Pepenasi de iulie- august 2008 (148)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Ooka si Alexandra, va multumesc de raspunsuri!
Asa ma gandeam si eu!
Ce daca bebe are 2 ani....daca are greutate de 1 an se raporteaza totusi la cat "atarna"!

Ma duc sa culc printesele!
Antonia fashaie de zici ca are foale, dar la ea asa se manifesta orice raceala !

Tineti-mi pumnii ca ma asteapta o noapte MIRIFICA!!!!

Pupicei tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

irda alexandra nu stie inca sa tasteze inteligibil . io is ana-maria

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Irda tinem pumnii si asteptam sa ne dai vesti!!!

Capri lasa mama ca orice sut e un pas inainte, stii tu. Si daca asa sunt tratati cei care mai au si viata personala ... inteleg ca nu ar trebui sa iti para foarte rau dupa respectiva companie (in cazul in care ce prevezi tu se va adeveri). Cine stie ... poate te angajezi intr-una mai buna, ploate te apuci de propria afacere ... chiar nu stii ce este rezervat pentru tine in viitor si in mod sigur va fi si ceva bun. Dupa cum te vad io pe aici, trebe sa fii o comoara "la casa omului" chiar si la job. Daca managementul e formati din oameni destepti si decenti, unei persoane cu adevarat competente i se va ierta timpul "pierdut" cu probleme personale. Pentru ca stiu ca atunci cand esti back in business ... iti faci treaba ca nimeni altul.

turtu io de part time in Ro nu am auzit decat la studenti si cre' ca si aia gasesc greu asa ceva. Ar mai fi chestii din astea de facut acasa, gen Avon, Oriflame, Amway si etc.
Iar eu sigur ca vreau de toate. Vreau sa am si banutzu iar la compania asta am o cariera construita an de an din 2001. Oricum am pierdut multe trenuri stand acasa un an juma, dar sunt absolut impacata cu ideea. In fine, orice as fi construit eu acolo in ultimii 8 ani ... nu am de gand sa-mi fac copilul sa sufere. Daca simt ca se intampla asa ceva ... gasesc eu o solutie.

Gagix intrebasem si io care-i povestea cu Peritolul??? Cine a dat si stie mai multe sa-mi zica si mie va roooog. Stiu ca acum cateva luni se tot discuta de el pe aici si ca erati f reticente si precaute. Pliiiiz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Turtu, e o companie maaare, dar privatizata deja, cu management strain. Sa vedem pana la vara...

Ile, peste tot acum se taie din costuri, deci se restructureaza si se da afara; dar treaba e de facut, asa ca cei ramasi trebuie sa preia si munca celor plecati; deci trebuie pastrati cei ce pot sta peste program, eventual si noptile daca e nevoie, fara a li se plati ore suplimentare .
Cu Peritolul, eu i-am dat Ilincai cam 2-2.5 ml (ea avand cam 7 kg atunci), ca sa doarma mai bine si sa-i faca pofta de mancare; este un antialergic, cu efecte secundare de somnolenta si apetit crescut; ideea e ca e cam egal cu a ii da un somnifer; adica sedezi un pic copilul ; deci nu abuza de el; eu i-am dat numai cand simteam ca nu mai pot eu fizic, si avea efect cam in primele 2 nopti, apoi nu (la somn); cred ca o tuta i-am dat cam 5 zile, si s-a simtit la pofta de mancare.
Sanatate multa .

Vicky, ar trebui sa gasesti cauza lesinului. Nu cumva are legatura cu problemele recente cu stomacul? Bine ca poti sta acasa sa te refaci. Sanatate multa si !

Sanatate tuturor bolnaviorilor !

Fug la nani, ca parca vad ca iar se trezeste cand o pun in pat (acum e in brate) si mai stau 1 ora pana adoarme.

pup you all,

In concursul Klorane, o puteti vedea pe Ilinca, si daca va plac pozele ei, vota, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">aici,
in pozele mele: cap1 si cap2, si in pozele lui tati: BFL1 si BFL2.
Multumim frumos.

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Am venit sa va salut dis de dimi. N-am timp de nimic. Azi trebuie sa gatesc si sa bag si fo' doo masini de rufe, am si de calcat (musai trebuie sa nu le mai las sa se adune!!), si trebuie sa ma decid daca mergem la soacra-mea in weekend au ba. Barbatu-miu trebuiea musai sa se duca, deci am de ales intre la soacra-mea si acasa 3 zile si 3 nopti cu copiii, singura. Zic 3 zile si 3 nopti ca daca nu am pleca in seara asta, am pleca maine in zori....
Intre timp, cred ca directoarea de la gradi s-a dus peste educatoare, ca vad ca au inceput sa mai faca una-alta - inca departe de ce ar trebui si s-ar putea face, dar na, macar e un pas timid inainte. Nu ma las in baza ei, deci am inceput si eu lucrul cu Eliza. Merge super. Sta si doua ore cu caietele in fata pentru ca ii place si vrea ea, nu ca o pun eu. Eu ii dau numai startul. Din pacate e neatenta foc si nu LUCREAZA temeinic. Dar asta se educa, eu cred ca pentru moment e rezultatul lipsei de exercitiu din anul trecut de gradinita (ca acasa nu am facut absolut nimic cu ea, adica am facut numai activitati manuale)
Ieri am avut o mie de nervi. Maica-mii nu ii merge telefonul de o saptamana si zilnic suna la idiotii aia si o tot duc cu vorba, desi AMABILA MAXIM. Ca vin azi ca vin maine, ca dupa ora 4, ca etc, dar nu s-a rezolvat nimic. Ieri am sunat eu si am facut ca toate alea in telefon dar vacuta aia de la call center pe care am facut-o in toate felurile, de la robot pana la incompetenta, imi repeta ca un disc stricat "trebuie sa mai asteptati. nu stiu sa va spun cand anume se va remedia" Bai voi sunteti prosti in grup?? mama ce a fost la gura mea! Am zis ca ii reclam, dar maica-mea, disperata de toatea alea, cica sa nu ii reclam, ca daca o "incondeiaza" pe undeva si cine stie ce probleme are ulterior. Nu i-am reclamat.
Asta una cu maica-mea.
A doua e ca de 3 zile s-au aciuat niste boschetari la scara blocului. Si-au adus oamenii saltele, cartoane, si si-au facut un fel de pat matrimonial la scara blocului, la bulevard A sunat maica-mea la politistul de sector, ala a dat din umeri. Aseara am sunat eu la 112, ca maica-mea, DESIGUR, cica cum sa sune ea la 112, si ca daca aud aia ca i-a reclamat ea, si ca daca se trezeste cu ei la usa, ca sunt asa de dubiosi in aspect si emanatii incat ti-e frica sa treci pe langa ei In fine, au trimis aia un echipaj, au gonit boschetarii (un cuplu) dar sa vedem daca nu s-or intoarce. Ca la noi nene, politia e precauta, ii ia cu "te rog frumos", Si daca aia vin inapoi a doua zi, ghinion! Adica nene, in primul rand politia trebuie sa patruleze, da? Ca cica vegheaza la ordinea publica. Unde patruleaza nene ca nu ii vezi la fata Trebuie sa dai telefon dupa ei.
Bun, sa zicem ca si asta am rezolvat putin. Dar ma gandeam. Mai frate, oamenii astia mai de generatia maica-mii sunt terorizati frate!! Si nesimtitii astia profita toti, ca orice ar face, nimeni nu ii reclama, nimeni nu isi cere vreun drept, de fapt mai rau! Ei nici nu stiu ce drepturi au ca sa le ceara!!
Deci, cu telefonul mai asteapta, poate poate, iar cu boschetarii se roaga sa nu se mai intoarca. Mai nene, dar nimeni nu misca in front. Ma gandesc, ia sa fi iesit toti barbatii din bloc la boschetarii aia si sa ii puna pe fuga. Ca sigur nu mai veneau. Asa, ca i-a rugat politia frumos sa plece, nu ai garantii ca nu se intorc

PICA - ma gandeam la intrebarea ta. Apai cred ca copiii erau la scoala si la gradi. Si apoi mai cred ca multii copii pe care i-ai vazut pana acum, erau ai turistilor, mai mult decat ai localnicilor. Deci cred ca
1. sunt putini copii
2. daca au fost candva mai multi, cre' ca au plecat in capsunarie, adica vestul UE - a se citi asa
3. daca mai sunt ramasi, cred ca erau la scoala, gradi, masa, somn.
Cam asta cred.

ILE - te-a lamurit Capri cu Peritolul. Pe el scrie ca nu se da sub doi ani asa cum scrie in alte prospecte ca nu e recomandat nu sh ce in sarcina. In realitate, nu s-a testat deloc, si drept urmare, daca nu se stie, mai bine se interzice. Eu i-am dat Elizei cand era mica, i-am dat si Erikai 3 zile, si si-a facut treaba.

Cu joburile si copiii, e aceeasi situatie ca in toata Romania. Pana cand nu o sa fie ilegal sa lasi copilul in casa singur, pana cand nu o sa fie controale serioase sa ii ia pe nesimtitii astia de corporatisti si buticari de cuif, aproape NIMENI nu va respecta programul de lucru, de odihna, de concedii, sa plati suplimentare, de ce vreti voi. Nici daca ai sindicat nu esti mai protejat. Si ii doare in cot ca tu nu ai cu cine lasa copilul. Cum la noi nu s-au inventat cele 8 ore de munca ci doar cele 8 ore in contract, ca in realitate, cat cuprinde, ura si la gara. Din pacate.
Ei, daca s-ar fi inventat legea care sa nu iti dea voie sa lasi singur copilul, s-ar fi schimbat si programul in scoli si crese, s-ar fi inmultit cresele, ca nu aveau de ales, bunicii nu s-ar fi pensionat inainte de vreme ca sa stea cu nepotii, bonele nu ar fi cerut salarii nesimtite, mamele nu ar fi fost stresate ca isi pierd jobul pentru ca nu stau dupa ora 5.
Din pacate la noi, daca ai ramas fara job esti mancat - parerea mea. Pentru ca sa mor daca pricep cum se descurca unii cu un singur salar, fie el si un salar bun - si aici ma refer la un salar de minim 3 mii de lei, care as zice eu ca e salar bun, nu? Pentru ca dintr-un salar, fie el si de 3 mii de lei, nu iti poti acoperi datoriile lunare si mancarea pentru doi adulti si unul sau doi copii
Deci asta e unul din motivele pentru care tropai sa plec si plec, chit ca ma duc sa lipesc etichete la posta canadiana, ca daca lipesti etichete la posta canadiana ai 8 ore de program si salar care iti permite sa traiesti cat de cat, poate chiar mai bine decat daca ai aici aia 3 mii de lei pe luna, pentru care in mod cert nu lipesti etichete!

Gata, fug la bucatarie pana nu face ochi micul popandau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Neata!

Cu intorsul asta la serviciu, eu deja simt ca ma ia cu dureri de cap! Chiar nu as vrea deloc sa ma intorc acolo, as vrea sa ma mut in alta parte, dar unde, ca nu mai angajeaza nimeni acum, cu vreo 2 ani in urma daca trimiteam cv-uri la bancile din oras cu siguranta ma mutam, dar acum...E o atmosfera nasoala rau la mine la serviciu, sefa a luat-o razna,ma rog...nici colegele mele nu mai sunt, una a plecat in alta parte, alta e si ea in cic, asa ca totul e schimbat. Si mi se pare ca a mai ramas asa de putin timp de stat acasa... Ca sa nu mai spun ca nu stiu ce fac cu Ioana...

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Capri si anka sar'na de info. I-am dat si eu 3 zile, de acum stop si Doamne ajuta!!

