*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (77)*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Buna ziua, mamici!

Malinas, imi pare rau ca nu ai reusit in demersul cu somnul. Parerea mea este sa nu te stresezi si sa lasati timpul sa curga, o sa vina totul de la sine. Nu vreau s-o contrazic pe Mirtha dar eu nu sunt de parere ca daca nu doarme acum singur nu va dormi toata viata. Pot sa ma dau pe mine ca exemplu care am avut posibilitatea sa dorm singura dupa 13 ani si nu am avut complexe. Iar Bogdan a dormit singur pana la 1 an si intre 1 si 7 a dormit cu noi in pat. Intre 7-10 ani a fost o brambureala deplina, dar de atunci nici nu mai vrea sa auda de noi cand se culca. Pana si concediile sunt un calvar in privinta somnului ca nu ne suporta langa el in acele momente. Asa ca … personalitati si manifestari diverse.

Ramo, sa-ti traiasca printesa si sa te bucuri de ea. Tare bine a crescut. Cand ma gandesc ca Teodora a vut cu 800g mai mult la nastere, iar acum la 10 luni are cu 1 kg mai putin. Telina nu i-am prea dat Teodorei ca n-o agreaza, dar lui Bogdan i-am dat de la 3 luni in supa si apoi in suc amestecata cu mere, morcovi. Era mare fan. N-a avut nici o problema.

Manumanu, eu aplic cumva metoda Alrei. Adica o incerc de cateva ori cu mancarica. Si asta din cauza ca la noi nu tine figura cu laptele ca nici pe acela nu-l vrea. Din ce spui tu ai o diversificare buna, nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme. Si Teodora are zile cand mananca cu placere un fel si zile in care nu vrea sa puna gura pe el. Cu vomitatul am avut probleme cand am obligat-o sa manace cateva lingurite in plus sau daca nu i-a convenit textura.
Lapte de vaca se poate da de la 1 an dar atentie ca are mult mai putine calorii si fier.

Anca, si noi suntem inca nelamuriti in privinta chefului de la 1 an, daca va fi sau nu cu mot/turta. Dar mai e ceva vreme pana in decembrie.

Miki, cum mai stati cu lapticul?

Futuremother, dupa 4 mese solide bune nici eu nu as mai bea lapte.

Otilia, daca nu a avut reactie pana acum la albus nu ar trebui sa-ti faci probleme. In multe carti e recomandat pandispanul din luna 10 si nu zice nicaieri sa-l faci fara albus.

Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

[res]Olivia[/red] ce mare s-a facut cozanacelul si ce ii prieste aerul de mare... Sa va fie de bine odihna.. si sa o tineti tot asa. Felicitari pentru performante... pe zi ec trece mai reuseste sa mai faca o nazdravanie frumoasa.

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

bravegirl- la multi ani fericiti impreuna cu sotul tau. se pare ca toamna anului 2005 a fost foarte productiva.
si noi tot acum 4 ani ne-am casatorit, pe 17 sept.
amalia- 4 ore pe zi stai afara? bravo mamico!
vroiam sa va zic de mot, turta si alte paranghelii.
noi am facut botezul la novotel, la brunch. mie mi se pare o varianta foarte de bun simt branch-ul asta pentru genul asta de evenimente.
adica te duci duminica cu familia la 1 mananci de spargi, pleci de acolo la 4-4,30. asta pentru cineva care nu vrea petrecere cu lautari pana tarziu in noapte. preturile sunt aceleasi de brunch. la novotel 170 roni, la marriot, la radisson sau la crown plaza cred ca sunt la fel.

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Alra, iubita, ce intelegi prin junk? Eu le-am dat pana acum doar biscuiti de orez expandat de la Organix si covrigi, dar pe astia nu i-au mancat cu totul, mai mult i-au inmuiat/supt.

Despre orarul de masa: noi avem in total 5 mese:
7.15-7.30 (la trezire) - lapte
11-11.30 - cereale
14.30-15 - pranz
18 - fructe
21 - lapte.

Seara nu pot sa le dau mai tarziu pt ca le e f. somn si adorm fara sa manance daca incerc sa aman masa. Deci deocamdata nu vad cum as putea mari intervalul dintre mese, sau asta ar insemna sa scot o masa. Ma mai gandeam daca nu cumva masa de cereale le "taie" pofta de mancare petnru pranz? Precizez ca biscuiti/covrigi le dau doar intre masa de pranz si gustarea de la 18. Pot incerca sa le dau fructele la 11 a.m. si cereale/gris sau alt desert (budinca) la 18?

manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

BraveGirl
Casa de piatra si la mai multi ani fericiti alaturi de printesa voastra draga.

Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
pozele mele
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Bravegirl, multi ani fericiti impreuna!
Noi am facut pe 4 Septembrie 5 ani de casatorie si pe 16 mai 11 ani de cand suntem impreuna.Nu-mi vine sa cred cat de repede a trecut timpul mai e un pic si face Sara 1 an...zboara timpul...vine bb 2, peste 2 ani (asa l-am programat).

