Pepenasi de iulie- august 2008 (146)
Raspunsuri - Pagina 15
turturica spune:
Seara buna, de-abia acuma am reusit si eu sa intru, ca azi am fost la servici.
vicky, felicitari pentru ne-plinsul la bona, hai ca incetul cu incetul se obisnuieste Maya. Cum de nu o duceti la cresa, nu se gasesc locuri?
De vorbit cu Mara, eu vorbesc romaneste, taica-sau ii vorbeste in engleza, iar la cresa germana
Nu stiu ce-o fi in capul copilului. Asa ca dia, relax. Io nici macar nu stiu mereu in ce limba vorbeste cu mine cind vorbeste, desi recunosc majoritatea cuvintelor.
Am citit undeva ca dupa 18 luni invata cam un cuvint la 90 de minute, deci e foarte important sa vorbim constant cu copiii, sa ii stimulam, chiar daca noua ni se pare ca ei nu inteleg destul.
vicky, voi ce limba vorbiti cu Maya?
moni, sa stii ca si noua doctorul ne-a zis acelasi lucru referitor la raceala, nu se face din cauza de frig, ci din cauza de virusi. Noi o tinem pe Mara destul de subtire imbracata, desi aici e mai racoare decit in Ro, azi de exemplu, am imbracat-o in pantaloni scurti si tricou. Asta pentru ca a fost cald, maxima zilei a fost de 21 de grade. Eu am stat seara asta la pantaloni lungi si tricou, dar eu sint mai friguroasa decit ea ![]()
anko, si ce faceti cu tona asta de haine dupa ce va duceti? Cite valize aveti voie sa duceti cu voi?
capri, bafta la somn in seara asta.
vio, felicitari pt dinti si pentru noaptea dormita. Esti de admirat ca reusesti cu alaptatul si acuma.
Mami de Mara (19.08.2008) si
4+
mcoca spune:
Vio, bravo pentu dintzisoi. Si MAya se chinuie cu caninii da nimic deocamdata.
Turtu, am fost refuzati la cresa da 2 ori, asa ca ne-am gasit bona asta care parrre ok. Avantajul bonei este ca are orarele mai suple (pe cand la cresa la 6h15 gata), si ca mi-o primeste si daca e racita. MAi este o fetitza (2ani) la timp plin, si un baietzel (3ani) dupa amiaza si miercurile (in rest el merge la gradi) si sora baietzelului miercurea (5 ani cred).
Limba, noi ii vorbim amandoi in romana 95% din timp. NUmai cand ne intalnim cu francezi vorbim in franceza. Pare ca intzelege franceza, ca ii raspunde bonei cu da si nu la intrebai (da din cap).
CAnd am venit din ro, in avion erau 2 copii (5 si 3 ani) trilingvi. Mama le vorbea in franceza, tatal in romana si engleza la gradi (eau din state). Romana o vorbeau cu accent, ca deh, era limba paterna
(de fapt amandoi parintzii eau romani).
Vicky si Printzesone
turturica spune:
vicky, deci exista sperante sa ma-nteleg la un moment dat cu cupchilul
Fain ca ati gasit asemenea bona si e bine ca nu e aglomerata cu prea multi copii. La Mara variaza numarul copiilor, azi de exemplu erau vreo 5-6 copii, vinerea trecuta a fost singura.
Dar zic si io ca xena, nu e traumatizata, zice "piii" (copiii) de cind intram pe usa, e interesata de ceilalti copii, se vede ca e bine ingrijita si ii place.
iris, vroiam sa te intreb, tu nu o dai pe yvo la gradi? Nu ti-ar fi mai usor asa? Apropo, stii ceva de ooka?
Mami de Mara (19.08.2008) si
5+
mcoca spune:
Turtu, cam 3 e numarul maxim la bona. Sunt foarte bine incadrate, controlate, nu pot sa faca chiar ce vor.
Vicky si Printzesone
violeta29 spune:
Azi am avut cel mai obraznic copil,parca si-a propus sa se joace cu nervii mei, numai prostii a facut,si in casa si afara, pana in seara asta n-a mancat nimic, dar absolut nimic (in afara de tzitzi),a bagat pe la 8 un castronel de creale si jumatate de brcanel de iaurt si apoi nani.A avut si ceva muciori ,putini ,dar i-am dat totusi oscilococcinum, mai ales ca tati este racit cobza.
MCOCA
Sa stii ca si Alexandra se chinuia de muuuult cu caninii,cred ca de vreo trei luni au aparut in gingie cei d ejos si au tot stat acolo bine mersi,iar acum a durat vreo trei saptamani pana au spart.
TURTURICA, 
,sincera sa fiu mie imi place enorm sa o alaptez,dar incet incet va trebui sa o intarc fiindca mancare mananca f putin cantitativ ,iar pe de alta parte,din ce e mai mare din ce cred eu ca va fi mai greu.
ANKALAURA, hai ca esti tare cu rufele alea!Cum mai faci fata la atata calcat?Eu una urasc operatiunea asta,o fac numai atunci cand este neaparat necesar
Insanatosire grabnica,nasol cu raceala asta!

