Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 9
eunice78 spune:
Ce mai faceti? Ce mai fac bolnaviorii?
Claudia, cum a fost la doctor?
La noi ambii baietzi tusesc la greu, cel mai mai tare. Am inteles azi ca majoritatea copiilor de la grupa mica tusesc.Luni mergem la doctor ca sa vedem ce facem in continuare.
La rufe, eu folosesc Persil dar nu folosesc balsam.
Sanatate va doresc!
Baietzii mei
claudia_a spune:
Buna dimineata,
am revenit... pline de speranta si liniste!
Desi am asteptat 2 ore la urgenta la IOMC, am avut placuta surpriza de a intalni cel mai minunat OM cunoscut vreodata; ne-a tinut o ora jumate la consultatie, timp in care a cautat-o peste tot: nas, gat, urechi, incheieturi, oase, apendicita, palpat toate organele interne, ascultat inima, plamani, spirometrie, calcul folosire oxigen... Ioana mea s-a "indragostit" de Domnul Doctor, chiar radea si se distra in timpul consultului... mai relaxata nu am vazut-o pana acum! A stiut cum sa o ia, cum sa ii explice, sa nu ii fie teama de ceva... Intr-un cuvant problemele Ioanei sunt de la polipi si laringele care este mai ingust decat normal (dar care se va dezvolta pana pe la 8-9 ani).
ne-a dat tratament si in ianuarie sa revenim la control.
Cred ca intr-o ora jumate ne-a explicat un tratat de medicina pediatrica.
A insistat foarte mult pe mersul in comunitate chiar daca copilul se imbolnaveste; cica este normal ca un copil sa faca 5-7 viroze pe an mai grave sau mai putin grave... se incadreaza in mornal! Ceea ce copilul face intre 4-7 ani nu va mai face dupa; daca ii protejam vor face dupa 7 ani timp de 3 ani aceleasi viroze pe care nu le-au facut ca prescolari!
Ne-a spus sa iasa in aer liber, sa alerge si sa joace (virusii nu se iau din parc), sa ii spalam nasul cu nazomer si urechile cu audispray (apa de mare) deoarece traim in mediu poluat.
Cele care aveti probleme chiar de astm, bronsite sau raceli complicate mergeti cu incredere la DR. Mihai Craiu, la IOMC, programari la 021 242 27 13 interior 292 (Compartiment Primiri Urgente) - sunati dupa ora 13 pentru ca se mai elibereaza... cereti cu dumnealui si spuneti ca vreti o programare... nu veti regreta nici o secunda ca l-ati cunoscut.
Sa fiti bine
eunice78 spune:
Claudia, ma bucur pentru voi.
Noi nu suntem chiar asa bine. Am fost luni iar la dr si ne-a bagat iar pe Ventolin, ca Flixotide oricum il primea. Si eltele (Sinecod, Septilin, Paxeladin, in fine).
Pe mine ma nelinisteste ca suntem deja in a treia luna in care ii administram zilnic Flixotide. Nu prea imi surade mie administrarea asta indelungata..
Voiam sa va inteb daca e cineva care sa fi incercat cu remedii homeopate si daca a avut vreun efect?
Sanatate multa!
Baietzii mei
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eunice78 Claudia, ma bucur pentru voi. Noi nu suntem chiar asa bine. Am fost luni iar la dr si ne-a bagat iar pe Ventolin, ca Flixotide oricum il primea. Si eltele (Sinecod, Septilin, Paxeladin, in fine). Pe mine ma nelinisteste ca suntem deja in a treia luna in care ii administram zilnic Flixotide. Nu prea imi surade mie administrarea asta indelungata.. Voiam sa va inteb daca e cineva care sa fi incercat cu remedii homeopate si daca a avut vreun efect? Sanatate multa! Baietzii mei |
Imi pare rau pentru voi. Flixotide-ul era pe doza mica ?
Noi nu am incercat homeopat, dar poate fetele da.
Noi deocamdata suntem pe Singulaire si Flixotide 50, 2 pufuri dimineata, unu seara.
Nu mai tuseste absolut deloc de o saptamana. Sper sa o tina tot asa cat mai mult timp.
Sanatate si cu doza acdevata ar trebui sa se opreasca tusea.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claudia_a Buna dimineata, Zambeste, iubeste, iarta! |
Claudia ma bucur pentru voi.
Ati scapat de o grija.
Sanatate si sa auzim numai vesti bune de la toate mamicile.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
eunice78 spune:
Softurela, ma bucur ca sunteti fara tuse, sa dea Domnu sa o tineti tot asa.
Noi suntem pe Flixotide 125 de la inceputul lui septembrie. Pana luni a avut de luat 2 pufuri pe zi, adica dimineata si seara. De luni, timp de 7 zile luam Ventolin de 3 ori pe zi cate un puf, urmat la 15 min de Flixotide tot cate un puf. Apoi 10 zile Flixo dimineata si seara cate un puf, apoi iar la control. Ne-am mai dat dr sa luam asa: 7 zile Sinecod 2.5 ml de 3 ori pe zi, Paxeladine 5 ml de 2 ori pe zi timp de 5 zile, seara Vibrocil timp de 5 zile.
Toma a tusit sambata si duminica destul de rau, mai ales in somn, iar dr a zis ca eram ff aproape de o noua repriza de wheezing.Dar eu simteam deja asta, imi dau seama imediat cand ceva e diferit la respiratia lui, chiar daca cei din jur nu sesizeaza nimic.
Nu imi surade deloc adminstrarea acestor corticosteroizi..
A, si evident luam in continuare Septilin si oscilococcinum.
Acum tuseste ff rar.
Poate a incercat cineva si ceva homeopat si ne impartaseste si noua..
Baietzii mei
claudia_a spune:
Multumesc si sanatate multa si puilor!
Ioana inca mai are senzatia de lipsa de aer; ieri noapte a facut iar criza laringiana, acum e ragusita; i-am facut aerosoli cu ACC si dexa la indicatiilor D-lui Dr.... probabil vom ajunge la scos polipii! Macar sa se faca bine odata, sa stim exact ce facem!
Softurela, Eunice, de ce nu incercati o programare la Dr. Mihai Craiu?
Numai bine
ary_v spune:
Claudia bine ca nu e vorba de astm si se rezolva in timp. Multa sanatate si sa va faceti repede bine!
Softurela din experienta noastra iti spun ca nu o sa mai faca crize sub flixotide. O sa poata face tot ceea ce face un copil normal fara sa stai mereu cu teama unei noi crize. Asa te vei relaxa si tu.
Eunice, efectele adverse sunt mult mai reduse cand ia pufuri cu cortizon fata de situatia in care trebuie sa faca intravenos pt ca se duce direct in plamani unde e nevoie nu in tot corpul. Asa stiu si asa sper ca e...oricum alta solutie nu e momentan.
Eu stiu ca homeopatia da rezultate foarte bune. Eu nu am incercat dar am auzit de copii care s-au simtit mai bine dupa tratament homeopat.
alra spune:
si eu stiu de la 2 doctori: cortizonul sub forma de puf sau aerosol in plamani nu pleaca de acolo pentru ca molecula este mare. nu este acelasi lucru cu pastile sau intravenos. mi-au spus sa ii fac tratamentul fara frica, si ca oricum noi avem noroc ca am facut mentinere doar iarna si vara a fost ok.
o a treia doctora (mama de 4 copii din care 2 cu astm ramas la varste mare) a zis ca sa zicem mersi ca avem la indemana medicamente care il pot tine sub control si care le permit acestor copii sa duca o viata normala si sa poata face inclusiv sport de performanta.
eu imi consider fata absolut sanatoasa si nu ii pun nici un fel de restrictie (gradinita, alergat iarna afara). e un copil foarte energic si perfect sanatos daca te uiti la ea.
si sunt convinsa ca, in afara cazurilor grave care sunt exceptionale, astmul poate fi cu usurinta tinut sub control cu un plan de mentinere si stiind cand trebuie sa incepi tratamentul de interventie.
Adrianaa spune:
Buna ziua, multa sanatate puiutilor, am intrat putin in acest grup sa va spun o informatie care posibil sa va poata ajuta, daca nu cumva este stiuta deja.
Intr-un episod despre alimentatia copiilor al lui Jamie Oliver, un medic dietetician al scolii a facut constatarea ca dupa o luna de instituire a alimentatiei bogate in legume si fructe, cu o alimentatie sanatoasa, copiii care aveau astm, in acea luna nu mai avusesera nevoie de medicamentatie. Mi s-a parut f. interesant. Se pare ca exista o legatura stransa intre alimentatie si astm, de aceea poate intrebati medicii cat poate ajuta acest lucru pe copilasi.
Atasez si un link si va doresc multa, multa sanatate copilasilor.
www.clicksanatate.ro/Suplimensanatate_mananca-sanatos/alimente-care-tin-astmul-sub-control" target="_blank">Alimente care tin astmul sub control
studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat