Burtici fericite de septembrie-octombrie (212)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anomis28 spune:

Kemsy, cata rabdare a avut acea moasa, 126 de ori.... wow.

Criss, asa de bine te inteleg cu starea prin care treci, e perioada de asa natura incat orice ti se pare mai rau decat este.
Cand am ajuns din spital acasa, doar ma uitam la Dinutzu si ma apuca plansul, ca nu stiu cum sa il cresc, ca e asa de mic si firav, ca nu voi fi o mama buna .Acum a trecut, , mai am crize cand il pun pe cantar.

Revenind la motivele tale: operatia, se va face mica, si subtire, pana la anu' va fi o dungutza alba. Alexutzul tau o sa fac un eco si indiferent care e verdictul, va trece si se va face bine pentru ca te va avea langa el, calma si vesela sa ii dai tot suportul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui NelaM

Anomis, mami, buna dimineata! Ce face Dinutzu? I-ai dat masa de noapte?

Nela, mamica Anei

Nela, neata, as da o cafea dar alaptam, asa ca dau un ceai.
am recuperat activitatea de ieri .

Am schimbat putin foaia cu papica, in sensul ca a mancat la 9 si i-am dat bibe cu lapte muls de la mine in timp ce dormea, pe la 1 si jum. ca el nu sa trezit sa ceara. Parca vad ca doarme ana la 8 daca il las. Doftora ea zis ca e ok, dar sa bagam multa papa in timpul zilei, daca noaptea nu prea papam.

cat despre ce papa mama cand alapteaza, la mine am vazut ca functioneaza legatura directa intre ce mananc eu si ce simte piticu'.De cand nu am mai papat fructe, Dinutzu nu a mai avut crize de colici. (acum avem si colic relif pad de la Mothercare si saculet.... suntem inarmati pentru urati, daca mai vin).

Prin ce emotii ai trecut si tu mami. Bine ca s-au rezolvat.

Cantarul cel care mi-a dat dureri de cap a plecat inapoi la magazin , (altfel pleca pe geam) si am luat altul care arata bine, dar si de asta trebuie sa ma tin departe de el pana vineri seara.

Mergi la inceput

Maria, azi e ziua cea mare? oare?
Doamne Ajuta, ca vad ca nu mai poti .

Adi, o astepti pe fata mosului sa intre pentru sincronizare sau...... te ocupi cu alte trebi like child birth?
Hai spune-ne ceva ca stam ca pe ace (emoticon care isi roade unghiile).

Raluk, cu masajul acela, mie si descrierea procedeului mi s-a parut dureroasa, dar.... ce nu face baba pentru frumusete .
curaj daca totusi vrei sa il faci. fata draga

Mergi la inceput

iar vorbesc singura .
Ce soacra o sa mai fiu.

Ma duc sa motzai pana ma cheama Dinutzu la raport.
burtici si mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Fetele, cochetele, scuze ca nu am mai dat nici o veste. Intru rapid sa dau raportul ca totul e bine, tot 2-in-1, nu ma astept la vreo surpriza...

Ieri am fost la control si totul e ok, a verificat, ca de obicei, tensiunea mea, bataile inimii la bb, pozitionare si marime bb prin "sectionare imaginara" a abdomenului mamei, adica eu . Nu am facut examen intern, ca cica nu e nevoie. Miercurea viitoare trebuie sa ma prezint la spital cu hartiile in dinti pe la 12pm, la vreo 2pm intru in operatie. Se pare ca nu i-a iesit la medic sa fie ora 7:30 dimineata, ca si mie mi-ar fi convenit mai mult. Asta e. Si dupa amiaza e bine. Mi-a zis sa nu mananc si sa nu beau nimic dupa ora 8am. Cam astea sunt vestile de la medic.

