*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (77)*
Raspunsuri - Pagina 15
cameliam spune:
la sfatul medicului ii fac, cu ser fiziologic doar...deocamdata. de vreo 4 zile deja e racita, mucosita cu un pic de febra (37.8 seara, nu ceva spectaculos, dar totusi e) si fara rosu in gat, deocamdata. ii pun seara paracetamol daca-i peste 37.5 si in rest doar picaturi in nas si de ieri, aerosolii astia.
| Citat: |
| citat din mesajul lui alra camelia, da' tu cu ce si de ce ii faci aerosoli. nu am prins ca ar fi racita. |
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
manumanu spune:
Andutza,
mamica si fetitele! Si eu cam la fel, noaptea sunt singura cu ei de pe la ora 12.30, norocul e ca Raducu doarme neintors si rar se trezeste daca mai plange Anastasia... dar si cand se trezeste!... are un tzignal...!!! El doarme mai adanc si mai mult, dar cand se trezeste e mai galagios si adoarme mai greu la loc. Azi-dimineata pe la 6 d.ex. (ei dorm normal pana pe la 7, 7.30) a inceut sa suspine in somn destul de tare, la un moment dat a scos un tipat, l-am luat in brate si a continuat sa suspine cateva minute, dupa care l-am pus la loc in pat si s-a linistit singur. In timpul asta, ea se foia, stateam cu ochii pe ea sa nu inceapa sa maraie/ sa vrea apa... nu, s-a intors pe partea ailalta
.
Multumesc, fetelor pentru sugestiile de "finger foods". Sigur am sa incerc cu banana si papanasi, poate si cu legume ca nu se stie. Aseara a papat bucatele de dovlecel de la mama.
manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq
Otiliav spune:
Neata!
Eu am avut o noapte bunicica. Elisa s-a trezit la 12:30, 4, 7 si la 8 era in picioare in patut, bodoganea de zor, nu tipa ca vrea papa. Dar la 6.30 a trebuit sa o batai putin sa adoarma ca era pe trezire domnisoara.
Iar Ana doarme din ce in ce mai bine singura, o urmaresc toata noaptea daca si asa ma trezeste Elisa.
Pitica mea daca are un somn de 2,5 ore in jurul pranzului nici ca mai doarme pana la 8-9 seara.
Ana a avut o perioada tare nasoala cand a inceput gradinita aici si nu o lasau sa doarma la pranz. Daca reusea sa nu doarma era irascibila, nervoasa, numai prostii facea pana o puneam la nani. Dar de multe ori adormea la gradinita pe jos, afara pe nisip, le-a adormit in leagan, la padure.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre
anca_27 spune:
Multzu, fetele!
Nici noi n-o sa taiem mot sau sa rupem turta, acasa, tort si briz-briz-uri.
Noi ne-am strans din nou acasa, chiar ma gandeam la stelutzele de care vorbeati, pai la cum ma apuca p mine si-o taiem cand la Cj, cand in Hr, o debusolez pe z, o sa caute stelutze pe tavan si ele... nu-s. ![]()
Carmendu, am admirat flacaul.
La Multe Lunitze
cozonaceilor
Mircea Andrei de Naty35
Ana Teodora de vrabiuta 
Z si-a revenit in mica plimbare cu mancarea, ieri a bagat chiar bine, pui, paine, iaurt, legume- cartof, morcov, ceapa, gogosar si
cea de toate zilele. Oti, vin si eu in club, am produs zilele astea la greu, dar banui si faptul c-am mancat ca o sparta
A, si-i place sa roada mar la nebunie, sapa cu cei doi dintzoci si molfaie apoi de zor. Eu stau toata stresata ca iar a muscat prea mult si se inneaca.
Oliv
, chiar asa, spuneam mai devreme candva, ca nu stiu care in care se cuibareste, ea la sanul meu, sau invers.
Nici z nu prea mai suporta sus, da din maini si picoare ca un gandac ca vrea jos.
Mirtha, Eseea, m-ati innebunit
, nu mai inteleg nimic si nici n-am rabdare sa citesc. Deci daca am intrat in CIC1 la 1 martie 2009, si fac bb2 pana sa implineasca bb1 2 ani, ce fel de CIC iau?
Wow, Gynie, ce dezmatz!
Bv Stefanutz, tine-o tot asa!