CAPRIOARA, felicitari pentru cei 9 ani de casnicie, la cat mai multi si fericiti inainte!

ANAXENA, ce super ca s-a acomodat Maria la cresa.E particulara sau de stat?
IRISS
.I-am dat cu calgel,dar nu a avut nici un efect.I-am pus si supozitor cu nurofen si tot degeaba.
TEKY, ce fericita esti ca ai cu cine lasa fata ca sa iesi cu sotul in oras!Ce mi-as dori si eu asa ceva!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta ,mamica de nazdravana mica
-Alexandra Valentina(2.09.2008)
mcoca spune:
Vio, cum si cand ii dai oscillo?? Ca i-as da si eu ca vad ca devine din ce in ce mai mucioasa.
Vicky si Printzesone
ooka spune:
salutare
n'am putut sa rezist ca am vazut ca a intrebat Turturica de mini
, dar mai intai cu felicitarile: Turturico, sa ai sarcina usoara, bebe sanatos si frumos, un baietel asa frumos ca tine
, felicitari!
Moni felicitari si tie, sa ai si tu sarcina usoara, bebe sanatos si frumos, o fetita frumusica
Maytrei sarcina usoara si tie, sanatate, bebe sanatos si frumos!
Turturico noi suntem bine, chiar citeam ieri cu vlad ce grasuna de fetita ai, noi tot la coada suntem cu greutatea, am vazut si poze si e o frumusica. N'am mai intrat ca n'am laptop, adica am dar numai dupa ce vine vlad de la servici mai exact noaptea, ca de aproape doua saptamani suntem in Brasov, in delegatie
. Mai am putin si pot sa fac harta orasului in gind, m'am plimbat de mi'am tocit pantofii, am dus cupilu in parcuri si ma chinui s'o determin sa mearga da' n'are chef. Am si racit ca am prins doua zile friguroase si nu eram chiar pregatiti asa ca am muciosit impreuna pana azi, sau or fi fost virusi care umbla prin frig
. Din pacate ma chinui cu ea cu mancarea ca e o lenesa si n'are stare sa manance, stie sa manance bucati mari dar nu o face decit cind are chef. Cred ca daca o luam in conced ma impuscam. Exceptind treaba cu mancarea e o simpatica si o haioasa si cea mai frumoasa fetita din lume. Si ma si scot cind ies cu ea ca primesc chestii gratis, am primit si'o ciorba ca deh e cupilu frumos
.
Abia astept sa ma intorc acasa desi nu credeam sa spun asta ca acu ceva vreme, cam la 3 sapt dupa ce m'am mutat sora'mii i'au intrat hotii in casa (sta 2 etaje mai sus de mine) si de atunci stau cu frica si spaima is ca un iepure deportat si bolnav de nervi
, dar tot mai bine parca e acasa.
Am citit ce'ai spus de cresa Marei si iar mi se face pofta sa dau purcelul la cresa si sper ca pana la doi ani sa ma hotarasc totusi ce fac. Retinerea cea mai mare e frica de boala si nu neaparat de boala ci de faptul ca la enterocolita a slabit cam 800g, ceea ce la greutatea ei e foarte mult. A recuperat destul de bine, cam in doua luni insa, ceea ce ma retine sa ma grabesc cu cresa oricit de tentant ar fi.
Una peste alta cum ajung cum te blagoslovesc cu urari si pe mess.![]()
mami de Sofi
violeta29 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mcoca Vio, cum si cand ii dai oscillo?? Ca i-as da si eu ca vad ca devine din ce in ce mai mucioasa. Vicky si Printzesone |
Dizolvat in apa.E un tubulet cu granule care se pun in apa,fara sa-i schimbe gustul.Cu ocazia asta ii dau un pupic maaare lui Boti ca ne-a zis de el ca eu aveam mereu un chin cu siropurile alea de trebuia sa i le dau cu lingurita sau seringa, ne luptam parte-n parte.
Edit ca am uitat sa scriu esentialul
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta ,mamica de nazdravana mica
-Alexandra Valentina(2.09.2008)
ooka spune:
Vicky mie homeopata mi'a spus sa dau oscilo 'dimineata, seara, dimineata' un tub dizolvat in putina apa ca opreste procesul degenerativ
, io i'am dat cu ocazia mucioseniei vreo 10 tuburi si cam degeaba, dar pana acum a functionat. N'am luat legatura cu homeopata ca e o ciudata si imi transmite si energii negative
. Da cica e buna, ca e presedinta fundatiei 'prohomeopatia'.
mami de Sofi
Caprioara spune:
Ooka, ce bine ca mai dadusi si tu un semn! Dar scumpa la vedere esti mai
! Poze cu fata ta frumoasa cand mai vedem si noi
? Vezi ca weekendu asta la muzeul taranului se sarbatoreste ziua recoltei. Ne vedem la un must, ce zici? Sau nu veniti inca in Bucuresti?
Fetele, multumim de urari
.
Ilincu nu doarme inca
.
pup you all,
In concursul Klorane, o puteti vedea pe Ilinca, si daca va plac pozele ei, vota, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">aici,
in pozele mele: cap1 si cap2, si in pozele lui tati: BFL1 si BFL2.
Multumim frumos.
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate