*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (77)*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Otilia, Mirtha, ma bucur mult ca ati povestit experientele voastre, e bine de stiut. Sincer, n-am stiut pana acum ca e posibil asa ceva, sa nu poti adormi singur...ori poate nu toti oamenii sunt atat de sinceri. Am auzit, in schimb, multe prietene care refuza sa doarma singure in casa, dar din motive de hoti, stafii etc. Va inteleg ca va e greu si ca vreti sa fie altfel puiutele. Asta-mi confirma a "n"-a oara teoria ca oamenii sunt diferiti. Noi am fost 3 frati si am dormit cu totii cu parintii cam pana la vartsa scolii. Sora-mea era mai mare, da' eu cu frate-meu i-am inghesuit mult timp. Asta nu le-a afectat relatia, iar pe noi nu ne-a facut fricosi, anxiosi etc, ba din contra. Toti avem un somn usor, nu avem treaba cu zgomote, lumina etc. Am mai zis ca eu pot dormi si daca-mi pui patul intr-o intersectie. Eu cred ca linistea somnului actual tine tocmai de siguranta cu care m-am cuibarit in bratele parintilor. De ce mi-ar fi fost teama, daca mama si tata erau langa mine?!
Azi ma gandeam ca, asa cum frustrarile si nereusitele noastre sunt puse, de ex, pe seama pusului la olita la 6 luni, poate peste 30 de ani o sa se explice frustarile copiilor prin dormitul/nedormitul cu parintii.

Dandusa, mi-a placut mult mesajul tau si da, ai dreptate, increderea copiilor in noi tine de multe aspecte. Eu am o mama super, care a fost mereu langa noi cand am avut nevoie. Cu toate astea, i-am ascuns anumite aspecte care stiu ca nu i-ar fi placut. De ex, fumatul...nu ca mi-ar fi facut ceva, dar ar fi suferit atat, incat as fi murit de rusine. A aflat pana la urma, dar n-am fumat niciodata in fata ei, din respect, pt ca stia ca nu e de acord. In general, evit sa ma plang la ea ca mi-e greu cu copiii, casa, ca stiu ca se invinovateste ca nu ma poate ajuta. O respect f mult pt ca a stiut sa ne creasca si s-a descurcat cu noi, in conditiile in care tata a murit cand eu avea 17 ani si fratele meu 13. Pe de alta parte, si noi am cautat mereu s-o protejam, mai ales dupa ce a ramas singura...am inteles cu mare durere ca azi ai parinti si maine totul se poate schimba.

Olivia, deci tale sunt vedete! Ma bucur ca grasu' le-a aratat ce stie!

Multumesc fetelor care mi-au dat retete de omleta, i-am facut ieri cu ulei de masline si a ras-o. I-am dat cu rosie cruda, dar rosia a ramas pe masuta, a ales numai bucatile de omleta.

Alra, din cate am observat, putini copii au la 10-11 luni un singur somn. Darius a renuntat la somnul de dimineata pe la un an si 2-3 luni. ioana doarme de la 9-10 si de la 14-16, ore aproximative.

Amalia,

Am uitat sa va spun ca am ajuns si noi la 8600g, de cand am lasat-o in pace cu lingurita, a mai acumulat 200g.

Ma duc sa spal baiatul. sper sa revin.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariana28

Salutare mamicute si puiuti!
Vreau sa incep prin a va spune ca mi-a fost tare dor de voi, chiar daca nu intram prea des, citeam mereu si faceati parte din viata mea.
Noi am stat toata vara la tara, la ai mei pentru ca noi ne-am schimbat apartamentul si l-am zugravit/amenajat toata vara... ne-am mutat de vreo 3 saptamani, dar inca nu am reusit sa aducem toate bagajele...multe mai sunt!
Lui Matei i-a priit tare mult viata la tara, cu bunici, catei, purcei...dar s-a acomodat fosrte repede si la noua locuinta...
Am inceput sa recitesc de vreo 2 capitole...inca de cand era bebelush, acum e mare il adormeam seara in patutz aratandu-i si zornaind o jucarie, faceam lumina mica si ieseam din camera, cand scancea, intram il mai mangaiam putin si iar ieseam. Acum il asez in pat, incerc sa-l dezobisnuiesc de patutz, ii dau paturica, sting lumina si la nani...daca nu este prea obosit, mai scanceste, ma mai duc il mai mangai, dar tot singur adoarme.Si eu ma saturasem sa fac naveta la patutz cand plangea noaptea si am hotarat sa-l iau in pat cu mine, dar eu ma culc mai tarziu, el adoarme SINGUR.
DANDUSA te apreciez mult si ma regasesc in cuvintele tale, tu spui ceea ce eu nu pot exprima in cuvinte...
Mamicilor e greu dar e asa frumos!!! Si mi se pare ca a trecut timpul asa repede...si eu l-am luat in brate ori de cate ori a vrut si nu-mi pare rau, acum as mai vrea eu dar ma impinge sa-l dau pe jos, asa si cu dormitul, nu stiu daca el isi da seama ca doarme cu mine , dar eu ma bucur de numai pot, pentru ca stiu ca va veni si ziua cand va vrea sa doarma singur, TATI abia asteapta sa dormim toti 3:)doacamdata nu putem.
In speranta ca nu va plictisesc ...va mai spun ca Matei papa bine mai ales piureul si ciobita, nu merge singur, doar tinut de manute sau sprijinit de patutz, are foarta multa energie si i-e drag de el de numai pot!
Sanatate multa va doresc!

Mari - mamica fericita de Matei Andrei (30 noiembrie 2008)

Bine ai revenit, Mari. Sa va fie de bine mutatul si sa fiti sanatosi si fericiti in noua locuinta. Ma bucur ca sunteti bine, pupam puiul energic si papacios

de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008

Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">
Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Bertha, nu pot sa cred ce coincidenta, exaaact la fel si eu cu fumatul, noroc cu bebe ca m-am lasat si am scapat de o grija, niciodata n-am putut sa-i spun desi poate banuia, pur si simplu n-am putut si nu din cauza ca mi-ar fi zis ceva ci din bun simt tot asa stiind ca nu e de acord, cu atat mai mult cu cat nici ea, nici tata nu fumeaza. Felicitari pt greutate, si al meu a luat o gramada in ultimul timp dar habar n-am cum ca toata ziua se agita si de mancat, pauza.

de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008

Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">
Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

