Pepenasi de iulie- august 2008 (148)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Pai VICKY tanti la mine are multa treaba. In fiecare zi cind vine da cu aspiratorul si cu mopul, freaca baie temeinic, uda florile din casa si gradina de afara, spala toate terasele, spala hainele si le intinde, iar de calcat le calcam impreuna ca sunt multe. In mare cam atat. Poate nu pare mult, dar numai cind iei toata scara la sters praful la fiecare montant al balustradei, te apuca iarna. Intre timp il mai "intretine" si pe fi-miu, sau ii da de mancare cind maninca si ea sau il schimba daca e nevoie si eu nu sunt in preajma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

pica, cit de mare e casa voastra? Dar daca face temeinic o zi intreaga curatenie nu termina tot ce e acolo? Si eu am o tanti care vine saptaminal, 3 ore, recunosc ca peste 4 zile incepe sa se mai adune iar praful, dar nu e dezastru, asa ca in principiu rezistam pina data urmatoare cind apare.
vicky, apropo de lasat cheia, daca o stii deja pe tipa, de ce nu? Noi din cauza cheii am facut contract cu o agentie, ca in felul asta avem pe cine trage la raspundere in caz ca dispare ceva din casa sau se strica. Cind inca nu incepusem serviciul ma intersectam cu tanti asta cu curatenia si era aiurea, eu trebuia sa-mi tot mut sediul cu Mara dintr-o camera in alta in functie de unde era ea, mai mergeam la plimbare, dar nu chiar asa cu orele. Asa ca prefer sa vina cind nu sint eu acasa, ca sa nu ne calcam pe bataruri.
relativ de soti, mai, barbatu-meu a stat la maica-sa acasa pina sa vina in Elvetia, asa ca nu stiu cit le avea pe atunci cu gatitul sau spalatul de sosete. Insa dupa ce-a venit in elvetia si s-a trezit singur a invatat sa-si gateasca, spele, calce, etc, etc. Eu l-am cunoscut dupa ce isi formase obiceiurile astea bune si nu l-am schimbat Asa ca la noi in casa e ca la familia pe care o invidiaza vicky, barbatu-meu calca (eu nu pun mina pe fierul de calcat), gatim impreuna, facem ordine impreuna, el ii face baie Marei (eu i-am facut o singura data baie, la spital, de atunci nada), el ii da laptele si o culca seara.
Recunosc ca al meu e mai mult decit as fi avut pretentii, insa ce povestiti voi aici mi se pare anormal, copiii nu au numai mama, si tatal trebe sa-si aloce niste responsabilitati.
ana si dia, ce vorbiti voi de mamicile astea din parc e ingrozitor.
Si noi am fost week-endul asta in germania la niste rude si ne-am intilnit cu niste mamici care erau intruna cu gura pe bietii copii, nu fa aia, n-ai voie ailalta, de ce nu esti cuminte, nu te mai iubesc ca esti rau, etc, etc. Mi-a parut rau de bietii copii.
anko, da’ nu maninca copilul lipiciul? Eu n-am curajul, c-a mea baga in continuare in gura tot ce prinde, dar par interesante ideile tale.

Mami de Mara (19.08.2008) si 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

TURTU - tu nu mancai Pelicanol?
Sa stii ca nu prea mananca lipici decat daca il lasi nesupravegheat si i se pare interesant sa scobeasca in tub. Altfel daca tu scoti din stick doar cat e nevoie si apoi rasucesti repede inapoi, nu il mananca.
Oricum, activitatile astea trebuie sa fie scurtute, deci nu prea are cand sa manance.
Acuma, nu e musai sa inceapa "joaca" asta acum; in cazul nostru, activitatile au inceput la gradinita, adica dupa 1 an si 2 luni. Daca eram acasa, nu stiu daca faceam de-astea cu ea. Cu Erika nu fac. Abia am timp sa fac cu Eliza, daramite cu Erika. Iar cu Eliza, prefer momentele cand Erika doarme, ca e greu sa supraveghez doua maimutele, plus ca intotdeauna mai fac ceva pe langa - ori gatesc, ori intind o rufa...

Daca oi avea timp si daca sunteti curioase, o sa scot de la naftalina caietele de la educatoarea Elizei (aveam un carnetel in care scria tot ce facea peste zi, adica si ce manca si ce activitati aveau). Dar cred ca e plin de info si pe net.
Depinde mult si de copil. In occident se incepe devreme activitatea - cresa, bona, familial, garderie.... La noi.. mai lent. In occident se face destul acolo, impreuna cu alti copii. La noi.. prea RAR e suficient ce face copilul la gradinita (sau scoala)... In Franta aveau doua zile pe saptamana de bazin, si asta la garderia publica. La noi, nici la privat nu prea reusesti - ori .. poti sa ai noroc si sa ai ceva pe langa casa. Putini au insa noroc. Asa cum multi nu au nici macar norocul de a avea UN PARC langa casa. Noi avem 3 parcuri. Dar n-avem bazin si nici teren de sport, si nici alte cluburi de facut sport sau altceva de ordin practic. Avem numai scoala de muzica.
Gata, ma duc sa calc rufe. In juma' de ora le termin. Nu le mai las sa se adune ca ma omoara lent rufele adunatae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna fetele,

Iaca am aterizat si noi de vreo 3 ore....noi sanatosi, bucurosi, bronzati...afara gri, toamna, ploaie mocaneasca! Toate bune si frumoase cu noi, dupa 21 de zile de vacanta suntem remontati si gata de actiune. Tetix e maaaaaare, s-a ingrasat, s-a inaltat, e iubitoare, desteapta si frumoasa...ca doar e copilul ciorii, nu?:) Asteptam si jumatatea de bagaje+carutul, ratacite de "dragii si mereu eficientii francezi"...da deh...

N-am citit nimic, am vazut insa ca Turtu e gravi...superb, felicitari din suflet! Abia astept sa citesc cand si cat oi avea vreme, sa vad ca toata lumea e bine-sanatoasa, daaa?

La multi ani, Sorelixu meu!
Sa zic si aici, ca deh, daca o citi sa nu ma mitralieze! Vorbii mai devreme cu ea, era bine, cu finu la romantisme!:)

Cam asa, ma'c sa halesc ca-s lihnita si puiul vaz ca s-a rotisat pe repede inainte; sa mai desfac din bagajele existente, sa azvarl in masina...eheheheeeeei, trebi, pe sapt viitoare s-or termina toate!

Va pup pe toate cu drag si abia astept sa va creieresc iara, la barfe!

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gini75 spune:

Sun-ule, 3 saptamani ati stat in vacanta? Mamma mia, super. Bine ati revenit, ca mi-era dor de tine!

Noi suntem bine, de miercurea trecuta am bona, multumesc mamicii care mi-a recomandat-o. Irina a acceptat-o din prima. Sunt foarte multumita de ea. Azi, de exemplu, am fost plecata si cand am venit am gasit copilul mancat, jucat, plimbat si ordine in casa. E foarte bine cand te ajuta cineva. Partea proasta e ca la 1 noiembrie, ca si ileanna, incep munca. Asta e, m-am obisnuit cu ideea si chiar sunt impacata cu treaba asta. Sper sa reusesc sa ma adun la munca, mai ales ca Irina inca se trezeste de multe ori pe noapte. Asa ca fetelor care mai aveti de stat acasa, savurati momentele astea, mie mi se pare ca a trecut timpul mult prea repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Seara buna fetele!!

Sun bine ai revenit!

Anka super misto sugestiile tale, mai ales ca vine frigul si ploaia. Sper sa pot incerca si cu Miruna, asta daca nu mananca "recuzita".

Am pus si eu niste poze pe picasa cu Miruna tunsa si "liana increngatoare".

Is tare pleostita ca am stat in frig si acum am venit la caldura si ma ia cu motzait. Cred ca fug la nani. O noapte buna si linistita va doresc!