In schimb, am avut un we cumplit. Lisa a fost extrem de maraita. Sambata aveam programare la tuns si am adormit-o inainte sa plec, dar a scapat sotul o chestie in bucatarie si s-a trezit dupa nici 10' dormite . I-am lasat sa se descurce cum or sti, ca eu intarziam si m-au sunat dupa nici 1h!!! ca ce fac si ca ei pregatesc masa. Bineinteles, Lisa nu se mai culcase, era varza si eu eram cu niste nervi de imi venea sa pocnesc pe cineva. Lisa nu a mancat mare lucru, a facut diaree la greu si era ff agitata. Seara era mai ok, isi reglase scaunul, am tinut-o numai pe orez toata ziua! Duminica trebuia sa fugim sa cautam sofa pt living, ca pe asta de o avem stam deja pe barne. Lisa adormise in masina si am mutat-o in carut sa putem fi mobili, insa s-a trezit dupa nici 10' si atat a fost. Cateva ore mai tarziu eram cu nervii in pionieze si ne plimbam pe strazi cu masina, doar-doar o adormi, ca era varza si nu puteam intelege nicicum cu ea. Am renuntat si am venit acasa, m-am plimbat cu ea in brate vreo 20' pe afara la aer sa se calmeze, apoi am urcat la ea in camera si chin inca vreo h, daca nu mai bine, de imi venea sa sar in cap. Insa a adormit intr-un tarziu si m-am bagat si eu langa ea ca simteam ca strang pe cineva de gat!!! A dormit undeva la 1.5h si s-a trezit destul de vesela, insa seara am dus-o devreme in pat, ca dadea iar semne de oboseala. Macar bine ca a dormit noptile - e adevarat ca am mutat-o la noi in pat, ca a avut si ceva cosmaruri, cred, ca o auzeam tipand si plangand in somn la ea in camera si la noi o puteam linisti mai usor si sa ne simta langa ea.

Si asa am inceput o saptamana noua, fara sa fiu cu nimic mai avansata la pregatiri decat acum 3 sapt . Ieri am fugit la shopping si am venit ca un catar cu djemii de sacose in masina, ca doar sambata avem petrecere de dimi . Maine trebuie sa prestez si niste prajituri pt invitati, asa ca vad eu cum mai apuc s aintru la raport.

Dar daca e ceva neasteptat musai intru sa va zic, desi putin probabil, ca vreau mult sa ma duc la petrecerea lui Lisa.

Acum ma duc sa citesc din urma cele 2 capitole ce le-am ratat.

P.S. Nela, Raluk, Anomis, multumesc de grija si ca ati intrebat de mine .

Nela, am vazut struta cea cuminte . Ce frumoasa e si mi se pare ca a crescut!!! minunea scumpa.

Kawaichan, mai hai cu vesti! L-am vazut si eu pe bb Joshua, care e un scump si un dragutz! Iar talpitele alea... imi venea sa smotocesc monitorul . Sper ca totul e bine la voi

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa Maria 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Anomis, Merge si ceiut, multumim frumos.

Cu alaptatul, eu ti-am zis ca sunt geana pe Ana cu greutatea, ca si tine. Nu am luat cantar de bebe ca eu ma stiu ca nu ma pot abtine si sigur o puneam pe Ana si in culcare si in sculare pe cantar. Cu ala de adulti tre doi sa ne dam seama de ce si cum, si cum stiu ca sotul este om cu capul pe umeri, responsabil, bineninteles ca nu ma lasa sa o cantarim decat in weekend. Ieri ne-am cantarit cu ea in brate, asa, de inaugurare, nu mai pupam in curand, decat in weekend, cum am mai zis.

Ce vroiam sa zic... "secretul" la noi, cu alaptatul, daca pot spune asa, este ca o pun foarte des la san. Eu ma bucur si daca suge 5 minte, le adun la celelalte si uite asa facem Ana grasa si frumoasa. Datorita faptului ca ma bucur ca un copil de fiecare data cand suge, pentru mine trezitul nu este o problema, de cate ori vrea, de atatea ori ii dau. Am observat ca adoarme cel mai bine cand e la san, deci daca vreau sa adoarma, o pun la san. Daca vrea atentie, o pun la san. Poate ca nu fac bine, poate ca nu sanul este formula magica a tot si toate, dar eu asa simt acum ca ii face bine. Om vedea peste ceva saptamani daca a luat in greutate normal sau nu si atunci poate schimbam strategia.

Si eu cred ca este legatura intre ce mamanc eu si cat de agitata / linistita este Ana. Am inceput sa imi notez ce mananc pe acelasi caietel cu kk si orele cu suptul, si daca observ ca intr-o zi e mai linistita, ma uit sa vad ce am mancat, sa repet experienta si sa vad daca de la mancare sau nu i se trage. Pana acum experimentam cat mai multe mancaruri, imi reiau, incet incet, obiceiurile alimentare de dinainte de sarcina. Om vedea.

Iti tin pumnii sa recupereze Dinutu iar cu baby blue, sa stii ca te tii tare bine, parerea mea. Ne face bine, cu siguranta, ca intram si pe forum, vedem si alte mamici cu ce se confrunta, cerem si oferim sfaturi, nu poate sa faca decat bine moralului.

Nela, mamica Anei

Mergi la inceput

Am vazut acum ca s-au nascut cativa puiuti scumpi, asa ca vin si eu sa urez bun venit pt Bogdan de Luhtien, Vladimir de mami Tulibu, Alicia Andreea de mami adriana_m, Emma Jasmine de mami giuliella, Tudor Gruia de mami ramsan si Alessia Zeina de mami alex25!!!! Sa cresteti sanatosi, frumosi, isteti si cu noroc, sa faceti viata parintilor o continua minune!!! Mamicilor refacere rapida si acomodare usoara acasa cu bb.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa Maria 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Lutoniana, legat de kki, eu zic sa nu iti faci griji. La Lisa avea aspect "diareic" de m-am dus la pediatru de cateva ori, cu tot felul de naluciri . De fiecare data m-a linistit ca e normal! Ii iesea din scutec, efectiv, schimbam hainute la greu, in masina, in mall, am spalat copilu' chiar si in chiuveta la parent;s room si am sters-o cu muslin wrap ... La ultima perindare la pediatru, cand am zic ca musai sa ii dea de capat problemei, mi-a explicat ca e chestie de prima parte a laptelui, ala mai lichid, mai apos, mai de "Sete", ca e mai consistent in zaharuri si alea fac kki mai moale. Ca pot sa mulg partea aia sau sa mulg tot si sa las sa se "sedimenteze" si apoi sa arunc partea mai lichida si sa ii dau "grosul". Insa am considerat ff nepractica ideea, total neigienica si de necontrolat avand in vedere ca la noi cu temperaturi ff mari la vremea aia imi era groaza si sa ii dau laptele muls proaspat (il aruncam ), darmite sa il las la sedimentat .

Si eu una iti recomand din suflet s ail iei pe nea Capraru si sa il dai la containerul de reciclare si sa iti iei frumusel cartea asta: www.amazon.co.uk/What-Expect-First-Heidi-Murkoff/dp/0761152121/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=books&qid=1254367198&sr=8-3" target="_blank">What to Expect the First Year, Mie mi-a salvat integritatea mintala (sau ce mai ramasese din ea ). Totul e ff simplu explicat, multe probleme sunt tratate fff clar si fara incarligaturi, gasesti totul fff simplu si repede. Eu ti-o recomand din tot sufletul!!! Si apoi sa iti iei si volumul urmator (la fel de voluminos) pt varsta de la 2 ani ;)

Felicitari pt reusita cu somnul . FIX asa facea si Lisa. Insa am insistat si eu, ca nu ma vedeam cu ea atarnata de gat, unde mai pui ca mai aveam si de lucru acasa, plus treburile casnice etc... Si ea dormea cu o carpa la nas, in care isi baga chiar ea nasul, ca eu i-o lasam pe langa fata si mai tarziu si-o tragea pe fata si dormea asa, acoperita, de imi dadea mie palpitatii!! Si eu ii incalzeam patutul inainte sa o pun acolo adormita si daca se trezea o mangaiam pe spate si o linisteam MEREU cu aceeasi fraza: "It's ok, mommy's here. Don't worry. Just relax." Si acum la fel o linistesc. Pt ei devine o mantra si va fi suficient sa repeti fraza aia, oriunde vei fi, ca sa se linisteasca ;) (ehe, vor veni multe momente de mutat copilul adormit din/in masina, din/in carut etc si vrei ceva constanta si metoda de calmare).

