Manifestari astmatice la copii

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui usorlili

Softurela, Ige-ul ala total de 127 este ciudat rau. Ziceai ca i-ai facut si panel-ul si ca in mare nu sunt probleme la Ige specific. Dar stiu ca Ige-ul este marit la alergii dar si la infectii cu paraziti. Sau exista posibilitatea sa fie alergica la ceva nedescoperit.

Da, foarte ciudat. Unul din pneumologii la care am fost, m-a pus sa-l repet. Cica e posibil sa fi fost un kit cu probleme. Inaintea noastra mai fusese o fetita cu IgE-ul de 3 ori mai mare decat s-ar fi asteptat medicul.
Plus ca fiind pe singulaire in aceasta perioada ar fi trebuit sa scada si nu sa creasca.

Mai mult de atat, pe specifici la polenuri a iesit negativ, in conditiile in care in aprilie avea tot tabloul unui alergic (inclusiv rinita). Rinita a fost doar atunci. Deci, analizand clinic copilul, ai spune ca e 100 % alergic la polen. Analizele infirma.
Cititi aici, inlcusiv ultimul mesaj unde vorbesc de analize:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137522

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Si Ioana este palida si cu cearcane mai mereu... am suspectat tot felul de cauze: virmisori, lipsa de calciu, fier... oricum ea este mai slabuta decat normal si s-a dezvoltat mai greu; in repetatele vizite la ORL, doctorul ne-a spus ca laringele ei este foarte slab dezvoltat si de aici si faptul ca la orice raceala da in laringita din cauza edemului si a inflamatiei!
De altfel este foarte foarte energica, merge pe role foarte bine cu piruete de la 3 ani, bicicleta, maraton in parc cu copii unde ea e campioana... este foarte activa... si cand sta la masa trebuie sa "alerge" ; oricum e foarte slaba la 5 ani si 11 luni are 16 kg! Ai vostrii cum sunt?!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claudia_a

Si Ioana este palida si cu cearcane mai mereu... am suspectat tot felul de cauze: virmisori, lipsa de calciu, fier... oricum ea este mai slabuta decat normal si s-a dezvoltat mai greu; in repetatele vizite la ORL, doctorul ne-a spus ca laringele ei este foarte slab dezvoltat si de aici si faptul ca la orice raceala da in laringita din cauza edemului si a inflamatiei!
De altfel este foarte foarte energica, merge pe role foarte bine cu piruete de la 3 ani, bicicleta, maraton in parc cu copii unde ea e campioana... este foarte activa... si cand sta la masa trebuie sa "alerge" ; oricum e foarte slaba la 5 ani si 11 luni are 16 kg! Ai vostrii cum sunt?!

Zambeste, iubeste, iarta!

A mea manaca foarte bine, a luat foarte bine in greutate. Are 13 kg la un an si 10 luni.
E foarte activa si ea. Are o imunitate buna, raceste cam o data pe an si de fiecare data dupa o vizita la dispensar, acelasi dispensar. In rest, in contact cu copii bolnavi/ raciti nu prea se prinde nimic de ea. Pentru imunitate, ii dau doar 8 pic de vitamina C si nimic altceva.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Softurela nici robert nu prea are manifestari ale rinitei. A avut la inceput cand inca nu avea weezing, acum nu ii mai curge nasul doar i se infunda din cand in cand daca da de ceva cu praf.

Si al meu e slabut, desi a fost un bebe mare de 4 Kg si la un an avea in jur de 14 Kg, odata cu toate aceste bronsite, pneumonii nu a mai crescut asa de bine si a devenit si foarte mofturos. Acum la 5 ani are in jur de 17-18 kg dar a crescut mult in ultimul an de cand nu a mai facut crize, s-a vazut diferenta. Ar putea sa fie si coincidenta nu as putea spune sigur.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Softurela nici robert nu prea are manifestari ale rinitei. A avut la inceput cand inca nu avea weezing, acum nu ii mai curge nasul doar i se infunda din cand in cand daca da de ceva cu praf.

Aha, fiicamea a avut doar la debut, in aprilie. Deci cam tot asa.
Inca ceva, ii fac flixotide dar in continuare face cate o criza pe zi.. Ciudat e ca le face in jurul aceleiasi ore. De sambata pana astazi, crizele au fost intre ora 13-15, chiar inainte de administrarea flixotide-ului.
Doctorita ne-a zis sa-i facem flixotide dimineata si seara. Pentru ca nu sta, noi ii facem cand doarme.
Adica la ora 3 noaptea si la somnul de pranz (ora 15). Sa fie asta problema ?

E incredibil cum in 2 luni de zile, de la o criza pe luna am ajuns la una pe zi.
Sa fie din cauza vremii sau faptul ca am schimat orasul ? Acum suntem in minuna noastra poluata capitala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

ary_v, gaurile fetei mici inca nu s-au inchis. se aude murmur la control, la eco urmeaza sa mergem la 1 an (adica in 2 luni)
fata mare, situatie similara (2 VSD-uri in zona musculara, cam la fel ca marime), le avea inchise la 6 luni. cea mica are si un ASD in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns usorlili spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela
Pentru ca nu sta, noi ii facem cand doarme.

Softurela, eu stiu ca nu se face aerosolul cand dorm. Nu stiu unde am citit (cred ca in prospectul aparatului). Sau o fi scris ca nu se face in pozitita culcat? Nu mai stiu sigur dar poate mai ai tu prospectul si mai citesti o data.

Si totusi exista iubire!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui usorlili

Citat:
citat din mesajul lui softurela
Pentru ca nu sta, noi ii facem cand doarme.

Softurela, eu stiu ca nu se face aerosolul cand dorm. Nu stiu unde am citit (cred ca in prospectul aparatului). Sau o fi scris ca nu se face in pozitita culcat? Nu mai stiu sigur dar poate mai ai tu prospectul si mai citesti o data.

Si totusi exista iubire!

Am citit si eu pe forum, dar in prospect nu am vazut asa ceva.
Plus ca nu vad care e diferenta. Oricum sta aproape in fund si din contra avantajul e ca "are rabdare" si termin toata sedinta in liniste si pace. Plus ca la Medlife i le faceam in somn iar ultima doctorita de la Medicover, m-a incurajat sa i le fac in somn, zicand ca asa copilul nu se agita si inspira corect si profund.

Singurul lucru pentru care nu am primit confirmare e schimbarea orelor. Oricum, de aseara am inceput sa-i facem dimineata si seara.
Sa vedem ....

Mergi la inceput

Citat:

Am citit si eu pe forum, dar in prospect nu am vazut asa ceva.
Plus ca nu vad care e diferenta. Oricum sta aproape in fund si din contra avantajul e ca "are rabdare" si termin toata sedinta in liniste si pace. Plus ca la Medlife i le faceam in somn iar ultima doctorita de la Medicover, m-a incurajat sa i le fac in somn, zicand ca asa copilul nu se agita si inspira corect si profund.

Singurul lucru pentru care nu am primit confirmare e schimbarea orelor. Oricum, de aseara am inceput sa-i facem dimineata si seara.
Sa vedem ....

Inseamna ca mi-a ramas in minte de la babyinhaler. Am scris in posturile trecute ca noi folosim si babyinhalerul si aparatul de aerosol (in functie de gravitate). Stiu ca am citi undeva dar nu mai stiu unde. Si era intr-un prospect. Dar daca doctorita ti-a confirmat ca-i ok sa-l faci cand doarme inseamna ca m-am ambalat eu degeaba.

Acum colaboreaza? Sta daca i-l faci dimineata si seara? Sa ne spui si noua cum evolueaza.

Si totusi exista iubire!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eunice78
UsorLili, am verificat acum si mi-am amintit: noi nu am facut analizele de care pomenesti tu pt ca dr a zis ca nu e cazul, ca ar fi trebuit sa fie facute daca nu iesea bine IGE total. Noi am facut IgG IgA IgM IgE. IgE a iesit 23.4.

Da, nu mai era nevoie sa le faci la 23.4 IGe. Se incadreaza in limite normale. Parerea mea .

Citat:
citat din mesajul lui eunice78
Sunt suparata ca azi dimineata Toma (ca tot ma laudam ieri ca e bine) s-a trezit cu un suier din ala de tuse magareasca (nu stiu cum sa ii zic) si a tusit de 2 ori urat. Dupa ce a baut laptele cald nu a mai avut nimic. Nu tuseste, e vesel.Dar eu numai linistita nu sunt.
Eu cred ca la noi un factor negativ important l-a constituit tratamentul neadecvat de la primele 2 bronsiolite.

Ce faceti, cum va simiti?

Si totusi exista iubire!

Mergi la inceput