Gravidute prin FIV (51)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Evy30 spune:

Miramar , multumesc mult pt sfaturi .
mainile umflate , stai linistita ca e normal . mie mi se umfla si venele pe maini , asa ca niste bobite . i-am aratat si dr si a zis sa stau linistita si sa beau multa apa . vai de capul meu ...am ajuns la 3l pe zi si merg la baie ...cam la 1.5 ore .

Si eu vreau sa ajung tot pe 4-5 nov . dr zicea 39 de sapt ..doamne ajuta .eu am mare incredere in el si nu am comentat niciodata nimic . merg pe mana lui . in plus, cu cat bebe sta mai mult la caldurica cu atat ii este mai bine .
noi nu avem o data programata , insa peste o saptamana si un pic ,probabil ne va spune orientativ .

am reusit sa dorm tare bine azi noapte . am dormit asa : pe stanga cu perna destul de ridicata . si bine a fost ... m-am trezit fara mari dureri de solduri .numai cel de sciatic care coboara sub fesa e la ordinea zilei ...

fetelor pupici si numai bine .

Evy 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Evy - subscriu la ce spun Raluca si Miramar. Si eu am avut anul trecut la extrauterina anestezie generala si pot spune cu certitudine ca refacerea e mult mai grea decat la rahi, iar calmantele cu duiumul pe care ti le fac te darama. Eu anul trecut am mai suferit inca o zi dupa operatie din cauza calmantelor foarte tari pe care mi le administrau direct pe vena. A fost groaznic.

La cezariana, anestezia a fost ok si refacerea mult mai rapida. Alaturi de mine la terapie intensiva mai erau 5 fete care nascusera tot prin cezariana si toate cu rahi. Toate s-au mobilizat dupa 24 ore, niciuna nu a avut probleme cu refacerea. Iar momentul in care auzi primul strigat al copilului tau NU SE COMPARA CU NIMIC PE LUME. Faptul ca pentru cateva secunde ti-l pune pe piept si te simte si il simti imediat ce el a venit pe lume, este inegalabil. Vei tine minte aceste momente toata viata. Vei plange de fericire.O fericire care te va inunda si o vei simti prin toti porii. Nu exista un alt moment in viata in care sa simti ceea ce simti cand nasti si iti vezi / atingi / auzi copilul.

La fel ca si Raluca, daca as mai naste de 100 ori, aceeasi metoda as agreea. In plus, stai linistita ca vei avea un paravan in fata si nu vei vedea nimic. Eu nici macar nu auzeam daca vorbesc doctorii intre ei. La capul meu erau anestezista si o asistenta care ma tineau de mana, ma mangaiau, imi spuneau "mai e un pic..", "totul este in regula..", "acum scoate copilul..." si tot asa. Ba in timpul operatiei dr meu le povestea anestezistei si celorlalti din sala cat m-am chinuit eu pentru a ajunge aici, prin cate am trecut...si tot asa.

Curaj, draga mea. Esti atat de aproape!!!!

h.

minunata!
Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Evy30 spune:

iti multumesc din suflet pt cuvintele tale .
astept cu ardoare momentul cand imi voi vedea si eu puiul
peste o luna cel tarziu il vad .

Evy 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Dati-mi voie sa va contrazic putin in ideea ca totusi fiecare face ce vrEa:
1.anestezia are acelasi efect in corp,indiferent daca e bagata in coloana sau in vena..in coloana poate fi bagata gresit..in vena la fel....se simte totul doar ca nu doare....
2.Intervalul de cand adormi si pana la bebe este de 45 secunde maxim 60 apoi se lucreaza la suturi curatat etc..
3.cxa sa intre anestezia in snge si sa ajunga la bebe care e protejat si de placenta,dureaza cam 3 minute..bebe e scos dupa 60 secunde maxim.
4.Calmantele sunt facute la fel depinde de gradul de toleranta si taietura e aceeasi indiferent de metoda....
5.nu se spune in general ce ti se face in spital..iti baga si gata asa ca nu are toata lumea de unde sa stie...eu m-am interesat special.....fortral si mialgin....apoi algocalmin....nu foarte des..dar depinde de cat tolerezi durerea...eu am facut tador si inca ceva care era foarte bun am uitat...
5.Doare tare mai ales cand iti baga oxitocina...
6.Riscul la o anestezie generala e mai mare pntru doctor..are raspundere mult mai mare...la rahie e mai simplu dar in ambele cazuri se pot produce accidente....la rahie pot aparea probleme cu colloana..adica o paralizie pentru ca s-a dus altundeva serul sau a fost bagat rau..etc etc...eu am jurat ca nu-si va baga nimeni acul in coloana mea..
7.DUREREA E SUPORTABILA DOAR DE LA A TREIA ZI.....
sA NU-MI ZICA NIMENI CA ARE TAIAT TOTUL PNA LA UTER SI NU IL DOARE A DOUA ZI DE REZISTA FARA CALMANTE CA NU CRED

