Pepenasi de iulie- august 2008 (148)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kamelya spune:

Ralu mersi de site

Vichy Maya coloreaza fara sa depasesca conturul?Daria are un bloc de desen pe care traseaza (mazgaleste) niste linii si am zis sa incerc si plansele

Daria are 4 dinti sus si 4 dinti jos si 4 masele

_

buburuza mea

de Daria Ecaterina 14.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Domne am gasit firele lu' Mirena. Deci m-am potolit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Da de unde, Kami. MAzgaleste de zor. DAr la bona, dimineatza mazgalesc, asa ca m-am gandit ca mai bine ar mazgali cu cap. MAi ales, ca ea e cea mai mica, restul avand 2 respectiv 2 ani si 8 luni, deci ar putea sa se ia dupa ei .... Acasa "deseneaza" pe tablitza magnetica, inca nu i-am luat carioci, creioane ... ca m-am gandit ca deocamdata face destul la bona. Cand se va raci si vom sta mai mult in casa o sa exersam desenul :).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

LA MULTI ANI FERICITI MADA!! SA AI O VIATA FRUMOASA, SENINA SI PLINA DE IUBIRE ALATURI DE FAMILIA TA FRUMOASA!!

Dia, mami de Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Ralu, cum e un dolce far niente la lucru, am incercat sa fac o selectzie de planse pentru varsta lor ... (tot de pe net luate). Merci de site .

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

VICKY - mai degraba ia fo' 2-3 tuburi de lipici si un pachet de vata si exersati lipitul. E mai fain decat coloratul, la varsta asta.
Dintr-un gogoloi de vata pe care il lipesti, mai faci si 4 bete in jos, o coada si un cap mic si oval si a iesit oita cea moale :)

Mergi la inceput

Anka . Super idee. Da' acu' intrebare : eu fac conturu cu lipici si ea pune vata??

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Nu faci domne contur. Ii dai ei tubul (stick de-ala, ca are de unde apuca) si cu mana ta ii arati cum sa faca, adica sa apese o bulina de lipici pe foaie. Si ii dai gogolouil de vata, si ii arati cum sa il puna. Faci o intreaga turma astfel.
Da' intelegi, o oaie devine cam asa, sa aiba 3-4 cm in diametru sa zicem, si tu desenezi apoi picioarele. Si gata.

Tot pentru copii asa de mici poti sa faci cu mare succes coca modelata (niste apa cu sare si faina) sau papier mache, sau pictura cu mainile si picioarele.
Creioanele sunt pentru mai tarziu. Ca si creta de altfel. Astea doua sunt instrumente pe care le vor folosi corect daca au cat de cat dezvoltata motricitatea fina.
Vezi ca exista modele (cred ca exista!) cum sa faci din amprentele mainii si piciorului tot felul de chestii - Mosi Craciuni, reni, tot felul de aratari, nu musai de Craciun... Astia mici adora sa se balaceasca cu talpile in vopsea.
Sau faci cu degetele, curcubeu de exemplu. E foarte simplu pentru ei.
Cred ca pe blogul lui Syb vei mai gasi idei.

Asta e parerea mea. Creionul si creta este pentru mai tarziu. Creionul trebuie sa fie tinut usor iar miscarea sa fie lina. Daca incepi prea devreme, exista posibilitatea sa fie nevoie de corectare mai tarziu.

Ce chestii se mai pot face. De exemplu, pe contururile pe care deja le ai. Le tiparesti pe carton si le dai gauri pe contur. Si iei un siret mai lung, cu tzutzurica de-aia de strecurat, sau ii faci tu una, cu aracet. Si inveti copilul sa bage siretul prin gaurile alea.

Ma mai gandesc. Dar din cate imi aduc aminte de pe vremea cand era Eliza mica, astea erau de mare efect in interior. E drept, s-ar putea sa ai nevoie de o mica pelerina de ploaie, ca salopeta de protectie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

LA MULTI ANI DRAGA MADA!

Mergi la inceput

Uitati cam ce facea Eliza la gradinita la un an si cateva luni.

Mergi la inceput