ginye ma bucur tare mult, bravo Stefanut, s-o tina tot asa! Ma gandesc ca se simte din ce in ce mai bine si asta se vede si in odihna de noapte. Cum mai sunteti? Ce papa acum, tot pireu sau puteti trece la bucatele incet incet?
fluturasha problema e mai recenta, nu e chiar de cateva luni. Adica, sa zic in ultimele 4-5 saptamani, la somnul de la ora 17 nu prea mai adormea decat pusa in paturita si leganata. La ora 11, adormea destul de lejer daca o puneam pur si simplu pe patul de o persoana din camera ei, eu langa ea, ii dadeam suzeta si in 5 minute dormea dusa. Am incercat si la ora 17 aceeasi metoda, dar nu mergea, se ridica si incepea sa exploreze desenele de pe pereti, era curioasa ce-i dupa capul patului etc. Dupa care intra intr-o faza in care cu ochii mici mici de somn urla. Nici nu vrea sa se culce, ca s-ar mai juca dar nici nu mai poate de somn. Asa ca m-am gandit sa incerc s-o pun in patut, si cu ideea aceea de plans controlat, sa ma duc la ea din cand in cand etc, pana adoarme, in ideea ca in patut nici nu prea are ce sa exploreze, se poate ridica in picioare, dar nu prea are ce altceva sa faca daca n-are jucarii acolo. Si ca sa fiu constanta am zis sa fac la fel si cu somnul de la ora 11. A functionat 2 zile, si a 3-a zi a venit "dezastrul" adica dupa ce a adormit fff greu la 17, s-a trezit in juma' de ora urland si a fost super maraita toata seara. Azi, a 4-a zi, n-am mai putut s-o culc nici la 11 cu metoda veche, in patul de o persoana decat dupa o ora si dupa ce a venit taica-sau s-o linisteasca. Desi ii era super somn, avea ochii mici de tot. La ora 17 eu am plecat de-acasa si a culcat-o maica-mea, a zis ca i-a luat juma de ora, acolo pe patul de o persoana. Dupa ce adoarme in patul ala o mutam intotdeauna in patut, ca nu se trezeste. Cam asta ar fi povestea, nici nu stiu cum sa fac, dar probabil ca voi incerca sa o adorm pe patul de o persoana in continuare, sper sa intram din nou in normal. Din fericire, noaptea ea doarme bine, adica are o trezire undeva in jur de ora 1:30, una pe la 4:30 si apoi la 7-8. E ok, nu ma pot plange, sigur ca as prefera sa doarma neintrerupt, dar nu asta ma doare pe mine acum, ci spatele din cauza adormitului dificil de peste zi.
alra m-am gandit si eu ca poate de aceea adoarme atat de greu la 17 pentru ca ar cam trebui sa trecem la un singur somn pe zi. Daaar, ea se trezeste dimineata undeva intre 6 jumate si 8. Cand cum. In jur de 11-12, in functie de cat de devreme s-a trezit, e chiauna de somn. Efectiv nu mai ai cu cine te juca, cui da sa pape, e maraita, vrea doar in brate, plange din te miri ce. Asa ca e clar are nevoie de somnul ala. Doarme cam o ora jumatate, adica pana in jur de unu si ceva, doua. De la doua la opt sunt 6 ore, nu resista atata fara somn, ea la 4 ore incepe sa fie super maraita din cauza somnului. Si daca o culc, in mod normal mai doarme o ora jumate, de multe ori se trezeste la 8 fara un pic, mananca, ne jucam un pic si la 9 jumate trebuie culcata ca pica de somn, din nou. Rar de tot a avut zile cand a avut un singur somn, cand a dormit la comnul de dimineata 3 ore jumate, de la 12 la 15:30, evident, n-am mai avut pe cine culca dupa aceea in ziua respectiva, nici n-am mai incercat. Dar asta f rar. Eu la 17 cand o pun la somn o pun din cauza ca se vede clar ca ii e f somn, nu ca am eu in cap un anumit program. Chiar m-as bucura sa doarma un singur somn de-amiaz de 2-3 ore si sa se culce seara la 8 - 8 jumate.

Astept si eu pozele cu voi in concediu, s-o vedem pe Nicole cum a mai crescut si pe Laura cum s-a distrat.

Sanatate lui Nicole, vad ca sunt la moda febra si mucii printre cozonacei mai nou. Apropos de asta, i-am luat azi aparat de aerosoli si noroc ca am citit mai demult cum ii explicai tu ... aici nu mai sunt sigura cui (oare Amaliei?) cum sa-l foloseasca fara sa isterizeze copilul. Am aplicat si eu si a stat aproape multumitor de cuminte. Mai incerc si maine, in orice caz n-a curso lacrima, doar ca nu prea avea stare sa stea la mine in poala, vroia sa exploreze.
Asa ca multumesc si eu, ca indirect mi-ai fost de folos si mie cu explicatia de atunci .

amalia mie-mi foloseste ce-ai povestit , multumesc. Necazul e ca eu nu alaptez, ca sigur ar fi somnifer curat la somnul de-amiaz. Am incercat cu biberon, da' nu tine.

Olivia felicitari pentru diploma de "laptareasa". Bravo, mami! Am vazut si filmuletul, foarte faina initiativa.
Da, asa cum zici tu ma gandesc sa fac cu somnul fetei...altfel nu prea am cum, dupa cum am povestit si mai sus.

Laura da, ma bate gandul si pe mine tot mai tare sa scot un somn, dar nu prea stiu cum ca asa cum ziceam mai sus, gagica mea pica in nas de somn la 12 cel tarziu. Insa s-ar putea asta sa fie ideea salvatoare si in cazul meu pana la urma. Doar ca nu nu stiu cum s-o fac fara s-o fortez, s-o presez, s-o chinui. Ca inca ma simt vinovata cu plansul ei de ieri si nu mai vreau s-o supun si la alte tratamente doar ca asa mi-ar fi mie mai bine. Pe de alta parte, in brate exclus s-o mai pot legana, efectiv nu mai pot, seara cand ma pun in pat imi vine sa plang de durere, noaptea nu ma pot intoarce de pe o parte pe alta. Si ea n-are decat vreo 10 kile, imi imaginez ce greu trebuie sa-ti fie tie cu Cati.

dandusa, ai scris frumos, subsriu si eu. Eu pot doar sa zic ca, desi am dormit singura de mica, de cand eram de cateva luni, in patutul meu, apoi in camera mea, iar acum, asa cum am scris si ieri, ma cam enerveaza sa dorm cu cineva (hai ca pe sotul il accept, dar sa merg intr-o delegatie si sa fiu cazata in camera twin cu vreo colega... exclus), plus ca adorm greu daca e zgomot... am o relatie fff buna cu mama. Stam in aceeasi casa, cu ea povestesc orice, adevarat ca aspectele intime din viata mea de cuplu nu-mi vine sa i le povestesc, dar alea nu le povestesc cu nimeni, nici cu alte prietene. Ce-i intre mine si sotul meu ramane acolo. In schimb, orice altceva pot discuta cu ea si am putut intotdeauna sa-i povestesc orice, cand m-am indragostit, cand am fost parasita, cand am vrut eu sa parasesc si sa ies dintr-o relatie in care nu ma mai simteam confortabil. Si ea intotdeauna a avut un sfat bun sau macar a stiut sa ma asculte. Imi doresc din toata inima sa fiu o mama pentru Alexandra asa cum e mama pentru mine. E o femeie de milioane pe care o admir si o respect foarte mult. Personal, nu cred ca are nici o legatura cu dormitul in pat cu parintii sau nu, copil fiind. Cred ca are legatura ca felul in care parintii stiu sa-ti fie aproape in diversele situatii, sa te indrume, sa te ajute fara sa te ingradeasca, sa te lase sa alegi ceea ce vrei sa faci fara sa-ti impuna ideile lor doar pentru ca-s ale lor. Si zic parintii, pentru ca si cu tata am o relatie extraordinara, a fost genul care lasa orice ca sa vina sa se joace cu mine cand eram mica. N-am luat nici o scatoalca de la el, doar o privire incruntata care ma facea sa ma rusinez si ma durea mai rau decat orice scatoalca. Iar acum e topit dupa Alexandra si se joaca cu ea atat de frumos... tot ce imi doresc e sa le dea Doamne-Doamen sanatate multa si viata luuuunga lunga. Si ma bucur tare mult ca relatia lor e super ok si cu sotul meu, ca altfel n-am fi incaput toti sub acelasi acoperis, asta-i clar, chiar daca stam intr-o casa suficient de mare pentru doua familii.

bertha esti super tare cu adormitul cu patul in intersectie , respectele mele. Io-s in fund la orice zgomot, Doamne-fereste sa intre vreo musca la bazait sau sa aud televizorul din camera alaturata. Felicitari pentru greutate, sa stii ca astia micii ne tazeaza de fiecare data cand vrem noi sa le impunem ceva pentru care ei nu-s pregatiti. Io la concluzia asta am ajuns... mai bine las dupa pitica, se pare ca stie mai bine.

oceanborn astept pozele . Cum ti s-a parut Clujul, a evoluat sau dimpotriva de cand ai fost ultima data?

Am scris o tona.
Ma duc sa ma culc, noapte buna!

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

tot eu, ca era sa uit:
manumanu, andutza respectele mele, sunteti niste mamici grozave, mi-e si jena sa ma mai lamentez eu pe-aici ca nu pot legana 10 kile cand citesc cum e cu doi prunci...
manumanu noi in seara asta i-am dat papanasi cu branza, pe care i-am zdrobit cu furculita si i-am pus in fata sa se serveasca cu bucatele si ea. A papat foarte frumos si fiind destul de moale, riscul sa vomite zic eu ca e mic si in cazul fetitei tale. I-am mai dat bucatele de banana, tot asa. Sau de morcov fiert bine. Si ideea Laurei cu mar muiat la abur mi se pare foarte buna. Eu i-am mai dat si niste biscuiti care se topesc foarte usor in gura. In schimb, am patit sa-mi vomite odata cand i-am dat ficatel de pui si nu l-am maruntit prea bine si a prins o bucata mai mare.