VA PUP SI AVETI GRIJA DE VOI.....

Madalina de minunica Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Dati-mi voie sa va contrazic putin in ideea ca totusi fiecare face ce vrEa:
4.Calmantele sunt facute la fel depinde de gradul de toleranta si taietura e aceeasi indiferent de metoda....
5.nu se spune in general ce ti se face in spital..iti baga si gata asa ca nu are toata lumea de unde sa stie...eu m-am interesat special.....fortral si mialgin....apoi algocalmin....nu foarte des..dar depinde de cat tolerezi durerea...eu am facut tador si inca ceva care era foarte bun am uitat...
5.Doare tare mai ales cand iti baga oxitocina...
6.Riscul la o anestezie generala e mai mare pntru doctor..are raspundere mult mai mare...la rahie e mai simplu dar in ambele cazuri se pot produce accidente....la rahie pot aparea probleme cu colloana..adica o paralizie pentru ca s-a dus altundeva serul sau a fost bagat rau..etc etc...eu am jurat ca nu-si va baga nimeni acul in coloana mea..
7.DUREREA E SUPORTABILA DOAR DE LA A TREIA ZI.....
sA NU-MI ZICA NIMENI CA ARE TAIAT TOTUL PNA LA UTER SI NU IL DOARE A DOUA ZI DE REZISTA FARA CALMANTE CA NU CRED

VA PUP SI AVETI GRIJA DE VOI.....

Dupa anestezie generala prietena mea a primit calmantele injectabile in fesa si nu a fost prea placut, iar la cea rahi i s-au administrat prin cateterul lasat in coloana 24 ore. Mai mult a avut contact cu bebe imediat dupa anestezia rahi, iar la prima numai dupa 28 ore. Dupa anestezia rahi a putut pune bebe la san mult, mult mai repede decat prima data cand a facut generala. Va spun din experienta prietenei mele care la prima sarcina a nascut prin cezariana cu anestezie generala, iar fx la 2 ani a nascut bebe 2 cu cezariana - anestezie rahi si poate face comparatii. A zis ca nu se pot compara, nici cum se trece peste ele si nici cum te recuperezi. Si o cred avand ambele experiente.
Dar bineinteles ca fiecare face cum considera mai bine

35 + Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

eu sincera sa fiu le-am primit in branula ca mi-au pus inainte de operatie...nu m-au iintepat deloc..nu am facut nici una intramuscular si nici nu se recomanda macar asa ca....iar taietuta e taietura..plus ca nu e usor sa stii cate taie si ca simti ce face chiar daca nu doare...in general se pune branula si pe acolo sebaga calmat...datr numai cu supraveghere medicala...poate fi periculos altfel iar analgezicele se fac intramuscular .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

1.Anestezia generala este din start mult mai puternica pentru ca te adoarme complet. Riscul este de asemenea mult mai mare - poti sa nu te mai trezesti! EVER! De aceea si responsabilitatea doctorului este mai mare.

2.Riscul de a ajunge la maduva in cazul rahiei exista, la fel cum exista si in cazul periduralei. O simpla atingere a maduvei nu echivaleaza cu paralizia insa, intai se ajunge la lichidul cefalo-rahidian si daca s-a ajuns acolo se retrage cateterul si se face din nou in alt loc si chiar daca se ajunge acolo putem vorbi de o amortire temporara si locala etc, cazul paraliziei totale e ceva extrem de care eu una n-am auzit sa se intample, probabil procentajul e infim, totusi astea sunt interventii de rutina pt. un anestezist, la fel ca si anestezia generala.

