Pepenasi de iulie- august 2008 (148)
Raspunsuri - Pagina 16
Caprioara spune:
Helau,
Am scos nasul din butoi pentru ca azi avem de urat o mamica foarte draga mie
:
Mada
Sa ne traiesti o mie de ani!
Sa ai parte numai de bucurii alaturi de familia ta minunata!
Si o nunta de vis!
Te asteptam sa mai treci pe aici.

Ioana, noi din pacate nu avem after school la scoala lui Matei...Iar unul privat costa o caruta de bani
.
Fetele, multumesc mult pentru sustinere si sfaturi
. Situatia e mult prea complicata la noi acum...
In alta ordine de idei, sunt DISPERATA! Ilinca mai suge doar seara, iar in restul zilei abia daca ia cateva linguri de lapte, iar lactate mananca pe zi ce trece mai putine. Cand am redus suptul, baga iaurt si branza fagaras la greu (cel putin un iaurt pe zi, si o cutiuta de branza fagaras de 200 gr, un iaurtel nestle la 18, plus cerealele cu lapte de seara). Acum abia mananca cateva lingurite de iaurt dimineatza, mai mananca o cutiuta cu gris cu lapte de la Nestle la ora 18 si seara baga cam 70 ml apa facuti cu cereale cu lapte somn usor si apoi iar cateva linguri de lapte de la Matei din pahar. Refuza efectiv lactatele
. La pranz nu mai vrea smantana in piureul de legume (altadata o pacaleam sa manance piureul cand nu mai vroia, punandu-i in el smantana
), branzica fagaras nu mai vrea. Nu stiu ce sa fac... Vreo idee?
pup you all,
In concursul Klorane, o puteti vedea pe Ilinca, si daca va plac pozele ei, vota, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">aici,
in pozele cap1 si cap2.
Multumim frumos.
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate
mcoca spune:
pica, da ce face la tine de 3 ori pe saptamana cate 8 ore??? Stiu ca ai o casa mare, dar mi se pare enorm. Sau si spala si calca?
Despre barbatzi : greu cu raul dar mai greu e fara :))). Noi avem o mare problema de perceptzie a curatzeniei. Pt el curatzeie inseamna ordine absoluta, cu gunoiul de 10cm sub talpi. Pentru mine curatzenia inseamna sa fie curat, fara miserii, praf, pete, dar nu vad geanta mea aruncata intr-un coltz
.
Ieri am fost la vecini la masa. Bai, barbatu ala e o comoara la casa omului. El face TOT : curat, mancare, dus-adus copilul de la bona, grija copilului. Ea calca. Acum e adevarat ca ea are orare infernale, pe cand el la 6 a plecat ...., dar eu tot zic ca e o comoara NU?
Vicky si Printzesone
Ralu79 spune:
Ola ola!
Ies din barlog un pic
. La multi ani Mada cu multa fericire si tot ce iti doresti!
Moni- felicitari si o sarcina usoara iti doresc
Noi suntem bine, citesc tot dar n-am chef de scris.
Pupicei tuturor
AnnaBaby spune:
Mada LA MULTI ANI!!!!! Sa fii sanatoasa, sa fii fericita alaturi de familia ta frumoasa, sa ai parte de tot ce e mai bun pe lume!!!! 

Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
mcoca spune:
Mada
,
LA MULTI ANI!!
sa ti se implineasca toata dorintzele si sa fii fericita alaturi de cei dragi!!!!
Vicky si Printzesone
ankalaura spune:
CAPRI - Erika nu a preferat niciodata lactatele. Fagaras... nu stiu daca a mancat o cutie in toata cariera ei. Iaurt mai mananca, dar ocazional. Lapte... nu mai bea nici o picatura. Piure de legume... am renuntat sa ii mai dau. Nu mai am idei, pentru ca ea refuza cartoful sub orice forma ar fi el, asa ca.. why bother??
De unde ma intrebam acum 4 luni de care lapte sa ii dau, cutie ca de copil (adica lichid) sau praf ca de junior, ei bine, acuma nu imi mai bat capul pentru ca nu vrea nici o picatura nici din unul si nici din celalalt.
In plus, si-a redus semnificativ mesele, si daca ma gandesc bine, acelasi lucru s-a intamplat si la Eliza pe acelasi timp, si cred ca e normal.
Eu cred ca arata bine a mea, e inalta, are 84 de cm, dar nu are inca 10 kg la 1 an si 3 luni implinite. Sunt copii mai putin inalti care au deja 11 sau 12 kile, dar mie nu mi se pare ca a mea e slaba.
In alta ordine de idei, ieri a mancat bine dimineata, adica 2 cremvusti si 60 de g de iaurt ( nu masor mancarea, dar stiu cat are borcanasul de iaurt). Pana seara a mai mancat 2-3 biscuiti, a muscat de 2 ori dintr-un nugget al Elizei, si a mai mancat inainte de somn un castronel cu cereale (5 "polonice" de cereale de noapte buna si vreo 120 ml lapte, asta fiind singura forma de lapte pe care o inghite, ca nu stie ca se afla "sub" cereale).
Azi a mancat din nou bine dimineata - un mic sandvis cu muschi, sa zic o felie mai mica decat juma din palma mea, si juma' de Danonino. Pana acum nu a mai mancat nimic. Am de gand sa ii dau niste supa si sa pun niste carne de pui inauntru. Supa este crema de conopida cu smantana. A mea INCA mananca smantana dar nu mereu. Undeori ii pun un cubulet de unt in loc de smantana. Daca mananca cca 150 ml din supa asta crema, mi se pare de ajuns. Apoi doarme vreo 2 ceasuri. Cred ca ii mai dau un fruct pe la 5 si din nou cereale seara.
Nu mi se pare ca mananca mult dar nici putin. Mi se pare oke.
Uneori o vrajesc sa ii bag in gura, alteori zici ca se bat turcii la gura ei. Depinde. N-are chef sa manance, o dau jos, pa si pusi. Si tot mananca apoi.
MADA - sa fii sanatoasa draga mea si sa ai parte numai de fericire!
LA MULTI ANI!
Si uite asa ma tot intrebam eu unde or fi fetele astea, incepand cu MadaUK (ok, ocupata cu alegerea rochiei, da' non stop frate?
), MadaIrl (ok, scoala scoala, da' non stop?
), Biri si inca multe altele pe care nu le-am mai vazut la culoare. ALOOO!!! Unde sunteti???
Mai vroiam sa zic cu lectiile. Sigur, noi nu avem inca lectii, bai dar constat ca avem aceeasi cascateala si ameteala! Nu stiu daca v-am zis, intr-un exercitiu avea de colorat triunghiurile mici si rosii, iar ea le-a colorat atat pe cele galbene cat si pe cele albastre, atat pe cele mici cat si pe cele mari, dar de cele rosii nu s-a atins!
Viseaza nene cu creionul in mana! Alte exercitii le rezolva impecabil, rapid si precis. Cu semnele grafice stam rau de tot. Ii place matematica. Dar daca s-ar putea sa nu scrie, si, IN NICI UN CAZ sa coloreze! Ar trebui sa stau non-stop langa ea, sa ii validez procedura de la primul punct pana la ultimul. Daca acum 2 ani despartea in silabe si spunea pe litere absolut PERFECT, va rog sa ma credeti ca acum nu mai stie sa desparta in silabe
Am mai vorbit insa si cu alte mamici si se pare ca este un fenomen aici, a mea nu e singura in situatia asta si in mod clar nici nu s-a prostit de 2 ani incoace si nici nu inseamna ca e iremediabila cascateala asta.
Deci eu asa cred. Cred ca fiecare copil are nevoie de timp exclusiv din partea parintelui. Parintele ar trebui sa poata sa il urmareasca discret pe copil, sa il corecteze daca e cazul, sa ii lase cate o pauza daca e nevoie, sa gaseasca mici stimuli fara ca scolarul sa se simta presat, sacait, impins de la spate, cicalit, corectat mereu. Altfel, mesajul e cam "nimic nu faci bine". Trebuie sa i se insufle straduinta, sa inteleaga de ce trebuie sa isi dea silinta si de ce nu merge sa lucreze superficial. Pentru asta are si el nevoie de liniste si de un program clar. Intre orele x si y facem aia. Intre orele a si b ne odihnim, si tot asa, ore de mancat, ore de somn (daca e cazul), ore de lectii, ore de joaca, samd. Si pe cat posibil fara exceptii. Ma rog, acuma imi dau si eu cu parerea din mica mea experienta. La noi, categoric NU FUNCTIONEAZA lectii cand este Erika prin preajma. Daca este Erika pe aici, facem mai degraba jocuri, chiar daca sunt de-alea didactice. Dar nu facem litere sau cifre sau socoteli. Cand Erika doarme si avem liniste, lucram chestii mai serioase.
Gata, ma duc sa pun supa in farfurii.
cami_antonia spune:
fetelor un ultim strigat dupa ajutor
sunt un utilizator dc care cere ajutorul
plsssssss e o sansa pt o fata de 28 de ani sa traiasca diagnosticata cu cancer cranian
am reusit sa vb cu un profesor de la hanovra pentru alina
ne trebuiesc multe mii de euro
dar e ultima ei sansa
deja i-au schimbat medicatia
nu stiu mai multe
voi vb cu fratelo si va voi tine la urent
traim intr-o tara unde operatiile sunt naspa si se fac degeaba
in hanovra nici nu-ti mai taie tot parul diun cap pt operatie ... cat despre profesionalism ce saa mai vb
va rog da-ti mesajul tuturor din messul vostru
ajutati-ne cat puteti fiecare
e o chestie de viteza
in 2 saptamani sunt asteptati acolo
si daca nu facem rost de bni se duce o super sansa
cine mai stie cum se pot face campanii sau cine cunoaste pe la tv sau radio nnational pe cineva va rog sa imi scrieti pe pm
Un om are mare nevoide de ajutorul DVS. Va rugam ajutati-o pe Alina! (cumnata mea) Mai are o singura sansa - ULTIMA!!!
www.alinadonescuumanitar.blogspot.com
Da-ti mai departe va rog!!!
doamne ajuta!
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!
kamelya spune:
Mada 
Sa ai parte numai de impliniri alaturi de cei dragi!!!
Vichy am printat plansele 
_
buburuza mea
de
Daria Ecaterina 14.07.2008 
mcoca spune:
Kamelya, ma bucur.
Azi dimineatza, bona, scosese plansele s lea la colorat.
Vicky si Printzesone
Ralu79 spune:
Fetelor daca va intereseaza planse de colorat aici e un site cu jdemii.- http://www.hugolescargot.com/coloriages.htm
Pupicei