Anna, asa e. S-a imputit treaba in banci si s-au schimbat multe. Probabil sefa ta isi ia si ea niste mari suturi in c** si de aia si-a pierdut complet cumpatul. Acuma cred ca e mai greu sa fii sef decat simplu angajat. Si eu ma gandesc uneori sa ma mut in alta banca din simplu motiv ca lucrez intr-una mica ce nu are salarii de top. Am ramas aici atata timp din cauza de atmosfera si din cauza ca sunt f motivata profesional. Insa nici intr-un caz nu m-as fi gandit sa incep in alta parte dupa 2 ani de pauza. Oameni noi, pretentii noi, reguli noi, nu te cunoaste nimeni profesional vorbind deci tre' sa strangi muchii repede sa-i convingi ca esti capabil ca deh prima impresie e cea mai importanta ... Nici nu m-as fi gandit sa ma solicit psihic asa de mult, abia desprinsa de casa si de copil.
La mine asta e a 3-a oara cand ma cheama inapoi la lucru si de data asta mi-au oferit ceva in centrala ca ma saturasem de 4 ani de sucursala. Asa ca nu am mai carait si ma duc ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Anka reclamatie la OPC pentru compania de telefonie si apoi sunat la ei si informat. Sau sunat inca odata la telefoane, cerut nr de inregistrare al tuturor sesizarilor facute in ultima saptamana si spus calm ca-ti trebuie pentru reclamatia catre OPC. In 3 ore merge telefonul, parol, eu asa am facut (RDS) dupa ce 2 saptamani sunasem, asteptasem, ma dusesem personal la ghiseu la deranjamente...

intorsul la munca la mine a fost balsam pentru suflet nene, abia astept sa se faca luni sa am si eu time off from the baby. Chiar daca de multe ori e de munca de vin cazuta, faptul ca-mi beau cafeaua citindu-mi mailurile, fara cineva care sa ma traga de nadragi e terapie... Si vin acasa cu pofta de ea, sunt restul zilei calma, blanda si buna, spre deosebire de sambata si duminica cand spre seara sunt cazuta rau.

Iriss stai mama linistita ca nu arde Parisul, faptul ca deja ai avut bunavointa de a ne ajuta conteaza mult mai mult. Multumesc mult inca o data si tie si Adrianei (Capri)

Capri trimite-mi te rog pe PM numele si prenumele si un IBAN al contului unde sa-ti virez banutii ca asta-i singura solutie daca vine Irina dupa scula

Am luat si eu rezultatul ex coproparazitologic al copilului si nu are nimic, pisica n-a eliminat niciun vierme, oare sa ma potolesc cu suspiciunile? Doc zice ca pot sa fac si o hemoleucograma ca acolo se mai vede o posibila infestare cu paraziti (daca-s eozinofilele marite) dar nu stiu ce sa fac, daca sa investighez mai departe sau sa ma potolesc...

Cred ca o sa astept sa facem toti din casa ex coproparazitologic, poate il mai repet odata apoi si copilului. Intre timp vaccinam si deparazitam si restul animalelor de companie. Am si io o problema dar parca prea iubeste laptele in ultimul timp A ajuns sa soarba 500 ml/noapte si inca vreo 350-400 peste zi. Si binenteles ca din cauza asta mananca ca o vrabiuta... Am obezit cainele de cate leftovers i-am dat de la cupil

Si am fost ieri la doc (ca sa-i impartasesc viziunea mea despre parazitii intestinali ) si am incercat sa facem bilant, dar in afara de un perimetru cranian n-am reusit nimic. Ziceai ca o dusesem la taiere nene . Urla ca din gura de sarpe, mai avea putin si vomita, am incercat s-o pun pe cantar si-si tragea picioarele, le incolacea pe ale mele ca o liana si urlaaaaa... s-a ingrozit doc. Oamenii de la usa erau livizi cand am iesit, eu eram transpirata si cred ca ma inrosisem pina in maduva oaselor de jena.

Asa ca Ile sunt perfect convinsa ca ei raman traumatizati in urma unor "tratamente" aplicate de adulti, deci fi'mea nici acum, dupa 3 luni, n-a uitat de cosmarul din spital si ce pot sa-ti faca niste omuleti in halate albe

Monica si gargaritza Nancy

blog revival - chestii gargaricesti

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Ile, Boti, Mihaita si acum ( la 6 luni de cand i-a facut decalotarea dr ), de cum intram pe usa cabinetului incepe efectiv sa urle , nu se linisteste decat in momentul in care iesim din cabinet.. Nu am reusit cu nimic sa il pacalim...nici cu jucarii, mancare, schimbat dr..

Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 8+

Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

..eu sunt aici, va citesc zilnic, dar pur si simplu nu am uneori energia necesara de a scrie...

Sanatate multa pepenasilor bolnaviori..

Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 8+

Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema

Mergi la inceput