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Indemnizatia CIC nu este purtatoare de impozit pe venit pentru a fi indeplinite conditiile impuse de art. 1 din OUG nr.148/2008 si mai mult decat atit Normele metodologice sunt foarte clare sub acest aspect al caracterului asimilabil al duratei CIC ca fiind stagiu de cotizare. A se vedea art.19 indice 1 alineat 5 din norme. (le-am expus in mesajele anterioare)

Art. 1 - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit .

1.Indemnizatia CIC nu este venit profesional.
2.Indemnizatia CIC nu este supusa impozitului pe venit.

Nu are nicio relevanta ca sub aspect fiscal indemnizatia este privita ca fiind venit cata vreme nu ne raportam la acest aspect ci la conditiiel impuse de art.1 din OUG dar si la art.19 inice 1 alineat 5 din Norme.

Durata CIC este in schimb potrivit art.19 indice 1 alineat 5 din NM(HG nr.1682/2008) perioada asimilata stagiului de cotizare ca de altfel toate categoriile enumerate de art. 4 alineat 7 din Normele de aplicare ale OUG nr.148/2008.

Sugestia mea este sa te mai informezi si la alte persoane si eventual sa le pui la dispozitie acelor persoane si OUG nr.148/2005 dar si NM nu numai Codul Fiscal.

Nu am nicun dubiu , absolut niciunul cu privire la dispozitiile normelor metodologice si...nici cu privire la rationamentul expus.

Cat priveste locul eu zic ca este cel mai potrivit. Consider ca mi-am facut datoria informind in cunostiinta de cauza a tuturor actelor normative care reglementeaza indemnizatia de crestere a copilului.

Ma refer aici la norme speciale , conditii , drepturi si obligatii corelative.

EDIT : Prin art.33 din NM curpinse in HG nr.1025/2006 perioada in care se acorda indeminzatia CIC este declarata expres "perioada asimilata stagiului de cotizare".

Incerc sa revin mai spre seara sa raspund si fetelor la restul mesajelor .

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Fetelor care sunteti interesate de un al doilea CIC : HG nr. 1682/2008 este o hotarare pentru modificare si completare a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului,respectiv a H.G. nr. 1.025/2006.

Prin HG nr.1025/2006 alineatul 4 alineat 7 s-a stipulat care sunt perioadele asmimilate stagiului de cotizare : litera q indica drept perioada asimilata concediul pentru cresterea copilului pina la 2 ani.

In Normele nr.1682/2008 , art. 19 indice 1 alineat 5 arata :" In situatia în care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute la art. 4 alin. (7) in care nu sunt realizate venituri, cuantumul
indemniza#355;iei pentru cresterea copilului este de 600 lei."

HG nr.1682/2008 se aplica numai pentru viitor cred ca acesta este si motivul pentru care indemnizatia a fost calculata proportional cu procentul de 85% din venituri. Nu poti fi niciodata sigur pe cei din administratie in privinta rationamentelor dar pot banui ca acest aspect l-au avut in vedere.

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mirtha, imi pare rau ca te contrazic, mai ales ca nu e locul aici deloc, dar nu as vrea ca mamicile sa ramana in eroare : indemnizatia CIC este considerata venit conform Codului fiscal, deci rationamentul tau cade. Asa stiam si eu dar tocmai am mai primit si o alta confirmare...

deci nu s-a schimbat nimic : in cazul in care o mamica aflata in CIC face bb 2 pana primul bb face 2 ani, va lua indemnizatia de 85 % din veniturile de dinainte de bb1. Aas ca faceti copilasi linistite.

Mami de fetita si de baietel

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

am pus copilu' in pat la 16:00.
e 17:30, a urlat, i-am cantat, am luat-o in brate, s-a mai linistit, iar a urlat... acum mormaie din patut, dar nici urma de dormit .

si de somn ii e foarte somn. daca nici la 18:00 nu doarme o iau din pat si sarim peste somnul asta, o culc mai devreme deseara, eventual. refuz s-o leagan, ca nu pot fizic, asta e. pana la urma se va invata sa adoarma singura.. sper.
de crizat ff tare nu s-a crizat, a avut o tentativa, i-am cantat un pic si s-a mai linistit. dar de plans a cam plans... nu rau, ci asa cu ciuda, cumva.

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

mirtha am citit rationamentul tau despre CIC, nu te contrazic, te intreb doar doua lucruri, cum nu te cunosc:
1) profesia pe care o ai are vreo legatura cu legile si interpretarea lor?
2) daca la prima intrebare raspunsul e nu, atunci te-ai consultat cu cineva de profesie in privinta acestei legi?

intreb deoarece si eu am avut unele surprize cu niste legi pe care le citisem si le interpretasem f. corect din punctul meu de vedere (informatician de profesie, la mine 1+1=2 intotdeauna), ca sa aflu apoi ca ai nostri alesi formulasera de fapt cam prost sau de fapt lasasera loc la interpretare si au interpretat altfel decat mi s-a parut mie logic.

oricum, eu multumesc ca ne tii informate

Mergi la inceput

17:45 - a adormit, in sfarsit, dupa ce destul de linistita si-a "cantat" un guiu-guiu-guiu guiu-guiu-guiu... i-a luat o ora si 45 de minute.
ma gandesc acum ca sau am pus-o prea devreme la nani, sau pur si simplu asa a fost azi.

Mergi la inceput