Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 6
claudia_a spune:
Ieri in disperare am scris mail Dr. Mihai Craiu... surpriza maxima dimineata acum cand am vazut raspuns... desi este foarte foarte ocupat, mi-a raspuns si destul de explicit la problemele ridicate! A ramas ca astazi sa il sun la spital si sa ne faca o programare la urgenta zilele urmatoare; sincer, mi s-a parut un gest extraordinar, nu il cunosc, nu ma cunoaste , insa si-a facut timp pentru mine si problema mea, nu ma asteptam... jos palaria cum ar spune un post...
In alta ordine de idei aseara am mers la pneumolog de adulti de la noi din oras; ne-a ascultat istoricul, a ascultat-o pe Ioana la plamani - a zis ca nici vorba de ceva la plamani sau incarcatura de secretii; parerea ei a fost ca e posibil sa fie o ciuperca (gen candida) care s-a extins foarte mult pe laringe, faringe... si de aici senzatia de nod in gat si respiratie greoaie; anul trecut in urma unei analize de sputa, mie mi-a iesit candida faringiana, am luat tratament, insa nu am scapat de ea... si stiu ca se ia foarte repede, plus ca se inmulteste mult de la Flixotide (apropo pentru cele care folositi puf de Flixo, sa clatiti gura copilului inainte si dupa cu apa cu sare sau apa cu bicarbonat de sodiu, obligatoriu).
Ramane acum insa sa facem maine dimineata exudatul, spirometria si abia atunci se poate exprima asupra unui diagnostic!
As prefera insa sa vin la Bucuresti pentru ca totusi laringitele si bornsitele au fost multe...
Va tin la curent si incercati si voi o analiza de secretie, sputa, exudat... cine stie? la cate cauze pot exista!!!
ary_v spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui softurela
Din pacate nu a ramas loc de decizie. Vineri-ventolin, sambata-ventolin, duminica-ventolin si acum m-a sunat mama mea ca iar a fost nevoie de ventolin. Am inceput flixotede-ul de sambata, deci daca e asa nasol acum, nu imi imaginez cum ar fi fost daca nu mergeam la dna doctor. E clar nevoie de tratamnet de intretinere, astmul nu era si nu este sub control. Sper ca in 2-3 zile sa scapam de ventolin. Dna doctor m-a avertizat ca e schimbarea de vreme si cei cu astm vor avea manifestari mai accentuate. Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Softurela o sa vezi ca va fi mai bine cu tratament de intretinere (desi ideal ar fi fost fara el) dar mai bine asa decat sa i se agraveze problemele sau boala sa o impiedice sa aiba o viata normala. Stiu cat e de greu, am avut o perioada cand il ascultam din 5 in 5 minute cand alerga prin parc sa vad daca nu are weezing. Banuiesc ca v-a dat o doza mica de flixotide pt inceput, nu?
ary_v spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eunice78 Ceea ce insa imi displace profund este ca Toma are cearcane. Copii vostri au cearcane? Mai e cineva in situatia noastra, adica analize bune dar cu wheezingul ala nenorocit repetat? Oare ar trebui sa mai facem analize pt alergii, in conditiile in care analizele generale au iesit bune? |
Si Robert e un pic incercanat dar nu f mult. In schimb el e foarte palid, desi niciodata nu i-a iesit la analize ca ar avea anemie, un pic de lipsa de calciu ii iese mereu. Foarte rar face si el un pic de bujorei, trebuie sa alerge foarte mult sau sa fie foarte cald afara. Oare are vreo legatura cu astmul? Ai vostri tot asa palizi sunt?
ary_v spune:
citat din mesajul lui alra ea are ca triggeri in primul rand virusii de raceala, apoi aerul rece (merge fular la nas iarna), si efort. am fost in vara la o cabana in padure unde era aer mai rece si umiditate in dormitor si a tusit toata noaptea fara nici un semn de raceala. cum am ajuns acasa nu a mai tusit absolut deloc. Vacanta cu Laura in Romania |
La fel si robert devine foarte sensibil cand e racit, se aude ca i se ingreuneaza respiratia desi nu ajunge sa aiba weezing. In perioadele de raceala eu fac un pic mai strict curatenie.
Alra ce mai face mititica ta? S-au inchis gaurile?
ary_v spune:
citat din mesajul lui claudia_a Va tin la curent si incercati si voi o analiza de secretie, sputa, exudat... cine stie? la cate cauze pot exista!!! Zambeste, iubeste, iarta! |
Claudia multa sanatate!