S-a trezit z, n-am citit tot, revin...
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!
monicus spune:
Bravo.. mamica.. felicitari pentru diploma. Nu am auizt asa ceva, dar daca exista.. toata stima in fata ta.. ca te tii pe pozitii si flacaul nu se lasa. Ff bine ai procedat si este fan laptic in continuare.
Super ca v-a placut si sa ne dai si noua filmultzul daca se poate.. vrem sa te vedem si noi. La ct mai multe evenmente de acest gen.
| Citat: |
| citat din mesajul lui Olivia26 Am venit de pe drumuri Oti, a fost super fain la intalnirea laptareselor , v-am zis ca asta suge la comanda oricand si oricum, chiar si cand e satul, din cand in cand se mai desprinde si e numai lapte pe la botic , si noi am fost cu tati si ne era teama sa nu fie singurul dar nu, mai erau si alti tatici.Ne-au dat cadouri tot felul printre care si o perna de alaptat , ne-au laudat (de mult timp nu mi s-a mai spus de atatea ori "Bravo" A, si ca sa fie si mai tare mi-au dat si diploma de laptareasa ...ce mai, m-am simtit extraordinar si sper din suflet sa alapteze cat mai multe mamici in urma campaniei, mai ales ca in Cipru e trendul sa ia pastile inca din maternitate sa opreasca lapticulMonicus, ai dreptate, am inceput deja sa-i dau de azi ![]() |
Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
pozele mele
Povestea nasterii
miki01 spune:
Olivia, felicitari pentru diploma! 
Super initiativa! Si tare frumos povestesti - 'cu boticul plin de laptic'.
Bertha, asa sa faci cu factura, ca nu e deloc de neglijat la ce preturi sunt la lapte, iar cel de la tine oricum tb sa fie cel mai scump, la cat te chinuiesti cu lactatele
Si noi tot 2 somnicuri avem. Cel mai important este cel de la 11-13. )trezirea dimineata este intre 8.30-9.30) Daca iesim afara dupa fructele de ora 10, nu adoarme deloc si este toata ziua obosit si marait. Dupa-amiaza mai adoarme in jur de ora 17 cca 30-45 min.
Nu mai stiu unde am vazut reteta de papanasi, as vrea sa-i fac si eu astazi...please.
Dimineata a baut 100 ml de lapte! Cand a vazut bibe (tot cel vechi
) a ezitat putin sa-l bage in gurita, dupa care l-a luat si a inceput sa traga (cred ca au fost multi soricei la burtica azi-noapte). Sper sa fie doar inceputul!
Cameliam,
puiutza racita!
Miki,
fericita de Andrei (11.11.2008)
si aspiranta la bebe 2
Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru
Mirtha spune:
Salutare mamci !! 
In momentul asta imi vine in cap un singur lucru : va rog eu mult sa nu treceti la capitul urmator ca am o sumedenie de raspunsuri restante 

! ![]()
Am cumparat 2 kg de scoici de la Real si 1/4 sunt deja desfacute iar alt sfert sunt atit de mici incat nu le pot folosi deci sunt vaza de nervi.
Basca dupa amiaza plecam la bunici si trebuie sa fac si bagaje , sotul pune un tavan fals in hol si am toata casa harababura 

!!!
Anca raspunsul meu este urmatorul :
CIC 1 pentru bb1 luat dupa 01.01.2009 si CIC 2 pentru bb2 tot dupa 01.09.2009 indemnizatia pt. bb2 se calculeaza conforma art.19 indice 1 din HG nr.1682/2008.Adica daca nu faci pauza de 12 luni intre CIC-uri iei pentru bb2 suma este de 600 lei.(nu iau in calcul exceptiile de la regula si nici perioada de suprapunere intre concedii ci ma refer strict la cuantumul indemnizatiei pt. BB2 fara pauza de 12 sau mai bine spus fara cotizare 12 luni inainte de a naste pe bb2.)
Pt. fetele care erau in deja in CIC bb1 la 01.01.2009 si au nascut bb2 inainte de 01.01.2009 indemnizatia pentru bb2 se calculeaza cu procentul de 85%.(ca asa vrea negru pe alb art.30 indice 1 litera b din HG nr.1682/2008).
