Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (25)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui dayanara

eu nu ma supar deloc, pe ivan l.am alaptat pna la 5-6 luni, mixt, adica si lapte praf si piept...si.i dateam si culcat piept , totul a fost ok, oricum mie asa mi.a fost bine
cu al doilea o sa am o interventie de tiroida ma rog, sper sa aman cat ii dau piept macar o luna, sau ceva acolo sa nu.l trec direct pe lapte praf, dar si cu biberon care se da mai rar decat pieptul, si tot cu mine in pat il voi tine sa doarma :)

cum a zis liliana depinde de copil, nu toti sunt trasi la xerox, asa cum unii se simt bine la ei in pat altii se simt bine in pat cu mama, si eu nu am de gand sa.l las urle doar ca sa doarma singur, parerea mea :)

O prima intrebare ar fi: de ce mixt?
Alta observatie ar fi ca te contrazici putin singura. Zici ca depinde de copil, dar ai luat deja hotararea sa dormi cu bebe in pat. Nu incerci mai intai sa vezi daca vrea sa doarma singur?
nimeni nu zice sa lasi copilul sa urle singur in pat, doamne fereste. Dar trebuie descoperita cauza din care plange. Multi copii simt placerea spatiului mic, ca atunci cand erau in burta la mama. Multe femei apeleaza la trucuri, huse de izolat in jurul patutului, patut mai mic, chiar plapuma care sa inveleasca bine copilul si sa-l faca sa simta spatiul mai mic. Apoi alte femei aleg sa-si puna cate un tricou langa bebe, astfel el simte mirosul mamei, desi ea fizic se odihneste. Alti copii plang din cauza colicilor si atunci nici chiar dormitul cu mama in pat nu ajuta, dimpotriva, alaptatul la 10 minute face mai mult rau decat bine.
Acum mamicile la primul bebe nu au decat de citit si filtrat informatiile de la noi. Ele trebuie sa fie pregatite cu cat mai multe informatii, sa observe copilul propriu si sa incerce toate trucurile pentru a avea un copil cat mai sanatos is fericit, fara sa uite si de odihna si sanatatea lor. Un copil fericit e un copil cu o mamica fericita (si odihnita)!

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

nu ma contrazic deloc, in primul rand ca am zis acum cateva pagini ca.i voi cumpara ceva gen landou, ceva mic, pentru primele zile, saptamani daca va vrea sa doarma acolo, una la mana, a doua sunt sigura ca nu va dormi singur mai incolo cand isi va da seama ca ivan doarme cu noi in pat...de asta am spus ca nu.i voi cumpara pat
depinde de copil , iar la inceput imi voi da seama de asta punandu.l in landou

si la felul cum am alaptat, mixt pt ca asa am decis eu si medicul din motive medicale

roxana 13+ arturo si ivan (2.12.2006)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Yaia
Un copil fericit e un copil cu o mamica fericita (si odihnita)!

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Poze

perfect de acord, eu sunt una din mamicile care se odihnesc si sunt fericite cu copilul in pat si el la fel evident :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Dayanara stii deja ca va fi baiat? eu sunt cu mintea in traista rau:))
sa fitii sanatosiiii si frumosi si fericiti

Gaby

Bebe in 17 saptamani
www.gabyhila.blogspot.com

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui GabyHila

Dayanara stii deja ca va fi baiat? eu sunt cu mintea in traista rau:))
sa fitii sanatosiiii si frumosi si fericiti

Gaby

Bebe in 17 saptamani

multumim
vad ca si tu esti destul de avansata, cand mergi la eco? a sigur vei veni cu carucior

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Andira, eu m-am vopsit in sarcina trecuta cu Revlon fara ammoniac. Eu zic sa stai fara grija sis a te faci frumoasa

Mari de Daria Maria(29.01.2008) 13+
Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare
Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Fara ofensa... dar nu trebuie sa justificam de ce am ales ce e mai bine pentru noi si copiii nostri!
Dorm cu Luca in pat; si cu sotul (evident) si pe niciunul nu ne-a deranjat... Nu voi spune niciodata ca asa este cel mai bine sau ca daca dorm singuri (copilul/copiii) este extraordinar... e o chestiune de alegere personala.

Castelana jos palaria pentru tine (pentru puterea de a trece peste toate) si pentru mama ta (pentru intelepciunea de a tine ridicat moralul celor apropiati si pe al dumneaei). Sa-ti dea Dumnezeu un copil puternic ca si tine!

No... experimentez insomnii si, mai nou, constipatie. Bleah, ziceam ca-s ok daca scap de greturi si voma darrrrrr... (M-am "tratat" cu un choux a la creme... sa vezi randament )

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Yaia, nu stiu de unde iti iei tu informatiile, dar sunt total eronate. Alimentatia la cerere este recomandata acum atat de Asociatia Americana de Pediatrie cat si de toate grupurile de suport al lactatiei. Asta inseamna ca poate sa suga in continuu si 10 ore daca vrea. NU ii afecteaza cu nimic digestia. Mai informeaza-te.

Cat despre dormitul in pat, nici unui copil nu ii poate displace sa fie in brate la mama lui. Unii se resemneaza si nu plang, dar asta nu inseamna ca le e mai bine in patut. Asta nu este posibil.

Iar un copil fericit nu e cel cu o mamica fericta, ci cel care are acces la mama lui cand are nevoie de ea.

16+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Uitasem....
Si eu m-am vopsit cu vopsea fara amoniac (de la Wella) si-s multumita!

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Peste o saptamana si ceva! in 9 octombrie! imi fac cadou cu anticipatie de ziua mea, daca va vrea fetita lu mama sa stea:) eu tot asa zic, ca o sa fac o fetita frumoasa si minunata!

cu tot ce citesc pe aici, nu mai imi vine sa cumpar nimic! as fi cumparat niste body`uri dar nu stiu ce marime sa iau pt nou nascuti: chiar mici mici sau de 3-6 luni? vara cu ce se imbraca copii? nu radeti va rog... dar eu pana acum nu am nici in clin nici in maneca cu copii mici. nici nu stiu sa ii tin in brate si mi-e frica.... tulai doamne!

Bebe in 17 saptamani

Mergi la inceput