Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 8
softurela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui usorlili
Acum colaboreaza? Sta daca i-l faci dimineata si seara? Sa ne spui si noua cum evolueaza. Si totusi exista iubire! |
Da, sta cumintica iar la final plange ca mai vrea :).
Vorbeste in el, ii place cum i se aude vocea, ca un ecou.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Bee spune:
Buna fetele cu probleme la copilasi.
Si noi avem 2 copii cu repetate bronsiolite (cei "mari", vorba vine ca-s mititei si ei). Ai mei au avut aceata hiperreactivitatea bronsica (cum i-au spus doctorii, fiindca la varste atat de mici nu se pot face teste clare pt astm), in urma nor viroze banale. Mi s-a spus si mie de alergii si teren alergic (soacra mea are acum la batranete rinita alergica), dar testele generale au fost ok, iar pe alergeni specifici nu am mers inca. Noi locuim la tara de un an si daca era alergie la praf sau polenuri, nu erau sanatosi un an de zile, ca sa raceasca abia acum. Fetita nu a mai facut crize de un an, iar baiatul a avut ultima criza serioasa acum fix un an. Atunci am rezolvat-o fffff greu, fiindca nu raspundea la Ventolin (in aerosoli) si dupa 14 zile de Ventolin, am trect la alte 14 cu Adrenalina. La el a fost urat, cu wheezing, oboseala, etc. Fetita a facut 4-5 bronsiolita intre 1 si 2 ani, dar toate tratate rapid si corect, s-au rezolvat dupa 2-3 zile, maxim 7 de tratament cu aerosoli. Acum fetita nu a mai facut nimic bronsic dupa raceala, in schimb a facut otita. Baietelul tuseste destul de rau, de o saptamana, dar nu are wheezing sau altceva. Sunt ingrijorata cu cel mai mic, care nu are nici 2 luni, sa nu faca si el bronsiolita, ca secretii are la greu, dar le scoatem cu batista bebelusului.
Tratament de intretinere a facut doar baietelui: Singulair si nu stiu daca chiar la ajutat sau a fost o coincidenta ca nu a racit serios. Tratament cu aerosoli, v-am spus: doar in criza.
Si noi preferam sa facem aerosolii in somn, dar copilul tinut aproape in fund( altfel urlete la greu si la cat de prost respirau, asta le mai lipsea- sa mai si urle).
Sanatate la copilasi.
http://www.dropshots.com/dochia
claudia_a spune:
Bee, dupa bronsita si Ioana facea otite inflamatorii, asta inseamna ca din cauza secretiilor se infunda canalul lui Eustachesi nu mai respira urechea... trece cu picaturi in nas (olynth), suflat bine nasul (cu batista bebelusului) si loc cald pe ureche, nurofen pentru durere in special seara. In maxim 3 zile trebuie sa treaca... nu trebuie antibiotic!
Vesti despre noi: aseara am mers la alergolog si i-a facut 13 teste cu alergeni... nu a iesit la nimic... cateva de mancare (lapte, oua), acarieni, praf, polen... deci alergica nu este (asa cum ma gandeam eu sigur).
Vineri la ora 11 suntem la IOMC la Dr. Mihai Craiu... abia astept sa vad acest om minunat care mi-a raspuns prompt strigatului meu de ajutor!
Dimineata i-am luat sange si ii facem toate analizele posibile, inclusiv imunograma, cele de tiroida... maine avem rezultatele!
Am adrenalina la maxim zilele astea!
Numai bine va doresc...
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ary_v am avut o perioada cand il ascultam din 5 in 5 minute cand alerga prin parc sa vad daca nu are weezing. Banuiesc ca v-a dat o doza mica de flixotide pt inceput, nu? |
Da, e greu ce sa mai zic. Ma consolez cu gandul ca pentru ea sunt in stare de orice. O sa lupt si o sa fac tot ce imi sta in putere sa se faca bine. E printesa mea iubita.
Astazi dimineata ma gandeam cat de mult ne consumam, cate lacrimi, cate nopti nedormite iar ei cresc mari se fac sanatosi si incep sa-si intoxice plamani cu tigara. O inteleg pe mama mea cata durere are in suflet cand il vede pe fratele meu fumand. S-a chinuit atatia ani, a tremurat atatea nopti si el nu intelege nimic din toate astea.
