Burtici fericite de septembrie-octombrie (217)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Fetelor..am o nelamirire: stiti cumva, concediul de paternitate (cele 5 zile plus inca 10 la taticii care au facut cursul de puericultura) se poate lua numai in preajma evenimentului? adica daca sotul ar vrea sa-si ia aceste zile in decembrie, este posibil?

intre timp, mai caut si eu pe net, dar am apelat intai la voi..poate stie cineva

EDIT: am gasit pana la urma pe net, pe un forum..spune ca si-l poate lua in primele 8 saptamani de la nasterea copilului..dar daca voi stiti altceva , sa-mi spuneti..

Hai, copila cu parul balai! Anna!! Anna!!!

Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

suede,tot cu lama,ca mi-e frica sa nu pat vreo boroboata,eu am o piele sensibila si cind dau cu lama pe picioare,ma fac rosie ca focul,cu dungi,desi dau cu gel de la barbat,imi iau masuri de protectie,dar'mite la dinsa.Dar chiar e o problema,aseara am incercat sa mai tund cu forfecuta-scuzatisi am bagat forfecuta in deget,asa ca nu stiu ce pui de pupaza vor iesi...e burta mare...cit china
astazi ma duc la doctor.Nu vreau tuseu,vreau eco,vreau vorbe cu doctorul da sa ma lase sa ajung fara control la cezariana,saptamina viitoare.
Voi aveti sau fetele care au nascut ati avut bufeuri-calduri pe utima suta de metri?Citeodata,ma iau calduri cind stau pe laterale,cum mai pot sa stau,ca ma dor muschii stind pe dreapta sau pe stinga,din cauza burtii crescute,eu care mia-m gasit locsor in pat toata sarcina,practic.Acum ma ridic cind ma iau caldurile,stau in fund,capul copilului s-a lasat si incepe greul ca nu stiu cum sa mai stau
Nopatea m-am mutat ca sa dorm intr-un past mai vechi,lasat si se aseaza burta foarte bine in golurile respective.Iar de calduri,dorm la 17 grade noaptea,fara ciorapi,cu o rochie de vara pe dedesubt,eu care inainte de sarcina aveam miinile reeci,acum miinile ,picioarele si tot corpul fierbe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

Copy de dincolo...

Citat:
citat din mesajul lui MangaGirl
desi se chiraie ca vrea cu noi in pat...ceea ce nu e foarte incantator...dar...e inca mic...ce sa-i facem?

pai cum ce sa-i faceti?? Sa-l luati si sa-l pupaciti cat mai mult, sa-l mirositi si sa-l admirati clipa de clipa, sa va bucurati de fiecare cascat/chirait/tipat/zvarcolit!

Citat:
dana noi numai l-am amenintat pe bb ca trecem la hatza, hatza...si s-a grabit sa vina. poate merge si la Anna.

Ce simpatica ai fost!!!! Dar bebe Aidan tot s-a lasat un pic asteptat

Citat:
are icter..e portocaliu si stiu ca aici ei nu dau nimik. la voi a trecut de la sine? ca am citit ca un icter prelugit da tulburari nervoase. e vorba de ceva legat de bilirubina si nu stiu ce proces. stiu ca in romania ori ti-l pun la lampa, ori se da o cantitate infima de fenobarbital.

Depinde de forma de icter. Eu am avut-o pe Andra portocalie. A tinut-o 4 zile la lampita si s-a decolorat un pic...apoi acasa ne daduse fenobarbital (pe care ca o mama rea ce sunt, nu i l-am dat) iar peste inca o saptamana s-a facut roz si frumoasa!
Speram si la voi sa nu tina prea mult dar poate ca este bine sa-l vada un neonatolog, totusi...sau o moasa...nu stiu cum stau trebile pe la voi...

