*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (77)*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Dandusa jos palaria! Mult adevar ai grait!
Nu vrei sa fi si mami a mea...eu si asa duc lipsa..

poze

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

scurt ca sunt cu treburi:

camelia, eu nu credeam ca mai culca cineva copiii de 10 luni de 2 ori pe zi, decat in cazuri exceptionale - dar vad ca multe faceti asa. mi se pare foarte tarziu sa o culci al doilea somn la 5-6, mai bine o tii treaza si o culci un pic mai devreme seara. nicole are doar un somn pe zi de pe la 4 luni, exceptie cand nu doarme mult sau prea devreme la primul somn, sau cand e bolnava - adica azi [:x]

manumanu, prin junk inteleg biscuiti de orice fel, iaurt cu fructe, chiar si cartofi prajiti. apoi voiam sa iti spun ca in belgia nu se dau fructele inaintea legumelor, legumele sunt prima masa dive a zilei ca sa nu le taie pofta cu nimic. nu zic ca asta e adevarul absolut, doar ca asa e aici. Nicole: 7-lapte marca io, 11-250g legume, 15-200g fructe, 18-250g legume + iaurt + pusa cu noi la masa (ieri a mancat vreo 5 cartofi prajiti de una singura)
o modalitate sa faci copiii sa manance e sa ii pui cu tine la masa sa le faca pofta. eu la varsta asta practic hranitul copilului inainte sa ne asezam noi si apoi dat pe tavita scaunului ce i se potriveste, sau o bucata de paine.

dandusa, unele persoane sunt mai sensibile si au nevoie de asta, altele mai putin si au nevoie de putina distanta. eu una nu am simtit ca imi lipseste nimic din faptul ca nu i-am facut confidente maica-mii, ba mi s-ar fi parut ca imi intra in intimitate cu buldozerul daca s-ar fi bagat in ale mele. in fine, ce vreau sa zic e ca unii suntem potriviti pentru arte si literatura, altii pentru matematica. cu unele din caracteristicile astea ne nastem, altele ni se educa. atata timp cat ne simtim bine cu noi insine si cat nu simtim ca ne lipseste ceva io zic ca e ok.

de sling eu sa te fi intrebat? sau doar pe otilia? sunt interesata in ceva de carat copilul care ia loc foarte putin (sa am tot timpul in carut la mine) caci avem faze cand laura nu mai poate merge pe jos si ajunge pe umerii lui taica-su. si ne-am gandit noi ca e mai usor sa face switch, sa punem copilu greu in carut si copilu usor in brate. dar copilul usor e mai placinta si nu se poate tine si e incomod de tinut.
intrebarea mea e: am niste pashmine late, destul de sanatoase ca material si foarte aratoase . daca imi iau 2 inele groase, ma descurc eu sa fac un sling? adica sling = carpa lunga si lata cu inele cusute la un cap, sau e ceva ce imi scapa?

cica am fost scurta

nicole a racit, are 38.2, se muceste usor. o tin in casa azi, e o vreme hidoasa afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Alra, ce sa mai zic io ca ai mei dorm uneori si de 3 ori pe zi... ca le e somn, n-am ce le face, se freaca la ochi si devin maraiti, uneori daca nu sunt dormiti inainte de masa de pranz nu mananca ci urla... ma simt iar in urma, dar ce sa fac, astea sunt nevoile lor la ora actuala. Incerc sa-i fac sa-si scoata somnul de la 9.30-10 dimineata, nu mi se pare normal sa doarma la ora aia, mai ales ca uneori se lungeste si ora de gustare pana dupa 11.30, adica se lungeste si ora pt masa de pranz... chestia e ca oricat ar dormi ziua (nici unul din aceste somnuri nu e mai lung de 1 ora, max. 1,5 h), seara spre ora 21 cad lati. Voi cum ati facut cu Nicole, i-ati scos somnul sau pur si simplu asa a vrut ea?

Cu mancarea, si eu m-am gandit sa le dau ce mancam si noi, numai ca nu se prea potrivesc orele... noi inca mancam pe apucate si pe rand. Pana acum le-am dat doar ciorba de-a noastra si niste cartofi copti la mama, ca noi cartofi nu mancam acasa de nici un fel. Culmea e ca au mancat cartofii copti, dar cand le-am facut piure de cartofi special pt ei nu au mancat. O sa mai incerc sa le dau biscuiti obisnuiti pt copii (nu de orez). Si carne bucatele, dar mi-e frica sa nu vomite fata... of, of... nu stiu ce as mai putea sa le dau sa se "autoserveasca" de pe tavita fara riscul de a se ineca/voma. vreo idee?

manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Manumanu, eu i-am muiat cateva minute la abur bucati de mar/morcov/pastarnac/gutuie si i le-am pus pe tavita si le-a papat singura. Sau bucatele de branzica mozzarela proaspata sau telemea nesarata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

seara buna!