Pt.fetele care erau deja in CIC bb1 la data de 01.01.2009 si au nascut bb2 dupa 01.01.2009(nu cred aici la cozonacei avem aceata situatie dar nici nu ma apuc acum sa verific lista) indemnizatia pt. bb2 pina face 2 ani este egala cu cea primita pentru bb1(ca asa vrea art.8 alineat 2 din HG nr.1682/2008).
Alina
mama de
Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.
malinas spune:
David e tot mucios.Zici ca are fabrica de muci, asa ii curg.Sunt tot aposi, ceea ce e bine.Noaptea trecuta a dormit binisor, avand in vedere mucii care-i ingreuneaza respiratia, s-a trezit doar de 3 ori,iar la 7.30 l-am luat in pat cu noi, ca sa mai lenevim vreo ora.Dupa ce trecem de faza cu mucisorii o luam de la capat cu adormitul singurel.Si David are tot 2 ture de somn in timpul zilei.Intr-o perioada, acum vreo 10 zile, isi facuse un singur somn, dar la masa de pranz era marait si nu manca bine de loc, asa ca am reintrodus somnul de la 12, care e de 2 ore aproximativ, si un somn de vreo 30 de minute pe la ora 17.30-18.
Legat de dormitul cu parintii si relatia cu acestia, nu stiu ce sa zic, relatia pe care o am cu mama nu e nici buna, nu e nici rea. Nu i-am facut nicodata confidente, dar nici sora-mea, care a dormit cu mama de cate ori a avut ocazia, nu ii face. Eu am fost crescuta de bunici, veneam acasa doar de sarbatori, si atunci era batuta si persecutata de sora mai mare, care statea cu mama.Asa ca eu am asociat-o pe mama mereu cu sora mea si bataile primite de la aceasta.cu sora-mea am o relatie superba, cu mama este ok.
Ginye, ma bucur ca Stefanut a avut un somn fara treziri vineri noapte, sper ca si noaptea care a trecut a fost la fel.
Am aflat secretul stelutelor fosforescente, acestea se incarca in soare direct, la neon sau bec economic (lumina rece), nu se incarca la bec cu incandescenta.ASa ca aseara am montat un neon si timp de o ora am avut stelute luminoase pe tavan.
Voiam sa mai scriu dar nu-mi mai aduc aminte ce, asa mi se intampla cand nu scriu raspunsul atunci cand trebui.
aaaaaaaaaaaaaa!!! Felicitari Oliviei, pt diploma primita si bt mancaciosul David.
_
[red]
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Povestea povestilor
6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr. 10 luni, 76 de cm si 9700gr
Hera25 spune:
Revenim si noi dupa o vreme de disparitie. Am fost internate in spital cu enterocolita cu rotavirus. Tare nasol.Voma, temperatura 39,6, diaree.Acum este ok. Sper sa nu revina. treb sa tinem regim 2 sapt. In timpul asta in spital am fost nevoita sa-i dau lapte fara lactoza de la milupa, pe care culmea l-a primit. Am fost nevoita pt ca imi ziceau in spital ca dc bea apa (adica tz), apa face, ca nu are ce sa o stranga. Asa ca a primit lapte praf. Sa nu credeti ca am intarcat-o. NUUU!Nu am putut. Desi era un moment prielnic si in acelasi timp poate nu era prielnic, dar nu am putut. Asa ca acum in dau noaptea tz, iar ziua primeste cam 2 biberoane de lapte praf cam 120 ml. Eok si asa.
Dandusa am vazut poze frumoase cu familia ta. Esti tare sexi si implinita. Apropos, am si eu pantofi ca ai tai.![]()
Olivia felicitari pt diploma.
Fericita mamica de
Lorena Elena 07.11.2008
futuremother spune:
hera sanatate multa! stiu ca e greu si mai ales cat de greu a fost ...
. ai idee de unde a luat? asta cam are sursa in general ...
refacere usoara!
mama de Raisa Maria si Rares Florin
http://good-times.webshots.com/photo/2428138890104281140LGcnUt

, v-am zis ca asta suge la comanda oricand si oricum, chiar si cand e satul, din cand in cand se mai desprinde si e numai lapte pe la botic
, si noi am fost cu tati si ne era teama sa nu fie singurul dar nu, mai erau si alti tatici.
, ne-au laudat (de mult timp nu mi s-a mai spus de atatea ori "Bravo"
A, si ca sa fie si mai tare mi-au dat si diploma de laptareasa