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & cu Radu-Mihai 37+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

buna dimineatza in primul rand,

liliaco, hai sa-ti raspund tie in primul rand...buba era ca Aidan a dormit o noapte pe pieptul meu si o noapte pe pieptul lui ta-su. ca in momentul in care-l puneam la somn dupa ultima masa de seara incepea chiraiala. Si mi-e drag sa dorm cu el de nu mai pot, dar sunt obosita si mi-e frica sa nu-l scap de pe mine. Asa ca sunt foarte fericita ca azi noapte a dormit in patul lui. colici inca nu avem ca suntem prea mici. Mancam o data pe noapte...la 4 jumate...si apoi la 7 jumate dimineatza. cu alte cuvinte o boieresc...zau. Ziua mananca des...si la doua ore, in schimb noaptea...puturosu' mamei doarme dus.

Cat despre icter, aici raspund si Ralukai cu fenobarbitalul. Surprinzator pentru mine, mama farmacista mi-a spus ca prefera fenobarbitalul in locul lampilor. Mi-a explicat si de ce, dar eu cum nu am creier de medicinist am uitat...Am mare incredere in ea pentru ca in primul rand pentru ca de obicei in contra pastilelor de orice fel. Daca se poate rezolva naturist, ea e pentru. Dar in cazul asta mi-a spus ca cel mai usor si mai bine e sa ise administreze o doza, bineinteles infima de fenobarbital. Mai ales pentru cei ca mine care au auvt icter prelungit. Mi-a mai explicat si cum sta treaba cu bilirubina, dar nu am retinut. tot ce stiu e ca icterul prelungit da tulburaroi la nivelul sistemului nervos. Sa vedem ce face al meu. Moasa asta inca nu a venit. cica azi sau maine. neserioase...ziceau ca marti...

citesc si revin

MangaGirl MAMI DE AIDAN, BB SCUMP SI CARLIONTZ - 03.10.2009

varsta bebe

poze

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

dana,cred ca nu merge asa tirziu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui unombun

suede,tot cu lama,ca mi-e frica sa nu pat vreo boroboata,eu am o piele sensibila si cind dau cu lama pe picioare,ma fac rosie ca focul,cu dungi,desi dau cu gel de la barbat,imi iau masuri de protectie,dar'mite la dinsa.Dar chiar e o problema,aseara am incercat sa mai tund cu forfecuta-scuzatisi am bagat forfecuta in deget,asa ca nu stiu ce pui de pupaza vor iesi...e burta mare...cit china
astazi ma duc la doctor.Nu vreau tuseu,vreau eco,vreau vorbe cu doctorul da sa ma lase sa ajung fara control la cezariana,saptamina viitoare.
Voi aveti sau fetele care au nascut ati avut bufeuri-calduri pe utima suta de metri?Citeodata,ma iau calduri cind stau pe laterale,cum mai pot sa stau,ca ma dor muschii stind pe dreapta sau pe stinga,din cauza burtii crescute,eu care mia-m gasit locsor in pat toata sarcina,practic.Acum ma ridic cind ma iau caldurile,stau in fund,capul copilului s-a lasat si incepe greul ca nu stiu cum sa mai stau
Nopatea m-am mutat ca sa dorm intr-un past mai vechi,lasat si se aseaza burta foarte bine in golurile respective.Iar de calduri,dorm la 17 grade noaptea,fara ciorapi,cu o rochie de vara pe dedesubt,eu care inainte de sarcina aveam miinile reeci,acum miinile ,picioarele si tot corpul fierbe.

Eu ma fac cu crema si retusez cu lama.Intradevar nu e indicat sa intre prin anumite locuri ca ultima dat am dat prea aproape de fund si ma ustura ca si cand as fi fost oparita.Am pus putina crema de galbenele si a trecut.
Eu nu pot dormi fara usa de la balcon larg deschisa,simt ca ma sufoc.Toata vara nu mi-a fost asa de cald ca acum.Sotul a si racit.Daca ne-ai fi vazut... eu in maieu si chiloti cu fruntea uda si el cu nasul in pilota tremurand.