3. Daca e sa vorbim despre riscuri exista riscul unei hemoragii fatale in cazul operatiei si-atunci de ce sa nu nastem natural etc - Vorbim totusi de niste doctori (sper nu gen Ciomu) haide sa-i lasam pe ei sa-si faca meseria.

Si-n rest subscriu la spusele lui Many-bani.

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

eu sincera sa fiu le-am primit in branula ca mi-au pus inainte de operatie...nu m-au iintepat deloc..nu am facut nici una intramuscular si nici nu se recomanda macar asa ca....iar taietuta e taietura..plus ca nu e usor sa stii cate taie si ca simti ce face chiar daca nu doare...in general se pune branula si pe acolo sebaga calmat...datr numai cu supraveghere medicala...poate fi periculos altfel iar analgezicele se fac intramuscular .

Sa nu speriem fetele ce urmeaza sa nasca..
Nu se simte nimic, girls!Din momentul in care isi face anestezia efectul nu mai simtiti nimic. Pe cuvant de mami de 5 saptamani si-o zi!

Si cred ca focusul ar trebui sa fie pe copil, pe faptul ca il vedeti/simtiti/auziti/mirositi imediat! Toate am trecut prin tot felul de investigatii, care mai de care mai neplacute, prin punctii cu anestezie sau fara, etc..so, faptul ca am ajuns aici, sa dam nastere puiului atat de dorit e prilej de mare bucurie, nicidecum de stres.

Da, operatia doare, (nu insuportabil), alaptatul doare( in cazul meu a fost mult mai dureros decat operatia), insa si mai mult m-a durut sa-mi vad fetitza cum se chinuie de durere de burtica si sa nu-i pot face nimic sa-i treaca.

Va pupa fata!

Baby

de Natalia (03.09.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns li_am spune:

Neata fetele,
si eu am facut rahianestezie de doua ori, una la ceza si a doua la cerclaj (evident ca a fost mult mai mica doza si a trecut mai repede, sa zicem ca asta nu se pune) si in mod cert subscriu trendului general pro rahianestezie sau cum s-o mai chema ea, a doua zi dupa operatie am mai primit ca analgezice doar niste pastilute mici cu recomandare de la medic sa le iau "la nevoie" si nu am luat decat doua. branula am avut si eu pusa, chiar daca nu a fost generala anestezia, nu e musai sa-ti "serveasca" totul in coloana, prin branula mi-au oferit tot felul de saruri , lichide, oxitocina si analgezicele dupa operatie, cateterul mi l-au scos imediat dupa ceza.

si asa cum spunea miramar, depinde de fiecare organism cum rezista, eu am fost super repede pe picioare, nu am avut dureri de cap sau alte neplaceri din cauza anesteziei. Dupa mai putin de 24 h, eram in dus si pe urma am luat-o la picior prin spital cu bb cu tot... Cu siguranta mai depinde si de anestezist, e foarte important sa se dozeze corect anestezicul, altfel pot aparea complicatii.

Mada, nu prea vreau sa te contrazic, dar in cazul meu cel putin, a durat mai mult de 60 de secunde sa-l scoata pe bb, si sa fiu sincera nu prea mi-as dori ca in doar 60 de secunde cineva sa taie prin atatea straturi, piele, muschi, uter, membrane, etc... Nu am inteles, tu ai facut anestezie generala? Eu stiam ca numai in cazurile de urgenta se apeleaza la generala, dar cine mai stie...

noi am fost ieri la eco, dar am plecat cum am venit, nu am cerut sa estimeze greutatea bebitei si nici ei nu au facut-o, mi-au spus doar ca se dezvolta normal pt varsta si ca totul e ok, fluxul sanguin prin cordon, inima, rinichi, creier, etc, totul pare a fi in regula...

_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria - 33+ AMR 36

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns li_am spune:

o, acum mi-am amintit de mama care a facut cateva operatii cu anestezie generala, asta e aia la care te intubeaza, odata am vazut-o cand au scos-o din operatie cu tubul infipt pe gat, e horror, de ce ar vrea cineva sa faca asa ceva... si mama mereu se plangea de gat dupa ce-i scoteau nenorocitul de tub...

_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria - 33+ AMR 36

poze

Mergi la inceput