum incolo; va iubesc pe toti, va sustin cu multe ganduri bune, si va pastrez in rugaciunile mele; eu nici nu mi-am pus problema ca nu stii ce sa faci cu bebe nou, eram cinvinsa ca-l primesti cu drag, oricare ar fi situatia voastra de acum; ce ai spus despre alex si alma.... m-au trecut fiori si m-am dus in lacrimi la surioara mea sa-i spun; sunteti deosebiti, incercati din greu, dar Dumnezeu v-a trimis o raza de speranta, primiti-o cu sufletul deschis si totul o sa fie bine(cate un pup pentru fiecare sufletel din familia voastra)
simina sa-ti traiasca minunea mica si grabita sa o vada pe mami; pai chiar radeam ca doar cu o zi inainte ziceai ca ai vrea sa te culci si sa te trezesti in saptamana 39+.... ei, rezultatul a fost cam acelasi, dar n-ai sarit peste timp; am stat si eu cu sufletul la gura, si ingrijorata si emotionata, si ma bucur mult ca totul a iesit asa cum trebuia; Maiuta o sa fie o frumusete de fetita care o sa va umple viatza de bucurie

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel mic de 5 lunite

cum am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Ayla m-a emotionat f tare mesajul tau si m-a bucurat. Sa ai o sarcina usoara. Sigur va fi bine Imi pare rau doar ca n-o sa fim in aceeasi odisee. Trebuia sa am grabesc un pic

Ilinca super cadouri Ce m-am bucurat de ultima parte a mesajului. Felicitari pentru kg pierdute.

Ela in sfarsit ai aparut. Chiar ma gandeam pe unde ati disparut. Tare faza cu diversificarea. Tu cum i-ai dat morcovul. Maine cum ii dai dovlecelul? Ianis a mancat cat de cat sau s-a strambat si el?

Mai am o speranta ca o sa-i placa pana la urma. Novus

Cativ sper sa nu fie nimic grav si sa poti sa alaptezi in continuare. Dar daca totusi, Doamne fereste, va trebui sa iei antibiotic, eu sunt de acord cu fetele...ar trebui sa pui sanatatea ta pe primul loc, ca sapoti sa ai grija de manechina ta frumoasa

Legat de limbi straine...si eu vreau sa-l invat pe David rusa...si o sa vorbeasca cu Ianis

Am fost la restaurant cu tot cu pici. asa de mult ii plac iesirile mondene A fost tare cuminte si sociabil.

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicky09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Olishka, si la noi morcovul la inceput a fost cahhh !! acum s-a mai imbunat !!

Noi astazi am ratat pranzul sau cina cum o fi adica a doua masa de altceva din zi deoarece am fost la plimbare, apoi la shopping si pe cand am ajuns acasa era 18.30 si Alexandra s-a culcat

Apropos de diversificarea asta cand trebuie musai introduse carnita, galbenus, etc ?? adica lapticul, cerealele,legumele nu mai asigura necesarul de proteine,fibre si ce-o mai fi trebuind pt cresterea armonioasa a bebelusului ??

Si cu carnita cum se procedeaza?? si mai ales cata carnita trebuie la o masa?? galbenus am priceput ca la inceput 1/4 apoi 1/2

Mami lui Alexandra (03.03.09)

30-40 g pt inceput si apoi ajungi la 80 g nu mai mult....si 80 g vor ramane pentru muuuult timp adica 4-5-6-7 ani. Cica asta e portia de proteine la o masa.

Mina si ... fluturas...Nicholas (10.04.09)
Eu...in lumea asta ciudata
"In steaua ta sa crezi chiar daca cerul este innorat!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

am avut de recuperat la greu, ca la mami nu prea am avut spor la calculatoare; ne-am intors ieri... si tare bine e la noi acasa; oricat de bine e si la mami, tot la noi e mai bine; mutzu a fost super rasfatat, l-a invatat 'taie (de fapt tataie, ca asa le spunem noi, 'maie si 'taie) sa faca cu manuta, adica strange degetelele cu manuta ridicata, asa cum fac bebeii la "pa pa", si sa scoata limbuta (pentru asta a primit o zmotoceala de la mine, dar erau deliciosi de vazut cum faceau cu mana si scoteau limba unul la celalalt); evident cand am plecat ieri se jeleau ai mei pe la colturi... dar a trebuit sa venim acas ca mutzu fiind in deplasare, si inca mucios (ca l-am scos eu afara cand nu era bine si l-am adus distrus, infundat complet, incins, marait cat cuprinde....., stiam eu ca nu trebuia sa-l scot) si pe deaspura super alintat de toti n-a mai vrut nici urma de diversificare; m-am carat cu storcator si blender dupa mine degeaba, am mancat eu piureuri de fructe in fiecare zi; si evident ca acuma nu mai adoarme singur, ma vrea langa el, sa-l legan sau sa-l adorm la tzitzi; (tocmai am luat o pauza de titi... mai nou papa la 12 obligatoriu, e ceas)
in rest ce sa va zic, a inceput sa stea cat de cat in fundulet, evident cu sprijin, refuza categoric sa stea pe burtica, si cum se distra de mama focului cu 'maie la intoarceri rapide, acuma am un mutzu care face tzusti pe burtica si urla sa-l intorc rapid inapoi pe spate; s-a distrat de minune pe langa pisicute, care evident ca refuzau sa stea langa el si el chiuia dupa ele si se intindea sa le prinda; si acuma daca-l intreb unde de "pitzi" se uita in jur si le cauta . oricum, mi se pare total schimbat mutzu fata de acum 2 sptamani, a avut o perioada extraordinara de schimbari de toate felurile, in fiecare zi sunt uimita cat poate sa asimilize un bebelus atat de mic, cum se uita el la mine cand vorbesc cu el, cum se intinde deja dupa mine, cum se piteste cu nasucul in gatul meu si se alinta ca un pisicel.......... si in secunda urmatoare topaie si da din toate labutele ca a auzit el muzica la reclame la televizor..... ; de stat in picioruse nici gand, da' nici nu ma stresez, chiar las copilul sa faca ce vrea cand vrea, ca eu sunt langa el sa-l incurajez
abia astept sa vorbim mai mult maine, sa recuperez saptamana lipsa

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel mic de 5 lunite

cum am venit pe lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicky09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Aris, hai sa te pup! Si-s curioasa care o sa vorbeasca primul, ca si eu stiu ca cei care cresc cu mai multe limbi isi dau drumul mai greu. Dar o sa ai o vitamina trilingva pe cand cheliutul meu va fii bilingv in prima faza, ca sper sa mai invete si altele. A si Alexandra la fel, dar fetele sunt mai vorbarete, asa ca-s sigura ca neintrece, e si mai mare.
Ela, tu nu sa vorbesti cu Ianis germana?
Nicky, al voi cum e?
Dar la celelalte fete? Hai ca-s curioasa.

Keutu cheliutu 5 luni

La noi e deocamdata "aaaa", "ba", "ma" ,silabe internationale daca pot sa zic asa.Eu ii vorbesc lui Nicho in ambele limbi, cand il iau la munca cu mine ii vb in italiana, acasa in romaneste, sotul ii vb numai in romaneste.Sper ca se va prinde de el totul deodata.Ascultam si muzica in italiana....iar acum ii pregatesc un hard disk numai cu desene animate, filmulete pt copiii care sunt in italaiana traduse.

Mina si ... fluturas...Nicholas (10.04.09)
Eu...in lumea asta ciudata
"In steaua ta sa crezi chiar daca cerul este innorat!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdyi2001 spune:

Buna fetele care mai sunteti pe aici.
Eu am recuperat din urma, de aceea intru atat de tarziu.
Hai sa raspund la ce m-a intrebt OLGA si KEA si anume ca o vanzatoare este usor de gasit nu zic nu, dar avem deja trei(cu cea gravida) iar pt o perioada de 14 sapt cat este concediul maternal aici in belgia nu vine nimeni sa se angajeze. Asa ca tot eu raman baza.
Si la noi aici se vorbeste germana asa ca Gabriel va fi si el tot bilingv. Eu vorbesc cu el romaneste iar sotul germana.

Magdy, de Gabriel mititel (05.03.2009) si Theodora ingeras dragalas.
Cei trei Palmieri

Mergi la inceput