Burtici fericite de septembrie-octombrie (212)
Raspunsuri - Pagina 12
crissbebe spune:
Nu obosesti Raluk ptr ca e usor de folosit...
Ma bag si eu un pic la nani ca acusi se trezeste Praslea cel voinic la mufat...
MAMICA FERICITA DE Alexandru - Aurelian
crissbebe spune:
Raluk si apropo de pompa sfatul meu e sa o cumperi inainte sa nasti...sa nu patesti cum am patit eu...nu am crezut ca voi avea nevoie de ea a doua zi dupa operatie...si cand am iesit din spital m-am vazut nevoita sa alerg dupa pompa ca nu mai puteam de durere de sani...
NOAPTE BUNA FETE DRAGI...
Mai intru cand mai pot...cand imi va trece stare asta naspa ptr ca nu vreau sa va intristez cu problemele mele...
MAMICA FERICITA DE Alexandru - Aurelian
NelaM spune:
Buna dimineata, dragele noastre.
Mami de Chiara Ada, mie chiar imi place Ada, mi se pare elegant. Acuma eu te inteleg si de ce nu il ai la inima, fiind numele socrelei. Ce figura esti, ai pus numele sa impresionezi… !!
coolutz, bine ai venit! Imi place cum ai postat si ne ajuta experienta ta anterioara. Eu te mai astept cu drag sa mai postezi, in limita timpului tau. M-am uitat si la pozici si v-am admirat, sunteti o familie tanara si frumoasa. Si ce frumusel e Andrei, sa va traiasca!
luto, multumim frumos pentru tipsurile cu patutul, sunt suuuuper. Cu patura sa stii ca nu ma gandisem, dar acu', ca zici, mi se pare super logic ce zici. Am pus doua tricouri la Ana in pat, al meu si al sotului, initial il pusesem numai pe al sotului si a dormit Ana ieri de a rupt. Azi am scos si asul din maneca (maieul meu care miroase a laptic de te trazneste), ca m-a secat Ana ieri de dimineata cu bondingul... am leganat la ea de mi s-a urat, ma durea spatele de numa numa. Bine macar ca nu plange asa mult, doar sta cu ochii pe pereti sau la mine si se agita in toate partile.
Raluka, daaaa, v-am organizat de numa numa ieri de dimineata, nu stiu ce m-o fi apucat. Ma iertati voi, stiu eu…
Sa stii ca ai maare dreptate cu laptele si alaptatul la san: stresul si atata citit si documentat ne omoara. Imi aduc aminte de tanti Jana, eram eu copil, facea copil dupa copil, era o mana de om, imi aduc aminte si acum, statea la etajul 7 al blocului nostru. Ne lasa sa ne jucam cu nou nascutii pe care ii alapta, pentru noi era ceva wow sa ne lase sa ii tinem in brate... a facut vreo 3 si nu s-a mai stresat daca are lapte, daca e bun daca ia copilul in greutate! Si copii sunt mari acum, bine-mersi!
Felicitari, Giuliella! Sa iti traiasca Ema Jasmine (ce nume deosebit), sa va aduca numai bucurii!
Monikus, ma bucur ca ai mai intrat! Dragul tau sot, nu mai are rabdare… mai un pic, mai un pic.
Luto, cu kk moale, asa stiu si eu, nu e neaparata nevoie sa fie gros, mai degraba sa fie asa, de consistenta mustarului. Apropo de asta, Ana cand face, parca se vad si seminte , si sunt multe...
Mai, mai, ce de steluteeeeeee. Luto. Nice, congrats! Sunt invigiosa acuma.
Roxana, ma bucur din suflet de fetita ta mancacioasa foc. Esti o norocoasa!
Diamar, multumim frumos pentru aprecieri. O sa il rog pe sot zilele astea sa ne faca o poza cand o tin pe Ana cu barbia / gatul sprijinit la mine in mana, ca nu stiu cum sa explic mai bine decat cu o pozica.
Iulika, foarte bune rezultatele de la doctor, felicitari. Pai da-i bataie de-acuma! Sa vezi ce Iulika fericita si zambitoare o sa avem de acum incolo (nu ca pana acum nu era, dar de-acu o sa fie si cu acel zambet a la MonaLisa care se trage numai si numai de la anumite chestiuni, stim noi care...)
Mai citesc...
Nela, mamica Anei
anomis28 spune:
Felicitari Tulibu pentru Vladimir!
Sa fie sanatos, voios, mancacios si necolicos!
Felicitari giuliella pentru Emma Jasmine!
Sa fie sanatoasa, voioasa, mancacioasa si necolicoasa!
NelaM spune:
Maria, pai poate vine cretul vinerea asta atunci, sa il fericeasca si pe tati. Boon, deci vineri suntem in 2.. Ar merge, nu?
Vik, sa stii ca subscriu parerii tale: "cred ca suntem odiseea cu cei mai frumosi copii si cu cele mai ""cool"" mamici..."
Raluka, ce cool ai fost cu pusul firelor lui Selen ca la bombe!!! Radeam singura de dimineata, se zguduia patul, mai sa imi trezesc sotiorul.
Mi-a placut articolul pe care ni l-ai lasat despre breasrfeeding. Complex, intr-adevar. Cel mai mult mi-a placut fraza cu care si-a incheiat autorul articolul, pe care imi permit sa o redau aici:
"Above all, let's keep in mind the ultimate goal. The goal is healthy children-not breastfeeding for the sake of breastfeeding and not convenience feeding with store-bought foods-but healthy children. It is a goal that requires wisdom, dedication, patience, hard work and mutual support among breastfeeding and non-breastfeeding mothers"
Multumim.
Nela, mamica Anei
NelaM spune:
Anomis, mami, buna dimineata! Ce face Dinutzu? I-ai dat masa de noapte?
Nela, mamica Anei
NelaM spune:
Crissbebe, un pupic mare si gras de la mine si Ana, sa treaca supararea.
Stiu ca asa pare acum, o hidosenie de operatie, dar, vorba cantecului... "it all gets better in time". Cum zicea si Raluka, daca o privesti ca si pe poarta pe care ti-a venit pe lume bebelul, o sa indregesti taietura, sa vezi.
Imi aduc aminte de ultima vizita la doctor, cand mi-a dat o oglinda sa vad minunatia, cred ca v-am mai povestit. Am ramas uimita de gest, pentru ca pe mine nu ma intereseaza cicatricea ce ramane in urma. Ma interesa sa se vindece repede si bine. Singura ingrijorare este cum o sa nasc fratele / surioara Anei si ca cezariana asta imi limiteaza optiunea de a avea un al treilea copil (daca os vrea sa il fac, in viitor). In rest, am atatea amintiri placute (chiar cu Ana nascuta cu cezariana de urgenta, pentru care eu nu eram pregatita deloc) legate de acest eveniment, totul a fost ca un vis la sfarsitul caruia am vazut-o pe Ana si am vazut duiosia si mandria din ochii sotului mei, devenit de-acum tatic...
Gandeste-te numai ca prioritatea doctorului a fost scoaterea lui bebe safe, sanatatea ta, si apoi frumusetea broderiei.
In legatura cu bebe si piciorusul, stiu ca este usor de zis, greu de facut, dar incearca sa nu te alarmezi inutil. Uite, eu iti impartasesc din experienta mea, poate te incurajeaza. Imediat dupa nastere, fata Anei era umflata, fruntea la fel, arata ciudat si pediatrul s-a speriat, cerand o radiografie a caputului, se temea de ceva complicatii cu inchiderea, sudarea fontanelei prea devreme sau ceva de genul, i-a explicat sotului atunci (avand in vedere ca pozitionarea capului a fost motivul cezarienei de urgenta, ar fi putut sa fie). I-au cerut acordul sotului pentru radiografie. Cand am auzit si eu, nu m-am panicat, mi-am zis ca totul trebuie sa fie ok si daca nu e, o sa vad atunci ce este de facut, in functie de rezultatul ecografiei. Totul a fost ok, multumesc lui Dumnezeu, umflaturile s-au dovedit a fi de la statul in lichidul amniotic (era buhaita ca un betzivan mic ). Si sa stii ca intr-un final m-am bucurat ca a facut radiografia, asta astept eu de la doctori, sa isi faca meseria si, daca ceva i se pare ca nu e ok, sa faca verificari... better safe than sorry, cu asa ceva nu te joci.
Asa ca uite acum suntem voioase, cu o minunatie de radiografie a Anei la cateva ore dupa nastere, pe care o sa o pastram ca amintire numai.
Ii doresc numai sanatate bebelului tau, o sa fie bine, o sa vezi.
Si tie, fruntea sus: este foarte important ca bebelul sa aiba o mama optimista, puternica, asa cum esti tu!
Nela, mamica Anei
anomis28 spune:
Fete dragi,
Multumesc mult pentru raspunsurile voastre rferitoare la alaptare.
Ralucapaun, , felicitari ca ati reusit sa recuperati 400g in 4 zile. Noi trebuie sa recuperam minim 100g pana vineri seara. Tu cat mulgeai si ii dadeai cu bibe?, cum faceai cu mesele, din cate in cate ore? daca dormea, o trezeai sa-i dai papa?
Eu am reusit sa mult azi dupa masa de sera 40ml , cam putin dar tot e ceva.
Dana, da, l-am cantarit pe Dinutzu si poate asta a fost problema, ca asa am vazut ca nu a luat suficient in greutate. entru gandul tau bun si cuvintele de imbarbatare.
Nela, pediatra, cu care stau la tel aproape in fiecare zi, mi-a dat ultimatum pana vineri seara sa luam 100g altfel, trecem pe suplimentare cu formula.
Ralu0308, pentru raspuns, probabil acolo vom ajunge si noi cu Nan suplimentare. Referitor la bubitele de pe cap, cu ce il spalati pe bebe la baita?
Monica draga, da, am luat in considerare si pierderea in greutate. Dinutzu s-a nascut cu 3200g, si a venit acasa cu 3040g, iar la 2 saptamani dupa nastere nu ajunsese la greutatea de la nastere , asa cum scrie la catastif. Si m-ai ghicit, sunt cu ambitzul sa il harnesc exclusiv san, dar probabil ca o sa imi treaca daca nu recuperez 100g pana vineri.
Kemsy, cu Dzeu inainte, poate te vezi chiar azi cu Lori Stefan
Moni, sa te duci sa le faci cate o poza la pisicutzi si sa le pui nume, sa vezi ce bine te vei simti dupa. si pe tine si pe pisoiasi.
Iulia, sa iti traisca luta zambareatza. O papusa scumpa, numai buna de papat.
Theea, referitor la decalotare, si la noi procedeul este facut de sotz, dupa indicatiile pediatrei si seamna foarte mult ca ritual cu ce face ralu0308 sau sotul Luciei, cu grija, putin si doar in apa, in timpul baitei.
Coolutz, bine ai venit! Multam pentru experienta impartasita cu noi, sunt multe lucruri pe care le putem invata de la mamcile cu experienta asa ca tine.
Lucia,, pentru raspunsul cu laptele. Referitor la putza, noua ne-au spus sa impachetam putza in sus in scutec, si chiar ieri, Dinutzu a facut un pp in sus pe toata salopetica lui . Despre kk-ut, Dinutzu a fost foarte constipat si chiar si atunci, a facut kk-tul imprastiat, dar foarte uscat. nu cred ca vom vedea carnaciori in pampersi .
iar m-am lungit
Trimit, mai recuperez si revin.
anomis28 spune:
Doro, am vazut ca Eva nu luase mai nimic in prima luna si in a doua a luat 1300g. Ai suplimentat cu formula in luna a doua?
Mami de Chiara, stai cu noi si trec si mahnirile hormonale si supararea de a sta in pat atata timp. .
Pe mine ma ajuta foarte mult ca va stiu aproape pe toate.
Lucia,, mami, nu poti sa dai in depresie cand esti membru senior . Felicitari pentru stelutze, mon jeneral.
Kinga, yuppi, sa fie azi the D Day? Tinem pumnii si scot de la inclazire niste fete, asa preventiv.
Hai Kinga!
Roxxy, multa sanatate pentru Maria, Matei si pentru tine.
Domane Ajuta sa se faca bine puiutii tai cat mai repede.
Off, Monikus, mai sunt 2, maxim 4 saptamani de arsuri la orice, dupa care
1. nu mai conteaza
si
2. trec toate.
Diamar, pe contul comun de poze e una cu Dinutzu care e tinut fix in pozitia aceea in care trebuie sa faca gar, incerc sa pun un link sa vad daca mai stiu,gar
Felicitari Luhtien pentru Bogdan cel cu trei nume !!!! Recuperare cat mai usoara!
Sa fie sanatos, voios, papacios si necolicos!
Imi pare rau cea te resimti asa dupa operatie. Eu nu mai am nimic, la 2 saptamani dupa, duc copilul in orice pozitie, ma aplec, urc scari, duc scoica cu tot cu bebe, de nu m-am apucat inca, dar nu ma grabesc si inca mai curg rusii....
Lucia,, felicitari pentru victorie, la cat mai multe succesuri . Pe gogo il culcati si pe burta?
Suede, eu am avut la internare:
1.bilet internare de la doc de familie
2. adeverinta de la serviciu ca sunt platite darile catre sanatate
3. buletinul sau cartea de identitate
4. dosarul cu taote informatiile despre sarcina, analizwe, eco, etc
5. motivatie cezariana, daca e cazul
Multa bafta
Iulika, yuppi, ai scapat de lauzie . Tu oricum esti foarte calma si optimista, acum o sa ai si serenitatea celui care a scapat de furtunile hormonale (daca au fost).
Trimit si revin.
NelaM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anomis28 Nela, pediatra, cu care stau la tel aproape in fiecare zi, mi-a dat ultimatum pana vineri seara sa luam 100g altfel, trecem pe suplimentare cu formula. |
Anomis, tin pumnii sa recupereze Dinutzu pana maine. Cantarul merge acum, ca parca ziceai ca da eroare, poate nu e bun cantarul. Mai bine meri sa il cantareasca pediatra maine, zic eu.
O sa fie bine, o sa vezi, indiferent de metoda cu care o sa il hranesti pe Dinutu.
Nela, mamica Anei