Iulia 39+ cu "Tudorita Mihaita"
Romania- The land of choice
Poze
AMR 2-5 ZILE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dana15

Fetelor..am o nelamirire: stiti cumva, concediul de paternitate (cele 5 zile plus inca 10 la taticii care au facut cursul de puericultura) se poate lua numai in preajma evenimentului? adica daca sotul ar vrea sa-si ia aceste zile in decembrie, este posibil?

intre timp, mai caut si eu pe net, dar am apelat intai la voi..poate stie cineva

Thank God I'm a woman!

Pe mine m-ar interesa cum se plateste.

Poze
AMR 2-5 ZILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Vad ca a nascut adimercedes. Felicitari si bun venit pe lume bb Joshua. Sa va traiasca si sa va bucure sufletele o mie de ani.

Danutza ce face Anna? Tot te lasa sa astepti? Mai...good things come to those who wait...asa ca desi ti s-au lungit urechile pana acum (cred ) ai sa vezi ca o s-o ierti. Eu ma indragostesc de fiu-meu pe zi ce trece tot mai tare. Ieri m-a apucat bocitul si am tras si o sperietura. am invatat sa vomitam si s-a speriat atat de tare ca nu reusea incat la un moment dat a ramas fara aer, numai zgomote din stomac si s-a facut grena. Si eu nu mai sitam cum sa-l tin. Bineinteles, singura acasa, am inceput sa plang cu el si el mai tare. Pe seara am experimentant si un pik de baby blues cand, probabil pe fond de oboseala si de sperietura am inceput sa plang de-a binelea. Ca daca i se intampla ceva si eu nu stiu ce sa-i fac. E atat de mic si plapand. unde mai pui ca vorbind si cu mamele...sfaturi...nu-l brusca, nu-l tine de sub brate, umbla usor, ai grija la cap, nu iesi 40 de zile afara, boteaza-l cat poti de rpd. bubitele de pe corp pot fi biodermita, icterul ar trebui tratat...de ce nu a venit moasa...si cate si mai cate. Am inchis telefonul si m-a napadit asa o tristete si o disperare. Deja imi zburase mintea la cand va creste el si ca nu as vrea sa creasca. Daca s-ar putea sa-l am toata viata asa mic si frumos langa mine. Am innebunit dupa cum vedeti. Stiu ca e normal uneori sa ai astfel de ganduri...mi-am revenit totusi rpd cand a venit tati de la lectia de karate si a facut el vreo doua shceme prin casa...mi-a trecut. COncluzia...chiar si cand esti bine intentionat...sfaturile trebuie date cu masura. azi voi pune piciorul in prag si voi continua sa cresc copilul dupa cum imi spune instinctul..chiar daca nu fac mereu totul bine...invat o data cu Aidan ce si cum. Slava cerului lapte am...sanii ma dor...cateva rani s-au instalat deja dar e bine. In fiecare zi e din ce in ce mai frumos.

ce placinta am scris!!! scuzati...simteam nevoia sa ma descarc...

MangaGirl MAMI DE AIDAN, BB SCUMP SI CARLIONTZ - 03.10.2009

varsta bebe

poze

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui unombun

dana,cred ca nu merge asa tirziu

Multumesc!
am dat un edit la mesajul meu..am gasit undeva ca cica se poate lua in primele 8 saptamani de la nastere;
iti doresc sa scapi de control astazi; cred ca daca iti propune poti sa-i spui la medic ca preferi sa nu..eventual ii explici si de ce;

Thank God I'm a woman!

Mergi la inceput

Uve, parca tu aveai ceva pb cu tensiunea,fluxuri pe artere uterine...
Eu am pb cu o artera si pt asta trebuie sa-mi monitorizez tensiunea. Ma ingrijoreaza faptul ca de obicei avea 10 cu 6 iar de ieri e 12 cu 7. O fi ceva?

Poze
AMR 2-5 ZILE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui moni_iulia

Citat:
citat din mesajul lui Dana15

Thank God I'm a woman!

Pe mine m-ar interesa cum se plateste.

Moni pe net spune ca se plateste integral;

Thank God I'm a woman!

Mergi la inceput