Nu are nici macar 30 ani si de un an am observat la el semne ale unei potentiale boli pulmonare. Respira mai zgomotos, oboseste foarte repede si multe altele. Mama mea e neputincioasa in fatza lui.
Sper ca fetita mea sa intelega si sa nu-mi faca asa ceva. Daca nu, o sa-i pun in fatza paginile acestea, poate asa va intelege ceva.
Ma opresc ....deja m-am dus prea departe cu gandul !!!!!!!!!!!!!!
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
citat din mesajul lui claudia_a Bee, dupa bronsita si Ioana facea otite inflamatorii, asta inseamna ca din cauza secretiilor se infunda canalul lui Eustachesi nu mai respira urechea... trece cu picaturi in nas (olynth), suflat bine nasul (cu batista bebelusului) si loc cald pe ureche, nurofen pentru durere in special seara. In maxim 3 zile trebuie sa treaca... nu trebuie antibiotic! Vesti despre noi: aseara am mers la alergolog si i-a facut 13 teste cu alergeni... nu a iesit la nimic... cateva de mancare (lapte, oua), acarieni, praf, polen... deci alergica nu este (asa cum ma gandeam eu sigur). Vineri la ora 11 suntem la IOMC la Dr. Mihai Craiu... abia astept sa vad acest om minunat care mi-a raspuns prompt strigatului meu de ajutor! Dimineata i-am luat sange si ii facem toate analizele posibile, inclusiv imunograma, cele de tiroida... maine avem rezultatele! Am adrenalina la maxim zilele astea! Numai bine va doresc... Zambeste, iubeste, iarta! |
Super !
Mult succes vineri!
softurela spune:
Am mai intrebat si pe alte topicuri dar nu mi-a raspuns nimeni.
Va intreb si pe voi.
Voi ce detergent non-alergic folositi ?
De fapt nu stiu ce detergent ar trebui sa folosesc.
Pe piele nu a avut niciodata probleme de la detergent normal. Problema e mirosul.
Deci, alergic sau non-alergic, mai important e sa fie fara parfum.
Multumesc
nikkibaciu spune:
Claudia, ma bucur pentru voi ca veti reusi sa ajungeti la dl. dr. Mihai Craiu, este un dr. minunat. Noi ne numaram printre pacientii dumnealui cu baietelul nostru.
Pentru copii cu probleme de astm bronsic, dr. interzice folosirea nurofenului, pentru ca le-ar favorizeaza crizele.
Va doresc multa sanatate!
ary_v spune:
Softurela vei vedea ca odata ce incepe flixotide sa isi faca efectul vei scapa si tu de stres. Mai face inca crize? Cum mai e?
Eu folosesc detergent normal persil. Nu e foarte parfumat.
Referitor la nurofen, asa e, agraveaza crizele. Am patit-o de cateva ori pana ne-am dat seama de la ce era.
softurela spune:
citat din mesajul lui ary_v Softurela vei vedea ca odata ce incepe flixotide sa isi faca efectul vei scapa si tu de stres. Mai face inca crize? Cum mai e? Eu folosesc detergent normal persil. Nu e foarte parfumat. Referitor la nurofen, asa e, agraveaza crizele. Am patit-o de cateva ori pana ne-am dat seama de la ce era. |
Ieri a fost prima zi fara tuse. Astazi a fost bine pana acum.
Am schimbat orele de administrare flixotide si am trecut de pe aerosoli pe puf.
ClaudiaDia spune:
Buna,
Din pacate si eu am un baietel alergic. De la 2,5 luni ne tot chinuim. Sa zic ca acum, dupa 2 ani in care nu a mancat ou deloc e mult mai bine, doar ca trebuie sa mai tinem acest regim inca un an, poate un an jumatate. Probleme respiratorii nu am prea avut si sper sa nici nu apara.
In ceea ce priveste detergentul, noi folosim de ani buni DERMALIN, pe care il cumparam de la farmaciile Sensiblu, e special pt copii atopici, nu are parfum deloc, spala f. bine, iar pe noi ne-a ajutat mult.
Pupici si multa sanatate copilasilor vostrii,
Claudia