Manumanuuf, la tine e totul dublat, dar si momentele de neuitat. sa stii ca si thomas are perioade si perioade.. uneori mananca 250g alteori 3 linguri..de papapt din mana ii dau multe... tot ce se poate tine...morcovi fierti sau cruzi( nu se ineaca si ii plac mai mult decat cei fierti), cartofi fierti, banane(uneori bucata alteori ii tai feliute in tava de la scaunul de masa),si alte legume , conopida i-am dat o data si a avut o noapte groaznica din cauza gazelor asa ca mai amanam un pic(ieri as fi vrut sa-i raspund lui Flori dar n-am mai apucat) pere,etc fructe in general(tot ce nu e foarte tare), biscuiti pt bebei, colt de paine, grisine, orez expandat, uneori cate un cartof prajit de la noi...
Criss bine ati revenit din concediu! asteptam poze. trb sa pun si eu cateva din ro, cele de la botez inca nu le am nici eu.Pupam plimbareata mica Sofi!
Bravegirl la multi ani impreuna va doresc(cu intarziere). eu tot intarziata-s in ultimul timp. frumoase cadouri din partea sotului!

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Am venit de pe drumuri

Oti, a fost super fain la intalnirea laptareselor, pliiiin de bebici mici mici, nu mai poooot de dragul lor, clar mai vreau unul, Doamne cat sunt de scuuuumpi. Grasanul era cam printre cei mai mari, se tot minunau mamicile celelalte cat tzocaie desi e asa mare, a stat vreo 45 min cat am stat acolo numai la tz, a supt mai mult decat nou-nascutii, v-am zis ca asta suge la comanda oricand si oricum, chiar si cand e satul, din cand in cand se mai desprinde si e numai lapte pe la botic. Nu mai zic ca ca veneau care mai de care cu camerele pe noi, luminile alea stinse si perdelele trase au fost doar un minut, minutul ala oficial de alaptat, in rest se benoclau ca la teatru, noroc ca eu sunt antrenata...i-am dat mereu oricand i-a fost foame indiferent unde ne aflam fara sa tin cont de curiosi, si-asa nu se vede nimic ca e el gramada peste tz Erau si barbati, si noi am fost cu tati si ne era teama sa nu fie singurul dar nu, mai erau si alti tatici.
Ne-au dat cadouri tot felul printre care si o perna de alaptat, ne-au laudat (de mult timp nu mi s-a mai spus de atatea ori "Bravo") de-acum stau geana pe TV sa vad daca am dat bine la camera A, si ca sa fie si mai tare mi-au dat si diploma de laptareasa...ce mai, m-am simtit extraordinar si sper din suflet sa alapteze cat mai multe mamici in urma campaniei, mai ales ca in Cipru e trendul sa ia pastile inca din maternitate sa opreasca lapticul.

Dandusel, situatia ta se aseamana mult cu a mamei mele, poate de aceea te si simt asa aproape Se vede ca esti o persoana f sufletista si inteleapta, un om minunat, ce mai esti de milioaneee. Sper sa te intalnesc intr-o zi

Ami, nu stiu de ce am uitat aseara de tine ca iti citesc postarile cu mare mare drag Sa stii ca m-ai facut sa-mi dau seama ca poate si din cauza mutarilor doarme Dav asa prost, ba ne-am mutat in alt apartament, ba Finlanda, ba Romania, sunt sigura ca l-au bulversat atatea schimbari asa ca se agata mititelul de singurele figuri permanente.

Monicus, ai dreptate, am inceput deja sa-i dau de azi

Cami ma gandeam ca poti incerca sa o adormi langa de tine si apoi o pui in patut daca zici ca a dat rezultate uneori, asa scapi si de durerea de spate si isi ia si Alexandra portia de afectiune, zic si eu

Ma apuc de desfacut ca am luat o gramadaaa de jucarii asa ca de 11 luni pt printes, normal ca tat'su n-a rezistat si si-a luat si el masinuta cu telecomanda, ma tot gadila pe la picioare

Va puuuup

de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008

Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">
Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Laura, Camelia, Amalia, Olivia va eram datoare cu un , multumim!
Olivia diploma de laptareasa zici, ha? frumoasa experienta. eu sunt specimen pe cale de disparitie intre cunostintele de aici si chiar si cele din ro in ceea ce priveste alaptatul.
Masina (masinoaie) cu telecomanda a cumparat sotul in 6 dec (cica era cadou pt thomas care nu se mai nastea odata, na ca a fost curios de masina si pe 7 a sosit..) dar era claar pt el(sotu').. au ei o slabiciune pt asa ceva tinand cont ca pe vremea lor nu erau..baieteii..

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutza_02 spune:

Pupam toate fetele, si ne cerem ca nu am mai intrat dar nu mai am timp de nik...Citesc dar scriu rar...
Pai sa va spun cum e la noi cu somnul la dublu...Tati doarme in sufragerie ca nah merge la job si tre sa fie odihnit iar eu cu fetele in dormitor, papa la 21-21,30 si adorm dar se trezesc de o gramada de ori si necazul cel mai mare e cand plang aman2 ca se strezsc una pe cealalta...si inca mai astept ziua in care imi vor mai creste 2 maini si 2 picioare :))).E groaznic sa-mi planga ambele si sa nu le pot alina pe aman2 odata, ca in afara de mine nu se trezeste nimeni...ce sa mai e haos poate daca as putea sa le culc separat as reusi dar nu am cum momentan,si acum cred ca incep sa le dea si dintii ca trebuia sa vina si momentul in care nu vor mai fi stirbe si parca-s vorbite sa aiba dinti in acelasi timp...
Cu mesele manumanu parca tu aveai probleme, secretul meu e ca nu fortez copii sa manance(cum face mama ca vezi doamne sa manance copilul tot sa nu-i fie foame)daca nu mai vor asta e recupereaza la masa urmatoare si incerc sa fac tot felul de artificii sa le combin mancaruri care le plac fff mult cu cele care nu prea le plac...
In concluzie e fffff greu sa crestem 2 copii aproape singuri adik mama mi le ia o zi pe sapt in care nu stiu ce sa fac mai intai DAR pe de alta parte sunt o minune de la Dumnezeu si imi umplu viata de fericire, bucurie si lumina...
Dandusa m-a emotionat foarte tare mesajul tau...
Alina, Steliana va pup si ...

http://s698.photobucket.com/albums/vv350/andutza_02_2009/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Am reusit sa pun un filmulet de azi:
http://www.youtube.com/watch?v=GlRdoGFlg0Q

Andutza, manumanu

de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008

Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">
Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Mai Dandusule, ce frumos ai scris tu acolo
Eu am o relatie foarte frumoasa cu parintii mei, suntem foarte apropiati,ii simt de parca-ar fi de aceesi varsta cu mine, insa sunt dintr-aia de scrie Alra, nu-mi place sa-mi intre nimeni in ,intimitatile mele, deci nu am povestit niciodata chiar tot cu mama, nu am simtit nevoia pur si simplu. De dormit, am dormit cu sora-mea pana am plecat la facultate si a fost minunat, mi-e dor rau de perioada aia, sunt extrem de apropiata de sora mea, e cea mai buna prietena a mea. Insa eu sunt ceva mai pragmatica, imi place intimitatea mea, singuratatea mea de multe ori....

Apropo la somn, sa zic si eu ceva Planul meu este sa le culc impreuna pe junioare de indata ce Catica se va da singura jos din pat, se va descurca sa vina in dormitorul nostru daca va vrea, sa ma strige, nu se va mai trezi noaptea etc, deci preconizez asta undeva spre 1.5 - 2 ani. Rebeca abia asteapta, in felul asta nu vor mai fi singure noaptea. Rebeca cica o noapte dorm in camera ei, o noapte in camera Ecaterinei
Insa pana atunci e musai sa fac si eu ceva ca n-o mai pot cara in brate mult timp, medicul mi-a spus ca-mi distrug coloana cu buna stiinta si iresponsabil Asa ca pasul 1 - voi scoate un somn ziua incepand de luni, in asa fel incat la ora pranzului sa fie destul de rupta incat sa adoarma in pat langa mine (si nu plimbata in brate pe umarul meu). Daca va fi nevoie, voi baga un biberon cu lapte s-o toropeasca (precizez ca la fel am facut si cu Rebeca si am avut rezultate bune).
Pasul 2 - dupa ce pranzul e aranjat, adormitul seara ii voi da laptele in patul mare, langa mine si va adormi acolo, apoi mutat in patut (inca vreo 2 luni pana se da jos ca lumea di pat).
Ideea este, ca si in cazul Cameliei, sa-mi protejez spatele si nu neaparat s-o invat sa adoarma singura in patut, n-am pretentii dintr-astea, nici la sora-sa n-am avut. Atata timp cat n-o voi mai plimba in brate ca sa adoarma, va fi foarte bine, voi sta langa ea pana sa adoarma.
Cam asta intentionez, va tin la curent cum decurg etapele

Mergi la inceput