Lisa Maria 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

cand sa motzai si eu, s-a trezit Dinutzu, de foame. i-am mai dat un bibe cu lapte muls, ca sa stiu cat a papat si a adormit la loc.

Adi La Multi Ani pentru Lisa - aici e deja 1 OCT.
sa fie sanatoasa si fericita alaturi de voi! Petrecere frumoasa si daca poti, pune o poza cu voi la party si cu Lisa care sufla in lumanarile de pe tort.
Felicitari si pentru vestile bune de la doctor. Tu mai poti sa o iei pe Lisa in brate? nu e periculos pentru bebe?

Nela, pana la urma ce functioneaza e cel mai bun.
Eu am citit ca ar trebui lasate 1-2h intre alaptari sa poata sa digere stomacelul lui bb. masa anterioara. In serile cu colici de la inceput, Dinutzu statea cu tztza in gura si plangea. doftora mi-a spus ca eram intr-un cerc vicios. Lui bb i se declansau colicii de la laptele prospat inghitit il apucau durerile, eu ca sa il linistesc bagam tzatza la botic si tot asa am tinut-o pana la 3 dimineta cand a cazut lat de oboseala si a dormit 4h.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui crissbebe

Buna seara fetelor...

FELICITARI NOILOR MAMICI SI BUN VENIT PE LUME BEBELUSILOR LOR...

azi am fost la doctor sa-mi scoata firele... doamne ce depresie am... nu ma pot abtine din plans...ma simt foarte mutilata...am o operatie tare urata,stramba si care ma doare...am colturi de piele stransa in parti..arat ca naiba...
cand i-am zis dr de asta a zis ferm..."ce voiai sa moara copilul? doar stii ca ne-am chinuit sa-l scoatem ca nu a vrut sa iasa..."
Stiu lucrul asta dar totusi la cati bani am dat ma asteptam sa fiu tratata mai bine... sunt foarte dezamagita...
Am fost si cu bebe la pediatru....a luat 510 gr in greutate si a mai crescut 1 cm...dar si cu bebe e o mica problema...trebuie sa merg sa-i fac un control la medicul ortoped ca ar avea o problema cu un piciorus..plus ca mi-a zis ca are platfus...

fetelor sunt distrusa...nu mai pot...simt ca o iau razna...nu stiu ce sa mai zic sau sa mai fac...si al meu sot e iar plecat...

MAMICA FERICITA DE Alexandru - Aurelian

Crisbebe, off, saracuta de tine . Operatia arata urat la inceput, dar se reface in timp. Plus ca sunt tot felul de creme care sa estompeze eventualele probleme. Eu chiar vroiam sa il intreb pe medic de www.valeantonline.eu/gb/dermatix-uk/" target="_blank">Dermatix. Plus ca poate situatia e accentuata si de lipsa de tact a medicului, de schimbarile tale hormonale, de oboseala, de lipsa sotului. Sper sa gasesti putere sa fii optimista si sa vezi ca totul se va rezolva.

Cat despre platfus, eu zic sa trimiti medicul ala la curu' vacii, pardon de expresie, dar mi-am iesit din pepeni !!! TOTI bebelusii au platfus si unii au si picioare "strambe"!!! E absolut normal, oasele nu se intaresc decat mai tarziu, ei au stat inghesuiti acolo 9 luni, doar nu s-or naste cu glioambe de fotomodele si cu talpi bune de pus pe tocuri de 20cm . Eu zic sa nu te gandesti la prostii, sa mai stai o perioada si candva pe la 6 luni sa mergi la un medic cu scaun la cap, daca chiar te ingrijorezi. Pe mine ma dispera medicii astia ce recomanda una-doua ghete ortopedice de sute de euroi, pt o chestie care la bebei e absolut normala, iar aici se recomanda picioarele goale sau eventual sosete, chiar si dupa ce incep sa umble in picioare, adica, mai ales atunci, pt a nu le deforma mersul si oasele ...

mamica stresata si puiutul cuminte.

Lisa Maria 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput