LMA Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (338)
Raspunsuri - Pagina 20
mihailescu teodora spune:
Buna dimineata,dragele mele mamici!
Ufff,n-am citit lucruri prea placute despre puiutii vostri!
Cel mai mult m-a indignat si m-a socat problema lui Betty
cu bonele/menajerele avute pina acum!
Mai mamico,cum naiba de-ai dat peste asa specimene?
Ce lume exista,nu-mi pot crede urechilor....
Inutil sa va spun c-am prins pe Dumnezeu de un picior cu bona lui Mihnea:pe langa ca are grija de el exemplar,nu a fost bolnav niciodata de cand sta cu ,,ma-ma-i'',cel mult cativa muci,nimic mai mult,ii gateste zilnic fel de fel cat doarme el,spala rufe,face mancare pt noi,prajituri,paine de casa,piata,plateste toate facturile,ordine in casa,calca hainutele lui Mihnea,pune muraturi(sezonier),sta cel putin 12 ore/zi la noi,sta cu Mihnea sambata sau duminica daca avem noi ceva evenimente de onorat,cand suntem in concediu face curatenie generala in casa si calca toate rufele ,aeriseste zilnic si pregateste papa proaspata exact in ziua in care stie ca venim,sta cu noi cand tati e plecat in delegatie-adica si doarme la noi,si altele de nu-mi aduc aminte acum....si asta pentru 1100 RON/luna +10 tichete de masa.Nici nu vrea sa primeasca altceva,ma lupt cu ea sa-i mai cumpar una-alta.O consider mama mea din Bucuresti.
Si ca am ajuns la momentul adevarului si a confesiunilor:soacra mea,care sta la 2 statii de autobuz in linie dreapta-pe acelasi bulevard ca si noi,nu l-a mai vazut pe Mihnea din luna MAI.De cand a luat vacanta-ea e cadru didactic-a plecat la tara undeva pe langa Craiova,s-a intors nu stiu cand,am vb la telefon cu ea,Mihnea se auzea misunind pe langa mine,dar nu va imaginati ca s-a sinchisit sa intrebe macar ce face....
Eu am constiinta foarte curata in ce o priveste,nu am gresit cu absolut nimic fata de ea,dar daca asa simte si gandeste....eu nu am ce comenta si ce pretinde.
Nici cumnata nu e mai prejos-nici ea nu l-a mai vazut tot de prin aprilie-mai....
Ce pot sa fac?Singurul care sufera e sotul meu,vede si el langa ce specimene a crescut in casa
,dar nu are ce sa le faca.Asta le e firea!!!!
Hai ca m-am racorit si eu!!!!
Teodora ,cea mai fericita
de
Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Antalya 2009
Nasi 2009
Povestea nasterii
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cecilia L Roxana, cred ca a fost cineva mai harnic si a remediat gresala. ![]() |
Asa, asa, sa spui la toata lumea!
==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui valentina_22 Alinkav, imi pare rau pentru necazurile lui Alex, sper sa se rezolve totul repede fara prea multe traume. Nu stiu daca este efectul medicamentuui sau nu, eu i-am dat Alexandrei inca de la aparitia primului dinte Zymaflour, pana pe la varsta de 4 ani si pot spune ca nu are nici o carie. Am fost de vreo 2 ori la control cu ea, ca sa fiu sigura ca nu ma inseala pe mine privirea. |
Zymafluorul nu are nicio legatura cu cariile dentare. Un streptococ isi baga coada la carii. Aici se face gratuit testul celor care vor (la copii ma refer). Maine am controlul de 2 ani cu Tudor si aflu si eu rezultatul. Daca tu si sotul ati avut carii, probabil ca aveti streptococul si trebuie sa aveti grija ca saliva voastra sa nu intre in contact cu saliva copiilor pentru a nu le da steptococul.
Apropo de Zymafluor, acum curentul e sa NU mai dai fluor la copii, dimpotriva, si pastele de dinti pentru copii au un continut scazut de fluor. Aici acum se dau bomboane sau guma cu Xylitol la copii pentru intarirea si protejarea dintilor.
Poze
Celia spune:

Vlad Constantin de mami Ancasilv
Ana Iasmine de mami Pico
Alexandru de mami Oana.craiu12
La multi ani, sa fiti sanatosi, fericiti si sa vi se implineasca toate dorintele alaturi de cei dragi!
mami de www.onetruemedia.com/shared?p=4f08eb051f8799a2dda132&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andreea(30.09.2007) si www.onetruemedia.com/shared?p=4f518706fd1f0403459951&skin_id=6&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei(12.10.1998)
poze
intalnire DC Iasi
6 luni
foto2009
Celia spune:
Gabriela, multa, multa sanatate dulcetei Sara.
Ma bucur ca bebelina e bine si macar esti multumita de evolutia sarcnii.
Teo, ce sa zic, no comment , in privinta rudelor ...
Ma bucur ca ati avut norocul de a o gasi pe mamaie , atat de dedicata lui Mihnea si voua, felicitari.
Betty, sanatate si ai grija de tine si bebe si sa luati cea mai buna decizie legata de Mario gradi/bona.
Bine ca ati scapat de o tanti interesata doar de bani...
Ema, sper sa te tina nervii si sa reusesti cu somajul cat mai repede.
Aandreea, ce ma bucur ca tataie e langa Andu, sa-l "exploateze" la maxim cat sta la voi...
mami de www.onetruemedia.com/shared?p=4f08eb051f8799a2dda132&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andreea(30.09.2007) si www.onetruemedia.com/shared?p=4f518706fd1f0403459951&skin_id=6&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei(12.10.1998)
poze
intalnire DC Iasi
6 luni
foto2009
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Gabriela77 Am intrat si eu scurt ca acum am pus-o pe Sara la somn...Asa zile de cosmar! Zau ca parca nu mai apuc sa imi adun fortele. NU suntem bine deloc. Acum am venit a doua oara de la URgenta. Prima runda am fost vineri seara cand cu febra mare, sambata parea mai bine dupa Klacid, duminica asa si asa, azi insa a inceput o tuse urata, seaca si suparatoare, aceea care ma ingrozeste pe mine, caci o stiu de la antecedentele noastre pulmonare. Nici starea generala nu e buna, irascibila, plangacioasa, nu prea papa, muci la greu... Asa ca am ajuns iar la urgenta, a ascultat-o la plamani, a spus initial ca aude ceva, apoi nu a mai fost asa sigura(o dr tanara, draguta, dar care nu mi-a inspirat prea multa incredere), totusi zicea ca nu se justifica o radiografie. Examinat gatul, depozite de puroi, amigdale inflamate, amigdalita pultacee acuta! A spus sa continuam Klacid 5 zile, Eurespal, seara Paxeladine, picaturi in nas, aerosoli cu Flixotide, biotics...Sa va spun ca nu mai stiu unde sa pun flacoanele de siropuri...e plin peste tot de medicamente, ce am putut sa bag in fata asta de cand a inceput gradinita... O vad cum sufera si mi se rupe sufletul. Ma termina senzatia asta de neputinta! E cooperanta, isi curata singura nasul, isi tine singura masca de aerosoli, a ajuns chiar sa ia fara proteste di Klacidul ala dezgustator si tonele de alte siropuri...Si nu pot sa nu ma intreb, a meritat? Incercarea asta a mea? Ca uite unde ne-a adus... Se pare ca noi suntem printre nefericitii cu imbolnaviri grave datorate intrarii in colectivitate, altii trec mai usor prin asta, si ce ma bucur pt ei! N-a fost medic sa nu-mi spuna sa aman momentul, vazandu-ma si insarcinata! La ce buna toata incantarea mea legata de progresele ei si sistemul educational de la gradi daca intr-o luna a fost numai bolnava si cu antibiotic... Nici nu stiu incotro sa o apuc, deocamdata tot platesc rata lunara la o gradi privata la care ajungem cateva zile pe luna.... IMi pare tare rau ca eram fericita cu solutia asta, dar cu pretul asta...nu ma impac! O sa vad ce solutie gasesc, ca din pacate, nici asta cu bunicii nu functioneaza la noi! Altfel, ce sa zic, am si uitat ca sunt insarcinata, si pe tema asta am constiinta tare incarcata...Am fost azi la ecografia morfologica si am vazut bebelina. E fetita 100% si e sanatoasa si maricica, are deja 600 g, un pic peste medie, m-a intrebat daca e sotul inalt dupa marimea femurului..hihihi...IN rest, toate bune si perfecte. O frumoasa si delicata, printesa mea! O atentionare la rinichiul drept, spunea dr, dar de nealarmat ceva dilatare mai mare posibil datorata si hormonilor, deci mi-a spus sa nu ma alarmez, dar sa urmarim subiectul. Eu simt insa ca e totul ok! Mi-a mai zis ca probabil nu voi duce la termen nici sarcina asta, datorita colului cam scurt, asa se explica si nasterea Sarei la 37 de sapt, pacat ca nici unul din celebrii dr de atunci nu mi-au spus asta. Am fost tare emotionata sa o vad... N-am apucat sa citesc din urma, dar poate maine va fi o zi mai buna, sper sa se simta mai bine Sara mea. Eu, in concediu medical, ca nu am avut alta solutie! |
Gabriela, ma bucur ca bebelina e bine, o sa fie bine, o sa stea acolo 38 de saptamani, presimt!
Cat priveste gradinita si bolile, daca nu le face acum, le va face mai tarziu, asta e sigur. Si chiar daca o tii acasa, asta nu inseamna ca nu le poate lua din alta parte, vezi si Cristi al Ceciliei care a facut enterocolita sau Adelina Greyerasei cu viroza urata si nici unul nu merge la gradinita, dar de cules virusi poti culege de oriunde, ca nu-i putem creste in globuri de sticla.
In schimb stiu cum te simti, imi amintesc de anul trecut, de la Tudor. Avantajul meu ca atunci nu eram gravida si imi permiteam sa stau nedormita...ca sa zic asa. Dar a trecut, anul asta are ceva muci si tuse, dar suntem de mai bine de 2 luni la gradi si nicio boala. Ultima data a avut otita in februarie si a trecut foarte repede. De, corpul cunostea mastodontul cu care trebuia sa lupte.
Acum tu trebuie sa te gandesti in viitor cum va fi cu doi copii acasa. Eu cred ca ar fi bine ca Sara sa mearga la gradinita macar dimineata cand vine si bebe2, ca uite, si Mariana si-ar dori asta pentru Eliza. nu e vorba doar ca ti-ar fi tie mai bine, dar si ei se simt mai bine, au acolo activitati diferite de cele de acasa, cu persoane diferite, au diversitate. Acum tu stii mai bine care e situatia voastra, dar eu tare ma bucur ca Tudor merge la gradinita, imi va fi mult mai usor cu Bebe2 cu tudor la gradinita pana la ora 4. Parerea mea.
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Roxali cateva zile tot ma voi balaci si eu +Sonia in apa termala caldaaaaaa(daca tot trebuie sa i-au castane |
Hai ca tot raul spre bine!
Bafta juniorului la meciuri!
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui ceamica Doamna mamica de delfinas ,Yaia , iarta-mi neuronii batrani da' cine-i Amanda? |
Amanda e a treia gagica cu care isi pretrece fii-miu timpul la gradinita. Ordinea e Milja, Emilia, Amanda!
Bafta cu somajul, sa iti termini hartoagele cat mai repede! (Mi-e mila de tine...ca si dupa terminarea hartogariei, cateva luni tot nu o sa primestii banii TAI...Off!)
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui betty78 Din pacate, noi facem parte din grupa celor au frecventat spitalele de la intrarea in colectivitate. Sincara sa fiu dupa atatea experiente negative, ma cam bate gandul sa il retrag pe Mario de la gradi, cu toate ca din punct de vedere a dezvoltarii atat motice, fizice cat si intelectuale s-a dezvoltat f bine....de cateva zile stau si ma gandesc ce sa fac Si ca sa punem si cireasa pe tort, tanti bona m-a anuntat ca ea este bolnava si nu mai vine, asta pe langa dupa ce v-am povestit a avut tupeul sa o roage pe mama sa o imprumute cu salariul ei pe 12 luni, asta daca nu ar fi lucrat ore suplimentare....si dupa ce a fost refuzata, m-a anuntat ca vrea sa se interneze si ca ea nu poate sa faca faca.....acum ma intreb daca i-ar fi dat banii ce s-ar fi intamplat. Oricum acum m-am lamurit de ce a cerut bani pe zilele pe care a lipsit si chiar in weekend hotarasem cu sotul sa ii platim acele zile, dar am avut un feeling ca de fapt vineri fusese ultima oara cand o vedeam la mine in casa....Cecilia mare dreptate ai avut...nu stia cum sa faca rost de bani si asta in orice situatie |
Mai, dupa ce povestesti de bona, incep sa cred ca e cea mai proasta idee asta cu bonele. Ce nu suportam eu straini in casa care sa-mi cotrobaie prin lucruri...dar cand mai aud si cum sunt total lipsite de orice bun simt si puse doar pe facut bani...nu cred ca sunt toate asa, dar e asa o loterie sa gasesti o bona buna, incat as alege gradinita in orice situatie, oricand, oriunde!
Cu contractiile...un suna bine. Baga un control! Dar sunt convinsa ca mai sta beb acolo cel putin 3 saptamani!
Poze
Erina spune:
Buna dimineata!!!
Gabriela am citit postarea ta si m-am regasit in ea 100%
cu diferenta ca eu pot sa o tin pe Daria linga mine pentruca lucrez de acasa.Si Daria tot amigdalita pultacee a avut-am scris eu despre depozitele din git.
Chiar aseara ma gindeam si eu daca sa reziliez contractul. Dariei nu i-au trecut mucisorii si nu cred ca o duc nici saptamina aceasta pentru ca nu vreau sa ma joc cu sanatatea ei.
Sunt sigura ca se va imbolnavi si pe viitor si nici nu sunt convinsa cum se descurca educatoarea cu 10 copii odata. Am inteles ca au instituit si un scaunel al rusinii-este un baietel care bate copii-deci Daria spunea adevarul, dar la lipsa de finete de care au dat dovada pina acum tare imi e ca vor abuza de el.
Asa duios ai povestit despre Sara cum isi ia medicamentele si cum tine ea mascuta!!! Te inteleg si cu flacoanele de medicamente, asa e si la noi,i-am taiat vigantolul si fierul numai sa nu o mai chinui cu toate.
Pina cind ar mai trebui sa lucrezi? Nu poti reduce un pic programul?
Ce emotionanta intilnirea cu bebelusa dulce
!!! Si eu sunt foarte nerbdatoare sa fac morfofetala de al doilea trimestru.
Ceamica, mie tot fetita mi-arplacea dar sotuluicredca i-arplacea tare mult baietel. Sa fie sanatos asta conteaza pina la urma.
Teodora tu esti un caz superfericit cu bona lui Mihnea. Mai rar asa ceva, sa faca de toate si mai ales sa il ingrijeascaatit de bine pe Mihnea.
Cit despre bunica si matusa...no coment!
Diseara merg pina la magazinul acela de la Ateneu. Sper sa fie deschis pina mai tirziu.
Greyerash sanatate Adelinei. Am cautata pozele dar nu erau pe mail.
Aandreea ,multumesc
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
14+
Fericirea este o optiune. Alege-o!!!