Dia, mami de Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

MADA ,LA MULTI ANI SA FII FERICITA O MIE DE ANI LANGA FRUMOASA TA FAMILIE!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

LA MULTI ANI MITZI SA FII FERICITA SI IUBITA!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

'Neata

Gini de la 2 noiembrie mama!!! Poate iti dai seama ce happy am fost cand am descoperit ca 1 pica duminica. Nah, daca de acum am inceput cu chestii din astea ... . Si eu is mega impacata cu ideea, da' is curioasa cum o sa fie ca si Vladutzu se trezeste de muuuulte ori pe noapte. Si mai e si faza ca barbac-mio nu-i cu mine. Na, sa vedem acuma ca are niste interviuri in Bucuresti. Poate da' domnu'. Sau poate dupa aia o sa imi smulg paru' din cap ca cine m-a pus si ce bine era cand ne vedeam numai in we . E vorba aia, ai grija ce-ti doresti.
Eu n-am zis ca o sa am si deplasari, 1 saptamana pe luna, timp in care Vladutzu sta la bona. A mai stat si ea cu barbac'su il iubesc f tare. Doamneeee si cand aveam vreo 27 de ani ce ma mai feream de deplasari si ce ii mai injuram. Acuma, spre surprinderea mea ... sunt chiar incantata sa mai vad lumea de una singura, sa dorm niste nopti intregi fara sa ma trezesc ... sa citesc prin tren avion, sa am seri in care pot tandali pur si simplu. Ma rog, asta e teoria, sa vedem cum o fi practica.
Auzi Giniiiii, mai zi si mie de vreo oferta la pozi!!! Ca mai am vreo tona de scos .

Anka baaaii, mi se pare super cool ce facea Eliza la gradi!!! Asa e la toate gradi sau ai avut tu un super noroc???? Eu nu ma vad facand asa ceva acasa cu el. Si nu din lipsa de timp. Ma declar total incapabila si lipsita de imaginatie.

La discutii mai vechi la care nu am apucat sa imi dau cu parerea inteligenta:
mancare romaneasca de acord ca este f grasa si din topor. Si nu stiu daca n-am evoluat din lipsa de timp sau foamete sau alte alea, da' eu cred ca nici nu ne dorim. Nu prea vad nici lume care a mancat in toate marile bucatarii ale lumii sa schimbe fasolea cu ciolan sau varza cu nu'sh ce sau etc. Nu vad pe nimeni disperat sa o dea in pui cu portocale sau alte celea. Si aici nu ma refer la romanu' care isi permite sa cumpere numai cartofi.
Am fost acum 2 ani in Austria si aveam cina si mic dejun la hotel. Bai nene, vreau sa zic ca nu ne era musai foame seara. Dar eu ma miorlaiam juam de ora la barbate-meu care isi dorea numai sa frece telecomanda, sa coboram la cina fie si numai ca sa vad ce doamne iarta-ma a mai nascocit bucatarul ala. de fiecare data aproape cadeam de pe scaun cand gustam, analizam asocierile sau vedeam aranjamentele. Imi placea adica ... Aveau un nush'ce bucatar premiat. barbata-meu (un tip destul de finutz si cu silueta) maraia dupa 3 zile ca mdah misto, fascinant, da' el abia asteapta sa ajunga acasa si sa manance o friptura din aia cinstita .
El fiind de fapt primul om de pe luna care mi-a pus in farfurie branza din aia imputzita frantuzeasca. si dupa ce d'soara s-a socat la nervi si i-a zis sa manance singur in buda asa ceva ... s-a trezit jenata intr-o seara molfaind ca nebuna la mucegai. Si de atunci imi cumpar singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Mitzi, LA MULTI ANI!! Sa fii sanatoasa, fericita , iar cei 4 cavaleri, in frunte cu tati sa iti aduca multe bucurii !!!

Gini, Ileanna... Mai e mult pana pe 2 noiembrie!

Sun, bine ai revenit!

Noi suntem bine, eu ma lupt cu o somnolenta pe care inca nu am reusit sa o inving, Mihaita alearga toata ziua si silabiseste din ce in ce mai mult!..

Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 9+

Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema

Mergi la inceput