La noi sigur nu e candida ca ii ies niste valori enorme la analizele pt alergii. Stiam ca de la flixotide poate sa faca afte in gurita dar ca apare la doze mari, noi pana acum nu am avut probleme.
softurela spune:
citat din mesajul lui claudia_a Ieri in disperare am scris mail Dr. Mihai Craiu... surpriza maxima dimineata acum cand am vazut raspuns... desi este foarte foarte ocupat, mi-a raspuns si destul de explicit la problemele ridicate! A ramas ca astazi sa il sun la spital si sa ne faca o programare la urgenta zilele urmatoare; sincer, mi s-a parut un gest extraordinar, nu il cunosc, nu ma cunoaste , insa si-a facut timp pentru mine si problema mea, nu ma asteptam... jos palaria cum ar spune un post... In alta ordine de idei aseara am mers la pneumolog de adulti de la noi din oras; ne-a ascultat istoricul, a ascultat-o pe Ioana la plamani - a zis ca nici vorba de ceva la plamani sau incarcatura de secretii; parerea ei a fost ca e posibil sa fie o ciuperca (gen candida) care s-a extins foarte mult pe laringe, faringe... si de aici senzatia de nod in gat si respiratie greoaie; anul trecut in urma unei analize de sputa, mie mi-a iesit candida faringiana, am luat tratament, insa nu am scapat de ea... si stiu ca se ia foarte repede, plus ca se inmulteste mult de la Flixotide (apropo pentru cele care folositi puf de Flixo, sa clatiti gura copilului inainte si dupa cu apa cu sare sau apa cu bicarbonat de sodiu, obligatoriu). Ramane acum insa sa facem maine dimineata exudatul, spirometria si abia atunci se poate exprima asupra unui diagnostic! As prefera insa sa vin la Bucuresti pentru ca totusi laringitele si bornsitele au fost multe... Va tin la curent si incercati si voi o analiza de secretie, sputa, exudat... cine stie? la cate cauze pot exista!!! Zambeste, iubeste, iarta! |
Super, ar fi bine sa fie ciuperca. Da, sunt de acord cu tine ...nu strica si o a doua parere. Plus ca asa stai si tu linistita.
Si am un sfat pentru toate mamicile: tratati orice raceala cu cel mai mare simt de raspundere.
Noi, am avut o bronsita in decembrie, prost diagnosticata si tratata si am ajuns unde am ajuns. Fetita era la bunici, in provincie atunci. Si desi medicii si-au dat interesesul, sincer atat i-a dus capul.
Prima bronsita a fost cu internare o luna de zile (3 saptamani in provincie si 4 zile la Medlife).
La a doua bronsita, si ultima, eram tot in provincie. La primul semn de tuse (pe la 4 dimineata) am facut bagajele si am plecat la Bucuresti. Groaza de a ajunge pe mana medicilor de acolo, mi-a dat viteza. Dupa 2 zile de tratament, fetita era ca noua, adio tuse si raceala. Deci, se poate.
Nu vreau sa par discriminatorie, dar sincer mi-au facut mult rau.
Sanatate!
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
citat din mesajul lui eunice78 Ceea ce insa imi displace profund este ca Toma are cearcane. Copii vostri au cearcane? Mai e cineva in situatia noastra, adica analize bune dar cu wheezingul ala nenorocit repetat? Oare ar trebui sa mai facem analize pt alergii, in conditiile in care analizele generale au iesit bune? |
Si a mea are cearcane, acum s-a bronzat si nu se mai vad.
Noua analizele pentru alergii pe specifici , praf , polen si inca 20, au iesit negative. Le-am repetat de 3 ori (aprilie-iunie-septembrie) si tot negative sunt.
La IgE total, in aprilie a iesit 37 si in septembrie 124.
Deci, sunt in ceata. E alergica sau nu, probabil la testele cutanate voi stii. Mai avem de asteptat un an.
Din ce am citit pe site-uri din State, astmul (ei zic astm si la wheezing recurent si la hiper-reactivitate bronsica) se clasifica in :
astm alergic
SI
astm NON-ALERGIC: care are ca triggeri: factori iritativi(praf,fum de tigara,parfumuri puternice), reflux gastro-esofagian, efort, aerul rece, viroze respiratorii.
# Allergic asthma. In this type of asthma, symptoms are triggered by environmental triggers called allergens, such as pollen, dust mites, and pet dander.
# Non-allergic asthma. This type of asthma is triggered by factors other than allergens, such as irritants like smoke.
E posibil ca si fetita mea si baietelul tau sa aibe aceeasi problema si anume, o hiper-reactivitate bronsica dupa bronsite repetate si prost-tratate.
Bronhiile fiind inflamate si sensibile reactioneaza la factorii iritativi, la frig , efort...in functie de cat de mare e inflamatia.
Cum spuneam si in paginile anterioare, eu sper ca fetita mea sa se incadreze in a doua varianta, mai ales ca ea nu are manifestari ale rinitei (stranut in salve si mucisori multi).
Fetele cu copii alergici, imi puteti confirma daca la ei, rinita coexista cu astmul ? Dar, va rog nu va raportati la perioadele cand le administrati antihistaminice.
De ex. fetita mea nu a luat nici un medicament gen (zyrtec, aerius, etc). Medicii ne tot prescriu (la nevoie), dar se pare ca nu e nevoie.
Multumesc
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
aurash1 spune:
Buna dimineata,
Eunice...intrebai de cearcane si ten palid. Asa este si Cezar, fiul meu, de cand il stiu.
Cearcane adanci la ambii ochisori non stop si un ten de marmura (e si saten spre blond). Analize? Gramezi. Nu e anemic, fier ok, calciu ok, IgE general marit de 30 de ori fata de normal, iar din cele specifice cele la acarieni mult crescute. La alimente deocamdata nimic descoperit.
Multa sanatate tuturor!
usorlili spune:
citat din mesajul lui softurela La IgE total, in aprilie a iesit 37 si in septembrie 124. Deci, sunt in ceata. E alergica sau nu, probabil la testele cutanate voi stii. Mai avem de asteptat un an. |
Softurela, Ige-ul ala total de 127 este ciudat rau. Ziceai ca i-ai facut si panel-ul si ca in mare nu sunt probleme la Ige specific. Dar stiu ca Ige-ul este marit la alergii dar si la infectii cu paraziti. Sau exista posibilitatea sa fie alergica la ceva nedescoperit.
citat din mesajul lui softurela Fetele cu copii alergici, imi puteti confirma daca la ei, rinita coexista cu astmul ? Dar, va rog nu va raportati la perioadele cand le administrati antihistaminice. De ex. fetita mea nu a luat nici un medicament gen (zyrtec, aerius, etc). Medicii ne tot prescriu (la nevoie), dar se pare ca nu e nevoie. |
Noi am folosit zyrtec zilnic pana in iunie cand am intrerupt toata schema de tratament. Apoi din septembrie cand am reluat schema am sarit zyrtec-ul. Noi il folosim doar cand face vreo alergie cutanata si ne ajuta mult. In rest nu avem rinita. Dar nici nu avem descoperite alergii respiratorii (polen, acarieni...). Decat ceva probleme la mucegai. Dar noi zicem ca nu avem prin zona mucegai.
Si totusi exista iubire!
eunice78 spune:
Mda, suntem si palizi, dar baietzii mei sunt blonzi amandoi, drept urmare nu au fost niciodata rosii in obraji, mai mult palizi. Dar Toma e ff incercanat.
UsorLili, am verificat acum si mi-am amintit: noi nu am facut analizele de care pomenesti tu pt ca dr a zis ca nu e cazul, ca ar fi trebuit sa fie facute daca nu iesea bine IGE total. Noi am facut IgG IgA IgM IgE. IgE a iesit 23.4.
Si noua ne-a zis dr sa ii clatim gurita obligatoriu cu apa bicarbonatata 4% dupa fiecare puf de Flixotide. Mergem la un dr tot de la Budimex, dar la cabinetul lui.
Sunt suparata ca azi dimineata Toma (ca tot ma laudam ieri ca e bine) s-a trezit cu un suier din ala de tuse magareasca (nu stiu cum sa ii zic) si a tusit de 2 ori urat. Dupa ce a baut laptele cald nu a mai avut nimic. Nu tuseste, e vesel.Dar eu numai linistita nu sunt.
Eu cred ca la noi un factor negativ important l-a constituit tratamentul neadecvat de la primele 2 bronsiolite.
Softurela, te inteleg cu medicii din provincie. Dar si in Bucuresti se poate intampla. Eu am patit-o.
Multa sanatate!
Baietzii mei