CARTOFUL, banalitate sau miracol ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui mgabi
Cand sunt fierti se toarna apa rece peste ei.


De ce se toarna apa rece peste cartofii fiertzi?Ce rol are?

Dana


Stopeaza fierberea. Chiar daca ii scoti de la fiert si ii pui deoparte, caldura din interior continua sa-i "fiarba". Din exact acelasi motiv se pune apa rece si peste paste, dupa ce sint scoase si scurse.


“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher



Exertii spun ca pastele italiene nu se clatesc NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui makydenis

Exertii spun ca pastele italiene nu se clatesc NICIODATA


Expertii au dreptate. Pastele din griu dur ( asa cum este majoritatea pastelor italiene) nu se clatesc si nici nu se racesc.


“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

Miraculosul cartof il mai putem folosi si pentru a elimina cat mai rapid cearcanele,umflaturile pleoapelor si pentru a atenua ridurile de la ochi.Luam un cartof fainos(cei albi sunt fainosi),il dam crud pe razatoare,il punem intr-un tifon si-l aplicam pe ochi timp de un sfert de ora.
La reumatism sunt buni cartofii fierti si zdrobiti,care se pun calzi pe partile dureroase.
Feliile de cartofi cruzi,puse pe frunte si legate cu un fular,alina durerea de cap.

Si uitati o reteta de SALEURI DE CARTOFI CU CASCAVAL: 250g cartofi(2-3cartofi),200g unt(margarina),200g faina(cam 1pahar si jumate),1ou+1galbenus,100g cascaval ras,sare.

Se curata cartofii,se fierb,se rad pe razatoarea mica,apoi se amesteca cu oul,faina,sarea,untul si se framanta bine,dupa care se lasa la rece o ora.Se intinde o foaie groasa de 4-5mm si lata de 10cm.Se unge foaia cu galbenus,apoi se prasara cu cascaval ras si putina sare.Se taie bastonase late de 1cm si se coc in tava unsa la foc potrivit(180grade).Se servesc ca aperitiv la bere sau vin.O bunatate,va asigur.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns licorice spune:

ador cartoful!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

He, he, soatza are o mancare pe care o gateste doar el, unica de altfel. Cartofi copti in coaja la cuptor, zdrobiti cu furculita si facuta papara cu ei. Iese o papara super-pufoasa! Deci cartofii lasati cu coaja.

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

He-he, Anca, va' sa zica se pricepe I. la bucatareala...
In toamna asta am inceput sa cumpar cartofi cu sacul si sa fac galuste cu prune... n-am facut si nici n-am mancat ani de zile...
Nu pot spune o reteta pt ca o fac "la ochi" adica in jur de 1.5 kg cartofi fierti in coaja si dati prin masina de tocat (pt asta mi-am cupmarat masina!, zdrobiti altfel nu iese treaba...) si faina, gris, un pic de ulei, pana iese un aluat cum trebuie si in asta imbrac prunele cu samburi (dc scot samburele nu-mi mai plac pt ca la fiert curge sucul din prune...) apoi fierte putin in apa, date prin pesmet (de casa, mare, nu acela fin ca faina care se gasteste in magazine) si la cuptor 20-30 de min...

Alte feluri.. mie dor de numai de cartofi copti in coaja si mancati fierbinti cu unt... ii rupeam in doua si puneam cu lingurita putin unt... iui.... cand eram copil... cu mama, tata si frate-meu... acum 100 de ani..

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Si mie imi palc cartofii: piure,prajiti,frantuzesti etc.
Dar imi place mult si salata de cartofi: cartofi fierti in coaja,curatati si taiati felii amestecati cu oua fierte,ceapa si muulta maioneza
Mai era si varianta ca in loc de oua si maioneza sa se puna putina boia doar si ulei,cam asa se faceau in zona "de post" .

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns licorice spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica70

Si mie imi palc cartofii: piure,prajiti,frantuzesti etc.
Dar imi place mult si salata de cartofi: cartofi fierti in coaja,curatati si taiati felii amestecati cu oua fierte,ceapa si muulta maioneza
Mai era si varianta ca in loc de oua si maioneza sa se puna putina boia doar si ulei,cam asa se faceau in zona "de post" .

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

fetele care s-au laudat ca au mancat cartofi cruzi in mod sigur nu au probleme cu stomacul pt ca stiu ca acesta e tratamentul pentru ulcer, cartoful (crud) fiind un 'super-glue' natural perfect pentru stomac.
legat de retete, nu a pomenit nimeni de musacaua de cartofi (nu stiu reteta dar ador mancarea) sau, din amintiri din copilarie, cartofi copti in jar.

Bucurie!

Mergi la inceput