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Olivia sa va ajute Dumnezeu sa vina bebe cand va doriti! Super faina intalnirea voastra!
Laura multa bafta cu culcatul! Sa mearga usor! Ma scuzi, dar nici nu-mi mai amintesc daca ti-am multumit pentru retete.. Daca nu, iti multumesc mult!
Ginye noaptea trecuta sa fie prima dintr-un luuuung sir de nopti linistite!
Mariana28
Otilia pup dulce dintoasa mica! Cred ca e scumpa rau cu doi dintisori!
Alra multa sanatate lui Nicole! Sa treaca repede peste raceala!
Andutza pup dulce o mamicuta obosita! Iti doresc la cat mai multe nopti linistite si muuuulta putere sa poti avea grija de minunile tale!
Bertha ma bucur ca a papat omleta cu asa mare placere! Felicitari pentru greutate! Multa sanatate!

poze

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Tot eu.

Monicabo, chiar ca si tu ai clonat fetele! F frumoase si cred ca sunt si cumintele. Ma bucu mult ca ai mai scris, vhiar ma intrebam ce mai faceti.

Olivia, vezi ce-ti doresti cu fetita, ca si eu vrut moate, codite si o domnisorica linistita si a iesit o chelioasa, nabadaoiasa si baietoaica (asa ca mami, numai ca eu sunt chiar pletoasa). Si vezi si cu fumatul, tine-te tare, sa nu faci ca mine, ca eu m-am reapucat dupa prima sarcna+alaptare si acum ma tenteaza f tare uneori, visez si noaptea ca fumez.
Fa poza diplomei, s-o vedem si noi! Sa-mi fac si eu singura o diploma, s-o pun langa factura cu contravaloarea lapticului produs de mine, factura pe care o s-o trimit sotului cand termin cu alaptarea.

Lauramiron, Camelia, va doresc sa reusiti cat mai repede sa culcati grasutele intr-un mod mult mai placut pt spatele vostru. Camelia, chiar ma gandeam cand citeam ca tu ai dormit singura si acum iti place linistea, ca la noi nu era liniste deplina vreodata in casa, ba era frate-meu mic si plangea, ba asculta muzica sora-mea, ba ne certam toti 3 sau grupati cate 2, ba ne gadila si ne tavalea tata pana lesinam de ras...Doamne, ce bine era!

Mariana28, bine ai revenit!

Oceanborn, Olivia, asta cu jucariile nepotrivite pt baieti e boala barbatilor, cand a implinit 10 luni, tati i-a luat lui Darius un trenulet cu care s-a jucat pe la 4 ani. Pe la 3 ani, i-a luat un elicopter care zboara de-adevaratelea, nici acum nu poate sa-l manevreze singur, tot cu tati se joaca. Cred ca toti sunt la fel!

Iar nu mai stiu ce sa scriu. Vai de capul meu! Sunt pierduta pt omenire, sper ca nu citesc sefii mei forumul, sa vada ce epava intelectuala sunt.

Edit: Manumanu, eu ii dau Ioanei aproape orice se poate manca din mana. Bucati de carne, legume fierte, fructe, paine, biscuiti, covrigei tari. Ii dau in mana o jumatate de banana si mananca aprox 75% din ea, restul e pe jos, pe haine, in cap. Nu s-a inecat niciodata, de vomitat nici atat. Am mai auzit de copii care au refuzat bucatelele si pana la un an si jumatate. Daca identifici clar ca bucatelele sunt cauza, poate ar fi mai bine sa-i mai mentii o perioada hrana pasata si sa reincerci. Nu te stresa cu chestia asta prea tare, important e sa manance...cel putin asa vad eu situatia, ca mama de copil mofturos.

Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Ultima interventie si ma culc:

Carmendu, ce baiat dulce si finut ai!

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Dandusel, imi pare rau ca nu ai o relatie cu mama cum iti doresti, de fapt mai rau este ca nu ai sperante de imbunatatire.
Eu n-am fost la cresa niciodata dar vreo 7 anisori nu am locuit cu mama decat in we. Am avut insa noroc ca am fost crescuta in familie, ba de matusa mamei care nu a avut copii ba de bunica din partea tatalui care m-a iubit mult fiind singura ei nepoata, eu am numai veri din partea tatalui. Asa au fost vremurile atunci, cresteam si noi pe unde puteam. Eu una n-as putea face ca mama. Ea ma vedea la 2-3 zile si de fiecare data se lasa cu vaicareli de genul "mamica mea nu ma lasa aici", plansete, tavalit pe jos, uneori pleca fara sa-mi spuna. Si bazaiam dupa ea desi eram o rasfatata la bunica sau la matusa, mama tot mama.
Fratele meu in schimb nu avea treaba, el a fost la bunica cealalta unde facea un trio veritabil cu ceilalti doi veri si cam de fapt nu se dadea in vant sa vina acasa.
Si cu tot dormitul cu ea tot nu-i faceam prea multe confesiuni. Doar de nevoie ii mai spuneam cu cine umblu, interesul meu era sa-mi dea voie la disco.
M-a dezamagit teribil ca nu avea incredere in mine. Si acum tin minte ca m-a pus odata sa ma dezbrac sa intru in casa ca nu a vrut ea sa ma lase sa plec.
Dar ca ajutor ma pot baza pe ea cam in orice situatie si-s sunt recunoscutoare.

Pe Elisa inca n-am citit-o daca-i la fel de mamoasa ca Ana.

Olivia, na ca acum esti laptareasa cu diploma, m-ai luat . Buna initiativa si am vazut multe mamici la apel. Voi ati fost o pereche pe cinste, tu o mami manechin, Dav un grasunel frumos.
O sa razi dar si eu am inceput sa ma uit dupa bbei, imi dau singura palme.
Lauramiron, si eu sper sa le pun in aceeasi camera dar mai este pana atunci.
Bertha, Olivia, va tin pumnii sa nu va reapucati de
Anduta, Manumanu, cred ca va este greu si pana nu vor dormi noptile tot asa va fi.
Stie cineva unde a fugit Bella Izabela?

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

olivia www.clerx.nl/genealogie/Hulp%20files/Biesense%20sprokkelingen_bestanden/melkmeisje.jpg" target="_blank">laptareasa (vedeti ca e un film si o carte foarte frumoasa despre alt tablou al lui vermeer)

manumanu, cum au zis fetele: legume ff moi, sau bucatele mici de miez de paine. incearca si fasole teci fiarta bine. la noi a fost succes total. azi a mancat piure de'al nostru si morcovi sotati in unt.

meey, nu va mai plangeti cu gemeni ca v-o dau pe laura la schimb pe unu de ala micu si inca dragutu' si dupa aia sa va auz. rad eu rad, da' cand am nascut pe laura ma gandeam ca daca erau 2 ma duceam pe pustii. departe ce-o fi fost in capul meu nu stiu ca pe vremea aia era inca dulcica

camelia, bertha, habar nu aveam ca asa multi inca au 2 somnuri astia aici cred ca au un singur somn din cauza cresei - la al doilea esti fix pe drum cu el si dupa aia ii dai sa manance. si apoi aici e obiceiul sa culci copiii devreme. noi la 7.15 incepem baia si la 8 dorm deja fetele. asta in ideea in care laura nu doarme pe zi deloc. dar nicole la pranz doarme 2-3 ore, deci are somnurile la ai vostrii comasate.

nu are febra, doar a sarit putin de 38. i-am pus paracetamol in fund doar. pare ok, insa are fatza de om racit

camelia, da' tu cu ce si de ce ii faci aerosoli. nu am prins ca ar fi racita.

Mergi la inceput